بحران شدید در صنایع الکترونیک ژاپن

صنایع الکترونیک ژاپن زمانی توانسته بود با نوآوری و کیفیت بالای تولیدات خود بازارهای جهانی را قبضه کند. اما اکنون بازار را به رقبای تایوانی و کره‌ای باخته‌‌ است. کنسرن شارپ حتی با خطر تعطیل روبروست.
 

تراز مالی کنسرن الکترونیک شارپ ژاپن برای دومین سال پیاپی منفی است. به این ترتیب، کارخانه‌ای که تاکنون در سطح جهانی پیشروی تولید تلویزیون‌های مسطح بوده، با  بحرانی عمیق روبرو شده است.
 
مدیران شارپ ناگزیر شدند با صدور اطلاعیه‌ای به ‌بورس اطلاع بدهند که در مورد ادامه حیات کنسرن خود دستخوش تردید شده‌اند. آژانس اخبار مالی بلومبرگ به نقل از اطلاعیه شارپ اعلام کرد که مدیران این شرکت تصمیم دارند با ایجاد تغییراتی در آن، به مقابله با بحران موجود بپردازند.
 
بیش از ۷۰۰ میلیارد ین زیان در دو سال
 
به‌گفته مدیران شارپ این شرکت تا ماه مارس سال‌ جاری ۴۵۰ میلیارد ین (برابر با ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو) زیان داده است. مهمترین دلیل زیان این شرکت کاهش تقاضای خرید تلویزیون در بازارهای جهانی است. شارپ بزرگترین سازنده صفحات تلویزیونی کریستال مایع در ژاپن است.
 


سونی بر عکس شارپ و پاناسونیک سونی امیدوار به تراز مالی بهتر است

 

علاوه بر این، شارپ در زمینه تولید صفحه تصویر اسمارتفون‌ها و تابلت‌های کامپیوتری نیز نتوانسته است با رقبای خود برابری کند. سال گذشته زیان شارپ در این عرصه به ۳۷۶ میلیارد ین رسید.
 
تنها شارپ نیست که از منفی شدن تراز مالی خود خبر می‌دهد. روز چهارشنبه ۳۱ اکتبر پاناسونیک هم به‌عنوان مهم‌ترین رقیب شارپ اعلام کرد که تا ماه مارس امسال ۷۶۵ میلیارد ین زیان داده است. زیان این شرکت در سال مالی گذشته به ۷۷۲ میلیارد ین رسیده بود.
 
سونی، امیدوار به آینده بهتر
 
در میان صنایع الکترونیک ژاپن تنها سونی توانست زیان خود را در سال مالی جاری اندکی کاهش بدهد. این کنسرن تا پایان ماه مارس امسال ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ین زیان داد، در حالی که زیان آن در سال مالی گذشته به ۲۷ میلیارد ین رسیده بود. مدیران سونی با توجه به کاهش زیان خود امیدوارند که تا پایان سال جاری بتوانند به ترازنامه مثبت برسند.
 
صنایع الکترونیک ژاپن از سال‌ها پیش تحت تاثیر افزایش نرخ برابری ین، رقابت شدید تایوان و کره جنوبی و همچنین رکود اقتصاد جهانی دیگر نمی‌تواند موفقیت‌های گذشته را ثبت کند.

+28
رأی دهید
-23

takalom - ناتینگهام - انگلیس
یه زمونی شده بود که از رو شکم سیری و سود بیشتر جنسای ژاپنی همش تو چین و این کشور اون کشور مونتاژ میشد و اون کیفیت سابق رو نداشت من یادم میاد تو دهه 70 ایران وقتی همه دنبال جنس ژاپنی اصل میگشتند دیگه خبری ازش نبود و جنسها چون بازار مشترک شده بود خیلی نامرغوب شده بود تو این موقعیت کره بهترین استفاده رو کرد و جنس هاش رو با کیفیت بالا و قیمت خیلی کمتر وارد بازار کرد و جای ژاپن رو خیلی سریع گرفت ،حالا ژاپنی که اون موقع ناز میکرد و میگفت برامون صرف نمیکنه ،تحویل بگیر ...
شنبه 13 آبان 1391 - 10:58
zebbel - بوستون - آمریکا
اینا همش به خاطره دوری از اسلام هست.
شنبه 13 آبان 1391 - 15:54
paksan - آمریکا - آمریکا
مهمترین شکست تولیدات ژاپنی این است که در چین و سنگاپور و مالزی تولید می شن و دیگه وقتی می خوای بخریش می بینی زده ساخت چین یا مالزی یا .. و این تنها دلیلی هستش که شخصا دیگه مارکهای ژاپنی رو نمی خرم ولی برعکس تولیدات کره ای اورجینال هستند و ساخت کره هستند و همچنین تولیدات تایوانی ساخت خودشونه .این بلا رو خودشون سرخودشون آوردن و فکر اینو نکردن که مردم توجه می کنن که این محصول ساخت کجا باشه و همین الان اگر من هر جنسی که بخوام بخرم تا جایی که بشه سعی می کنم اورجینال بخرم آمریکایی آلمانی ژاپنی کره ای و تایوانی و واقعاً منتاژ چین زمین تا آسمون با اورجینال و حتی مثلا منتاژ اروپا تفاوت کیفیت داره مثل لپ تاب دل منتاژ چین یکم ارزونتر هست ولی کیفیتش پایین تر از دل منتاژ لهستان یا ایرلند هستش و واقعاً تفاوت دارن . ژاپن توسط چین نابود شد و زرنگی کره ای ها و تایوانی ها این بود که اورجینال بودن تولیداتشون رو حفظ کردن
شنبه 13 آبان 1391 - 19:04
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
paksan - آمریکا - آمریکا. همه ترجیح میدن مثلا محصول ژاپنی ساخت خود ژاپن باشه یا آمریکایی ساخت خود آمریکا و آلمانی ساخت خود آلمان.اما از نظر هزینه تولید برای کشورهای درجه یک صنعنی مثل ژاپن و آمریکا و آلمان همیشه صرف نمیکنه تو خود کشور خودشون بسازن.برای همین میرن چین و یا شرق اروپا که هزینه پایینه میسازن. الان حتی apple که آمریکاییه تمام محصولاتش تو چین ساخته میشه و یا پاناسونیک ژاپن تو چین و مالزی و اروپای شرقی ساخته میشه.ولی خب هنوزم خیلی چیزهای اساسی تو خود ژاپن ساخته میشه.در ضمن کره هم مارک سامسونگ که بهترین مارک کره ای هست الان خیلی نجنسهاش رو شروع کرده تو اندونزی و چین ساختن.حداقل مدلهاییش که تو اروپا و انگلستان هست بیشتر داره تو اندونزی و چین ساخته میشه.وقتی توسعه پیدا کننن همشون میرن برای صرفه جویی تو هزینه تو اینجور جاها.حساش رو بکن دستمزد کارگر یا اجاره کارخونه و هزینه های دیگه تو چین و اندونزی و یا شرق اروپا چقدر پایینتره تا تو ژاپن.دیگه گرونتر و با کیفیت تر از مارک اپل کم داریم که اونم همه چیشو تو چین خط تولید زده ولی زمین تا آسمون با مارک خود چین فرق داره کیفیت.
شنبه 13 آبان 1391 - 21:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.