دولت قیمت سوخت هواپیما را افزایش داد؛ تاوانش را باید مردم بدهند
چکیده :یک روز پس از آنکه خبر افزایش قیمت بلیت هواپیما در رسانه ها اعلام شد، اظهارات یک مقام دولتی نشان می دهد که نه تنها این افزایش با هماهنگی دولت صورت گرفته؛ بلکه دولت در واقع در ازای سه برابر کردن سوختی که تحویل هواپیماها می دهد، اجازه افزایش قیمت بلیت را داده است!...
یک روز پس از آنکه خبر افزایش قیمت بلیت هواپیما در رسانه ها اعلام شد، اظهارات یک مقام دولتی نشان می دهد که نه تنها این افزایش با هماهنگی دولت صورت گرفته؛ بلکه دولت در واقع در ازای سه برابر کردن سوختی که تحویل هواپیماها می دهد، اجازه افزایش قیمت بلیت را داده است!
به گزارش کلمه، دیروز در خبرها آمده بودکه نرخ بلیت هواپیما در پروازهای داخلی به طور میانگین ۶۵ درصد افزایش یافته و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز این افزایش را تایید کرده اند.
اکنون به فاصله یک روز، معاون کالاهای سرمایهای و خدمات زیربنایی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی، مصوبه افزایش قیمت بلیت هواپیما به طور متوسط ۶۵ درصد را مستقیما از دولت اخذ کرده، به خبرگزاری مهر گفته است: قیمت هر لیتر سوخت هواپیما از ۲۰۰۰ ریال به ۷۰۰۰ ریال افزایش یافت.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، وحید منایی در پاسخ به این سوال که آیا قیمتهای بلیت هواپیما از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مورد تائید واقع شده است، گفت: با توجه به سیاستهای ارزی اخیر دولت در نحوه تامین ارز مورد نیاز شرکتهای هواپیمایی که باید ارز خود را از مرکز مبادلات ارزی تامین کنند و در جهت جبران هزینههای ناشی از افزایش نرخ سوخت مصرفی هواپیماها، نرخ بلیت افزایش یافته است.
معاون کالاهای سرمایهای و خدمات زیربنایی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: هزینههای سوخت مصرفی هواپیماها از لیتری ۲۰۰۰ ریال به لیتری ۷۰۰۰ ریال افزایش یافته است و بر این اساس، شورای عالی هواپیمایی در ۱۴ آبانماه سال جاری، افزایش قیمت پایه بلیت مسیرهای داخلی را به طور شناور و به میزان متوسط ۶۵ درصد تصویب کرده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که هزینههای ارزی و سوخت، بخش عمدهای از هزینههای تمام شده و ساعت صندلی پرواز را شامل میشود؛ بنابراین این دو عامل باعث بروز تنگناهای جدی برای شرکتهای هواپیمایی شده بود که بر این اساس، با در نظر گرفتن فوریت و ضرورت تسریع در اجرایی شدن موضوع، مصوبه شورای عالی هواپیمایی توسط وزیر راه و شهرسازی در دولت مطرح و ضمن موافقت با اجرای آن، دستور ابلاغ و اجرایی شدن مصوبه از ۱۶ آبانماه صادر شده است.
منایی گفت: بنابراین با توجه به اینکه تصمیم اتخاذ شده در شورای عالی هواپیمایی کشوری، مورد تائید دولت قرار گرفته است، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ورودی به بررسی و اظهارنظر در خصوص قیمتهای جدید نداشته و از تاریخ ابلاغ و اجرایی شدن آن مصوبه، بر حسن اجرای آن نظارت خواهد کرد.