ایران ادعای پاکسازی سایت پارچین را رد کرد
وزیر امور خارجه ایران بار دیگر ادعاها درباره پاکسازی تاسیسات پارچین از آثار آزمایشهای نظامی مرتبط با فعالیتهای هستهای را رد کرده است.
علی اکبر صالحی امروز (دوشنبه، ۲۲ آبان) در جمع خبرنگاران گفت که پاکسازی آثار آلودگی هستهای از نظر فنی قابل قبول نیست.
اظهارات آقای صالحی یک روز بعد از آن مطرح شد که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از احتمال اقدام ایران برای از بین بردن آثار آزمایشهای تسلیحاتی احتمالی در سایت پارچین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آقای صالحی گفت: "آثار آلودگی هستهای را نمیتوان پاک کرد. این اظهارات غیرفنی است و فقط مورد سوءاستفاده قرار میگیرد."
مخالفان فعالیتهای هستهای ایران میگویند که آزمایشهای نظامی مرتبط با تسلیحات هستهای در سایت پارچین انجام شده است و ایران در شرایط کنونی در حال پاکسازی آثار این آزمایشهاست.
یوکیا آمانو روز یکشنبه، ۲۱ آبان، در حاشیه سفرش به بغداد، پایتخت عراق، گفت: "فعالیتها در پارچین ادامه دارد، اما من در جایگاهی نیستم که امروز درباره جزئیات آن صحبت کنم."
بازدید از سایت پارچین در تهران، یکی از اصلیترین درخواستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مذاکرات هستهای با ایران خوانده میشود.
ایران همواره تاکید کرده است که پارچین تاسیساتی نظامی است و فعالیتهایی که در آنجا انجام میشود، ارتباطی با برنامه هستهایش ندارد.
ایران میگوید که برنامه هستهای خود را با اهدافی صلحآمیز و در چارچوب تعهدات این کشور به نهادهای بینالمللی دنبال میکند.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به برنامهریزیها برای کلیک برگزاری دور آتی مذاکرات با نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) در تهران، اظهار امیدواری کرد که در این نشست، "چارچوب همکاری درباره موضوع بازدید از پارچین مشخص شود."
یوکیا آمانو دیروز در بغداد گفت که به باور او "آژانس بینالمللی انرژی اتمی نقشی حیاتی در حلوفصل موضوع هستهای ایران از مسیرهای دیپلماتیک دارد."
"آژانس نقشی حیاتی در حلوفصل موضوع هستهای ایران از مسیرهای دیپلماتیک دارد"
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی
او گفت: "این، به نفع ایران و جامعه بینالملل است و به همین دلیل باور دارم که دلایل خوبی مبنی بر این هست که ایران با ما همکاری خواهد کرد."
مذاکره با آمریکا
مذاکرات هستهای ایران، افزون بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با نمایندگان گروه ۱+۵ نیز در جریان بوده است.
گروه ۱+۵ با حضور نمایندگان کشورهای روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان تشکیل شده است و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست آن را به عهده دارد.
مذاکرهکنندگان ایران و ۱+۵ آخرین بار خرداد ماه امسال در مسکو کلیک دیدار کردند و هفته گذشته گزارشهایی از احتمال برگزاری دور آتی مذاکرات دو طرف در اوایل سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شد.
وزیر امور خارجه ایران گفت که قرار بوده است روسای هیاتهای مذاکرهکننده ایران و ۱+۵ در تماسی تلفنی، درباره زمان و مکان نشست آتی تصمیمگیری کنند.
او گفت: ایران هیچگاه از این مذاکرات دوری نکرده است.
آقای صالحی همچنین در واکنش به گزارشهایی که درباره گفتوگوی مستقیم ایران و آمریکا برای حلوفصل اختلافنظرها بر سر فعالیتهای هستهای ایران مطرح میشوند، گفت که دو طرف تاکنون درباره مسائل موضوعی با هم به طور مستقیم مذاکره کردهاند.
او توضیح داد که چون نماینده آمریکا در گروه ۱+۵ حضور دارد، "تقریبا میتوان گفت که به صورت غیرمستقیم با آمریکا گفتوگو انجام میشود."
وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: "تصمیم (درباره) گفتوگوی جامع و شاملی که بخواهد ابعاد سیاسی بین دو کشور را در بر بگیرد، با مقام رهبری است."