تظاهرات مخالفان در کویت با دخالت پلیس به خشونت گرایید

نیروهای انتظامی کویت بار دیگر با خشونت تظاهرات مسالمت‌آمیز مخالفان در پایتخت این کشور را بر هم زدند. تظاهرکنندگان به‌رغم عدم دریافت مجوز با تجمع در خیابان‌های اصلی شهر خواستار لغو قانون انتخابات جدید شدند.
 

نیروهای امنیتی و انتظامی کویت بار دیگر به تظاهرات مخالفان در پایتخت این کشور در روز یک‌شنبه (۱۴ آبان/۴ نوامبر) حمله کردند. ماموران انتظامی با شلیک گاز اشک‌آور به سوی تظاهرکنندگان کوشیدند که معترضان را از خیابان اصلی شهر متفرق کنند.

هزاران نفر با نادیده گرفتن ممنوعیت تجمع در پایتخت کویت دست به راه‌پیمایی صلح‌آمیز زدند. خواست اصلی تظاهرکنندگان لغو قانون جدید انتخابات در این امیرنشین عربی است.
 
به گفته مخالفان، قانون جدید انتخابات به گونه‌ای تنظیم شده است که از یک سو امکان دخالت و نفوذ بیشتر دستگاه حاکم در رأی‌گیری را فراهم می‌آورد و از سوی دیگر اختیارات پارلمان را محدود می‌کند.
 
پلیس کویت پیشتر با غیرقانونی خواندن این تظاهرات از صدور مجوز برای راهپیمایی خودداری کرده بود. صدها مأمور پلیس و نیروهای امنیتی پیشاپیش خود را برای درگیری با تظاهرکنندگان آماده کرده بودند.
 
به گفته شاهدان عینی، ده‌ها زرهپوش در خیابان‌های پایتخت مستقر شده بودند. در روز چهارشنبه (۱۰ آبان/۳۱ اکتبر) نیز تظاهرات مخالفان با خشونت پلیس مواجه شده بود.
 
به گفته فعالان سیاسی، ده‌ها نفر از تظاهرکنندگان بازداشت شده‌اند. در مورد تعداد مجروحان تا کنون گزارش موثقی انتشار نیافته است.
 
برپایی "سلطنت مشروطه واقعی"
 
گروه‌های اسلام‌گرا، ناسیونالیست و لیبرال به طور مشترک از طرفداران خود و مردم خواسته بودند که در این تظاهرات شرکت کنند. در توییتر مخالفان تاکید کرده بودند که این تظاهرات باید "به هر قیمتی به صورت مسالمت‌آمیز" برگزار شود. مخالفان در پیام‌های خود تصریح کرده بودند که این تظاهرات خواهان سرنگونی شیخ صباح آل احمد آل صباح، امیر کویت، نیست و تنها در پی برپایی "سطنت مشروطه واقعی" است.


 
صحنه‌ای از تظاهرات مخالفان در ماه اکتبر ۲۰۱۲ در پایتخت کویت

 

قانون انتخابات قبلی کویت را به ۵ حوزه انتخاباتی تقسیم می‌کرد که از هر حوزه ۱۰ نماینده اجازه ورود به پارلمان را می‌یافتند. هر رأی‌دهنده نیز اجازه داشت که حداکثر به چهار نامزد رأی دهد.
 
اما قانون انتخابات جدید بنا به خواست امیر کویت این تقسیم‌بندی را تغییر داده است. به گفته امیر کویت، قانون جدید "تضمین‌کننده وحدت ملی" است و از شکاف میان شهروندان بر حسب تعلقات مذهبی جلوگیری می‌کند.
 
محمد هاجف، نماینده پیشین پارلمان کویت که در این تظاهرات شرکت داشت، در توییتر نوشت: «امیر کویت تضمین کرده است که به تصمیم دیوان عالی این کشور در مورد قانون انتخابات جدید گردن بگذارد.»
 
انتخابات زودرس کویت قرار است که در اول دسامبر امسال برگزار شود. کویت نخستین کشور عربی حاشیه خلیج‌فارس بود که در سال ۱۹۶۲ دست به تنظیم قانون اساسی و ایجاد پارلمان زد. اما از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون به علت اوج‌گیری بحران‌سیاسی پارلمان کویت ۹ بار منحل و دولت منتخب آن نیز مجبور به کناره‌گیری از قدرت شده است.

+44
رأی دهید
-13

geteven - انگلستان - انگلستان
حجر اسم قبلی‌ کوت بوده که قسمتی‌ از امپراطوری ساسانی بوده.
دوشنبه 15 آبان 1391 - 12:39
mountainman - استکهلم - سوئد
کویت یه کشوری بود به دور از بازی های سیاسی و پیشرفت مدنی خیلی خوبی رو داشته البته اگه سلفی ها و وهابی ها بزارن . چون این سلفیها و وهابی ها تو سوئد تو المان تو هر کشوری که رفتن میگن ما قوانین اسلامی میخوایم و تلاش میکنیم کشور رو اسلامی کنیم .
دوشنبه 15 آبان 1391 - 20:10
kamalsecular - اهواز - ايران
یارو اگر قصد داری همه کشورها را به ایران ربط بدی .. اینطوری مغول ها هم میگند فارس نام قبلی ایران بوده و قسمتی از امپراطوری مغول ها بوده !!!. در ضمن کویت بسیار کشور پیشرفته و پر درامد و یک دینار کویت میشه 9 هزار تومان. این تروریستها هم میخواهند کویت را یک کشور اسلام گرا کنند حقشونه که کتک خوردند
دوشنبه 15 آبان 1391 - 23:17
پیام آقا - خارلمن - سویان
اگه واقعا خواستشون سلطنت مشروطه واقعی بوده، دمشون گرم. چیزی که ایرانی ها صد و شصت هفتاد سال قبل می خواستن و اونوقت کویت هم جزئی از ایران یا بقول دوست اهوازیمون جزئی از امپراطوری مغولستان بود (خدائی مقایسه رو حال کردید؟ مغول خونخوار اشغالگر رو با چه امپراتورئیئی کنار هم گذاشت!) اتفاقا سلفی وهابی ها بیشتر خواستشون سلطنت مشروعه هست تا مشروطه.
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 04:54
kamalsecular - اهواز - ايران
یارو دومی وهابی خواستشون اسلام گرا کردن کشور هست به قول طبطبایی یک کویتی سلفی که اصلیتش اصفهانی هست گفت کویت باید به عربستان بپیونده !!! در ضمن کویت مرز خاکی با ایران نداره کجا جزوی از امپراطوری ایران بوده !!! اگر مثال مغول ها خوشت نیومد مثال امپراطوری عرب ها که 300 سال بر ایران حکومت کردند رو بهت میگم خوبه !!! . الان عرب ها هم میگند فارس نام قدیم ایران بوده و جزوی از امپراطوری عرب ها بوده !!! مشکل من با طرز تفکر شماهاست که تا الان به فکر کشورگشایی و ربط دادن کشورها به خودتونه
‌چهارشنبه 17 آبان 1391 - 07:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.