در واکنش به شهید، ایران قوانین اینترنتی‌اش را به آزادی بیان بی‌ارتباط دانست

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز پنج‌شنبه، چهارم آبان‌ماه، در بیانیه‌ای رسمی انتقادات گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل، درباره قوانین اینترنتی سخت‌گیرانه در ایران را رد کرد و آنها را به موضوع آزادی بیان بی‌ارتباط دانست.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، آن طور که در بیانیه رسمی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل آمده است، قوانین اینترنتی کشور برای مقابله با حملات سایبری «ضروری است و هیچ نسبتی با موضوع آزادی بیان ندارد».
 
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حوزه حقوق بشر در ایران، در آخرین گزارش خود از فعالیت‌های حکومت ایران در زمینه محدودسازی اینترنت ابراز نگرانی کرده و گفت که به نظر می‌رسد این فعالیت‌ها در راستای «نقض آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات» باشد.
 
به گفته آقای شهید، مقامات ایران، بر اساس گزارش‌های دریافتی، وب‌سایت‌هایی را که از دید آنها به گسترش تروریسم و جرایم جاسوسی، اقتصادی یا اجتماعی کمک می‌کنند، مورد حمله قرار داده‌اند.
 
شهید اظهار داشت که از جمله این وب‌سایت‌ها می‌توان به سایت‌هایی با مضامین پورنوگرافیک، سایت‌هایی که به اسلام یا مقامات حکومتی توهین می‌کنند، سایت‌های ادیان جدیدی که به رسمیت شناخته نشده‌اند و سایت‌های گروه‌های مخالف حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرد.
 
به گزارش رویترز، ایران در پاسخ رسمی به این گزارش که به مجمع عمومی سازمان ملل نیز ارسال شده، گفته است که سیاست‌های اینترنتی آن با مسئله حقوق بشر بی‌ارتباط است.
 
در بیانیه ایران آمده است: «تاسیس شورای اینترنتی برای تامین امنیت اینترنت داخلی بیش از آن که به موضوع ترویج و حمایت از حقوق بشر ربط پیدا کند، به مسئله امنیت و حق حاکمیت کشور بازمی‌گردد.»
 
این بیانیه می‌افزاید: «ایران به عنوان کشوری که بار‌ها هدف حملات سایبری تبهکارانه پیچیده برخی کشور‌ها قرار گرفته است، از هر نظر حق دارد که امنیت فضای اینترنتی خود را بیشتر کند.»
 
جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۰، زمانی که برنامه هسته‌ای آن مورد حمله ویروس کامپیوتری استاکس‌نت قرار گرفت و سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم در ایران آسیب دید، سخت تلاش کرده است امنیت فضای سایبری خود را افزایش دهد.
 
تهران ایالات متحده و اسرائیل را مسئول فرستادن ویروس استاکس‌نت معرفی کرده است، اتهامی که هیچ یک از این دو کشور آن را نپذیرفته‌اند.
 
در بخش دیگری از بیانیه رسمی ایران در این باره آمده است: «برخلاف این گزارش و ارزیابی‌های آن که بر پایه اطلاعات اشتباه بسیاری بنا شده است، این موضوع هیچ ارتباطی با آزادی بیان ندارد.»
 
قدرت‌های غربی و متحدان آنها نسبت به برنامه هسته‌ای ایران مظنون هستند و می‌گویند که ایران قصد دستیابی به سلاح هسته‌ای دارد، اما ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای آن هدفی کاملا صلح‌آمیز دارد.

+18
رأی دهید
-46

classic - تهران - ایران
این بنده خدا احمد شهید نمی دونه که مساله فیلتر سایت های پورنو و امثالهم یه بهانه هست واسه سرپوش گذاشتن بر دیگر مسدود سازی های خبری و اطلاعاتی و غیره و ذالک. در کل البته در ایران فیلترینگ وجود نداره چون اینترنت ماهیتی نداره. در واقع یک بستر اینترانت محلی وجود داره که اجازه بازدید از چند تا سایت دولتی یا حامی و موافق حکومت رو میده. به این اینترنت نمیگن
جمعه 5 آبان 1391 - 20:58
shahkoh - پاوه - ایران
سلام . من با این جمله موافقم که ((ایران به عنوان کشوری که بار‌ها هدف حملات سایبری تبهکارانه پیچیده برخی کشور‌ها قرار گرفته است، از هر نظر حق دارد که امنیت فضای اینترنتی خود را بیشتر کند.)). اونها کاری به کاربران عادی مثل ما ندارند . حق طبیعی همه انسانهاست که با دشمنان خونی و قسم خورده خود با احتیاط رفتار کنند . شما هم باشید این کار رو می کنید تازه ملیاردها بار بدتر . ( باورکنندگان به عدم حادثه خیالی هلوکاست نمونه بارز آن است که با آنها در سراسر دنیا چه کار کردند ).
جمعه 5 آبان 1391 - 21:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.