دلار در ایران به مرز سه هزار تومان رسید

از تهران گزارش شده که قیمت دلار آمریکا به مرز سه هزار تومان نزدیک شده و قیمت یورو، پول واحد اروپایی به سه هزار و ۹۰۰ تومان و پوند بریتانیا به چهار هزار و ۷۱۰ تومان رسیده است.

دلار در ایران به مرز سه هزار تومان رسید

صبح امروز یکشنبه ۹ مهر (۳۰ سپتامبر) قیمت دلار حدود ۲۸۵۰ تومان بود اما تا ظهر به ۲۹۸۰ تومان افزایش پیدا کرد و گفته می شود که لحظه به لحظه قیمت ها در حال افزایش است.

این در حالی است که دولت از هفته گذشته برای کنترل بازار ارز، یک اتاق مبادلات ارزی ایجاد کرده است و در آن ارز برای واردات کالا را به قیمت های پائین تر از قیمت بازار آزاد می فروشد.

به نظر می رسد که با گذشت چندین روز از فعالیت این مرکز تازه، بازار نه تنها آرام نشده است بلکه روز به روز آشفته تر شده است.

مرکز مبادلات ارزی برای مقابله با جهش مداوم قیمت ارزهای خارجی گشوده شد. صادرکنندگان و واردکنندگان در این مرکز، ارز را با بهایی کمتر از نرخ بازار آزاد مبادله می‌کنند.

مقامات بانک مرکزی امیدوار بودند که با فعالیت این مرکز، فشار تقاضای ارز برای واردات کاسته شده و به این ترتیب قیمت‌ها پایین بیایند. این مقامات می‌گویند که بخش زیادی از افزایش قیمت ارز ناشی از تقاضای سفته‌بازی و در نتیجه "مصنوعی" است.

محمود بهمنی، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران دیروز عامل نوسان قیمت در بازار را "مقاومت بازار" دانسته و گفته بود که تقاضای سفته‌بازانه که وارد بازار شده در مقابل سیاست‌های اصلاحی مقاومت می‌کند تا مانع از کاهش قیمت‌ها شود.

او گفته بود که مقاومت بازار به‌زودی شکسته خواهد شد.

روند افزایش قیمت ارز، به ویژه از زمانی در ایران شدت گرفت که با تشدید تحریم های نفتی علیه جمهوری اسلامی بر سر برنامه هسته ای و کاهش صادرات نفت، دسترسی ایران به ارزهای خارجی به خصوص دلار محدود شد.

دولت و بانک مرکزی ایران در یک سال گذشته با طرح‌های مختلف سعی کرده‌اند که قیمت ارز را در بازار کنترل کنند، اما نه فشار بر فروشندگان ارز و بازداشت بعضی از آنها، نه حذف ارز مسافرتی و نه برنامه تشکیل بازار بورس ارز یا اتاق معلاملات ارزی، نتوانست مانع از افزایش قیمت ارز در بازار شود.

رشد تاریخی بورس تهران

همزمان با افزایش بی سابقه ارزهای خارجی در بازار ایران، گزارش شده که تقاضا برای خرید سهام در بازار بورس تهران نیز افزایش بی سابقه ای پیدا کرده است.

گزارشها نشان می دهد که شاخص اصلی بورس تهران به بیشتر از ۲۹ هزار واحد رسیده است در حالی که تا همین ده روز پیش شاخص بورس حدود ۲۷ هزار واحد بود و در ماههای تیر و مرداد نیز شاخص بورس تهران روندی نزولی داشت.

کارشناسان اقتصادی می گویند که دلیل اصلی افزایش تاریخی شاخص اصلی بورس تهران، به رشد شدید نرخ برابری ارزهای خارجی در بازار برمی گردد.

این کارشناسان می گویند که برخی از سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که قیمت ارز و سکه در بازار به اندازه کافی افزایش پیدا کرده و به سقف خود رسیده است و اکنون بهتر است سرمایه خود را به بورس ببرند که تا به حال قیمت در آن افزایش چندانی پیدا نکرده است.

در همین حال، شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد ایران، امروز مردم را به حضور در بازار بورس و سرمایه تشویق کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای حسینی در عین حال گفته است که مردم "حتما برای حضور در این بازار با مشورت و کسب آگاهی اقدام به سرمایه گذاری کنند تا منتفع شوند در غیر این صورت متحمل زیان خواهند شد."

+116
رأی دهید
-152

mohammadmousavi1979 - تهران - ایران
واقعا خدا خیرشون بده در مهار همه چیز استاد هستند. غیر از این در سال تولید ملی انتظاری نمیشه داشت. امروز بدتر از دیروز.
یکشنبه 9 مهر 1391 - 12:59
sama128 - شیراز - ایران
باید به مدیریت جهانی احمدی فشار و مشاور عالی آن اسی رحم فشاری احسن گفت که چنان ترکمونی در سیستم اقتصاد و نظام پولی مملکت زدند که همچون بهمن و توفانی بود که بهمنی با اسهال در این سیستم وارد نمود آقای احمدی فشار که می خواهی در مدیریت جهان و کرات دیگر مشاوره رایگان بدی به همراه پروین خانم کجایی ، ببین چه ترکمون قهوه ای رنگی زدی ببین . حال می کنی یا نه باز برو با 160 نفر سازمان ملل سخنرانی 100 تا یک غاز بکن ملت به ریش ایران بخندند.
یکشنبه 9 مهر 1391 - 13:13
zagros_finland - هلسینکی - فنلاند
ریال با پهن برابر شد به لطف آخوندهای بیسواد و نادان
یکشنبه 9 مهر 1391 - 13:26
payamak - منچستر - انگلستان
انالله انا الیه راجعون
یکشنبه 9 مهر 1391 - 13:33
Shadan Shirin Sokhan - هایدلبرگ - آلمان
( ! )-- دلار در ایران به مرز سه هزار تومان رسید ؟؟!!،،، والا این قیمت هنوز مفته !!،،،زیرا سرنوشت بد تر از این در انتظار است !!،،،،، پیش بینی‌ شده است که قیمت دلار در ایران تا مرز ۱۲،۳۲۰ تومان خواهد رسید !!،، پس تا میتوانید فقط دلار بخرید و طلا !،،، ارزش پول جمهوری اسلامی با کاغذ باطله برابری می‌کند و هیچ کجای دنیا آن را چنچ نمیکنند ، به جز افغانستان !!!!
یکشنبه 9 مهر 1391 - 14:45
felora - تهران - ایران
جدی میگی .. اوه !! اوه !!
یکشنبه 9 مهر 1391 - 15:17
zzzzzza - تهران - ایران
خبرنگاران محترم لطفا این پیام را به آمریکا و اسرائیل برسانید:. "چرا میخواهید برای جنگ با ایران هزینه های هنگفت نمائید همین جنگ اقتصادی حاکم در مملکت و تنزل ارزش ریال و 3000 تومان شدن قیمت دلار خودش داره مردم را با حکومت به جنگ می اندازه و به قول معروف خودشنان تیشه به ریشه خود میزنند پس در لشکر کشی و جنگ نظامی صبور باشید تورم مثل بیماری جزام تمام مملکت را در بر گرفته و همین روزها است که خود مردم حق خودشان را از ایادی قدرت میگیرند"
یکشنبه 9 مهر 1391 - 15:08
kamran irani - اصفهان - ایران
این آمریکا اصلا ثبات اقتصادی نداره.هی دلار داره گرون میشه تا آخر برسه به 10000 تومن. ولی پول ما ثبات داره .دیدین تا حالا 1000 تومن بشه 1100 تومن. سرابازان گمنام استبداد دینی کجان؟ بیان دلیلشو به من بگن.آخه من مزدور فریب خورده دلقک مآب امریکایی صهیونیستی استکبار جهانی هستم. بیان من رو ارشاد کنن.
یکشنبه 9 مهر 1391 - 16:43
پارتیزان - تهران - ایران
میبینم که زیر مدیریت کشور خودشون زاییدن حالا میخوان مدیریت جهانی رو بگیرن البته اینا مدیر برعکسن
یکشنبه 9 مهر 1391 - 17:11
kambizian - تهران - ایران
تا سه هزار تومان یک مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکای دیگر باقیست
یکشنبه 9 مهر 1391 - 17:14
amir-amir - تورنتو - كانادا
سپور شهردارى که به رئیس شهردارى و بعد هم به رئیس جمهورى ولایت سفیه رسید ادبیات حرف زدنش صفر, برخوردش با دنیا صفر, شعور سیاسى صفر, زبان انگلیسى صفر, چه انتظار هاى بى جائى از این دلقک دارید
یکشنبه 9 مهر 1391 - 17:53
iransabz - تهران - ایران
با درود به تمامی‌ کاربران،. آقایون علما، آیا تحریمها کارساز بوده یا نه؟ من که از این تحریمها بهتر از جنگ طرفداری می‌کنم، حد اقل کمر این دولت ضدّ مردم رو میشکنه. زنده باد مردم سربلند ایران.
یکشنبه 9 مهر 1391 - 18:01
mahshahr - ونکوور - کانادا
اینکه در پس این افزایش های سرسام آور چه برنامه و هدفی هست و علتش چیه بحث مفصلیه که نیاز به اطلاعات و تحلیل دقیق داره, اما این وسط رفتار آدما واقعا جای مطالعه داره. هیچ جای دنیا رفتار و واکنش آدمای ساکن ایرونو نمیشه پیدا کرد. کافیه یه موج اقتصادی ایجاد بشه تا ظرف چند روز مثل دومینو همه درگیرش بشن و کسیکه میخواد نفعشو از این موج ببره به مقصودش برسه. نهایتا هر چی که به ظاهر منفعت کردن رو باید چند برابر تو یه چرخه معیوب دیگه پس بدن و در واقعیت اون سرچشمه موج نفع واقعیو میبره. متاسفانه پدیده های دهه شصت این درسو داده که درآشفته بازار راه صد ساله رو یه شبه میشه طی کرد فقط باید زرنگ باشی و این نشون میده که این آدما رشد نکردن و عوض هم نخواهند شد
یکشنبه 9 مهر 1391 - 18:28
be_pa_khaste - هارلم - هلند
کاشکی‌ یه ذره خجالت بکشن پیش خودشون فقط سران جمهوری اسلامی
یکشنبه 9 مهر 1391 - 18:50
Adamkoki - تهران - هفت چنار - ایران
رشد تاریخی بورس تهران .. چرا این نباید تیتر خبر شود؟؟
یکشنبه 9 مهر 1391 - 19:30
kamran irani - اصفهان - ایران
ما نیروی الله دستمانه نهراسیم از افزایش دلار و تحریم. لکن امام ما گفت :"اقتصاد مال خر است." پس خوشحال باشید.
یکشنبه 9 مهر 1391 - 20:01
77777 - تهران - ایران
مردم برن خدا را شکر کنند که اینا کار مثبت انجام ندادند وگرنه تا ٢٠٠٠ سال دیگه منت باید بکشن
یکشنبه 9 مهر 1391 - 20:29
athensali - اتن - یونان
تا ۵۰۰۰ میرسد
یکشنبه 9 مهر 1391 - 21:55
kamran irani - اصفهان - ایران
دلار 10000 تومن هم بشه اینا فکر نکنم به این زودی سرنگون بشن. ولی وای از اون روزی که ورق برگرده . تر و خشک با هم میسوزه.اونوقت سربازان گمنام استبداد که در فضای سایبری برای حفظ نظام مقدس مبارزه میکنند تبدیل میشوند به منادی حقوق بشر. با پوزش از کاربران عزیز عرض کنم: .... به قبر خمینی دجال شارلاتان. این بیمار روانی ننگ ابدی تاریخ ماست. مرگ بر جمهوری اسلامی
یکشنبه 9 مهر 1391 - 22:12
پسرى از نژاد پارس - ملبورن - استرالیا
کامبیز-تهران-ایران: مرگ بر اسرائیل،مرگ بر امریکا!!!ببین رسید به سه هزار یا باز هم بگم???تو را به خدا تعارف نکنى ها !!!!
دوشنبه 10 مهر 1391 - 04:39
erfanee - بیروت - لبنان
آغازی بر پایان دراماتیک نظام مقدس جمهوری اسلامی. سید علی و دوستان به پایان سلام کنید
دوشنبه 10 مهر 1391 - 14:50
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.