ایران خواهان جلوگیری از عضویت مجدد آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد
ایران از اعضای سازمان ملل متحد خواسته است که با عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر این سازمان مخالفت کنند.
مطالب مرتبطگزارشگران حقوق بشر سازمان ملل: وضعیت مسیحیان در ایران نگران کننده استموضوعات مرتبطروابط ایران-آمریکا، حقوق بشر
انتخابات شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است ۲۲ آبان (۱۲ نوامبر) برگزار شود.
دور روز پیش از برگزاری این انتخابات، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام ایران خواستار مخالفت اعضا سازمان ملل با عضویت مجدد آمریکا در شورای حقوق بشر شده است.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که آمریکا صلاحیت لازم را برای عضویت مجدد در این شورا ندارد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل ۴۷ عضو دارد و هر ساله با برگزاری انتخابات، یک سوم اعضای جدید این شورا به مدت سه سال دیگر انتخاب میشوند.
آقای مهمانپرست در آستانه این انتخابات گفته است که "آمریکا به اعتراف بسیاری از سازمانهای بین المللی خود از ناقضین حقوق بشر در محدوده سرزمینی و خارج از مرزهای خود است در حالی که قطعنامه تأسیسی شورای حقوق بشر تنها به کشورهایی اجازه عضویت در این شورا را میدهد که دارای پرونده روشن و مثبت حقوق بشری باشند."
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مهم ترین سازوکار بینالمللی حقوق بشری در جهان است. نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد مهمترین وظیفه این شورا است که مقر آن در شهر ژنو قرار دارد.
این سازمان از حدود یک سال و نیم پیش گزارشگر ویژه ای را مامور بررسی وضعیت حقوق در ایران کرده است. احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، طی گزارشهایی به این شورا از "وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران" ابراز نگرانی کرده است.
ایالات متحده آمریکا شماری از نهادها و مقامهای ایرانی را به دلیل آنچه که دخالت آنها در نقض حقوق شهروندان ایرانی میخواند، تحریم کرده است.