توصیه محسن رضایی برای توافق ایران با گروه ۵+۱ پیش از مذاکره با آمریکا

در روزهای گذشته، اظهارنظرهای پی در پی تعدادی از مسئولان حکومت ایران در مورد دورنمای مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا، توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "ما پیش از آغاز مذاکره با آمریکا، باید با گروه ۱+۵ به یک نتیجه مثبت برسیم، چراکه این گروه کانال خوبی برای مذاکره با ابرقدرت‌ها است".

خبرگزاری ایسنا امروز دوشنبه ۲۲ آبان (۱۲ نوامبر) صحبت های یک روز قبل آقای رضایی را منتشر کرده که بدون توضیح بیشتر گفته است: "اگر سرنوشت کشور با هرکدام از ابرقدرت‌ها را بدون تعامل با دیگر قدرت‌های جهانی پیوند دهیم، به طور ناخواسته وارد دعوای بین ابرقدرت‌ها خواهیم شد."

همزمان، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران نیز تاکید کرده که "تصمیم گیری درباره مذاکره جامع و کامل با آمریکا که بخواهد همه ابعاد را در بر گیرد" به عهده آیت الله خامنه ای رهبر ایران است.

آقای صالحی یادآوری کرده که اکنون نیز ایران و ایالات متحده در چارچوب گروه ۵+۱ که آمریکا هم در آن عضویت دارد، به طور "غیررسمی" گفتگو می کنند و در عین حال افزوده است: "گفتگوی موضوعی با گفتگوی کامل و دوجانبه سیاسی که دربرگیرنده همه مسائل سیاسی باشد فرق می کند."

ایران و کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین و آلمان، موسوم به گروه ۵+۱، تاکنون چندین دور بر سر پرونده هسته ای ایران مذاکره کرده اند و قرار است که در ۲۳ آذر (۱۳ دسامبر)، دور جدیدی از این مذاکرات را در تهران به انجام برسانند.

در روزهای اخیر، اظهارنظرهای پی در پی تعدادی از مسئولان حکومت ایران در مورد دورنمای مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا، توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

روز شنبه گذشته منوچهر متکی، وزیر سابق امور خارجه ایران، با اشاره به اینکه رابطه ایران و آمریکا "پروژه ای ملی است"، گفت: "بازسازی رابطه این دو کشور نیاز به زمینه سازی دارد."

وی با ذکر اینکه به عقیده رهبر جمهوری اسلامی "عدم رابطه ما و آمریکا تا ابد نیست" اظهار داشت: "با حل مسائلی می توان این رابطه را بازسازی کرد و یکی از مقدمات این رابطه وجود اراده سیاسی در طرفین رابطه است".

در اظهار نظری خبرساز در همین زمینه، هفته پیش محمد جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران گفت: "اگر منافع نظام ایجاب کند با آمریکا و حتی در قعر جهنم با همه مذاکره می‌کنیم."

وی با تاکید بر اینکه "مذاکره با آمریکا تابو نیست که ممنوع باشد" به انتقاد از اصلاح طلبانی پرداخت که به گفته وی در اوایل انقلاب "مذاکره با آمریکا را تابو می دانستند" و بعدا تغییر عقیده دادند.

همزمان، صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران نیز با ذکر اینکه "ارتباط با آمریکا ساده نیست" اظهار داشت: "بعد از این همه فشار و جنایت علیه مردم ایران از سوی آمریکا، یک‌شبه چنین ارتباطی امکان‌پذیر نیست."

بحث در مورد برقراری رابطه با آمریکا، پس از آن در محافل داخلی ایران شدت گرفت که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، در سفر ماه پیش خود به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، در پنج اظهار نظر جداگانه بر آمادگی خود برای مذاکره با آمریکا یا اهمیت گفتگوهای دوجانبه تاکید کرد.

آقای احمدی نژاد در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی سی بی اس و پی بی اس از مسئولان آمریکایی پرسید: "چرا توان خود را صرف تعامل با یکدیگر نکنیم؟" و در ارتباط با اختلاف ایران و غرب برسر پرونده هسته ای گفت: "اگر آمریکایی ها اراده کنند که این مساله تمام شود کمک بزرگی به تفاهم خواهد بود."

او در اظهار نظر دیگری در مصاحبه با شبکه ان اچ کی ژاپن، با تاکید بر اینکه روابط خصمانه میان ایران و آمریکا "باید در جایی پایان یابد"، بدون توضیح بیشتر گفت که "روند امور به سمت حل و فصل شدن مسائل جریان دارد".

آقای احمدی نژاد در مصاحبه با آسوشیتدپرس اعلام کرد که گفتگو با واشنگتن را رد نمی کند و افزود: "اگر بنا به مذاکره در آمریکا باشد، مسائل زیادی برای گفتگو وجود دارد." او در مصاحبه با نیویورک تایمز تکرار کرد: "در شرایط عادلانه و بر اساس احترام متقابل، برای حل مسائل آماده گفت و گو هستیم."

رئیس دولت ایران، در دیدار با جمعی از دانشجویان و اساتید آمریکایی هم با ذکر اینکه "ایران آمریکا را به رسمیت می شناسد و معتقد است می توانیم با یکدیگر رابطه داشته باشیم" اظهار داشت: "جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که اگر دولت آمریکا قدمی برای ایجاد تفاهم بین دو کشور بردارد در ذهنیت منفی خود نسبت به آمریکا تأمل کرده و کمک کند تا سریع تر روابط دو کشور بهبود یابد."

در پی این اظهارات، علی اکبر ولایتی مشاور بین المللی آیت الله خامنه ای، در ارتباط با دورنمای تجدیدنظر در رابطه تهران و واشنگتن گفت: "سیاست کلی جمهوری اسلامی مثل گذشته است و هیچ تغییری نکرده و هر تغییری هم در این زمینه بخواهد صورت گیرد باید از طرف مقام معظم رهبری اعلام شود."

آیت الله خامنه ای رهبر ایران چند سال پیش گفته بود که برقراری رابطه با آمریکا را به نفع ایران نمی داند و اگر روزی رابطه با آمریکا برای این کشور مفید باشد، وی اولین کسی خواهد بود که این رابطه را تأیید می کند.

+40
رأی دهید
-76

Caroline - تهران - ایران
کسى که پول و مقام رو به پسرش که از گوشت و خون خودش ترجیح میده هیچوقت نمتونه براى جامعه و میلیونها نفر تصمیم بگیره.....
دوشنبه 22 آبان 1391 - 16:50
pull.over - دوحه - قطر
ها ها فکر کن ایران و آمریکا با هم خوب شن! بعدش کیه که این رژیم رو تغییر بده؟ همینجورش ملت توش موندن!! ضمنا من طرفدار اصلاحاتم.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 17:26
perser68 - فلوریدا - امریکا
خلاصه چاره‌ای به حال خودتون بکنین،که وقت تنگه!قبل از اینکه جور و پلاستونو به با د بدین!!!من هیچوقت روز‌های سال ۸۸ رو نمی‌‌تونستم اونطوری تصور کنم که مردم چه قدرتی دارن وقتی‌ کارد به استخون شون بزنه!میگن مرگ یه بار شیون یه بار،چیزی بهش نمونده!همه این ضرب ال مثل‌ها واقعیت داره و بی‌ دلیل زده نشده!امیدوارم ایندفعه اگه کسی‌ می‌خواد تو خیابون بیاد برای ضربه خوردن و کشته شدن نیاد وگرنه بهتره تو خونه بمونه!این جانی‌ها و آدم خورا برای کشتن میان تو خیابون و نه برای بحث و گفتگوی تمدن!
دوشنبه 22 آبان 1391 - 17:23
bnajafi2003 - گوتنبرك - سوئد
محسن رضایی کیلویی چند?بدرد کار برای قیر و گونی اسفالت کاری بیشتر می خورد تا مصلحت نظام
دوشنبه 22 آبان 1391 - 18:32
metti - تهران - ایران
ابر قدرت ؟؟؟؟؟؟مگه غیر از نظام کثافت شما وطن فروشها ابر قدرتم داریم الان علی چلاق خشتکتو در میاره ههاهاهاهاهااهاا
دوشنبه 22 آبان 1391 - 20:31
brleyan - کرج - ایران
گرانی مردم را بیچاره کرده است . در رادیو و تلویزیون زمزمه های ارتباط با آمریکا شروع شده . بدبختی بیسوادی اکثریت مردم و نادانی آنهاست.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 21:04
ghafas - مشهد - ایران
تو رو خدا آقای خامنه ای به خاطر اون کارگری که خجالت می کشه سرشو جلو زن و بچه اش بلند کنه ...!! به خاطر اون جو.ونی که نمی تونه دست زنشو بگیره و ببره خونه اش ..به خازر همه ی پدر ها و مادرها ی ناچار و بیچاره..تو رو خدا دست از لجاجت بردار .
دوشنبه 22 آبان 1391 - 21:07
ekman - شیراز - ‫ایران
بدبخت ملّت خوش خیال ایران !!!!!!شیطان بزززززززگ فرشته میشود و آخوند ها به غارت جان و مال مردم ادامه میدهند.سازمان حقوق بشر رنگ عوض میکند و همه چیز آرومه ،من چقدر خوشبختم برای آمریکا و اروپا ،فقر و فحشای بیشتر برای ملت ایران.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 22:17
shadan shirin sokhan - هایدلبرگ - آلمان
(@)-- آقای رضایی خداوند هر کسی‌ را برای یک کاری ساخته است !، ۸ سال توی جنگ فقط کارت کشتن آدمها بود !، یعنی‌ شما فقط ساخته شدی برای جنگ و کشتن ! بنابر این در مسائل سیاسی اینچنینی دخالت نکن !، و اینکار را بسپار به سیاسیون !، تصویر ملت از شما یک هفت تیر کش و اسلحه بدست آدم کش است !، لطفاً این هنر و پتانسیل آدم کشی ات را بگذار شاید بزودی دوباره لازم بشه که هفت تیرت را به کمرت ببندی آقای کابوی شهر !!
دوشنبه 22 آبان 1391 - 22:28
compatriot - تورنتو - کانادا
صالحی گفت تصیم نهایی با علی‌ گداست. آخه بدبخت مشنگ پس تو به ما بگو ملت‌برای چی‌ انقلاب کرد. یه گدا برای ۷۰ میلیون تصیم بگیره؟ یا ربّ روا مدار که گدا معتبر شود. گر معتبر شود ز خدا‌ بیخبر شود.
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 02:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.