مجلس فوریت طرح توقف برنامه حذف یارانه‌ها را تصویب کرد

مجلس می گوید در شرایط فعلی افزایش قیمت مواد سوختی می تواند مشکلات اقتصادی بیشتری ایجاد کند.

 مجلس ایران فوریت طرحی را تصویب کرده است، که در صورت تصویب نهایی آن، اجرای مرحله دوم برنامه موسوم به هدفمندی یارانه ها متوقف می شود.

این طرح که با ۱۷۹ رای موافق و تنها ۱۷ رای مخالف به تصویب مجلس رسید. بعد از بررسی بدون نوبت در کمیسیون های تخصصی مجلس، نمایندگان این طرح را در صحن علنی بررسی خواهند کرد.

در صورت تصویب این طرح، دولت دیگر اجازه افزایش قیمت کالاها و مواد سوختی را نخواهد داشت و جلوی افزایش پرداخت یارانه های نقدی نیز که اخیر مطرح شده بود، گرفته می شود.

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و طراح متوقف شدن برنامه حذف یارانه ها در صحن علنی مجلس گفت که "در شرایطی هستیم که باید گفت سوگمندانه و با تلخی تمام ناگزیریم اجرای فاز دوم قانون یارانه ها را متوقف کنیم."

آقای مصباحی مقدم گفت : "ما در شرایطی هستیم که نرخ تورم رو به رشد است و نوسانات نرخ ارز مردم را نگران کرده است و مدیریت خوبی در این زمینه انجام نگرفته است، قانون هدفمندسازی یارانه ها باید در شرایطی که نرخ تورم رو به نزول باشد اجرایی شود و قانون یارانه ها باید در شرایط ثبات اقتصادی اجرایی شود."

مرحله اول برنامه حذف یارانه ها در زمستان سال ۱۳۸۹ شروع شد و دولت با حذف بخشی از یارانه‌ها، ماهی ۴۵ هزارو ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر به خانواده ها پرداخت می کند.

قرار بود درآمدهای ناشی از حذف یارانه ها به صورت نقدی بین خانوارها و بخش تولید توزیع شود، اما نمایندگان مجلس می گویند که در سال گذشته دولت ۴۰ هزار میلیارد تومان در برنامه هدفمند کردن یارانه ها هزینه کرده در حالی که کل درآمد حاصل از افزایش قیمت ها ۲۲ هزار میلیارد تومان بوده و کسری زیادی داشته است.

موسی الرضا ثروتی، نماینده بجنورد در صحن علنی مجلس به عنوان موافق توقف برنامه حذف یارانه ها با اشاره به هزینه های این برنامه در سال گذشته از دولت خواست که جواب دهد " این ۱۸ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت را از کجا آورده که هزینه کرده است."


آقای مصباحی مقدم گفت که در شرایطی هستیم که باید گفت سوگمندانه و با تلخی تمام ناگزیریم اجرای فاز دوم قانون یارانه ها را متوقف کنیم.

به گفته آقای ثروتی، دولت با عدم واریز درآمدهای حاصل از فروش نفت به خزانه و ۹ هزار میلیارد تومان استقراض از بانک مرکزی و بدون اجازه و مجوز مجلس این کسری را تامین کرده است.

نگرانی از 'شرایط رو به سقوط' تولید

یکی از انتقادهایی که به دولت وارد شده این است که دولت برخلاف قانون، کمکی به بخش تولید نکرده است.

آقای مصباحی مقدم گفت که "هنوز تولید مورد حمایت قرار نمی گیرد و شرایط رو به سقوطی دارد، با تعطیلی بسیاری از کارخانجات مواجهیم و شاهدیم که بسیاری از کارخانجات کشور کمتر از ظرفیت شان فعالیت می کنند."

او افزود: "متاسفانه ناچاریم تصمیمی بگیریم که نمی خواهیم و آن این است که هم پرداخت یارانه بیشتر و هم افزایش قیمت حامل های انرژی متوقف شود."

فوریت این طرح در حالی در مجلس ایران تصویب شده است که دولت محمود احمدی نژاد هیچ تلاشی برای اجرای مرحله دوم هدفمندکردن یارانه ها انجام نداده است و به صراحت اعلام کرده که قصد ندارد فعلا مرحله دوم این طرح را اجرا کند.

علت تاخیر دولت در اجرای مرحله دوم برنامه حذف یارانه ها این بود که به مصوبه مجلس در بودجه اعتراض داشت و معتقد بود که با این بودجه نمی تواند قانون را اجرا کند. دولت می خواست که کل این برنامه را یکجا اجرا کند و برای آن حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای سال جاری درخواست کرده بود؛ اما نمایندگان مجلس با این کار مخالف بودند و بودجه درخواستی دولت را به دلیل نگرانی از تورم شدید و فشار اقتصادی به نصف کاهش دادند.

اکنون که بازار ارز آشفته شده و تحریم های بین المللی مشکلاتی را در فروش نفت و انتقال درآمدها به داخل ایجاد کرده است، نمایندگان می گویند که اجرای مرحله دوم این برنامه فعلا به صلاح نیست.

آقای ثروتی می گوید که این طرح جلوی هر گونه افزایش قیمت از سوی دولت را می گیرد چون مردم به اندازه کافی از گرانی تحت فشار هستند.

به گفته آقای ثروتی، این برنامه باید در یک بستر آرام اقتصادی انجام شود نه در شرایط صعود قیمت ها و معنی ندارد "استقراض کنیم یا پول چاپ کنید یا پول نفت را توزیع کنیم که چهار روز مردم را راضی نگهداریم."

با تصویب فوریت طرح در صحن علنی مجلس برای توقف مرحله دوم اجرای حذف یارانه ها، این طرح به کمیسیون های تخصصی فرستاده می شود و بعد از بررسی بدون نوبت در کمیسیون ها، به صحن علنی فرستاده می شود و به نظر می رسد که با توجه به بی عملی دولت، تصویب شود.

آقای مصباحی مقدم می گوید که امیدوار است "در آینده شرایطی پیش بیاید که خود مجلس برای اجرای فاز دوم قانون یارانه ها پیشقدم شود."

+89
رأی دهید
-35

همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
طرف افتاده بود ته چاه یکی رسید بهش گفت صبر می کنی برم طناب بیارم؟ یارو گفت اگه صبر نکنم چکار کنم! حال و روز ما هم شده همین. ته چاهیم فقط میتونیم صبر کنیم تا اندیشمندان! اقتصاد اسلامی با طرحهای مبتنی بر امدادغیبی امام زمانی یهویی وضع اقتصاد رو خوب کنن! جان عمشون
یکشنبه 16 مهر 1391 - 21:02
davood63 - تهران - ایران
برای سوریه همه چیز هست ناراحت نباشید برای کشورهای دیگه هم پول هست مردم ایران باید بمیرند از گر‌ سنگی
یکشنبه 16 مهر 1391 - 21:19
alborzi - کرج - ایران
در کل اقتصادتان بیشتر بدرد همان خر میخورد !
یکشنبه 16 مهر 1391 - 22:48
SIA2012 - تهران - ایران
به خدا قسم !!!! به خدا قسم !!! تمام کشورهای دنیا دارند از هرج و مرج ایران سود میبرند ! این دولت و حکومت که اصلا مال ایران نیست , تا موقعی که داخل ایران هرج و مرج هست تمام کشورها سود دارند > فقط فشار این هرج و مرج روی من و مردم ایرانه ! مردمی که دور از صحنه های سیاسی و پاک و اصیل و محترم هستند ! مردمی که هر گر به خاطر یه ذره پول بیشتر خودشون قاطی کثافت بازی نمیکنند . مردمی که علیه هموطنش کار نمیکنه . افسوس !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دوشنبه 17 مهر 1391 - 04:05
دل سوخته - اریزونا - امریکا
شما مسئولین مملکتی که حلال زاده نیستین . از شما بی شرافت تر خدا موجودی نیافریده . به بهانه یارانه تورم 100 در صدی بوجود آوریدن و کمر ملت زیر این بار خم شده و از ترس زندان و اعدام .. کسی جرات حرف زدن نداره و واسه خودتون هر جور که دلتون میخواد با این مردم رفتار میکنید و حالا هم میخواهین چند هزار تومانی که حتی جزئی ترین مشکل مادی رو برطرف نمیکنه قطع کنید . خیالتون راحت باشه هر چی فشار بیشتری به ملت بیاد کم صداتر میشن . خودتون هم که اینقدر در سطح مرفه ای زندگی میکنید و اینقدر خون ملت رو مکیدین مثل زالو که چند هزارتومنی که پول خرد جیب توله هاتون هم نمیشه نگیرین به جایی بر نمیخوره
دوشنبه 17 مهر 1391 - 09:09
iirani - تهران - ایران
اسلام وقتی گسترش پیدا کرد مسلمونا حتا نمیتونستن حساب کتاب داراییهاشون رو نگه دارن نمیدونم اینا اقتصاد اسلامی رو از کجاشون در اوردن
‌سه شنبه 18 مهر 1391 - 20:19
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.