هاتبرد پخش شبکه های رادیویی و تلویزیونی ایران را قطع کرد
شرکت ماهوارهای فرانسوی یوتلست، تامین کننده فضای ماهوارهای اروپا، روز دوشنبه-۲۴ مهرماه- پخش ماهوارهای شبکههای تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی ایران را بر روی ماهواره هاتبرد قطع کرد.
شبکههای تلویزیونی «العالم» و «پرس تی وی» وابسته به رادیو و تلویزیون دولتی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرده اند که شرکت آرکیوا، سرویسدهنده پخش ماهوارهای هاتبرد از روز دوشنبه ۲۴ مهر فرکانسی که شبکههای رادیویی و تلویزیونی برون مرزی جمهوری اسلامی بر روی آن پخش میشدند را قطع کرده است.
براساس این اطلاعیه، شبکههای پرس تیوی، العالم، سحر ۱ و ۲، الکوثر، جام جم ۱ و ۲، شبکه خبر و تلویزیون قرآن از جمله شبکههایی تلویزیونی ایران هستند که پخش آنها بر روی ماهواره هاتبرد متوقف شده است.
در اطلاعیهای که روی سایت شبکههای پرس تی وی و العالم قرار گرفته، «توقف پخش ماهوارهای این شبکههای تلویزیونی، پس از ماهها ایجاد اختلال و انداختن پارازیت بر روی امواج ماهوارهای این شبکهها اتفاق افتاده است.»
به نظر می رسد توقف ارایه خدمات ماهواره ای به شبکههای تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی ایران، واکنشی به ارسال پارازیت بر روی شبکههای ماهوارهای فارسی زبان خارج از ایران باشد که گفته می شود از داخل ایران ارسال می شوند.
شرکت ماهوارهای فرانسوی «یوتلسَت» در آذرماه سال۹۰ با انتشار اطلاعیهای، ضمن رد اتهام همکاری با ایران در ایجاد مانع در مسیر پخش برنامههای فارسی زبان از طریق این ماهواره تاکید کرده بود که «محل ارسال پارازیت بر روی این ماهواره را در داخل ایران شناسایی کرده است.»
یوتلسَت در آن اطلاعیه رسمی تاکید کرده بود که «از بهار ۱۳۸۸ بارها در این خصوص نزد مقامهای نظارتی فرانسوی و بینالمللی، از جمله اتحادیه بینالمللی ارتباطات از راه دور، شکایت برده و خواستار محکوم شدن این اقدامات از سوی این مراجع شده است.»
در بهمن ماه پارسال، «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» نیز از اتحادیۀ بین المللی مخابرات (ITU) وابسته به سازمان ملل خواسته بود تا برای بازداشتن جمهوری اسلامی ایران از سانسور شبکه های ماهواره ای و ارسال پارازیت بر روی شبکه های تلویزیونی و محدودیت اینترنت، گام های قاطعی بردارد.
شورای اطلاع رسانی آمریکا، نهاد ناظر بر شبکه های رادیو و تلویزیونی این کشور نیز بارها، ایجاد اختلال در پخش برنامه های ماهوارهای به ایران را محکوم کرده بود.
در سالهای گذشته ارسال پارازیت بر شبکههای تلویزیونی و رادیویی فارسی زبان خارج از ایران همچون رادیو فردا، بی بی سی فارسی و صدای آمریکا چنان بوده که گاه این شبکه ها مجبور به توقف پخش ماهواره ای خود شدهاند که آخرین بار آن، به اعتراض بازاریان تهران در هفته دوم مهرماه باز می گردد.