اعتراض مذهبیون به یک فیلم دیگر؛ اینبار ساینتولوژی
فیلیپ سیمور هافمن (جلو) و خوآکین فونیکس در نمایی از فیلم مستر
همزمان با بالا گرفتن اعتراض ها به یک فیلم داستانی که گفته می شود در آن به حضرت محمد، پیامبر مسلمانان توهین شده است، در آمریکا سازندگان یک فیلم درباره بنیانگذار ساینتولوژی می گویند که از سوی پیروان این باور دینی برای ساخت فیلمشان "تحت فشار" قرار گرفته اند.
فیلم سینمایی "مستر" (The Master) که از روز جمعه ۱۴ سپتامبر (۲۴ سپتامبر) اکران آن در آمریکا و کانادا آغاز شده درباره بنیانگذار آموزه هایی روحانی تحت عنوان ساینتولوژی است.
این فیلم که روزهای نخست اکران خود را در آمریکا و کانادا پشت سر گذاشته به گفته رئیس کمپانی فیلم سازی وینستیین تحت فشار برخی از پیروان کلیسای ساینتولوژی قرار گرفته است.
هاروی وینستیین، مدیر کمپیانی فیلم سازی ویسنتیین می گوید که از زمان آغاز تهیه فیلم مستر بسیاری از ساینتولوژیست ها (که نامی از آنها برده نشده) تلاش کردهاند که از ساخت فیلم جلوگیری کنند و پس از آغاز مراحل اجرایی هم آنها تلاش کرده اند که در محتوای آن تغییراتی بوجود بیاورند.
با این وجود کلیسای ساینتولوژی این اتهام ها را رد کرده است.
زندگی ال ران هابارد
در خود فرورفتگی های یک کهنه سرباز که نقش آن را خوآکین فونیکس، هنرپیشه برجسته سینمای هالیوود بازی می کند و داستان بلندپروازیهای یک نویسنده و کسی که مشخصات یک پیشوای مذهبی را در خود می بیند؛ نقشی که فیلیپ سیمور هافمن، هنرپیشه برنده جایزه اسکار در فیلم سینمایی "مستر" ایفا می کند.
این محصول تازه سینمای هالیوود در جشنواره ونیز مورد توجه منتقدان قرار گرفت و در بخش بهترین بازیگر هم برنده جایزه شده است و حالا یکی از بخت های جوایز اسکار امسال در آمریکاست.
فیلمی که شخصیت اصلی آن به نوعی تداعی کننده زندگی آل ران هابارد، نویسنده داستان های علمی تخیلی و پیشوا و بنیانگذار باورهای ساینتولوژی در دهه ۵۰ میلادی در نیوجرسی آمریکا است.
باورهای مناقشه برانگیز
اگرچه ساینتولوژی در آمریکا و چند کشور دیگر به عنوان یک مذهب شناخته می شود، اما در بیشتر نقاط دنیا از آن به عنوان فرقه ای جدید یاد می شود که به روح و زندگی ابدی معتقد است و می گوید بنی آدم شاید روزگاری دور از فضا به کره زمین آمده باشند و برای همین هم شاید از اصل خود جدا مانده اند.
باوری مناقشه برانگیز که با مخالفت بسیاری از روحانیون مسیحی روبرو شده است.
یکی دیگر از باورهای جنجالی ساینتولوژیست ها مخالفت با خدمات روانپزشکی و روانشناختی است، چرا که آن را "آزار دهنده روحی" می دانند که به باور آنها "زیست ابدی" دارد و از کره ای به کره ای و از کالبدی به کالبدی منتقل می شود.
کلیسای ساینتولوژی مدعی است که در سراسر جهان ۸ میلیون پیرو و تنها در آمریکا سه و نیم میلیون معتقد دارد اما یک تحقیق در دانشگاه نیویورک به سال ۲۰۰۱ نشان داد که تنها ۵۵ هزار نفر در نقاط مختلف آمریکا خود را ساینتولوژیست می دانند.
در میان این افراد چهره های شناخته شده ای چون تام کروز، هنرپیشه و تهیه کننده سینمای هالیوود و جان تراولتا، هنرپیشه شهیر هالیوودی و چند چهره هنری دیگر آمریکا قرار دارند.
حالا باید دید که این فیلم جدید در روزهای آینده چطور منتقدان هنری را راضی و یا مخالفان بعضا سرشناس و معتقد ساینتولوژی را خشمگین خواهد کرد.
این در حالی است که همزمان یک فیلم دیگر (بیگناهی مسلمانان) که این بار مضمون آن پیرامون مذهب و باور دینی اسلام است و از سوی مسلمانان توهین آمیز قلمداد شده با خشم و اعتراض گسترده روبرو شده است.