هاشمی: رهبر ایران برای حل مشکلات کمک بخواهد، حاضرم
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از وضعیت حاکم بر اقتصاد،سیاست و روش اداره کشور در هفت سال گذشته میگوید با توجه به وضعیت موجود تنها رهبر جمهوری اسلامی میتواند کشور را به مسیر اصلی و عادی خود برگرداند.
روزنامه آرمان روز یکشنبه، ۱۶ شهریور با انتشار گفتوگوی بلندی با هاشمی رفسنجانی به نقل از او نوشته است: اگر آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی برای حل مشکلات موجود از او کمک بخواهد، حاضر به همکاری است.
نایب رئیس مجلس خبرگان با اشاره به مشکلات حاکم بر اقتصاد ایران گفته که نقش کمی برای تحریمها قائل است و اگر دولت در هفت سال گذشته از صندوق ذخیره ارزی به درستی استفاده میکرد تاثیر منفی تحریمها باز هم کمتر میشد.
به زعم هاشمی رفسنجانی وضعیت تولید در کشور نامناسب است و یکی از دلایل ایجاد این وضعیت سپردن کارها به دست افراد بیتجربهای است که نمیتوانند کشور را در وضعیت بحرانی اداره کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد که در بحث تولید، دولت حتی توجهی به نامگذاری سالانه رهبر که «حمایت از تولید است» نکرد و با واردات و نوسانات ارز باعث وارد شدن ضربه به این بخش شد.
او در عین حال گفت که بعد از این نامگذاری و اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی در حالی که عدهای هنگام صحبتهای او مشغول یادداشت برداشتن بودند اما تلاشی برای عملیاتی شدن آن صورت نگرفت.
اجرای خواستههای رهبر از سوی دولت در حد صفر
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه صحبتهای خود بار دیگر به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی استناد کرد و گفت که برخلاف تاکید رهبر ایران مبنی بر وجود سرمایه برای تولید، در حال حاضر تولید کنندگان ایران از آن بیبهره هستند.
رئیس جمهوری پیشین ایران اجرای خواستههای رهبر از سوی دولت را در حد صفر ارزیابی کرد و تاکید کرد که با گذشت هفت ماه از سال نه تنها بیکاری کم نشده، بلکه زیادتر شده، گرانی بیشتر شده و تولید کم شده و سرمایهها یا راکد و یا غیربازده هستند.
به گفته آقای هاشمی، مدیریت نادرست باعث شد که بخش کشاورزی هم آسیب ببیند و در حالی که کارخانههای زیادی در این بخش فعال بودند ورشکسته شوند.
هاشمی رفسنجانی همچنین تاکید کرد که گویا دولت اصلاً نظرات مجمع را هم قبول ندارد و علی رغم مناسب بودن برنامه پنج ساله چهارم که از سوی رهبر ایران و مجلس هم مورد تایید بود دولت توجهی به اجرای آن نکرد و شنیده شد دولتمردان هنگام اجرا گفته بودند «این برنامه خمیر شود.»
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هنگامی که دولت میخواست به مجلس گزارش بدهد گفت که بین ۲۰ تا ۲۳ درصد برنامه اجرا شد که اگر هیچکس کار هم نمیکرد، ۲۰درصد اجرا میشد.
نایب رئیس مجلس خبرگان توضیح داد: رئیس دولت میگوید قانونی را که قبول نداشته باشم و به نظر خودم با قانون اساسی سازگار نباشد، اجرا نمیکنم و در مقابل مجلسیها هم گاهی اعتراض میکنند و گاهی نمیکنند و مجمع هم که نقش نظارتی ندارد.
این مقام در سه سال گذشته هم بارها از سیاستهای اقتصادی دولت محمود احمدینژاد انتقاد کرده بود.
او در عین حال گفت که مدیران انقلاب و کشور را دوست دارند و این مشکلات از روی سوء تدبیر نیست و میتوان با کنترل تورم و استفاده از تجربههای افراد تحصیلکرده و دورهدیدهها و آنهایی که در دوران جنگ از دانشگاه جنگ عبور کردند و یا در دوران انقلاب و خدمت در شرایط سخت کارایی به دست آوردند وضعیت را به حالت عادی بازگرداند.
ماهی یک بار ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی ایران
به گفته این مقام ارشد ایرانی، ارتباطش با رهبر جمهوری اسلامی از دیدارهای هر هفتهای به هر ماه یکبار و یا تلفنی محدود شده و او هرگاه لازم بداند مشکلات را با او درمیان میگذارد.
هاشمی رفسنجانی که از سال ۶۸ تا ۷۶ طی دو دوره رئیس جمهوری ایران بود در ادامه به انتقاد از دولتمردان و صدا و سیما برای انعکاس نامناسب اخبار بهرهبرداری از پروژههای عمرانی پرداخت.
به گفته او در حالی که پایهگذاری بسیاری از طرحهایی که در دولت احمدینژاد افتتاح شده در دولت «سازندگی» او گذاشته شده بود اما نه مقامات دولتی و نه صدا و سیما به تاریخ شروع این طرحها اشارهای نمیکنند.
هاشمی رفسنجانی همچنین در ادامه به انتقاد از سیاست خارجی دولت پرداخت و گفت که دیپلماسی ادبیات خاص خود را در دنیا دارد و نباید هر کسی از هر جا به خودش اجازه بدهد که برای اصلیترین سیاستهای کشور، استراتژی اعلام کند.
او مذاکره ایران با آمریکا را منوط به تحقق چند شرط مثل اثبات حسننیت با خارج کردن اموال مسدود شده از مصادره از سوی این کشور اعلام کرد و گفت هنوز فکر میکند ایران میتواند با عزت از آمریکا طلبکار باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با تهدید نظامی اسرائیل علیه ایران هم گفت که اسرائیل به تنهایی نمیتواند علیه ایران بجنگد و به همین دلیل تلاش میکند نظر آمریکا را جلب کند.
کاندیدای انتخابات نمیشوم
بر اساس اظهارات مطرح شده در این گفتوگو آقای هاشمی اعلام کرده که تمایلی ندارد در انتخابات آینده ریاست جمهوری به عنوان کاندیدا حضور پیدا کند و ترجیح میدهد فردی جوان و تازه نفس در این سمت حضور پیدا کند.
او در عین حال گفت که به ناطقنوری رئیس پیشین مجلس پیشنهاد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را داده و او نپذیرفته است اما بعد از حوادث انتخابات خرداد ۸۸ با «محمد خاتمی از این بحثها نمیکند».
محمد خاتمی یکی از مدافعان میرحسین موسوی، رقیب محمود احمدینژاد در انتخابات گذشته بود که هواداران حکومت از آنها با عنوان «سران فتنه» یاد میکنند.
اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران با اعتراضات بیسابقه شماری از مردم ایران همراه شد که حکومت جمهوری اسلامی را تقلب در نتیجه انتخابات به نفع محمود احمدینژاد متهم میکردند.
نهادهای امنیتی برای کنترل اوضاع معترضان را با روشهای خشونتآمیز سرکوب کرده و شمار زیادی از فعالان سیاسی، دانشجویان و روزنامهنگاران را بازداشت و با احکام سنگین روانه زندان زندان کردند.
موضع هاشمی درباره زندانی شدن فرزندانش
از جمله افراد زندانی شده فائزه و مهدی هاشمی فرزندان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند که با گذشت بیش از سه سال از جریانات انتخابات، طی دو هفته گذشته روانه اوین شدند.
هاشمی رفسنجانی در این ارتباط هم به روزنامه آرمان گفته است علاقهای به وجود تبعیض به نفع فرزندانش ندارد و علی رغم انتقاداتی که به وضعیت پرونده و نوع بازداشت آنها وارد میداند اما ترجیح میدهد قانون همه چیز را روشن کند.
او در عین حال تاکید کرد که اگر احساس کند که در این ارتباط بیقانونی صورت میگیرد اقدام میکند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با یادآوری رویدادهای گذشته انتخابات ریاست جمهوری گفت که تمایلی نداشت در آن دوره هم خود را کاندیدا کند اما به دلیل پیشبینیهای منفی که در ارتباط با آینده ایران داشت در انتخابات حضور پیدا کرد.
هاشمی رفسنجانی گفت که نوار اظهاراتش در این ارتباط که در جلسه دو ساعت و نیمهای کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان بیان کرده در اختیار او و محمد یزدی دیگر عضو مجلس خبرگان قرار دارد. او گفت علاقهای ندارد برای اثبات حرفهایش اظهاراتش را منتشر کند تا فضای کشور شلوغ شود.
به زعم اقای هاشمی، جمهوری اسلامی برای برگزاری انتخابات «پرشور» در خرداد سال آینده باید رعایت قانون را سرلوحه خود قرار دهد و اجازه کاندیداتوری به تمام سلایق را صادر کند تا انتخابات هم سالم برگزار شود.
قرار است یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال ۹۲ برگزار شود.