مسدود شدن خدمات گوگل و ضرر بزرگ شرکت های ایرانی

روز گذشته در نارنجی مطلبی در مورد مسدود شدن خدمات جی‌میل و جستجوی گوگل منتشر شد که من را بر آن داشت تا به عنوان مدیر یکی از شرکت‌های فعال اینترنتی ایران آماری از جزئیات یکی از فعالیت‌های خود یعنی «بازار اندروید» ارایه کنم تا موارد ذکر شده در آن مطلب را تأیید کرده باشم.

                         مسدود شدن خدمات گوگل و ضرر بزرگ شرکت های ایرانی

 
بازار اندروید در مدت یک سال و نیمی که از راه‌اندازی‌اش می‌گذرد بیش از ۲۰۰ هزار حساب کاربری ثبت و تأیید شده در سیستم خود دارد. با وجود عدم تمایل ما به دریافت اطلاعات شخصی کاربران و اختیاری بودن این موضوع، ارائه برخی خدمات مانند صدور صورت حساب و مدیریت حساب کاربری بدون دریافت نشانی و ارسال و دریافت ایمیل غیرممکن بوده است.
 
بازار اندروید به ارائه خدمات جایگزین Play Store شرکت گوگل می‌پردازد که در این مورد به علت سیاست‌های دولت آمریکا یا شرکت گوگل (و یا هردو) بر روی کاربران ایرانی مسدود شده. این مجموعه در کنار بیش از ۱۰۰ برنامه‌نویس ایرانی موفق شده رونق ویژه‌ای به استفاده از تکنولوژی و تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها در ایران ببخشد و فرصتی را نیز برای تولید و کارآفرینی داخلی ایجاد کند.
 
پس از انتشار خبر مسدود شدن خدمات جی‌میل از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، تصمیم گرفتیم تا آماری در مورد کاربران فعال بازار منتشر کنیم تا بلکه مشت نمونه خروار شود و میزان آسیبی که شرکت‌های فعال در صنعت IT متحمل می‌شوند برای خوانندگان محسوس شود.
 
بر اساس این آمار حدود ۴۲ درصد کاربران بازار از جی‌میل و تنها «چهار دهم درصد» آنها از ایمیل‌های تحت دامنه‌های ir. استفاده می‌کنند.
 
با این اوصاف ما در کوتاه مدت (در واقع یک شبه) ۴۲ درصد از مشتریان بالقوه و بالفعل خود را از دست می‌دهیم و در صورت وقوع چنین حادثه‌ای برای دیگر خدمات‌دهندگان بین‌المللی (مثلاً یاهو) این میزان تا بیش از ۹۹ درصد قابل افزایش است و مسلماً چنین خسارتی به یک زمان طولانی برای جبران نیاز دارد که احتمالاً تحمل آن از توان ما و بسیاری دیگر از شرکت‌های ایرانی خارج خواهد بود.
 
شاید زمانی شرکتی ایرانی خدمات مناسب و جایگزین جی‌میل و یاهومیل را ارائه کند که دیگر شرکت‌هایی مثل ما وجود نداشته باشند و کارکنان آنها همچون گذشتگان (روزبه پورنادر، سروش رادپور، بهداد اسفهبد و بسیاری دیگر) با قطع امید از کار کردن در ایران مشغول به کار در گوگل و فیس‌بوک شده باشند. اگر بار دیگر در نسلی دیگر چنین شود دیگر نمی‌توان برای مدتی طولانی انتظار رقابت‌پذیری، تولید و خدمات‌رسانی داخلی در عرصه اینترنت داشت.

نارنجی.آی ار
 
 

+32
رأی دهید
-47

همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
وقتی ما مستقیم با خدا کانکتیم دیگه اینترنت و گوگل میخایم چکار؟!
دوشنبه 10 مهر 1391 - 21:57
ramin-cph - کپنهاگ - دانمارک
آقای همسایه شریعتی‌ پس جناب الی بوسیله گاز معده کانکت شدید الان.؟
‌سه شنبه 11 مهر 1391 - 10:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.