آمریکا رویکرد جدیدی را در قبال برنامه هسته‌ای ایران بررسی می‌کند

بنا به گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی آمریکا سرگرم بررسی رویکرد جدیدی برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای با ایران است. گفته می‌شود که در صورت تغییر اساسی در سیاست اتمی ایران، آمریکا نیز آماده کاهش تحریم‌های اقتصادی است.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از محافل رسمی آمریکا گزارش داد که ایالات متحده سرگرم بررسی رویکرد جدیدی در قبال برنامه هسته‌ای ایران است. این رویکرد جدید یکی از گزینه‌های ممکن برای جلوگیری از ناکامی تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا و کشورهای غربی برای مهار برنامه اتمی ایران به شمار می‌‌‌آید.

به گفته این محافل سیاسی، در صورتی که جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی آتی حاضر به مصالحه و تغییر اساسی مواضع خود باشد، آمریکا نیز در مقابل آماده است که تحریم‌ها را سریع‌تر از قرار‌های کنونی کاهش دهد.
 
بر اساس این گزارش این طرح یکی از رویکردهای ممکن آمریکا درباره چگونگی برخورد با برنامه هسته‌ای ایران است. به گفته این مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود رایزنی درباره گزینه‌های دیگر به موازات این رویکرد جدید به پیش برده می‌شوند.
 
در این رویکرد بر ضرورت توقف غنی‌سازی با غلظت بالا در ایران تاکید شده است. گفته می‌شود که آمریکا انتظار دارد جمهوری اسلامی موجودی اورانیوم غنی‌شده با درصد بالای خود را به خارج انتقال دهد. این موارد در گذشته نیز در مذاکرات اتمی پیشنهاد شده بود. تعلیق فعالیت‌های مرکز اتمی فردو نیز از جمله مواردی است که در طرح آمریکایی‌ها بدان اشاره شده است.
 
ایران تا کنون بارها اعلام کرده است که حاضر به توقف فعالیت‌های خود در تاسیسات اتمی فردو نیست. باید افزود که این اظهارات انعطاف‌ناپذیر پیش از وخامت اوضاع اقتصادی در ایران از سوی مسئولان جمهوری اسلامی عنوان شده بود.
 
پس از تحقق این گام‌های عملی از سوی ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز به‌تدریج از شدت تحریم صنایع نفت و گاز ایران خواهند کاست.
 
تشدید تحریم‌ها علیه ایران
 
خبر بررسی این رویکرد جدید در حالی گزارش می‌شود که وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز پنج‌شنبه (۱۸ آبان/۸ نوامبر) تحریم‌های تازه‌ای را علیه ۱۷ مقام حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی و برخی نهادهای این کشور برقرار کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا درکنار برنامه هسته‌ای ایران، دلیل تحریم‌های جدید را اعمال سانسور، نقض حقوق‌بشر و حمایت از تروریسم از سوی جمهوری اسلامی ذکر کرد.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز گذشته همچنین گزارش داده بود که سناتور مارک کرک از حزب جمهوری‌خواه و رابرت منندز، سناتور دمکرات سرگرم تهیه تحریم‌های جدیدتری علیه ایران هستند.
 
در صورت تصویب این طرح در کنگره آمریکا، تحریم‌های شدیدی بر بخش بزرگی از صنایع کشاورزی و صنعتی ایران اعمال خواهد شد. گفته می‌شود تحریم‌ها جدید مانع از ارسال کالاهای مورد نیاز برای بخش تولیدی در ایران خواهد شد.
 
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در روز جمعه (۱۹ آبان/۹ نوامبر) نیز فرمان وضعیت اضطراری در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد. این فرمان در سال ۱۹۷۹ توسط جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا پس از اشغال سفارت آمریکا در تهران صادر شده بود.
 

 
کاترین اشتون و سعید جلیلی در مذاکرات ناکام مسکو

 

کاخ سفید تایید کرد که باراک اوباما در نامه‌ای به نمایندگان کنگره این کشور تصریح کرده است که مناسبات ایالات متحده با جمهوری اسلامی به "حالت عادی" باز نگشته است.
 
گفت‌وگو با آژانس و شروع نامعلوم مذاکرات
 
یکی از سخنگویان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز جمعه ( ۹ نوامبر) اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات آژانس با ایران در ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) در تهران خواهد بود.
 
یوکیو آمانو، سرپرست آژانس اتمی تا کنون بارها از عدم همکاری جمهوری اسلامی با بازرسان آژانس انتقاد کرده است. عدم شفافیت در برنامه هسته‌ای ایران و جلوگیری از بازرسی آزادانه مراکز اتمی ایران از جمله موارد اختلاف میان جمهوری اسلامی و نمایندگان آژانس بوده است.
 
آژانس اتمی خواهان بازید از تاسیسات نظامی پارچین است که تا کنون مورد قبول جمهوری اسلامی نبوده است. ایران متهم است که در تاسیسات پارچین دست به آزمایشاتی برای تولید  کلاهک هسته‌ای زده است. احمدی‌نژاد به تازگی در سفر آسیایی خود بار دیگر قصد ایران برای ساخت بمب اتمی را رد کرد.
 
از زمان شکست مذاکرات اتمی میان جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ در مسکو تا کنون هیچ زمان جدیدی برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای اعلام نشده است.

+54
رأی دهید
-66

Omidvaran - نورکل - امریکا
اکنون وقت انست که حکومتگران و سیاست گذاران با خردورزی وتعقل ازفرصت پیشرواستفاده کنند وبیش از این مردم بی پناه را تحت فشار وستم قرارندهند - استدلال وحرفهای انها درجامعه جهانی خریدار ندارد بنابراین ادامه این راه به تلاشی سیستم اقتصادی مملکت منتهی میشود - بهتراست دریک مذاکره رسمی وابرومندانه امتیازاتی بین طرفین ردوبدل و مشکل رو حل کنند وباین کابوس خاتمه دهند
یکشنبه 21 آبان 1391 - 05:51
zebbel - بوستون - آمریکا
کل موجودیت آخوند بر مبنای دشمنی با دنیا بنا شده.
یکشنبه 21 آبان 1391 - 07:36
jalal50 - بیرمینگهام - انگلستان
دول غربی از پیشترفت کشورهای مستقل هراس دارند. اگر تحریمها کمتر یا برداشته شود ، ایران پیشترفت بیشتری هم خواهد داشت.
یکشنبه 21 آبان 1391 - 09:20
امرزش - ارومیه - ایران
بر پدر دروغ گو لعنت؟
یکشنبه 21 آبان 1391 - 09:37
danial nabi - استكهلم - سوئد
اینها به شدت از اتمی‌ شدن ایران می‌ترسند که قدرت نوپأی برای جهانیست که زیر سلطه این اجنبیان است، ولی‌ ما آن را با چنگ و دندان حفظ می‌کنیم به کوری چشم این نامردن آمریکا و اسرائیل و دیگر شرکای زالو صفت.
دوشنبه 22 آبان 1391 - 09:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.