فراکسیون اصولگرایان: طرح سوال از رئیسجمهوری تنشزا است
احمدینژاد در جلسه اولین سوال از رئیسجمهوری، اسفند ۹۰
فراکسیون اصولگرایان مجلس در بیانیهای طرح سوال از رئیسجمهوری را «تنشزا» نامیده و گفته به «ظن قوی» کمکی به حل مشکلات نمیکند. در عین حال علی مطهری گفته است بعید میداند این طرح منتفی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، در این بیانیه که روز چهارشنبه ۲۶ مهر منتشر شده، آمده است که این طرح «التهابآفرین» و دارای «آثار منفی» است و از نمایندگان خواسته شده که به دنیال راه حل دیگری باشند.
اصولگرایان مجلس گفتهاند که تجربه قبلی سوال از محمود احمدینژاد نشان داد که فضای کشور «غبارآلود» و «جنجالی» میشود و به این سخن رهبر ایران اشاره کردهاند که «در مدت باقیمانده تا انتخابات همه باید از جنجالیشدن فضای سیاسی اجتناب کنند.»
طرح سوال از رئیسجمهوری چهارشنبه هفته گذشته با ۱۰۲ امضا با محورهای «نوسانات بازار ارز، عملکرد نامناسب بانک مرکزی، گرانیهای اخیر و مشکلات اقتصادی» به هیئت رئیسه مجلس ارائه شد.
طبق اصل ۸۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی، هرگاه یک چهارم نمایندگان که برابر با ۷۳ نفر است، طرح سوال از رئیسجمهور را ارئه کنند، رئیسجمهور یک ماه فرصت دارد که در مجلس حاضر شود و به سوال مطرح شده، جواب دهد.
غلامعلی حداد عادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان گفته است این طرح را «به مصلحت کشور» نمیداند و از آنجایی که تجربه مجلس هشتم در این زمینه، ناموفق بوده این فراکسیون علاقمند است که سوال از رئیسجمهوری منتفی شود.
برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، اسفند سال گذشته رئیسجمهوری مجبور شد برای پاسخ دادن به سوال نمایندگان به مجلس برود اما او سوالهای آنها را با کنایه جواب داد و نمایندگان رفتار او را توهین به مجلس دانستند.
با وجود اینکه برخی نمایندگان تلاش میکنند این طرح را منتفی کنند اما علی مطهری، نماینده منتقد دولت گفته که امضاها بیش از حدنصاب است و فکر نمیکند سوال از رئیس جمهوری منتفی شود.
همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته که طبق آئین نامه داخلی مجلس پس از ابلاغ کتبی طرح سوال به رئیسجمهوری، امکان پس گرفتن امضا از این طرح وجود ندارد.
غلامرضا کاتب افزوده که زمانی که این طرح به دولت ابلاغ شد، صد امضا داشت و تنها دو نفر امضای خود را پس گرفتند و رئیسجمهوری تا روز شنبه فرصت دارد نمایندگان خود را برای پاسخگویی معرفی کند.
این در حالی است که دو روز پیش فاطمه آلیا عضو فراکسیون اصولگرایان از این طرح به عنوان «پروژه اختلاف بین مسئولین» نام برده بود و از تصمیم اعضای این فراکسیون برای پس گرفتن امضای سوال از محمود احمدینژاد، خبر داده بود.
همچنین احمد توکلی، نماینده منتقد دولت گفته است به دلیل اینکه محمود احمدینژاد در برابر سوالها «رفتار معقول متناسب با منافع ملی» ندارد،شان مجلس را رعایت نمیکند و ممکن است در پی این طرح نوسان بازار بیشتر شود، با آن مخالف است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد داده که نمایندگان به جای سوال از رئیسجمهوری، تخلفات او را در کمیسیونها بررسی کنند و با ارائه گزارش به صحن علنی این تخلفات با رای نمایندگان به قوه قضائیه بفرستند.
اما نایب رئیس «جبهه پیروان خط امام و رهبری» در مجلس در موافقت با این طرح گفته است، باید با تمرین فرهنگ پاسخگویی، آن را در جامعه را نهادینه کنیم و تبعات مثبت سوال از رئیس جمهوری بیشتر از آثار منفی آن است.
محسن کوهکن که عضو هیئت رئیس مجلس هشتم بوده، افزوده است «جا افتادن فرهنگ پاسخگویی در برابر مردم نیاز به تمرین دارد که با کمک رسانهها میتوان حواشی اینگونه رفتارهای سیاسی را کم کرد.»