مهدی هاشمی بازداشت شد
وکیل مهدی هاشمی امروز گفته است که "مسئولان قضایی از جمله رییس قوه قضاییه و دادستانی" توصیه کرده بودند که آقای هاشمی به ایران بر نگردد
به گزارش خبرگزاری های ایران مهدی هاشمی، پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، پس از تفهیم اتهام با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان اوین شده است.
در همین ارتباط، خبرگزاری فارس دوشنبه ۳ مهر (۲۴ سپتامبر) گزارش کرده که آقای هاشمی "با نظر بازپرس پرونده بازداشت شده" و خبرگزاری های ایرنا و ایسنا نوشته است که وی پس از تفهیم اتهام با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان اوین شده است.
خبرگزاری های ایران، ساعاتی پیش گزارش کرده بودند که مهدی هاشمی صبح امروز به همراه وکیل خود در دادسرای "شهید مقدس" تهران که در آن به جرایم امنیتی رسیدگی می شود حضور یافته است.
آقای هاشمی دیشب وارد فرودگاه بین المللی تهران شد و خبرگزاری ها نوشتند که او در فرودگاه توسط نماینده دادستان تهران "تفهیم اتهام" شده و قرار است روز دوشنبه به دادستانی برود. با این حال امروز مهر از قول آقای علیزاده طباطبایی نوشته که موکل وی شب گذشته تفهیم اتهام نشده است.
در همین ارتباط، خبرگزاری فارس از قول محسن هاشمی برادر متهم نوشته بود که نحوه نوشتن نام مهدی هاشمی در احضاریه ای که برای او صادر شده بوده درست نبوده و در نتیجه "احضاریه با نام صحیح اصلاح و دوباره ارسال شده" تا او امروز در دادسرای امنیتی حاضر شود.
فارس مصاحبه ای جداگانه با محسن هاشمی را منتشر کرده بود که در آن اظهار داشته که خانواده هاشمی "قرار کفالت برای بازداشت احتمالی مهدی تهیه کردهاند که اگر [مسئولان قضایی] بپذیرند آن را ارائه خواهند کرد".
خبرگزاری ایسنا گزارش کرده که امروز علاوه بر محسن هاشمی، خواهر وی فاطمه و همچنین عفت مرعشی همسر اکبر هاشمی رفسنجانی در محوطه بیرونی دادسرا در مقابل زندان اوین حضور یافته اند.
به نوشته این خبرگزاری عفت مرعشی با انتقاد از احضار فرزند خود به دادسرا گفته است: "اسامی دزدان را در دادگاه با حروفی مانند 'چ'، 'ر'، 'د' و غیره بیان میکنند ولی اسم پسرم، مهدی را در همه جا پر کردهاند و فریاد میزنند."
اشاره خانم مرعشی ظاهرا به دادگاه اخیر متهمان فساد بانکی سه هزار میلیارد تومانی است که از سوی مسئولان قضایی بزرگترین پرونده اختلاس تاریخ ایران لقب گرفته و اسامی متهمان و محکومان آن، با ذکر حروف اول نام و نام خانوادگی به مطبوعات اعلام شده است.
منتقدان خانواده هاشمی، سیاسی بودن اتهامات وارد شده بر مهدی هاشمی را رد می کنند و در مقابل، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را به استفاده از نفوذ سیاسی برای جلوگیری از اجرای قانون در مورد فرزند خود متهم می کنند.
فاطمه هاشمی در گفتگویی جداگانه با سایت کلمه، متعلق به مخالفان دولت، گفته است: "دزدان و جاسوسان در کشور رها می گردند و مشکلی نیست و مشکل اینها شده آقای هاشمی و خانواده شان چون با مردم همراه شدند."
خانم هاشمی گفته است که اکبر هاشمی رفسنجانی یک روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ به فرزندانش گفته است در صورتی که به "مجیزگویی" نپردازد آنها در معرض فشار و بازداشت قرار خواهند گرفت.
وی که شب گذشته به همراه مهدی هاشمی و برادر دیگر خود یاسر با پرواز دوبی – تهران وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی شده، افزوده که هر سه نفر پس از ورود توسط ماموران وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته اند.
بازگشت مهدی هاشمی به صلاحدید پدر
فاطمه هاشمی با اشاره به مطالبی که در سه سال گذشته علیه مهدی هاشمی در برخی رسانه های محافظه کار مطرح شده گفته است: "افرادی بودند که از وقتی فهمیدند مهدی تصمیم دارد به کشور برگردد خیلی تلاش کردند که مهدی بر نگردد."
او افزوده است: "فائزه را به زندان فرستادند که مهدی را بترسانند که برنگردد. حتی در دوبی چند نفر ناشناس با من تماس گرفتند و می گفتند که از طرف اطلاعات هستند و اصرار می کردند که الان صلاح نیست که برگردد."
یک شب پیش از بازگشت مهدی هاشمی به ایران، ماموران امنیتی با ورود به منزل فائزه هاشمی او را "برای اجرای حکم" به زندان منتقل کرده بودند. فائزه هاشمی دی ماه سال گذشته در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه حکومت به شش ماه حبس و پنج سال محرومیت از فعالیت های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شده بود.
فاطمه هاشمی در بخش دیگری از مصاحبه خود با کلمه گفته است که صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه و غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کشور و افرادی در وزارت اطلاعات مایل نبوده اند که مهدی هاشمی به ایران باز گردد و این بازگشت را "به نفع او" نمی دانسته اند.
در اظهار نظری دیگر در همین ارتباط، محمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع مهدی هاشمی گفته است: "اگر تاکنون مهدی هاشمی به کشور برنگشته بود به خاطر توصیههای مسئولان قضایی از جمله رییس قوه قضاییه و دادستانی به آیتالله هاشمی رفسنجانی بود."
به گزارش ایسنا، آقای علیزاده طباطبایی در اظهارات خود در جمع خبرنگاران افزوده است: "مهدی هاشمی میگفت این بحثهایی که مطرح میشود دعوا با من نیست بلکه دعوا با پدرم است. من چرا باید بیرون بنشینم تا هر چه دلشان میخواهد بگویند؟"
وی گفته است: "حتی تا هفته گذشته آقای هاشمی [رفسنجانی] به دلیل تاکید دستگاه قضایی از آمدن مهدی ممانعت میکرد ولی هفته گذشته گفتند که هم درس او تمام شده است و هم خانواده او اینجا هستند و هم اینکه خود مهدی اصرار دارد بیاید؛ لذا مشکلی ندارد که اگر اتهامی هم متوجه اوست طبق قانون رسیدگی شود."
مقامهای قضایی ایران فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی را متهم کرده اند که در اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ دست داشته است. همچنین برخی رسانه های محافظه کار به او اتهام فساد مالی را وارد کرده اند.
آقای هاشمی با انکار اتهامات مالی و تکذیب دخالت خود در حوادث بعد از انتخابات، تاکید کرده که در سالهای اخیر به عنوان دانشجو، مشغول مطالعه در دانشگاه آکسفورد بوده است.
برخی از رسانههای ایران میگویند که اکبر هاشمی رفسنجانی رایزنیهایی را برای "محاکمه عادلانه" فرزندش با "برخی مقامهای عالیرتبه" انجام داده است.