دختر هاشمی رفسنجانی خواستار انتخابات زودهنگام شد
فاطمه هاشمی
فاطمه هاشمی، دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، وضعیت اقتصادی ایران را «هشداردهنده» دانسته و خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از موعد شده است.
خانم هاشمی دختر ۵۲ ساله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیسجمهور پیشین ایران است که در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز نهادهای حکومتی و قانونگذاری ایران را به چالش کشیده است.
این منتقد دولت محمود احمدینژاد گفته است که مشکلات اقتصادی ایران و شکاف میان نظام اسلامی و مردم، کشور را از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و حتی در مقایسه با جنگ مرگبار با عراق در «حادترین شرایط» قرار داده است.
فاطمه هاشمی که در دفتر کارش در «بنیاد امور بیماریهای خاص» با فایننشال تایمز مصاحبه کرده، افزوده است که وضعیت اقتصادی ایران به حدی هشداردهنده شده که باید انتخابات ریاست جمهوری پیش از موعد برگزار شود.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران روز ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ برگزار شود.
او در شرایطی این مصاحبه را انجام داده که تحریمهای بینالمللی علیه برنامه هستهای ایران «نابسامانی بیسابقهای را در وضعیت بازار ارز» این کشور ایجاد کرده و درماندگی مردم عادی از نرخ روزافزون تورم را بیشتر کرده است.
خانم هاشمی جدیترین انتقادات خود را متوجه دولت آقای احمدینژاد کرده و گفته است: هرچه زودتر جلوی اشتباهات گرفته شود، بهتر است. خواه این کار با تغییر آقای احمدینژاد یا ازطریق ایجاد اصلاحات انجام شود. برگزاری انتخابات زودهنگام یک گزینه است که به اقدام مجلس بستگی دارد.
این منتقد دولت دهم ایران تأکید کرده است: تحریمها مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است اما مدیریت نادرست به این مشکلات دامن زده است.
«مواضع مشابه پدر»
خانم هاشمی که پدرش در چندسال گذشته ازسوی حاکمیت ایران به حاشیه رانده شده و یک خواهر و یک برادرش در زندان هستند، تأکید کرده که ازطرف پدرش سخن نمیگوید اما به نوشته فایننشال تایمز، این اظهارات او مشابه مواضعی است که پیشتر ازسوی آقای هاشمی رفسنجانی مطرح شده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی ۷۸ ساله که از او به عنوان یکی از ستونهای انقلاب اسلامی نام برده شده، همراه با خانوادهاش به فساد اقتصادی متهم شده است.
او پس از باخت به محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، به یکی از منتقدان سرسخت آقای احمدینژاد تبدیل شده و معتقد است که «رئیسجمهور با لحن تندروی خود در سیاست خارجی و سیاستهای اقتصاد تکثرگرایی، نظام را ضعیف کرده است.»
اگرچه آقای هاشمی رفسنجانی ازسوی آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، به حاشیه رانده شده اما درچند ماه گذشته درمورد «اقتصاد رو به زوال ایران» اظهارات علنیتری در نشستهای عمومی بیان کرده است.
«نقش فعالتر پدر برای حفظ نظام»
فاطمه هاشمی با اعلام اینکه پدرش «به خاطر حفظ نظام» ازنظر سیاسی فعالتر شده است، گفته است: او مردی بود که توانست بحران را دور کند.
این سخن خانم هاشمی اشاره به «نقش مهم» اکبر هاشمی رفسنجانی در پایان جنگ هشت ساله ایران و عراق است.
خانم هاشمی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در ایران افزوده است که پدرش نه در انتخابات نامزد خواهد شد و نه نامزد خاصی را معرفی خواهد کرد.
او درعین حال گفته است که آقای هاشمی رفسنجانی خواستار حضور «تمام میانهروها و نیروهای کارآمد در اردوهای چپ و راست است تا باردیگر برای اداره امور کشور بهکار گرفته شوند زیرا توسعه اقتصادی ایران باید ازسر گرفته شود و کشور به اتخاذ روابط بینالمللی واقعگرایانه نیاز دارد هرچند این موضوع به معنی متوقف کردن برنامه هستهای نیست».
فاطمه هاشمی افزوده است: در زمان جنگ ایران و عراق در سالهای شست، مردم به نظام اعتماد داشتند و خانوادهها فرزندانشان را تشویق میکردند داوطلبانه به جنگ بروند و زنان جواهراتشان را اهدا می کردند. در این میان، نظام همواره برای آنها کالاهای اساسی ارزان فراهم میکرد. اما حالا مشکلات بیشتری وجود دارد و مردم دولت آقای احمدینژاد را مقصر میدانند.
خانم هاشمی تأکید کرده است که دیگر نهادهای نظام مانند مجلس نیز مسئول مشکلات امروز ایران هستند.
در نخستین واکنش خانواده آقای هاشمی رفسنجانی به دولت محمود احمدینژاد، فاطمه هاشمی در شهریور سال ۱۳۸۸ از ریاست «فدراسیون ورزشهای بیماران خاص» استعفا داد و دلیل آن را عدم تمایل به همکاری با دولت دهم اعلام کرد.