رابطه خصوصی رئیس سیا چگونه برملا شد؟

رئیس بزرگ‌ترین سازمان جاسوسی جهان به دلیل ارتباط با زنی غیر از همسر خود از مقامش استعفا کرد. آیا سرویس‌های امنیتی خارجی پشت سر شریک جنسی دیوید پترائوس بوده‌اند؟ پلیس فدرال آمریکا از چه زمانی موضوع را می‌دانسته است؟
 

دیوید پترائوس، ژنرال چهارستاره‌ی ارتش ایالات متحده، به "پادشاه دیوید" و "جناب منضبط" مشهور است. او که از استراتژیست‌های برجسته‌ی نظامی در آمریکا برشمرده می‌شود، نقش مهمی در موفقیت نیروهای آمریکایی در کنترل اوضاع عراق پس از جنگ بر عهده داشت.
 
دوران خدمت پترائوس در رأس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اما به‌ویژه در ماه‌های اخیر با انتقادهای فراوانی روبرو شد. در تابستان رسانه‌ها اطلاعات محرمانه‌ای را در مورد "جنگ پنهان" آمریکا با دشمنان منتشر کردند. پس از آن هم برملا شد که یکی از مأموران سیا خود را به‌عنوان تروریست انتحاری جازده تا اعتماد اعضای القاعده را جلب کند. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بیش از همه پس از حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی مورد انتقاد قرار گرفت؛ موضوعی که هیئت تحقیق کنگره‌ی آمریکا در روزهای آتی به آن خواهد پرداخت.
 
حال پرونده‌ای کاملا خصوصی موجب کناره‌گیری رئیس سیا از مقام خود شده است. اما پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از چه زمانی از موضوع آگاه بوده است؟ آیا پلیس آمریکا عمداً اطلاعات خود را پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرده است؟
 
چه کسی چه زمانی چه چیزی می‌دانسته؟

پلیس فدرال ایالات متحده، به نوشته‌ی پایگاه اینترنتی "اشپیگل" آلمان، از هفته‌ها پیش ماجرای رابطه‌ی جنسی رئیس سیا با پائولا برادوِل را می‌دانسته است؛ این موضوع را اما پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ششم نوامبر به کمیسیون‌های مربوط در کنگره‌ی آمریکا گزارش کرده است. دلیل این تأخیر را کمیسیون‌های مسئول در روزهای پیش رو بررسی خواهند کرد.
 
بر اساس گزارش‌هایی که رسانه‌های مختلف آمریکا منتشر کرده‌اند، کاخ سفید روز هفتم نوامبر – یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری – از سوی جیمز کلپر، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا، در جریان امر قرار می‌گیرد؛ یک روز بعد هم خبر به باراک اوباما می‌رسد.
 
اندکی بعد ژنرال پترائوس در گفت‌وگویی خصوصی از رئیس‌جمهوری آمریکا می‌خواهد با درخواست کناره‌گیری او موافقت کند. باراک اوباما نیز روز جمعه با این درخواست موافقت می‌کند.
 
معشوقه‌ی دیوید پترائوس کیست؟


 
پاولا برادول و پایان‌نامه‌ی او در مورد دیوید پترائوس

 

معشوقه‌ی دیوید پترائوس نیز مانند خود او فارغ‌التحصیل دانشکده نظامی "وست‌پوینت" بوده است. از پائولا برادول ۴۰ ساله به‌عنوان "فارغ‌التحصیل با بهترین آمادگی جسمانی" یادشده است. روزنامه "نیویورک تایمز" به نقل از برادول می‌نویسد: «در میان مردان هم جزو ۵ درصد بهترین‌ها بودم». برادول بعدها مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه "هاروارد" گرفت؛ به‌عنوان دستیار پژوهشی مشغول به کار شد و در سال ۲۰۰۶ با دیوید پترائوس آشنا شد.
 
برادول به گفته‌ی خود علاقه‌اش در زمینه پژوهش را با پترائوس در میان گذاشته و پترائوس هم حاضر به همکاری بوده است. بدین ترتیب زندگی‌نامه‌ی ژنرال برجسته‌ی ارتش آمریکا به پایان‌نامه‌ی پائولا برادول تبدیل و در ژانویه ۲۰۱۲ منتشر می‌شود. به گفته‌ی برادول، پترائوس «کار استاد راهنمایی را بسیار جدی می‌گیرد، پیشنهادهای مفصلی به دانشجویان می‌دهد و یکایک ایمیل‌ها را شخصا پاسخ می‌دهد».
 
آن‌طور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند، رابطه‌ی برادول و پترائوس پس از بازگشت ژنرال آمریکایی از افغانستان آغاز شده و ماه‌هاست که به پایان رسیده است.
 
برادول به همراه همسر پزشک و دو فرزندش در منطقه‌ای مرفه در کارولینای شمالی در شرق آمریکا زندگی می‌کند.
 
نظریه‌های موجود در مورد اطلاعات پلیس
 
وقتی که رئیس بزرگ‌ترین سرویس جاسوسی جهان با زنی غیر از همسر خود رابطه‌ای چنین نزدیک برقرار می‌کند، ممکن است سرویس‌های جاسوسی دیگر کشورها در پس ماجرا باشند. شاید هم خود پائولا برادول در پی دسترسی به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده بوده است. با هر هدفی این عمل انجام شده باشد،کناره‌گیری دیوید پترائوس ناگزیر بوده است.
 
در مورد این‌که پلیس فدرال از چه زمانی در جریان رابطه‌ی ژنرال پترائوس با پائولا برادول قرار گرفته، نظریه‌های مختلفی وجود دارد.
 
نظریه نخست: تهدیدهای معشوقه. پلیس فدرال آمریکا چند ماه قبل شکایتی دریافت می‌کند در مورد ایمیل‌های تهدیدآمیزی که ادعا می‌شود پائولا برادول، معشوقه‌ی ژنرال پترائوس، نویسنده‌ی آنهاست. آن‌طور که روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" نوشته، دریافت‌کننده‌ی ایمیل‌ها زنی است که معشوقه‌ی رئیس سیا احتمال می‌داده رابطه‌ی پنهانی او با پترائوس را فاش کند. هویت زن دوم مشخص نیست، اما گفته می‌شود که وی از نزدیکان ژنرال پترائوس است.


 
پرونده ژنرال پترائوس می‌تواند پیامدهای سنگینی برای دولت باراک اوباما در پی داشته باشد


 
اف‌بی‌آی در جریان رسیدگی به شکایت این زن، به ایمیل‌های شخصی پترائوس به پائولا برادول برخورد می‌کند. کارشناسان امنیتی پلیس فدرال تأیید می‌کنند که ایمیل شخصی رئیس سیا هک نشده و خود او نویسنده‌ی نامه‌ها به برادول بوده است. روزنامه "نیویورک تایمز" نیز با اتکا بر اطلاعات منابع دولتی و پارلمانی این جریان را تأیید می‌کند. این موضوع از قرار دو هفته پیش به ژنرال پترائوس اطلاع داده شده است.
 
نظریه دوم: بررسی نشت اطلاعات. پس از افشای اطلاعات محرمانه دولت آمریکا در تابستان، پلیس فدرال تحقیق برای یافتن منبع درز اطلاعات را آغاز کرد. آن‌طور که خبرگزاری رویترز نوشته، در جریان این بررسی‌ها و به‌طور تصادفی رابطه‌ی خصوصی پترائوس با پائولا برادول برملا شده است.
 
نظریه سوم: ردپایی در توئیتر. روز شنبه (۱۰ نوامبر/ ۲۰ آبان) در شبکه اجتماعی "توئیتر" پیامی منتشر شد که نظرها را به خود جلب کرد. این پیام بخشی از گفته‌های یک مرد در یکی از فُروم‌های روزنامه "نیویورک تایمز" بود که تابستان گذشته منتشر شده بود. به نوشته‌ی این فرد گمنام، همسرش با یک مقام عالی‌رتبه‌ی ارتش ایالات متحده رابطه‌ی جنسی دارد. این مقام «پروژه‌ای را مدیریت می‌کند که پیشرفت در آن به منزله‌ی نمایش قدرت رهبری آمریکا در جهان» برشمرده خواهد شد. این فرد گمنام نمی‌دانسته چگونه با این موضوع برخورد کند. به فرض درستی این ادعا مشخص نیست که نویسنده‌ی جملات همسر پائولا برادول بوده یا سخن از مقام عالی‌رتبه‌ی دیگری در سپهر سیاسی آمریکا در میان بوده است.
 
از پرونده معشوقه‌ی ژنرال پترائوس به عنوان سنگ بزرگی در مسیر ناهموار توافق باراک اوباما با مجلس نمایندگان آمریکا نام برده می‌شود؛ مجلسی که جمهوری‌خواهان بیشتر کرسی‌های آن را در اختیار دارند. در روزهای آینده دولت آمریکا نه تنها باید بر سر راه‌های برون‌رفت از بحران مالی با نمایندگان به توافق برسد و به پرسش کمیسیون‌های مختلف در مورد حمله به کنسولگری ایالات متحده در بنغازی پاسخ دهد، بلکه باید خود را برای سؤال‌های بیشتر در مورد "نقش" دولت و پلیس فدرال در پرونده‌ی ژنرال پترائوس آماده کند.

+29
رأی دهید
-43

morid - بوشهر - ایران
گفتم ابعاد تازه ای از این داستان سیاسی فضاحت بار منتشر میشود و هنوز اعتقاد دارم که هردم از این باغ بری میرسد!!!رابطه با زنان همدیگه در میان سران غرب عین نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی است و خیلی عادیه، با ادامه داستان در روزهای آینده قشنگترم میشه!!!؟؟؟؟
دوشنبه 22 آبان 1391 - 14:34
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
به نظر من این اشخاص نمی‌خواهند به کشورشون خدمت کند و تنبلی رو پیش خودشون کردند ، اینهارو باید بفرستند ایران تا یاد بگیرن چه جور باید در خدمت مردم بود . در ایران تجاوز می‌شه ، غارت می‌شه ، دزدی می‌شه اما آب از آب تکون نمیخوره . بغل یه بزرگی‌ : ما شیفتگان قدرتیم نه تشنگان خدمت .
دوشنبه 22 آبان 1391 - 14:58
Artosh - تهران - ایران
morid - بوشهر - ایران/ دوست عزیز ولایی.. اینقدر سران غرب و . نگو. این ها اگر کاری هم میکنند. گندش درمیاد و رسانه ای میشه و .. اما سران مملکت تو این کارها رو در قالب دین انجام میدن و فقط کافیه گوشه ای از این کاراشون جایی درج کنه. دودمان طرف رو به باد میدن. فساد در بین حاکمان تو بیداد میکنه. برو یه فکری به حال خودتون کن...!
دوشنبه 22 آبان 1391 - 17:58
Saman sepehr - لوییزیانا - آمریکا
این زن الان صندوقچه اسرار هست . جناب رئیس براى انسجام این رابطه یا عدم افشا، اون چه باج هایی میتونسته به معشوقه جوانش داده باشه. دسترسى به اطلاعات فوق سرى. شاید الان اون میدونه قاتلین واقعى جان اف کندى چه کسانى بودند.یا آیا واقعأ نیل آرمسترانگ بر ماه قدم گذاشت ؟یازده سپتامبر أیا یک تئورى از پیش ساخته شده بود.آیا آمریکائها به تکنولوژی لباس نامرئی دست پیدا کرده و در حال استفاده از آن هستند؟ دیگه چیزى یادم نمیاد. اگه دیدمش خودم ازش میپرسم .!!!
دوشنبه 22 آبان 1391 - 18:39
anti-US - مونترئال - کانادا
ای بابا! این ایده-های غربی چرا اینقدر با عملشون تناقض داره! هی میگند به زن باید احترام گذاشت و .. نگو منظورشون چیز دیگه-ای بوده!
دوشنبه 22 آبان 1391 - 20:32
Hamid411 - لس آنجلس - آمریکا
morid - بوشهر - ایران. ادامه داستان بهتر از نماز خوندن با ١٠ تا زن لخت؟!! جمعش کن بابا!!! بقول یکی از دوستان خودتون سر تا پاتون کوت غلطه، دیگه شما از باغ و بر عطر و عبیر حرف نزن که گندتون دنیا رو برداشته
دوشنبه 22 آبان 1391 - 21:11
tashtar12 - بلینگهام - ایالات متحده آمریکا
نظریه دوم با قدری تصحیح درست است. خانم "کلی جیل" کارمند وزارت خارجه و رابط بین آن وزارتخانه و سیا از خانم "پائولا براودول" ایمیل تهدید آمیری دریافت می کند (محتوای آن بر من معلوم نیست) و نامبرده هم بر اثر ترس آن را به "اف بی آی" (پلیس قدرال) نشان می دهد و این سازمان هم از همین جا سر نخ به دست می آورد. به دلائلی نا معلوم که در حال بر رسی است این اطلاعات مخفی می ماند. تا اینکه یکی از ماموران اف ب آی که این ماجرا را نوعی تهدید امنیتی تلقی می کرد مراتب را به یک از نمایندگان می گوید و او هم به کمینته امنیتی مجلس گزارش می دهد. کل مساله در حال بررسی است. چون نظام بر اساس نظارت و تعادل است حتی اگر چند نفر یا بخشی از دستگاهی بخواهد مخفی کاری کند بلاخره یک بخش دیگر ته و تو داستان را در خواهند آورد. ". جمهوری "ولایت فقیه" کجاست و یک نظام قانون محور کجا؟
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 04:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.