قوه قضائیه ایران: به رئیس جمهور اجازه بازدید بدون هماهنگی از اوین را نمیدهیم
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران در نامه ای علنی به رئیس جمهور این کشور او را به "رفتارهای نامتعارف" و تلاش برای "دخالت بیجا و خارج از حدود قانونی" در امور قوه قضائیه متهم کرده و هشدار داده است که جلوی بازدید بدون هماهنگی او از زندان اوین را خواهد گرفت و "قاطعانه از هرگونه حرکت تعدی گونه و دخالت نابجا" ممانعت خواهد کرد.
آقای لاریجانی امروز چهارشنبه سوم آبان (۲۴ اکتبر) همچنین در جلسه مسئولان قضایی ایران یادآوری کرد که بر اساس تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی، رئیس جمهور حق نظارت بر قوای دیگر را ندارد و خطاب به محمود احمدینژاد گفت: "شما در حیطه مسئولیت ها و وظایف و کیفیت اعمال وظایف از سوی مسئولان قوا، حق دخالت ندارید".
آقای احمدی نژاد دو روز پیش در نامه ای علنی به رئیس قوه قضائیه ایران نوشته بود که قصد دارد برای نظارت بر نحوه اجرای قانون اساسی، به زندان ها و دادگاه های ایران سرکشی کند و به اینکه مسئولان قوه قضائیه تقاضای بازدید او از زندان اوین را رد کرده اند و گفته اند چنین بازدیدی را فعلا مصلحت نمی دانند، اعتراض کرده بود.
رئیس جمهور ایران نوشته بود که ممانعت از بازدید او از زندان، بر نگرانی های او در مورد نحوه اجرای قانون و مراعات حقوق شهروندان در قوه قضائیه افزوده است.
آقای لاریجانی با اشاره به نامه آقای احمدی نژاد گفته است: "جملات و کلمات ایشان دستمایه رسانه های غربی شده و حال ادعا می کنند که ببینید در زندان های ایران چه خبر است که رئیس جمهور هم نمی تواند از آن بازدید کند".
او تأکید کرد که قانون "به نحو کامل" در زندان های ایران اجرا می شود و افزود: "ما هیچگاه نگفته ایم که رئیس جمهور نمی تواند به زندان ها سر بزند، بلکه پاسخ ما این بود که به دلیل وجود پاره ای اوهام و شبهات و شائبه ها که ممکن است در ذهن مردم پیش آید، در حال حاضر به مصلحت نیست این دیدار انجام شود و هرگاه قوه قضائیه مصلحت دانست، هماهنگی های لازم برای این دیدار را انجام می دهد".
او در عین حال تأکید کرد که "با توجه به نامه اخیر و شرایط پیش آمده، به هیچ وجه بدون هماهنگی اجازه بازدید از زندان اوین داده نخواهد شد".
رئیس قوه قضائیه ایران در نامه خود به آقای احمدی نژاد هم نوشته است: "از سخنان شما چنین استشمام می شود که قصد دارید ولو بدون هماهنگی و اجازه مسئولان ذیربط در قوه قضائیه به زندان ها و برخی دادگاه ها سرکشی کنید. به شما عرض می کنم که این، تعدی از حدود و اختیارات رئیس جمهور و دخالت در کار قوه قضائیه است و اینجانب حسب وظیفه ای که بر اساس قانون اساسی دارم و از جمله آن صیانت از استقلال قوه قضائیه و اداره مقتدرانه آن است، قاطعانه از هرگونه حرکت تعدی گونه و دخالت نابجا ممانعت خواهم کرد".
آقای احمدی نژاد در نامه دو روز پیش خود به آقای لاریجانی نوشته بود که "مطمئنا با سرکشی از زندانها و برخی دادگاه ها" نحوه اجرای قانون اساسی و "رعایت حقوق اساسی ملت" را بررسی خواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه ایران در نامه امروز خود همچنین به انتقاد آقای احمدی نژاد از نحوه رسیدگی قوه قضائیه به تخلفات اقتصادی پاسخ داده است.
آقای احمدی نژاد در نامه روز دوشنبه خود نوشته بود که "گزارش مستند و دقیقی" از رسیدگی عادلانه قوه قضائیه به "مفاسد اقتصادی و رانت خواری های عده ای خاص" در دست ندارد.
آقای لاریجانی در پاسخ نوشته است که قوه قضائیه تحت ریاست او در سال های اخیر "مبارزه بی امانی" با مفاسد اقتصادی داشته که نمونه آن "برخورد با فساد کلان اقتصادی اخیر است که واقعا اعتماد عمومی را جریحه دار ساخته بود".
او می افزاید: "فعلا در باب نقش برخی مقامات و دستگاه های اجرایی در این فساد کلان سخنی نمی گویم و آن را به زمان دیگری وا می گذارم".
بعضی نزدیکان آقای احمدی نژاد از جمله معاون اول و رئیس دفتر او توسط مخالفان اصولگرای دولت به دست داشتن در مفاسد اقتصادی متهم شده اند و قوه قضائیه ایران به دلیل عدم رسیدگی به این اتهامات به شدت مورد انتقاد بوده است.
'تنش آفرینی حرام است'
امروز سایت آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید در قم، متن سخنان او را چاپ کرده که در آن به نامه نگاری های اخیر به شدت انتقاد شده است.
آقای مکارم شیرازی گفته است: "اخیرا در سطح جراید نامههایی رد و بدل میشود که تنش آفرین است، بنده عرض میکنم در شرایطی زندگی میکنیم که ایجاد تنش در جامعه حرام است".
او مسئولان حکومتی ایران را از پرداختن به مسائل "فرعی" باز داشته و خطاب به آنها گفته است: "نامه رد و بدل نفرمایید، به سراغ مشکلات اصلی مردم از جمله گرانی، تورم، تحریمها، تنگناهای اقتصادی و مشکلات اخلاقی بروید و برای حل آنها اقدام کنید".