واکنش‌های جهانی به سخنرانی بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل

ناظران سیاسی با تحلیل سخنان نتانیاهو می‌گویند او رویکرد نرم‌تری در پیش گرفته و احتمالا تا پایان ۲۰۱۲ دستور حمله به ایران را صادر نخواهد کرد. به اعتقاد آنها چنین رویکردی می‌تواند روابط واشنگتن با تل‌آویو را بهبود بخشد.


سخنرانی روز پنج‌شنبه (۶ مهر، ۲۷ سپتامبر) بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در شصت‌وهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل که بیشتر بر تشریح خطرات ایران مسلح به تسلیحات هسته‌ای متمرکز بود، واکنش‌های گسترده‌ای در رسانه‌های جهانی و شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است.

 "ترسیم خطوط قرمز روشن" در برابر ایران برای وادار کردن رهبران ایران به عقب‌نشینی از مواضع سرسختانه در برنامه هسته‌ای، محور سخنان نخست‌وزیر اسرائیل بود. به اعتقاد او ایران حداکثر تا تابستان آینده بخش عمده‌ای از مسیر دست‌یابی به اولین بمب هسته‌ای را طی خواهد کرد. نتانیاهو تاکید کرد مشخص کردن "خطوط قرمز" تنها راه باقی‌مانده برای حل‌وفصل صلح‌آمیز بحران هسته‌ای ایران است. او گفت: «ایران قطعا در برابر خطوط قرمز مشخص، از مواضع خود عقب‌نشینی خواهد کرد.»

 برخی از ناظران سیاست بین‌الملل می‌گویند سخنان نتانیاهو می‌تواند تا حدودی برطرف‌کننده تردیدها و نگرانی‌ها نسبت به حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران باشد. دن ویلیامز، در گزارشی تحلیلی در خبرگزاری رویترز می‌نویسد: "احتمالا بنیامین نتانیاهو پیش از پایان سال ۲۰۱۲ دستور آغاز جنگ را صادر نخواهد کرد."

تحلیل‌گران می‌گویند احتمالا اسرائیل اواسط سال ۲۰۱۳ را به عنوان مهلت نهایی برای حل‌وفصل بحران هسته‌ای ایران در نظر خواهد گرفت. مطبوعات اسرائیلی نیز اعلام کرده‌اند بهار ۲۰۱۳ احتمالا تاریخی است که نتانیاهو برای حمله به ایران مد نظر خواهد داشت و این حمله در صورتی رخ خواهد داد که ایران ظرفیت غنی‌سازی تا حد مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته‌ای را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

افزایش احتمال تعویق حمله احتمالی


تحلیلگران می‌گویند احتمال حمله غافل‌گیرانه و یک‌جانبه اسرائیل به ایران کاهش یافته است


آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل در گفت‌وگو با رادیوی ارتش این کشور گفت: «هدف بنیامین نتانیاهو ارائه تصویری شفاف به جامعه جهانی بود تا بدانند اگر می‌خواهند از وقوع یک جنگ دیگر جلوگیری کنند، باید به هر ترتیبی شده جلوی دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرند.»

آقای نتانیاهو در هفته‌های گذشته با اتخاذ مواضع تهاجمی در قبال ایران و تحت فشار قرار دادن مقامات آمریکایی برای برخورد قاطع و تعیین اولتیماتوم برای ایران، چالش‌هایی در روابط نزدیک واشنگتن-تل‌آویو پدید آورده بود.

حالا با ستایش نتانیاهو از استراتژی باراک اوباما در قبال ایران و تحسین "پی‌گیری اهداف مشترک" آمریکا و اسرائیل، به اعتقاد تحلیل‌گران وضعیت امیدوارکننده‌تر از پیش شده و نشانه‌هایی از آب شدن یخ‌ها و نزدیکی مواضع رهبران دو کشور به یکدیگر در قبال ایران بیش از پیش به چشم می‌خورد.

رویترز می‌نویسد "نتانیاهو پیام روشنی به آمریکا داد که اسرائیل در بحبوحه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر در آمریکا، مقامات واشنگتن را با حمله یک‌جانبه به ایران غافل‌گیر نخواهد کرد." قرار است اوباما و نتانیاهو روز جمعه (۷ مهر، ۲۸ دسامبر) گفت‌وگویی تلفنی پیرامون سخنان بیان‌شده در مجمع عمومی سازمان ملل داشته باشند.

اما یکی از مقامات ارشد دولت اسرائیل در گفت‌وگو با رویترز گفت می‌توان تفسیرهای متفاوتی از تاریخ‌هایی که نتانیاهو در سخنرانی‌اش به آن اشاره کرد داشت، ولی مساله مهم این است که همه اقدامات لازم برای زمینه‌سازی حمله به ایران در اسرائیل انجام شده و تغییر چشمگیری در استراتژی دولت اسرائیل ایجاد نشده است. به اعتقاد او "زمان‌بندی حمله احتمالی به ایران، ملاحظات کارکردی و استراتژیک دیگری هم دارد."

عصر جمعه قرار است سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. گفته می‌شود بخش عمده‌ای از سخنان آقای لاوروف درباره هشدارهایی است که بنیامین نتانیاهو نسبت به تهدید ایران هسته‌ای داده و نیز سخنانی که دیگر رهبران جهان درباره لزوم مداخله در سوریه برای حل بحران این کشور بیان کرده‌اند.

+57
رأی دهید
-117

Shirdel - لندن - انگلیس
لطفا به ما حمله نکن اسراییل،الان خیلی ترسیدیم،الان که دیدی اون داداش امریکات سرش شلوغه و اصلا حوصله تورا نداره شد سال بعد؟برو بابا با داداشت بیا
جمعه 7 مهر 1391 - 18:11
بابک - سبزوار - ایران
حرف های ایشان متاسفانه در مورد رژیم ایران کاملا درست است و حرف های بنیامین کاملا ازروی شعور سیاسی گفته شده است و دروغی در آن دیده نمی شود.
جمعه 7 مهر 1391 - 18:33
shahab46 - هانوفر - المان
هیچکدام وجود ندارید نه شما نه آن گوساله‌های حاکم بر ایران، حرف مفت. فقط عمر مردم عزیزمان تلف شد و بس بر روح بنیانگذار این حکومت لعنت
جمعه 7 مهر 1391 - 18:45
شهادت - تهران - ایران
گریه اسراییل و خنده ما.
جمعه 7 مهر 1391 - 19:10
Zero Tolerance - تهران - ایران
به ریش این خرف‌های سیاستمدار که (همه ی) دنیا رو کودن فرض کرده اند، باید خندید. سلاح اتمی‌ چیزی نیست که در جنگ برتری دهد، آنهم در جنگی نابرابر که اسرائیل خود صدها، و آمریکا هزاران آنرا دارد... واقعا اگر مسلح ساختن غیر نظامیان سوری توسط اسرائیل و عربستان و قطر و اردن و سگ و سوتک نبود، الان اینقدر شاهد جنگ داخلی‌ و کشتار فجیع در سوریه بودیم ؟/ استقبال گرم از زایش بحران و معادله سازی، گویی جزئ لاینفک (ببخشید کّل لاینفک) از سیاست نوین دولتهای تراز اول شده.
جمعه 7 مهر 1391 - 19:14
حسام_وطن پرست - کرج - ایران
اسراییل تازمان نابودیش باید لحظه شماری کنه! شمارش معکوس نابودیش شروع شده.
جمعه 7 مهر 1391 - 20:19
souroosh - ساری - ایران
shahab46 - هانوفر - المان. زیبا و خلاصه مبسوط فرمودید. ممنون
جمعه 7 مهر 1391 - 20:37
paya55 - چیچست - ایران
همه دیوانه همه لات همه عربده کش همه جنگ طلب شدند این حاکمان برگرده مردم ستمزده دنبال چه هستند.
جمعه 7 مهر 1391 - 20:57
یک رهگذر - هیستون - امریکا
آخه اسرائیل چه به این غلط ها !. مردک این ملت از دست حکومت ظلم و جور اسـ... خود در عذابند شما بزرگواری فرمایید انگشت تو سوراخ ما نکنن چون متاسفانه از صفحه جغرافیا حذف میشی برادر. نکن اینکارو با خودت ما صلاحتو میخواهیم.
جمعه 7 مهر 1391 - 20:50
Sam-Antwerpen - آنتورپن - بلژیک
این عکس بمب خیلی‌ احمقانه بود! اینگار که داره برای کودکستانی‌ها توضیح میده!!!
جمعه 7 مهر 1391 - 21:38
lucina - تهران - ایران
اسراییل خودش میدونه که اگه بخواد با ایران روبرو بشه یک روزه نابود میشه ،حالا دیده که کشور های دیگه هم از قدرت ایران میترسن داره یه جوری میگه غلط کردم . خدایا خودمونو به تو میسپاریم فقط و فقط خوده خودت
جمعه 7 مهر 1391 - 22:42
kobalt - تهران - ایران
بابک سبزوار-متاسفانه نظرشما صحیح است.احسنت
جمعه 7 مهر 1391 - 23:02
farhad85 - سیدنی - استرالیا
مشکل همین است که اگر احمدی نژاد با چنین نقاشی مسخره و احمقانه ای‌ وارد صحن سازمان ملل میشد و آنرا به نمایش میگذاشت در همه جا غوغا میشد که این مرتیکه آبروی ما را برد این چه مسخره بازی است و......ولی‌ حالا که این مرتیکه جنایتکار این چنین دلقک بازی در می‌‌آورد بعضی‌‌ها ککشان هم نمیگزد و تازه از چنین دلقک بازیهای چندش آوری حمایت هم میکنند!!!
جمعه 7 مهر 1391 - 23:06
pervisir - تهران - ایران
دوست عزیز سیاستمداران همگی دلقک دست سرمایه دارانند .تو خودت را ناراحت نکن
شنبه 8 مهر 1391 - 06:30
Azadikhah - تكسل - هلند
هیتلر هم اینطوری تهدید نکرد که نتانیاهو می‌کنه. در این سازمان ملل رو باید گل گرفت. یه مشت ابله مثل محمود و قذافی و نتانیاهو و ... می‌رن برا دنیا "سخنرانی‌ " می‌کنن! رسما توی سازمان ملل یک کشور دیگه رو تهدید به حمله نظامی میکنند و همه هم خفه خون که میگیرند هیچ لابد کف و سوت هم میزنند . ای تو روح هفت و جد و آباد خمینی و احمدی نژاد و خامنه ای و بقیه شان که کار رو به اینوندند .
شنبه 8 مهر 1391 - 09:47
reza the persian - لیدز - انگلستان
مرتیکه دلقک بساط باز کرده،توف به روح کثیفت
شنبه 8 مهر 1391 - 17:47
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.