مدیر کل بی‌بی‌سی به پرسش‌ها درباره ماجرای رسوایی جنسی سویل پاسخ داد

مدیر کل بی‌بی‌سی گفت سوالاتی درباره اعتماد به این رسانه مطرح شده است

جرج انتویسل، مدیرکل بی‌بی‌سی در مقابل کمیته فرهنگی پارلمان بریتانیا از عملکرد این رسانه در ماجرای رسوایی جنسی جیمی سویل، مجری سابق رادیو و تلویزیون بی‌بی‌سی دفاع کرد، اما پذیرفت که این ماجرا سوالاتی را در ارتباط با اعتماد به این رسانه مطرح کرده است.

آقای انتویسل گفت از زمانی که این اتهامات "بسیار بسیار سنگین" مطرح شده، "ما تا حد زیادی آن چه را که لازم بوده انجام دادیم."

آقای انتویسل در مقابل کمیته پارلمان با این سوال اصلی روبرو بود که چرا گزارشی که حدود یک سال پیش، اندکی بعد از مرگ جیمی سویل، توسط برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی تهیه شد و در آن به اتهامات سوء رفتار جنسی او با نوجوانان کم سن و سال پرداخته می‌شد، از برنامه پخش کنار گذاشته شد.

این گزارش در آن زمان توسط پیتر ریپن، سردبیر برنامه "به دلایل حرفه‌ای و بر اساس معیارهای خبری" کنار گذاشته شد. اما سه هفته پیش شبکه آی‌تی‌وی گزارشی تحقیقی در مورد اتهامات مربوط به رفتارهای جیمی سویل پخش کرد که بعد از آن سوالات و اتهامات بسیاری در این مورد مطرح شد و عملکرد بی‌بی‌سی مورد سوال قرار گرفت.

روز دوشنبه بی‌بی‌سی اعلام کرد که آقای ریپن، سردبیر نیوزنایت کناره گیری‌ کرده و در برنامه پانورامای بی‌بی‌سی که دوشنبه شب پخش شد یکی از تهیه‌کنندگان نیوزنایت گفت که در همان زمان هشدار داده بود که کنار گذاشتن گزارش مربوط به جیمی سویل، بی‌بی‌سی را در معرض اتهام مخفی‌کاری قرار خواهد داد.

برنامه انتقادی پانوراما سوالاتی را درباره کنار گذاشتن این گزارش در آستانه پخش برنامه ای که بی‌بی‌سی در کریسمس سال گذشته برای بزرگداشت جیمی سویل تدارک دیده بود، مطرح کرد و عملکرد بی‌بی‌سی از زمان علنی شدن اتهامات وارد به آقای سویل از سه هفته پیش تا کنون را زیر سوال برد.

'مایه تاسف و شرمساری'


پلیس می‌گوید که ممکن است آقای سویل در طول ۴۰ سال به افراد زیادی، از جمله دختران کم سن و سال، آزار جنسی رسانده باشد که در مواردی این کار در ساختمان های بی‌بی‌سی انجام شده است

جورج انتویسل در مقابل کمیته پارلمان و در پاسخ به سوالات صریح نمایندگان گفت بعد از دیدن برنامه پانوراما به این نتیجه رسیده که تحقیقات نیوزنایت درباره اتهامات منتسب به جیمی سویل باید ادامه پیدا می‌کرده است.

مدیر کل بی‌بی‌سی در پاسخ به این سوال که آیا نیوزنایت برای حذف گزارش خود از سوی مدیریت بی‌بی‌سی تحت فشار بوده گفت که از آقای ریپن (سردبیر نیوزنایت) درباره مکالماتی که با مدیران ارشد خود داشته سوالی نکرده است.

آقای انتویسل گفت توضیحات آقای ریپن درباره دلایل حذف گزارش نیوزنایت که پیشتر در وبلاگ سردبیران بی‌بی‌سی منتشر شده بود، دقیق نبوده و این موضوع را 'مایه تاسف و شرمساری' دانست.

بی‌بی‌سی روز دوشنبه ۲۲ اکتبر، بیانیه‌ای را در تصحیح اظهارات پیتر ریپن منتشر کرد.

آقای انتویسل به اعضای کمیته فرهنگی پارلمان بریتانیا گفت که پخش برنامه پانوراما (در انتقاد از عملکرد بی‌بی‌سی) بیش از آن که "نشانه هرج و مرج" در بی‌بی‌سی باشد نشان از "سلامت" در استقلال روزنامه نگاری این سازمان به عنوان یک رسانه دارد، چون "ظرفیت های این رسانه را در تحقیقات درباره خود" نشان می دهد. او گفت که هیچ سازمان دیگری در دنیا چنین کاری نمی‌کند.

جیمی سویل، مجری قدیمی رادیو و تلویزیون بی‌بی‌سی بود که یک سال پیش در سن ۸۴ سالگی درگذشت. او در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی بسیار مشهور بود و پلیس می‌گوید که ممکن است در طول ۴۰ سال به افراد زیادی، از جمله دختران کم سن و سال، آزار جنسی رسانده باشد که در مواردی این کار در ساختمان های بی‌بی‌سی انجام شده است.

مدیر کل بی‌بی‌سی گفت که در گذشته "مشکلات فرهنگی گسترده‌تری" در بی‌بی‌سی وجود داشته که به جیمی سویل اجازه سوء رفتار جنسی داده است.

به گفته آقای انتویسل، بی‌بی‌سی در حال حاضر حدود ده مورد 'اتهامات جدی' در ارتباط با کارکنان خود در گذشته و حال را بررسی می کند.

بی‌بی‌سی دو رشته تحقیقات نیز در مورد موضوع سوء رفتار جنسی و نحوه برخورد بی‌بی‌سی با آن ترتیب داده است.

یکی از این تحقیقات که توسط نیک پولارد، رئیس سابق شبکه اسکای رهبری می‌شود، در این مورد است که چرا گزارش مربوط به ادعاها علیه سویل در نیوزنایت پخش نشد. انتظار می‌رود که نتیجه این تحقیق در ماه دسامبر منتشر شود.

دومین تحقیق را قاضی جنت اسمیث رهبری می کند و موضوع آن فرهنگ سازمانی بی‌بی‌سی در سال هایی است که سویل در آن کار می کرد. نتیجه این تحقیق قرار است در بهار سال ۲۰۱۳ آماده شود.

+32
رأی دهید
-31

Soniger_Tag - گیسن - آلمان
بی بی سی یه چیز نشده یود که شد!!! البته رسانه های ایران سر یه سری داستان های پونه قدوسی گفته بودند که بی بی سی فارسی هم بله!!!
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 17:57
*پسر شجاع* - تهران - ایران
فرق جوامع آزاد با دیکتاتوری دقیقا همین جاست ..چون همه جا ممکنه آدمهای مجرم پیدا بشن ..
‌چهارشنبه 3 آبان 1391 - 08:55
yas abi - ببرسل - لز
این بابا تو بی‌بی‌سی دختران زیادی رو میبرده تو اتاق رخت کن و ... اینکار فقط مال ایشون نیست باز هم می‌شده. اگه فقط اون بوده صداش در میومد نه اینکه همگانی و عادی باشه. ببینید چه کثافت خونه‌ی هستش بی‌بی‌سی. چندین مجری و بازیگر بی‌بی‌سی هم تو اینسال‌ها مورد تجاوز قرار گرفتند، این تازه غیر از مواردی است که خودشون راضی‌ بودند. یک خانه سیاسی.
‌چهارشنبه 3 آبان 1391 - 12:13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.