سودان نقش داشتن ایران در کارخانه اسلحه‌سازی یرموک را رد کرد

آتش‌سوزی در کارخانه یرموک در جنوب خارطوم

وزارت امور خارجه سودان روز دوشنبه، هشتم آبان‌ماه، رسما اعلام کرد که ایران هیچ نقشی در کارخانه نظامی که هفته گذشته مورد حمله هوایی قرار گرفت ندارد. خارطوم اسرائیل را مسئول این حمله دانسته است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این وزارتخانه در بیانیه‌ای رسمی گفت: «وزارت امور خارجه بر امری که برای همه آشکار است، صحه می‌گذارد، این که ایران نیازی به ساخت سلاح در سودان ندارد، چه برای خود و چه برای متحدانش.»
 
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما بدین وسیله هر گونه رابطه میان صنایع نظامی سودان با شرکای خارجی را تکذیب می‌کنیم.»
 
پیشتر رسانه‌های اسرائیلی به نقل از نیروهای اپوزیسیون در کشور سودان گزارش داده بودند که کارخانه منهدم‌شده هفته گذشته در نزدیکی پایتخت سودان به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی تعلق داشته است.  
 
روابط سودان و ایران پس از آن که دولت خارطوم اسرائیل را متهم به ارسال چهار هواپیمای رادار گریز برای حمله به کارخانه نظامی یرموک در جنوب پایتخت این کشور کرد، مورد توجه قرار گرفته است.
 
این حمله نیمه‌شب سه‌شنبه هفته گذشته انجام شد.
 
مقامات اسرائیلی نگرانی خود را از قاچاق سلاح از طریق سودان اعلام کرده‌اند و زمانی طولانی است که خارطوم، پایتخت سودان، را پایگاه و حامی شبه‌نظامیان اسلام‌گرای جنبش حماس می‌دانند که بر نوار غزه حکومت می‌کنند.
 
در همین حال اسرائیل تاکنون در برابر تمام ادعاهای خارطوم در مورد حمله هوایی به این کارخانه فقط سکوت کرده است.
 
با این حال عاموس گیلعاد، یکی از مقامات ارشد در وزارت دفاع اسرائیل، هفته گذشته اظهار داشت که سودان «به عنوان مسیری برای انتقال سلاح‌های ایران به حماس و دیگر تروریست‌های جهادی اسلام‌گرا از سرزمین مصر» مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
از سوی دیگر وزارت امور خارجه سودان اسرائیل را «دولتی قانون‌شکن» نامیده است که «‌‌نهایت تلاش خود را برای ترویج اطلاعات جعلی از طریق منابع مختلفی که با اسرائیل در ارتباط هستند انجام می‌دهد تا بتواند برای تعرض‌های خود دلیلی داشته باشد».
 
این وزارتخانه در ‌‌نهایت وجود هرگونه ارتباط میان کارخانه یرموک و ایران و سوریه و همچنین جنبش اسلامی حماس در فلسطین و حزب‌الله در لبنان را رد کرده است.
 
خبرگزاری فرانسه به نقل از جونا لف، از مسئولان پروژه تحقیقاتی سلاح‌های سبک، که در سوئیس انجام می‌شود گفت که در این پروژه اسنادی مبتنی بر وجود هواپیماهای بدون سرنشین، سلاح‌های زمین به زمین و دیگر سلاح‌های ایرانی در سودان وجود دارد، اما او گمان می‌کند که این سلاح‌ها به طور مستقیم از ایران به سودان فرستاده شده‌اند، نه این که در سودان تولید شده باشند.
 
او روز پنج‌شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «شایعات زیادی وجود دارد که ایران از نظر فنی به سودان برای ساخت سلاح کمک کرده است، اما من نمی‌توانم تایید کنم که آنها برای ایران سلاح تولید می‌کنند.»
 
بر اساس یافته‌های این پروژه، سلاح‌ها و مهمات ساخت کشور چین به یرموک صادر شده است.
 
با این حال احمد بلال عثمان، وزیر اطلاع‌رسانی سودان، می‌گوید که در این کارخانه سلاح‌های معمول و غیرمدرن ساخته می‌شود.
 
ایران و سودان روابط محکمی با یکدیگر دارند، به طوری که عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، در جریان بازدید خود از تهران در ماه اوت گذشته این روابط را «عمیقا ریشه‌دار» توصیف کرد.

+38
رأی دهید
-21

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.