لحن ملایم‌تر ایران پس از انتخاب دوباره باراک اوباما

به نظر می‌آید مقام‌های جمهوری اسلامی در پیروزی مجدد باراک اوباما فرصتی را می‌بینند که با او از در مذاکره وارد شوند تا از انزوای سیاسی و تحریم‌های بی‌امان بین‌المللی رهایی یابند.
 

صدای سکوت ایران بلندتر از آن بود که شنیده نشود. پس از آن‌که پنتاگون اعلام کرد ایران به سوی یک پهپاد آمریکایی شلیک کرده، مقام‌های جمهوری اسلامی با سکوت به آن پاسخ دادند.
 
بر اساس یک گزارش تحلیلی خبرگزاری آلمان، به طور معمول چنین رویدادهایی مقام‌های جمهوری اسلامی را به رجزخوانی در برابر قدرت عظیم نظامی آمریکا وامی‌دارد. ولی این بار چنین نشد. تنها یک واکنش در روز جمعه (۹ نوامبر / ۱۹ آبان) نشان داده شد، با این توضیح که نیروی هوایی ایران به سوی هواپیمایی "ناشناس" شلیک کرده است.
 
یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی از تهران که نمی‌خواست شناخته شود، این رویداد را مرتبط با انتخاب مجدد باراک اوباما که در راستای سیاست ایران است می‌داند و می‌گوید: «کسی می‌خواسته انتخاب مجدد کسی دیگر را به خطر نیاندازد.»

با این‌که رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، مدعی است که برای جمهوری اسلامی مهم نیست چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شود، ولی واضح است که مقام‌های ایران در قبال انتخاب شدن یا نشدن اوباما بی‌‌تفاوت نیستند.
 
تحلیل‌گر سیاسی ایرانی می‌گوید: «با اوباما ایران دست‌کم این امیدواری را می‌تواند داشته باشد که از بحران خارج شود. با پیروزی یک جمهوری‌خواه سایه جنگ می‌‌توانست همچنان بالای سر ایران بماند.»
 
این تحلیل‌گر می‌گوید، اوباما ادامه تحریم‌ها علیه ایران را به دلیل ادامه برنامه اتمی این کشور ترجیح می‌‌دهد و مخالف حمله یک‌جانبه نظامی اسرائیل به ایران است.
 
از نظر تحلیل‌گر خبرگزاری آلمان، به‌رغم تمام اختلافاتی که باقی می‌ماند یک چیز مشخص است، و آن این‌که جمهوری اسلامی می‌خواهد به انزوای خود در رابطه با برنامه‌ی اتمی‌اش خاتمه دهد؛ برنامه‌ای که جمهوری اسلامی مدعی است خصلتی صلح‌آمیز دارد، ولی کشورهای غربی می‌‌گویند می‌تواند به ساخت سلاح اتمی منجر شود.
 
"ایران می‌تواند به کره شمالی دوم بدل شود"
 
یک دیپلمات ایرانی در امور سیاست خارجی که نمی‌خواهد نامش فاش شود، می‌گوید: «تحریم‌ها ایران را به ورطه بحران اقتصادی کشانده است و ایران نمی‌‌تواند عمیق‌تر از این در سراشیبی بحران فرو رود.» وی هشدار می‌دهد: «ایران فقط در دوره اوباما می‌تواند از این بحران رهایی یابد و در غیر این صورت به یک کره شمالی دوم بدل خواهد شد.»
 
ارزش واحد پولی ایران از آغاز سال جاری تاکنون به یک سوم تقلیل یافته است. مسئولان دولت میزان تورم را زیر ۳۰ درصد اعلام کرده‌اند، ولی میزان واقعی تورم بالای ۵۰ درصد است.
 
قیمت بلیط پروازهای داخلی بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته و دولت به منظور حفظ ارزش ریال ورود "کالاهای لوکس"، مانند قهوه، صابون، شامپو و دستمال توالت و نیز کامپیوتر و تجهیزات آن را ممنوع اعلام کرده است. همین امر بهای این کالاها را چند برابر کرده است.
 
محمود احمدی‌نژاد چهار سال پیش پیروزی باراک اوباما را به او تبریک گفت؛ امری که تا آن زمان در جمهوری اسلامی بی‌سابقه بود. ولی این بار با انتخاب دوباره اوباما، از تبریک خبری نبود. در عوض در حین کارزار انتخاباتی آمریکا احمدی‌نژاد بارها خواستار بهبود روابط میان دو کشور شد.
 


محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد

 

احمدی‌نژاد گفته بود، در صورتی که دولت آمریکا گامی در جهت تفاهم میان دو کشور بردارد، جمهوری اسلامی ایران نیز آماده است در ذهنیت منفی خود با آمریکا تجدید نظر کند و در جهت بهبود مناسبات دو کشور گام‌هایی بردارد.
 
از نظر رئیس جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات مستقیم کشورش با آمریکا سریع‌‌تر می‌تواند به مناقشه هسته‌ای پایان دهد تا مذاکره با حضور اعضای دائم شورای امنیت و اتحادیه اروپا.
 
برخی رسانه‌‌های آمریکایی از تماس‌های محرمانه میان دو کشور خبر داده بودند، ولی مسئولان هیچ‌یک از دو کشور این تماس‌ها را تأیید نکرده‌اند.
 
انتخاب مجدد اوباما و تثبیت او در کاخ سفید برای چهار سال آینده، با واکنش خویشتن‌دارانه مقام‌های تهران رو‌به‌رو شد. خبرگزاری ایرنا که به مواضع احمدی‌نژاد نزدیک است نوشت، این انتخاب مجدد می‌تواند "تأثیرات مثبتی" داشته باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در این رابطه از "دیوار بی‌اعتمادی" سخن گفت که "می‌تواند روزی شکسته شود".
 
حتی مخالفان احمدی‌نژاد نیز هر چه بیشتر این فکر را بیان می‌کنند که می‌توان "حتی با دشمن هم مذاکره کرد". محمد جواد لاریجانی، سیاستمدار محافظه‌کار جمهوری اسلامی، می‌گوید: "اگر مصالح نظام ایجاب کند، با شیطان در قعر جهنم هم مذاکره می‌کنیم.»

+61
رأی دهید
-15

samuk66 - لندن - انگلستان
ای اوباما لعنت بر تو...
دوشنبه 22 آبان 1391 - 02:35
zebbel - بوستون - آمریکا
نهایتا آخوند و بچه آخوند راهی‌ پیدا می‌کنه و از مخمصه رها می‌شه. دوباره حکومتش ادامه پیدا می‌کنه. ۱۰۰ ساله دیگه هم چنان مردم دارن از راه دور فحش میدان و از نزدیک پاچه خواری می‌کنن. ما مملکتی هستیم که لیاقت آزادی و دموکراسی‌ نداریم. یعنی‌ هنوز به اون حد از پختگی نرسیدیم و به این زودیها هم نمیرسیم. بیش از ۱۰۰ ساله قبل برای دموکراسی‌ قیام کردیم، اما همچنان توش موندیم. چون که ملتی هستیم بی‌ اراده. فقط حرف می‌زنیم.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 03:35
zebbel - بوستون - آمریکا
همین مردمی که از راه دور به آخوند فحش میدان، منم یکیش، فرقی‌ نمی‌کنه. اگه منافع ما به خطر بیفته دست به سینه جلوی آخوند سکوت می‌کنیم. همین هاروارد رفته‌ها و فرانسه درس خوندها، و به اصطلاح روشن فکرها، اول انقلاب از طمع قدرت ساکت شدن و به خمینی چه چه گفتن و دست به سینه پاچه خواری کردن. حالا این آخوندم برن، دوباره یکی‌ میاد از اینا بد تر.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 03:38
مانفرد - ایران - ایران
دنیای امروز و ایران گرفتار همین بی پدر مادرهایی هستش که روزی روزگاری تو آمریکا تحصیل کردند.از به اصطلاح روشنفکرهای اول ان قلاب گرفته که خدا خودشونو پدرو مادرشونو لعنت کنه چرا گفتم دنیا ؟ نمونش بن لادن که خودش تحصیل کرده آمریکا بود
دوشنبه 22 آبان 1391 - 09:55
farzad145 - شیراز - ایران
یا به عبارت دیگر میخواد بگه ... خوردیم
دوشنبه 22 آبان 1391 - 11:35
ukguy4u - لندن - بریتانیا
اینا از سال 42 برای رسیدن به قدرت تلاش کردن و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستن این نظام و پول مفت نفت رو از دست بدن. اسلام هم بهانه ای بیش نیست. برای همین بعید نیست با اوباما مذاکره کنن ولی آمریکا و اوباما باید خیلی احمق باشن که بخوان به این شیاطین اعتماد کنن.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 13:16
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
برای خودمون "ملت ایران " متاسفم هستم که بازیچه دست آمریکا و آخوند و سیاست خارجی شدیم و تکلیف خودمون را با این دنیا روشن نمیکنیم سرنوشت هر کسی دست خودش است و باید قادر به تغییر آن باشد
دوشنبه 22 آبان 1391 - 19:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.