استفاده از داروهای از رده خارج شده بی‌هوشی در ایران

رئیس انجمن بی‌هوشی ایران اعلام کرده است که داروهای بی‌هوشی در کشور کمیاب شده و بخش‌های خصوصی و دولتی مجبور شده‌اند که از داروهای نسل قبل (از رده خارج شده) استفاده کنند.

محمدمهدی قیامت به خبرگزاری فارس گفته  است که داروهای بی‌هوشی ۲۰ سال پیش به دلیل کیفیت پایین از فهرست دارویی ایران حذف شده بود اما این داروها به‌خاطر کمبود وارد بازار شده‌ و موجب نگرانی درمورد جان بیماران شده است.
 
او به نام داروهای بی‌هوشی از رد خارج شده اشاره نکرده اما تاکید کرده است که این داروها می‌توانند عوارض کبدی و کند شل شدن عضلات را درپی داشته باشند.
 
کمبود داروهای بی‌هوشی در ایران در شرایطی اعلام شده که یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دولت محمود احمدی‌نژاد را به «بی‌توجهی به اجرای قوانین حوزه سلامت» متهم کرده است.
 
محمدجواد نظری مهر گفته است: اگر دولت به اجرای قوانین به‌ویژه قانون برنامه پنجم توسعه متعهد بود، هم‌اکنون شاهد بروز مشکلات در این حوزه نبودیم.»
 
براساس موارد ذکر شده در فصل سوم قانون برنامه پنجم توسعه دولت موظف است ۱۰ درصد از خالص کل وجوه حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها را سالانه به اعتبار بخش سلامت اضافه کند.
 
طبق ماده ۳۴ این قانون دولت موظف است اعتبار مزبور را هرسال برآورد و در ردیف خاص در لایحه ذیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منظور کند تا برای مواردی هم‌چون «پوشش دارو، درمان بیماری‌های خاص و کمک به تامین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان» هزینه کند.
 
هم‌زمان اعلام شده که در تقسیم‌بندی جدید ارز دولتی، دارو و تجهیزات پزشکی در اولویت هشتم قرار گرفته است.
 
قاسم آبخضر، رئیس انجمن تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی، با اعلام این خبر به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است که با وجود تلاش مسئولان وزارت بهداشت، ارز تخصیصی دارو و تجهیزات پزشکی به اولویت هشتم سقوط کرده و این «بی‌توجهی به نیازهای اساسی مردم و اضطرار عمومی است.»
 
هفته گذشته نیز حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران، اعلام کرد که درمورد بحران تامین دارو به رئیس‌جمهور تذکر داده اما به این تذکر توجهی نشده است.
 
او با هشدار نسبت به بروز «فاجعه» دارو در ایران، از «عدم اختصاص ارز دولتی به بخش بهداشت» به عنوان یکی از عوامل بحران دارو در ایران نام برد.
 
به گفته آقای شهریاری، بخشی از داروهای مورد نیاز در ایران وارداتی است و مواد اولیه مورد استفاده در تولید ۴۰ تا ۶۰ درصد داروهای داخلی هم از خارج می‌آید و برای واردات آنها به ارز خارجی نیاز است.
 
براساس اعلام  وزارت بهداشت ایران از دو و نیم میلیارد دلار ارز موردنیاز برای واردات دارو در سال جاری، تنها ۶۰۰ میلیون دلار ارز دولتی به این موضوع تعلق گرفته است.
 
پیش‌تر نیز رسول خضری، عضو کمیسیون درمان و بهداشت مجلس ایران، با تاکید بر بحرانی بودن وضعیت دارو در کشور گفته بود که ذخایر دارویی ایران تا دو ماه دیگر تمام می‌شود.
 
به گفته او، در حالی که بانک مرکزی اعتبار ناچیز ارزی را برای واردات دارو در نظر گرفته است اما از همان اعتبارات هم تاکنون تنها یک پنجم از سوی بانک مرکزی اختصاص پیدا کرده است.

+96
رأی دهید
-27

mahshahr - ونکوور - کانادا
داروی بیهوشی شوخی بردار نیست، اگه داروی مطمئن و به روزی نباشه به راحتی میتونه باعث خواب ابدی بیمار پیر و جووون بشه
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 10:04
paya55 - چیچست - ایران
اینقدر ازاین قطعنامه ها بدن تا قطعنامه دونیشون پاره شه...
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 20:06
ordak - بن - المان
چرا از چکش استفاده نمیکننند ،در عصر حجر استفاده میشد ظاهراً غوارضش جانبی جز قنبل روی سر نداشت آنهم بعد از چند روز رفع میشه، جمهوری اسلامی که همه چیزش از عصر حجر است، چرا روش مداواش نباشد؟
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 19:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.