مخالفت بریتانیا با استفاده آمریکا از پایگاه‌های خود برای مقابله با ایران

گاردین: آمریکا از بریتانیا درخواست کرده‌ است تا پایگاه‌های نظامی خود در خلیج فارس و دو جزیره در اقیانوس هند و اطلس را در اختیار آمریکا قرار دهد

لندن با رد درخواست ایالات متحده برای استفاده از پایگاه‌های نظامی‌ بریتانیا در خلیج فارس که با هدف تقویت نیروی نظامی آمریکا برای رویارویی با تهدیدهای احتمالی ایران مطرح شده گفته است که آماده‌سازی آمریکا برای «حمله بازدارنده» ناقض قوانین بین‌المللی است.
 
به گزارش چهارم آبان‌ماه روزنامه بریتانیایی گاردین، دیپلمات‌های آمریکایی از بریتانیا درخواست کرده‌اند تا پایگاه‌های نظامی خود در خلیج فارس و همچنین پایگاه‌های هوایی‌اش در دو جزیره آسانسیون، واقع در اقیانوس اطلس و «دیه‌گو گارسیا» در اقیانوس هند، را در اختیار آمریکا قرار دهد.
 
این روزنامه می‌افزاید این درخواست در راستای مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی مطرح شده است.
 
طبق این گزارش، وزرای بریتانیا با استناد به پیش‌نویس حکم دادستانی بریتانیا تأکید کرده‌اند که این اقدام غیرقانونی است و به همین دلیل از قبول آن سر باز زده‌اند.
 
در این پیش‌نویس آمده است که کمک‌رسانی به نیروهای نظامی‌‌ای که خود را برای «حمله‌ای بازدارنده» آماده می‌کنند «به وضوح» ناقض قوانین بین‌المللی است. گاردین می‌افزاید که این پیش‌نویس نشان می‌دهد که از نظر بریتانیا، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در حال حاضر «تهدیدی روشن» به شمار نمی‌آید.
 
منابع آگاه به گاردین گفته‌اند که ایالات متحده درخواست خود را هنوز به طور رسمی به دولت بریتانیا ابلاغ نکرده است.
 
با این‌ حال، به گفته این روزنامه، به نظر می‌رسد بریتانیا با خودداری از حمایت آشکار از تقویت نظامی ایالات متحده، تصمیم دارد که تنها در صورت بروز درگیری وارد عمل شود.
 
بریتانیا و ایالات متحده تاکنون بارها بر حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی تأکید کرده‌اند.
 
سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در این خصوص به گاردین گفته است که لندن در حال حاضر به گزینه نظامی علیه ایران فکر نمی‌کند. وی با این‌حال تأکید کرده است که همه گزینه‌ها همچنان بر روی میز است.
 
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که علی باقری، معاون سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون، به تازگی درباره ادامه گفت‌‌وگوهای هسته‌ای با یکدیگر تلفنی صحبت کرده‌اند.
 
گروه ۵+۱، متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان، از فوریه سال جاری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران را از سر گرفته‌اند و تاکنون چند دور مذاکره میان طرفین برگزار شده است.
 
آخرین دور مذاکرات در ماه ژوئن در روسیه برگزار شد که به گفته خانم اشتون هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت.

+59
رأی دهید
-58

ekman - شیراز - ‫ایران
تمام این اختلافات سر پوستین ملّا نصرالدین است،یعنی انگلیس را هم ازین نمد کلاهیست در فردای بعد از حمله !!!!
جمعه 5 آبان 1391 - 14:44
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
ملکه انگلیس دلش نمیاد ساقط شدن فرزند ناپاکش رو ببینه؟!!!
جمعه 5 آبان 1391 - 15:59
perser68 - فلوریدا - امریکا
الان جیره بگیرای جنگ طلب ولایت چه تاسف میخورن!
جمعه 5 آبان 1391 - 16:16
golly47 - فرانکفورت - المان
آمریکا تابحال از برنامه هسته‌ای ایران ملیاردها دلار سود برده است همیطوری داره سر تمام ممالک دنیا را شیره میماله تا راحت بتواند تا آنجا که ممکن است هر نوع استفاده‌ای ببرد و هیچ کشوری هم متوجه این موضوع نیست
جمعه 5 آبان 1391 - 18:42
ukguy4u - لندن - بریتانیا
همه دولت ها از پشت پرده طرفدار جمهوری اسلامی هستند این وسط ملت بدبخت هستند که از هر دو طرف زیر فشارن.
جمعه 5 آبان 1391 - 23:02
shadan shirin sokhan - هایدلبرگ - آلمان
عجب سیا بازی باحالی‌ !
شنبه 6 آبان 1391 - 02:27
Omidvaran - نورکل - امریکا
مخالفت نه برای دلسوزی برای ایران که برای حفظ اهمیت وموقعیت چپاولگرایانه خود است وقتی پای منافع دربین باشد به امریکا هم نمخواد باج بده البته انگلیس امپراطورقرن 19 مرده ولاشه مردنی ان بجامانده بخش بزرگی اردرامدهاوعواید خارجی ان که هزینه های داخلی رو تامین میکنه ازقبل چاپیدن مردم محروم دنیاست هنوزدزاسترالیاونیوزیلند فرمانداردارد که زیر ملکه وباوباج میدهد وهنوزازکانادا تلکه میگیرد نیرویدریائی اونهم درنقش دزدان دریائی عملاراه گیری وباج گیری میکنن باسم حراست از صلح جهانی بخوانید عواید خارجی
شنبه 6 آبان 1391 - 04:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.