غلامحسین کرباسچی: فقط انتخابات آزاد راه حل بهتر اداره شدن کشور است

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و شهردار پیشین تهران است

غلامحسین کرباسچی، شهردار پیشین تهران و دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی ایران با انتقاد از آنچه فساد جاری در ایران خوانده خواستار بهبود وضعیت کشور شده و گفته که "فقط انتخابات آزاد و مشارکت مردم راه حل بهتر اداره شدن" ایران است.

آقای کرباسچی به روزنامه اعتماد که در تهران منتشر می شود گفته است که "ما هیچ وقت این فساد را در کشور نداشتیم که الان هست" و "هیچ وقت این قدر فشار اقتصادی و مشکلات موجود در روابط خارجی نداشتیم."

غلامحسین کرباسچی از شمار چهره های اصلی جریان اصلاحات و طیف سیاسی اصلاح طلبان است و در بسیاری از برنامه های نوسازی سیاسی و اجتماعی دو دهه اخیر ایران نقش داشته است.

او به آماده شدن برخی از جریان های سیاسی برای شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ اشاره کرده و گفته "در نبرد قدرت برای کسی فرش قرمز پهن نمی کنند بلکه باید خودمان این فرصت را به وجود بیاوریم و زمینه حضور و مشارکت عمومی را فراهم کنیم."

غلامحسین کرباسچی در جریان انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از حامیان مهدی کروبی بود و در رقابت‎های انتخاباتی اعلام شد که در صورت پیروزی آقای کروبی، او معاون اول رئیس جمهور خواهد شد.

آقای کروبی و میرحسین موسوی، دو نامزد انتخابات از بهمن ۱۳۸۹ در حبس خانگی قرار دارند.

آقای کرباسچی در پاسخ به سئوال روزنامه اعتماد که چرا شما بعد از حوادث انتخابات در سکوت فرو رفتید گفته است: "هیچ وقت سکوت نکردم بلکه در آن شرایط زمینه ای برای فعالیت سیاسی و تبلیغاتی نبود."

دبیرکل حزب کارگزارن سازندگی گفته است که "ما در اصلاحات با کسی اعلام جنگ نمی کنیم ما طرفدار روش های غیر خشونت آمیز و دگرگونی هایی در جهت اصلاح امور از درون حاکمیت بودیم. من فعالیتم را با همان شکل و وضعیت داشتم."

شماری از چهره های جریان اصلاح طلب در ایران در ماه های اخیر به دفعات تاکید کرده اند که اصلاح طلبان "برانداز نیستند" و چنین برنامه ای نداشته اند.

به تازگی محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران با ابراز تمایل تلویحی نسبت به حضور اصلاح طلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری، نسبت به دادن اجازه به آنان برای شرکت در رقابت های انتخاباتی ابراز تردید کرده و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم برگزاری انتخابات آزاد را "راه حل بخشی از مشکلات" ایران خوانده است.

برخی از چهره های سیاسی و نظامی رقیب اصلاح طلبان، پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، در سخنرانی های عمومی اصلاح طلبان را "برانداز" و "فتنه گر" خوانده و خواستار ادامه محدودیت در فعالیت های سیاسی و اجتماعی آنان هستند.

در برابر، برخی از چهره های جریان اصولگرا از جمله محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، از حضور "برخی از اصلاح طلبان که در در جریان فتنه حضور نداشتند" برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ استقبال کرده است.

'همه اصلاح طلب شده اند'

آقای کرباسچی در این گفت و گو به درآمدهای دولت محمود احمدی نژاد طی هفت سال گذشته اشاره کرده و گفته در اختیار داشتن پنجاه درصد درآمد نفتی تاریخ ایران در دولت نهم و دهم، "بهترین موقع برای بارور کردن اقتصاد آزاد" در ایران بود.

او گفته که "احمدی نژاد و تیمش شرایطی ایجاد کرد که همه اصلاح طلب شده اند. الان همه دنبال اصلاح وضع موجودند."

آقای کرباسچی گفت: "ما همیشه در حال بحث و مذاکره سیاسی هستیم و انتخابات هم یکی از این موضوعات است."

دبیرکل حزب کارگزارن سازندگی کاهش فعالیت های این حزب در سال های اخیر را به دلیل شرایط سیاسی حاکم بر کشور خوانده، اما گفته است که اصلاح طلبان خواسته ای جز فراهم شدن لوازم حضور در انتخابات ندارند.

آقای کرباسچی با یادآوری شرایط ایران به روزنامه اعتماد گفته است که "اصلاح طلبان خوشبختانه امروز روسفید هستند و نیاز به فعالیت چندانی ندارند. بسیاری از آنچه هشدار می دادند اتفاق افتاده و گرفتاری هایی که در کشور آزار دهنده شده خود بهترین معرف صحت برنامه های اصلاحات است... کافی است رای دهندگان توجه کنند که در این فاصله فرهنگ، اقتصاد و سیاست کشور به کجا رسیده است."

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز جمعه بیست و چهارم خرداد سال آینده خورشیدی برگزار شود.

+103
رأی دهید
-49

MartinT - هایدلبرگ - آلمان
به‌‌‌ به‌‌‌ آقا دزده،دزد هم دزدای حرفه‌ای مثل این آخوند بدون عمامه ،،کرباسچی،،
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 08:10
Khodekhodeshe - انتورپ - بلژیک
اره ارواح خیگ گندت. یه ٢٠ سال دیگم اینجوری سرمونو گول بمالین.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 08:14
AЯMAN 2000 - آستارا - ایران
از حالا تا انتخابات برای چندمین بار میخوان با انواع ترفندها مردمو بکشن پای صندوق ها! اما یادشون رفته یکی یکی همین صندوق ها رو تو سر مردم زدن و سرشان را شکستن!!! تف به ذاتتون بیاد که مردمو تا این حد حقیر کردید چه بسا کسانی هستند که پس از گذشت بیش از سه سال از آن انتخابات کثیف هنوز میگویند ایکاش پایم میشکست و نمیرفتم پای صندوق.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 08:30
بشنو از نی‌ - لوگانو - سویس
تنها راه حل،،،،،،،، بالا رفتن فهم و درک ملت است همین و بس. حالا ۱۰ سال ۱۰۰ سال ۱۰۰۰سال دیگه نمیدونم.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 08:50
skyman - تهران - تهران
این مردک هم یادش رفته که چه کسی سنگ بنای فساد افسارگسیخته در شهرداری رو کی گذاشت. رشو در تمامی سطوح از کارگر تا مدیران ارشد چندبار کاری برای صرف بودجه و دودره کردن از آن. در زمان خودش در پشت ظاهر کارهایی که در شهر کرد دزدی های کلانی شکل گرفت و بعدش هم که بوزینه آمد ادامه راه داد 300 میلیون نومان اختلاس در شهرداری احمدی نژاد بود( این جانور از ابتدا با اختلاس و فساد مالی رابطه صمیمانه ای داشت) سازندگی در ایران مساوی با پرکردن جیب و ساختن زندگی شخصی.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 09:01
Azad_UK - لندن - انگلستان
میبینم که ایندفعه هم آقای کرباسچی روا دارن آماده میکنند برای انتخابات. فقط امیدوارم که ایشون هم بد از این همه سال سکوت به سرنوشت موسوی دچار نشوند!
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 09:09
احتراز - دورف - آلمان
اینها یا نمی‌فهمن یا خودشون زدن بنفهمی، کسی‌ که نمیتونه رای مردم تحمل کنه، چه جوری می‌خواد انتخاب آزاد بذاره؟؟؟!!!!
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 10:14
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
در یک حکومت اسلامی مشروعیت نظام نه از رای مردم بلکه از دین سرچشمه می‌گیرد. بنابر این انتخابات آزاد یعنی‌ چه؟ فرض کنید انتخاباتی صد در صد آزاد انجام شود و یک فرد سکولار و تکنوکرات رئیس جمهور شود. وقتی‌ تمام قدرت نظامی امنیتی اقتصادی .. در دست رهبر است او چه کار میتواند بکند؟! اولا با وجود شورای نگهبان انتخابات آزاد غیر ممکن است. دوما افراد منتخب قدرتی‌ ندارند. پس راه حل اصلی تغییر ساختار قدرت است و برای آن نیاز به تشکل حزبی و صنفی و در کنار آن رسانه‌‌های آزاد داریم!
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 10:36
parviz1 - کترینگ - انگلستان
همتون دزد و جنایتکار و متجاوز به ملت و کشور هستید.دوران اصلاحات و هر مسخره بعضی‌ دگری بسر آماده و فقط تنها راه نجات ایران و ایرانیان نابودی رژیم منفور و عقب افتاده و دزد و جنایتکار و مفتخوران و مزدوران چه اصلاح‌طلب و چه اسولگرا و یا هر حزب مسخره که مزدوران رژیم درست میکنن و همین مهره‌های مفتخور با نم دیگری به جنایت و دزدی و چپاول ملت و کشور ادامه میدهند،همه شما دزدن و جنایتکران پاست دا مقاطعه مختلف طای ۳۳ سال امتحان خود را دادید..
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 10:46
*پسر شجاع* - تهران - ایران
کسانیکه مخالف انتخابات هستند واقعا تا بحال چه راه حلی برای مبارزه با حکومت آخوند بوده؟..مگه بزرگترین ضربه به حکومت ولی فقیه همین انتخابات 3 سال پیش نبود؟..در همین انتخابات مجلس که مردم تحریم کردن هیچ اتفاق خاصی نیافتاد من خودم هم جزو تحریم کننده ها بودم ..به نظر من بهترین راه برای مبارزه با حکومت ولی فقیه همین انتخابات هست مردم باز هم باید به کسانیکه میتونن موجب اختلاف در درون حکومت بشن رای بدن فرقی هم نمیکنه که اون فرد برنده بشه یا باز هم تقلب بشه ..هر اختلافی موجب تضعیف بیشتر حکومت ولی فقیه و پراکنده شدن بیشتر طرفدارهاش خواهد شد ..ظاهرا باز هم این حکومت از حالا سناریو جدید انتخابات ریاست جمهوری رو شروع کرده و اینبار هم رقابت بین رفسنجانی و خامنه ای هست. مردم باز هم با تصمیم درست میتونن از این رقابت بین این 2 به حکومت ولی فقیه ضربه بزنن ..
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 11:45
*پسر شجاع* - تهران - ایران
2)شاید بعضیها مخالف این نظر من باشن ولی واقعا من به عنوان کسی که در ایران زندگی میکنم معتقدم که یک بازی بین حکومت ولی فقیه و گروه دیگری که دستشان از قدرت کوتاه شده یا خواهان سهم بیشتری هستند و مردم ایران شروع شده که مردم می تونن با اختلاف انداختن بین این 2 برنده نهایی باشند وگرنه اگه بخوان عقب بکشن این 2 گروه با هم تبانی و مصالحه میکنند و با خیال راحت به غارت کردن ثروت مردم ایران ادامه میدن ..و اگه مردم انتخابات رو تحریم کنند براحتی میتونن یک نمایش اتنخاباتی راه بندازن و تا 4 سال بعد و انتخابات بعدی ..مثل همین انتخابات مجلس که مردم تحریم کردند ولی آنها باز نمایش انتخاباتی راه انداختن و آب از آب تکون نخورد ..بر خلاف انتخابات 3 سال پیش که مردم آمدن و به گروه رقیب رای دادن ..
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 11:50
*پسر شجاع* - تهران - ایران
3)..باز هم سوال میکنم کسانیکه مخالف حرف من هستند چه راه حل دیگه تا بحال تونسته بهتر از انتخابات 3 سال پیش به حکومت ولی فقیه ضربه بزنه ..اگر به امید انقلاب کردن نشستید در این 1-2 سال کاملا معلوم شد که مردم ایران دوباره اهل انقلاب کردن نیستن با وجود انقلابهای عربی و تحریمها ..اگه به امید حمله دشمن هستید که روحیه وطن پرستی ایرانیها به دشمن خارجی اجازه تجاوز نمیده و جنگ بیشتر باعث ادامه حکومت آخوند هست ..اگه انتخابات تحریم بشه این حکومت با طرفدارانی که داره براحتی نمایش انتخاباتی راه میندازه ..به نظر من بهترین و تنها راه شرکت هوشمندانه دوباره مردم ایران هست که نشان میده مردم ایران زنده و هوشیار هست ..باور کنید هیچ چیزی موثر تر از این نیست که مردم در یک روز بیان و به حکومت ولی فقیه نه بگن ..یکبار مردم 3 سال قبل اینکار رو کردن و حکومت آخوند هنوز از این ضربه گیج هست حتی از سایه خودش هم وحشت داره ...
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 11:55
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
این مرده دیگه از کدوم گوری در اومد!!؟؟ بوی پول و مقام که بیاد همهٔ لاشخورا از لونشون میان بیرون
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 16:21
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
*پسر شجاع* - تهران - ایران. شما کاملا حق دارید در مورد اینکه جدی‌ترین تحرک مردم در اثر انتخابات بوده! اما اولا آیا مطمئن هستید اگر از زمان دوم خرداد ۷۶ مسالهٔ اصلاح طلبها پیش نیومده بود تا الان مردم هیچ کار دیگری نکرده بودند؟ یعنی‌ ۱۵ سال! در واقع از آن تاریخ به بعد دعوای بین مردم و حکومت به دعوای بین باندهای رژیم تبدیل شد. و در واقع در یک حرکت فرسایشی انرژی مردم کنترل شد! مثلا اگر در همین سال ۸۸ مردم میدانستند که نتیجهٔ مبارزهٔ آنها سرنگونی رژیم است نه بازگشت به دوران طلایی امام تا آخرین نفس مبارزه را ادامه می‌دادند. یا در دوم خرداد اگر خاتمی واقعا به سود مردم کار میکرد و یک حزب تشکیل میداد نمیتونست واقعا اصلاحات کند؟! در اثر کارهای اصلاح طلبان رژیم قویتر شده و مردم خسته فرسوده و ناامید! مشکل نبودن یک جایگزین مناسب است که اکثر مردم به آن اعتماد کنن و بنابرین اپوزیسیون باید روی این مشکل کار کند! دوم اینکه از فرصت انتخابات میشود برای تشکل و آماده سازی مردم استفاده کرد نه اینکه به نتیجهٔ آن امید داشت.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 17:32
farokhzad - کنت - انگلستان
اره انتخابات آزاد آره تو گفتی‌ ما هم باور کردیم ببینم مگه مسلمان باشی‌ و تقیه نکنی‌ عمرا
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 18:29
*پسر شجاع* - تهران - ایران
alavi2000ca - استکهلم - سوئد. 2)در حکومتی که نمیشه انتخابات آزاد داشت بهترین راه ایجاد اختلاف در بین سران و گروههای خود حکومت هست که با این روش طرفداران حکومت روز به روز کمتر شده و به مردم می پیوندند مثل همین اصلاح طلبان که زمانی با اصولگرا ها همدست بودن ولی با ایجاد اختلاف حالا اکثر آنها در سمت مردم قرار دارند ..یا در انتخابات بعدی میتوان گروههایی که حالا در دولت احمدی نژاد هستند مثل دولت خاتمی از اطراف خامنه ای پراکنده کرد و اصولا من معتقدم اگر اصلاح طلبها یا موسوی نبودند مردم کار خاصی انجام نمیدادند ..مثلا اگر در انتخابات بعدی مردم متقاعد نشن و به نفع گروهی وارد عمل نشن فکر نمیکنم اتفاقی بیفته مثل انتخابات مجلس که اتفاقی نیفتاد با اینکه مردم تحریم کردند..مگر اینکه در انتخابات بعدی باز هم تشخیص بدن که با رای دادن به یک کاندیدا قدرت خامنه ای و ولی فقیه رو ضعیف میکنند ..آنوقت باز هم میتونن ضربه ای دیگه به حکومت ولی فقیه بزنن و تعداد بیشتری را از اطراف حکومت جدا کنند ..
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 01:22
*پسر شجاع* - تهران - ایران
alavi2000ca - استکهلم - سوئد. دوست عزیز مردم ایران نشان دادن که اهل انقلاب و جنگ داخلی نیستن ..تنها راه مبارزه مسالمت آمیز به روش آفریقای جنوبی هست که اتفاقا بر خلاف انقلاب روش درست رسیدن به دموکراسی هست ..من معتقد نیستم که حکومت آخوند قویتر شده باشه اتفاقا کاملا معتقدم که از 3 سال قبل تا حالا بسیار آسیب پذیر شده ..
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 01:19
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
*پسر شجاع* - تهران - ایران. شرایط هر کشوری فرق میکنه. نمی‌خوام وارد بحث بشم ولی‌ ایران مثل آفریقای جنوبی نیست. فرض کنید که در این دوره هم احمدی نژاد و باندش از حکومت جدا شن. یه ناشناس دیگه رو مثل اون دفعه رو می‌کنن و الی آخر .. تا ۵۰ سال دیگه هم ادامه بدین بالاخره کسانی‌ هستند که قدرت رو قبضه کنن. قدرت حکومت به تعداد نیست که بخوایم یکی‌ یکی‌ جداشون کنیم. پول نفت هستش که با اون سپاه و بسیج و ساندیس خورها رو واسه خودشون حفظ می‌کنن. اصلاح‌طلب‌ها سقف مطالبات مردم رو خیلی‌ محدود کردن و همینطور که می‌‌بینی‌ در اثرش حکومت هم جری تر شد. تا قبل از ۷۶ خواست واضح مردم تغییر کل حکومت بود. مردم آمادگی دارن فقط باید فرصت ایجاد بشه. انتخابات یک فرصت هستش ولی‌ تنها فرصت نیست.
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 08:27
*پسر شجاع* - تهران - ایران
alavi2000ca - استکهلم - سوئد. 1)البته ممکن هست فرصتهای دیگه ای هم باشه ولی تا جایی که متوجه شدم فرصت زیادی نیست ..که هم مسالمت آمیز باشه و هم باعث سرنگونی حکومت بشه ..ولی مطمنا مردم ایران خواهان انقلاب و جنگ داخلی نیستن چون خودشون 1 بار تجربه کردن و ناموفق بوده و باعث بدبختی بیشتر شده و کشورهای دیگه هم که انقلاب شده وضع بدتر شده ..ولی من موافق نیستم که مردم در 76 خواستار تغییر حکومت بودن ..چون به نظرم خواستار اصلاحات بودن و بهش هم رای دادن ولی بعد از انتخابات 88 که اصلاحات جواب نداد و حکومت مجبور به تقلب آشکار شد حالا خواستار براندازی هستند ..
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 11:44
*پسر شجاع* - تهران - ایران
alavi2000ca - استکهلم - سوئد. 2)در ضمن منظور من افراد نیستند که از اطراف حکومت پراکنده بشن و حکومت افراد دیگه رو جایگزین کنه منظور من گروههای مختلف مردم ایران هستند که زمانی از حکومت طرفداری میکردن و حالا از اطراف حکومت پراکنده شدن ..مثلا شاید در اوایل انقلاب فقط سلطنت طلبها مخالف حکومت جمهوری اسلامی بودن ..بعد گروههای مختلف کم کم مخالف شدن ولی زیاد مهم نبودن ..به نظرم مهمترین گروهی که خیلی به حکومت کمک میکرد و حالا از حکومت جدا شده اصلاح طلبها هستند و بعد در بین گروههای اصولگرا و طرفدار خامنه ای هم چند دستگی بوجود آمده و گروههای چپ مثل گروهی که طرفدار دولت احمدی نژاد هستند در حال جدا شدن هستند و اتفاقا این گروه هم مهم هست و شامل تعداد زیادی از بدنه سپاه و افراد نزدیک به خامنه ای هست ..
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 11:45
*پسر شجاع* - تهران - ایران
alavi2000ca - استکهلم - سوئد. 3)در ضمن وقتی که دولتی عملا تمام طرفداران و گروههای موافق خودش رو از دست میده دیگه پول نفت یا قدرت نظامی هم قادر به نگه داشتن اون حکومت نیست و از داخل فرو میریزه چون از نظر ایدئولوژیکی شکست میخوره..مثل شوروی یا همین آفریقای جنوبی ..اتفاقا به نظر من چون حکومت جمهوری اسلامی 1 حکومت کاملا ایدئولوژیک هست خیلی بیشتر از آفریقای جنوبی آسیب پذیر هست ..و به نظر من بعد از انتخابات 88 این اتفاق افتاد و ادامه این مسیر باعث فروپاشی حکومت جمهوری اسلامی خواهد شد ..
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 11:45
آرمان98 - اصفهان - ایران
تنها راه نجات ملت ایران. سرنگونی نظام منهوس اسلامی و به دار آویختن ملا.
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 12:02
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
*پسر شجاع* - تهران - ایران. دوست عزیز احتمالا شما با کسانی‌ سروکار داشتید که مانند اصلاح طلبان به حکومت امید داشتند. ولی‌ من دور و برم نه سلطنت طلب بود نه مجاهد ... همه مردم عادی بودن و مسلمان ولی‌ بیش از ۹۰ درصد کسانیکه می‌شناختم خواهان تغییر حکومت بودند از قبل از ۷۶. به خاتمی رای دادند نه بخاطر اصلاح طلبی بلکه اگر یادتون باشه می‌خواستند پوز خامنه‌ای رو بزنن. حتی به طنز می‌گفتند: بنویسیم خاتمی بخوانیم ناطق! چون شایعه شده بود که خامنه ای میخواد ناطق رئیس جمهور بشه. این اصلاح طلب ها بودند که به مردم امید دادند که نیازی به تغییر ساختار حکومت نیست میشه اصلاحش کرد! و همین حکومت رو روز به روز گستاخ تر کرد وگرنه قبلا از مردم خیلی بیشتر حساب می بردن!
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 13:10
mahdi0620 - تهران - ایران
زنده باد سردار سازندگی غلامحسین کرباسچی
‌چهارشنبه 5 مهر 1391 - 20:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.