شمار کشته های فلسطینی در نوار غزه از مرز ۹۰ نفر گذشت
گزارش های جدید نشان می دهد که طی شش روز حملات اسرائیل به نوار غزه، ۹۱ فلسطینی که ۵۰ نفر از آنها غیر نظامی بودند کشته شدهاند. این حملات همچنین بیش از ۷۲۰ مجروح بر جای گذاشته است.
از روز یکشنبه که اسراییل اعلام کرد خانههای مظنونان به عضویت در گروه حماس را هدف میگیرد، شمار تلفات در نوار غزه بهگونهای چشمگیر افزایش یافته است.
تا دیروز، یکشنبه، شمار کشتهها در نوار غزه، کمی بیش از ۵۰ کشته بود، اما هماینک شمار کشتهها به بیش از ۹۰ نفر میرسد.
روز دوشنبه، ۲۹ آبان ماه، و برای ششمین روز پیاپی، اسراییل به حملات هوایی خود به نوار غزه ادامه داد.
بهگزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هواپیماهای اسراییل در نیمه شب یکشنبه دو خانه مسکونی را که به گمان اسراییلیها، خانههای متعلق به فعالان «جهاد اسلامی» یا دیگر گروههای ستیزهجوی اسلامگراست، هدف قرار دادند که در نتیجه آن دو کودک و دو بزرگسال کشته شدند. این حمله ۴۲ زخمی نیز برجای گذاشت.
اندکی بعد، جنگندههای اسراییل، ساختمانی را که به مجتمع امنیت ملی دولت برکنارشده حماس تعلق دارد و پیش از این نیز بمباران شده بود، بار دیگر هدف گرفتند و بمباران کردند که در نتیجه آن، در ساختمانهای کناری این مجتمع، یک کودک کشته و شماری نیز زخمی شدند.
برپایه گزارشها، در نتیجه دو حمله هوایی دیگر به نوار غزه، سه تن که بهعنوان فعالان «جهاد اسلامی» شناخته میشوند و نیز پنج شهروند غیرنظامی کشته شدند.
از آغاز درگیریها در شش روز پیش تا کنون، سه اسراییلی کشته شدهاند.
شبه نظامیان فلسطینی، تاکنون بیش از ۱۰۰۰راکت به سوی اسراییل پرتاب کردهاند که ۵۴۴ راکت در خاک این کشور فرود آمده و منفجر شده است.
اسراییل میگوید سیستم دفاع موشکی این کشور، موسوم به «گنبد آهنین»، ۲۹۰ موشک فلسطینی را رهگیری و در آسمان منهدم کرده است.
جنگندهها و توپخانه ارتش اسراییل نیز اسراییل تاکنون به ۱۳۵۰ هدف در نوار غزه حمله کردهاند. سخنگوی ارتش اسراییل میگوید پایگاههای حماس، کانالهای قاچاق کالا، انبارهای موشکی و پایگاههای زیرزمینی پرتاب موشک و نیز خانههای ستیزهجویان فلسطینی هدف این حملات بوده است.
خبرسازترین حمله هوایی روز یکشنبه اسرائیل، هدف قرار دادن دو دکل مخابراتی بر فراز ساختمان دفاتر رسانه های فلسطینی در غزه بود. ساختمان چند طبقه ای که آنتن های شبکه «الاقصی»، شبکه رسمی حماس است، خسارت دید و خبرنگاران و رسانه های فلسطینی و بین المللی در غزه را غافلگیر کرد.
این حمله اسرائیل با بیانیه خشم آلود اتحادیه روزنامه نگاران اسرائیل نیز روبرو شد که خواهان رعایت آزادی بیان و حق خبرنگاران و رسانه ها برای ادامه کارشان گردید، حتی اگر شبکه های متعلق به حماس و جهاد اسلامی فلسطین باشند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در آغاز نشست دولت خود در روز یکشنبه با گفتن اینکه سازمان های مسلح فلسطینی متحمل «ضربات جدی» شده اند، افزود که آماده است عملیات را در صورت نیاز، گسترش دهد.
در همین حال باراک اوباما و نیز ویلیام هیگ وزیرخارجه بریتانیا در سخنان جداگانه روز یکشنبه خود، از اسرائیل خواستند که از وارد کردن نیروهای زمینی به غزه خودداری کند.
اسرائیل احضار ۷۵ هزار نفر نیروی دوره احتیاط را تصویب کرده است.
برخی از وزیران اسرائیلی، مانند آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه، و عوزی لانداو، وزیر امور زیربنایی، روز یکشنبه پس از نشست دولت، به رسانه های این کشور گفتند که عملیات نظامی اسرائیل نباید قطع شود مگر آنکه حملات راکتی کاملاً متوقف شده باشد و قطع عملیات «ستون ابر» در مرحله کنونی، «تکرار اشتباهات پیشین» خواهد بود.
با وجود این، یک نماینده ویژه دولت اسرائیل روز یکشنبه برای گفت وگو با مقام های مصر به قاهره رفت. به نظر می رسد که رییس جمهوری مصر، دولت اسرائیل را به اعزام نماینده ویژه فرا خوانده بود. نام این نماینده ویژه اعلام نشد و به گزارش روزنامه هاآرتص، او شامگاه یکشنبه با رسیدن به فرودگاه قاهره از سوی مقامات مصری به مکان نامعلومی برده شد.
قاهره اکنون به کانون تلاش های دیپلماتیک برای حل بحران مبدل شده است. در حالی که ایران و سوریه در تمامی سه دهه اخیر به عنوان حامی اصلی فلسطینی مطرح بودند، اما در بحران جاری، این قطر، ترکیه و مصر هستند که بیشترین تلاش ها را برای حل بحران به عمل می آورند.