بیل گیتس، ثروتمندترین شهروند آمریکا

بیل گیتس

در سال ۲۰۱۲ ثروت ۴۰۰ نفر ثروتمندترین شهروندان آمریکا روی هم رفته به یک تریلیون و ۷۰۰ میلیارد دلار رسیده که به نسبت رقم سال ۲۰۱۱ حدود ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

ثروت متوسط این ۴۰۰ نفر که به گزارش مجله فوربس ثروتمندترین شهروندان آمریکا هستند نیز در سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار افزایش یافته و از سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 
 
طی سال ۲۰۱۲ حداقل دو سوم از این افراد به شکل چشمگیری به ثروت خود افزوده اند. در عین حال شکاف بین ثروتمندان بزرگ با ثروتمندان معمولی بیشتر شده است. در میان بیست نفر اول فهرست فقط دو نفر از ثروتشان کاسته شده و این بیست نفر اول در مجموع ۷۳ میلیارد دلار ثروت دارند.  هنوز هم سه ثروتمند اول این فهرست با وجودیکه همه ساله بخشی از دارایی خود را وقف امور خیریه می کنند هنوز هم بیش از سایرین بر ثروت خود افزوده اند.
 
 
« بیل گیتس »، از بنیادگذاران «مایکروسافت»،  نفر اول فهرست حدود هفت میلیارد، « وارن بافت »، مدیر شرکت سرمایه گذاری  «برکشایر هات وی»،  نفر دوم نیز حدود هفت میلیارد و « لری الیسون »، بنیادگذار شرکت کامپیوتری «اوراکل» نفر سوم این فهرست هشت میلیارد دلار به ثروت خود افزوده اند.
 
 
افزایش هشت میلیارد دلاری ثروت « لری الیسون » بزرگترین رقم افزایش در دارایی های ثروتمندان آمریکا طی سال گذشته است. « بیل گیتس» و « وارن بافت » نیز از نظر بخشش پول به امور خیریه هنوز هم سخاوتمندترین افراد جهان هستند. « بیل گیتس » تاکنون ۲۸ میلیارد دلار و « وارن بافت» تاکنون ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به فعالیت های خیریه گوناگون اهدا کرده اند.
 
 
مجله فوربس تنظیم فهرست بزرگترین ثروتمندان آمریکا را از سال ۱۹۸۲ آغاز کرد. در آن سالها شرط ورود به فهرست پولدارترین افراد جهان حداقل ۷۵ میلیون دلار ثروت خالص بود. اما امسال شرط پیوستن به این فهرست یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که حتی با در نظر گرفتن نرخ تورم می توان گفت که حداقل دارایی کسانی که اکنون شامل این فهرست می شوند هفت برابر سی سال قبل است. در سال ۱۹۸۲ فقط سیزده نفر ثروتی بیشتر از یک میلیارد دلار داشتند و کل ثروت ۴۰۰ نفری که در این فهرست گنجانده می شد نود و سه میلیارد دلار بود.
 
 
درسالهای اخیر مباحث فراوانی در مورد افزایش شکاف بین درآمد ثروتمندان و لایه های فقیر جامعه جاری بوده است. یکی از موارد مشخص این بحثها نقش ثروتمندان بزرگ در حل مشکلات و نارسایی های جامعه آمریکا و نحوه و میزان پرداخت مالیات از سوی این گروه پرقدرت و کم شمار است.
 
 
شاید نگاهی به این فهرست در ظاهر شدت نابرابری را نشان دهد ولی با بررسی دقیق تر سابقه افرادی که در این گروه قرار گرفته اند می توان دید که هنوز هم آنچه که به « رویای آمریکایی» شهرت دارد کاملا پا برجا است.
 
 
۷۰ درصد از افرادی که در فهرست ۴۰۰ ثروتمند بزرگ کشور قرار دارند از صفر شروع کرده و به این ثروت رسیده اند. از میان ۲۰ نفری که امسال وارد این گروه شده اند فقط ثروت چهار نفر از آنها موروثی بوده است. یکی از این افراد « لاورین پاول جابز » بیوه « استیو جابز» است که با به ارث بردن یازده میلیارد دلار امسال در این فهرست قرار گرفته است.
 
 
با نگاهی به فهرست امسال و مقایسه آن با رده بندی های سال گذشته می توان دید که ۸۰ درصد از افرادی که در این فهرست هستند به نسبت سالهای گذشته بر ثروت خود افزوده و فقط بیست درصد به نسبت قبل دارایی کمتری دارند.
 
 
یکی از افرادی که به شکل چشمگیری در این رده بندی سقوط کرده است « مارک زاکر برگ » موسس و یکی از صاحبان اصلی موسسه فیس بوک است. وی به نسبت سال گذشته حدود ۸ میلیارد دلار از دارایی خالص خود را از دست داده و به این ترتیب او بزرگترین بازنده سال گذشته محسوب می شود. البته او هنوز هم به نسبت دو سال پیش دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ثروتمندتر است.
 
 

+76
رأی دهید
-26

taru23 - تورکو - فنلاند
خوش به حالش و نوش جونش.
جمعه 31 شهريور 1391 - 14:05
pull.over - دوحه - قطر
خوش به حالشون.
جمعه 31 شهريور 1391 - 14:07
jahanara - لاهتی - فنلاند
بهترین زندگی‌ بدن سالم ، ایمان و ثروت تا آن اندازه که محتاج نامرد نباشی‌ زندگی‌ که سخت نگذره در آرامش باشی‌ چون ثروت زیاد هم دردسر زیاد داره
جمعه 31 شهريور 1391 - 14:50
be_pa_khaste - هارلم - هلند
دوستان به نظر شما ۱۰۰ میلیارد با ۱۲۰ میلیارد دلار چه فرقی‌ داره پول هم به اندازش خوبه اینا دغدغه زندگیشون خیلی‌ بیشتره اینا هم اون لذتی که بگی‌ نمی‌تونن از زندگیشون ببرن.
جمعه 31 شهريور 1391 - 17:30
bita tehrani - ونکوور - کانادا
فقط یک اصل را قبول دارم:پول شرط لازم برای خوشبختی‌ هست ولی‌ کافی‌ نیست.
جمعه 31 شهريور 1391 - 21:35
kobalt - تهران - ایران
پس خمس وذکاتش چی میشه.
جمعه 31 شهريور 1391 - 22:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.