برنده شدن شش هزار ایرانی در لاتاری گرین کارت؛ مراحل بعد برای واجدین شرایط
رادیو فردا : قرعه کشی وزارت خارجه آمریکا برای تعیین برندگان واجد شرایط انجام مصاحبه و دریافت اقامت دائم یا کارت سبز در ماه مه سال جاری انجام شد. برندگان این قرعه کشی تا آخرماه سپتامبر، ۹ مهرماه، فرصت دارند با کنسولگری های آمریکا تماس گرفته و برای انجام مصاحبه اقدام کنند.
در سال جاری میلادی نزدیک به ۳۷۰ هزار نفر از ایرانیان برای شرکت در قرعه کشی کارت سبز آمریکا شرکت کرده بودند که از بین واجدین شرایط بیش از شش هزار نفر به قید قرعه برنده شدند و به مرحله بعدی راه یافتند.
سارا گرو ، یکی از مسئولین فارسی زبان امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا در آغاز گفت و گویی با رادیو فردا می گوید که وزارت خارجه با هیچ ایرانی تماس نگرفته و ای میل هایی که عده ای از ایرانیان در مورد دریافت کارت سبز دریافت کرده اند تقلبی است.
سارا گرو: یک ماه و نیم است که هر روز تقریبا ده تا ایمیل می گیرم از افرادی که ایمیل های مربوط به قرعه کشی ویزا را دریافت کرده اند و می خواهند تایید کنند که آیا این ایمیل ها درست است یا تقلبی؟
متاسفانه همه این ایمیل ها تقلبی است. بنابر این می خواستم توضیح بدهم که تنها راه موجود برای درخواست شرکت در برنامه لاتاری یا قرعه کشی گرین کارت، از طریق وب سایت وزارت امور خارجه آمریکاست که به طور سالانه در پاییز هر سال برگزار می شود. اگر تا کنون در این برنامه کسی ثبت نام نکرده است درباره این برنامه ما تماس نخواهیم گرفت.
یعنی وزارت امور خارجه آمریکا با هیچ ایرانی تماس نمی گیرد؟
الان ما هیچ تماسی نمی گیریم. خود متقاضی باید به وب سایت ما سر بزند، به آدرس www.dvlottery.state.gov و از آنجا چک کند. این تنها راهی است که شرکت کنندگان در برنامه لاتاری می توانند از طریق آن ببینند که آیا برای ادامه روند ویزا انتخاب شده اند یا خیر؟
چرا امسال وزارت امور خارجه آمریکا تصمیم گرفته است که قرعه کشی در دو مرحله انجام شود؟
هر سال پنجاه هزار ویزای مهاجرتی از طریق قرعه کشی به متقاضیان از سراسر دنیا و از جمله ایران داده می شود. اگر بعد از قرعه کشی اول که در ماه می هر سال انجام می گردد، تعداد پذیرفته شدگان که شرایط لازم را داشته باشند از ۵۰ هزار نفر کمتر باشد، ممکن است برای جبران آن کمبود بعد از اول اکتبر دوباره یک قرعه کشی مانند قرعه کشی ماه می انجام شود و تعداد بیشتری از متقاضیان قرعه کشی آن سال انتخاب شوند.
این هنوز مشخص نیست، به همین دلیل هم متقاضیان باید حتی بعد از قرعه کشی اول شماره کنفرمیشن یا شماره تایید خودشان را حفظ کنند تا اگر قرعه کشی دوم انجام شد، بتوانند نتایج درخواست خود را چک کنند.
خانم گرو، برای سال آینده چند متقاضی ایرانی داشتید و چند نفر از آنها برنده شدند؟
برای سال ۲۰۱۳ تعداد ۳۶۹ هزار ایرانی در این قرعه کشی شرکت کردند و از این تعداد، شش هزار و ۲۹ نفر برای طی مراحل مصاحبه ویزا و مراحل دیگر انتخاب شدند.
ایرانیانی که برنده قرعه کشی شده اند تا کی مهلت دارند که مراجعه کنند و مقدمات کار را برای سفر به آمریکا فراهم نمایند؟
تا روز سی ام سپتامبر
و اگر تا آن تاریخ نتوانند مراجعه کنند چه خواهد شد؟
دیگر نمی شود و آنها باید برای سال بعد از آن اقدام کنند.
خانم گرو، سوال مهمی که بسیاری از ایرانیان شرکت کننده می پرسند این است که بعد از قبول شدن، مدارکی که باید تهیه کنند چیست و مثلا برخی بر این باورند که اسپانسر داشتن خوب است و برخی می گویند که اسپانسر داشتن خوب نیست؟ نظر شما در این مورد چیست؟
متقاضیان می توانند همه اطلاعات لازم را در این مورد از طریق وب سایت ما به دست بیاورند. مهمترین فرمی که باید پر کنند فرم DS 230 است که می توانند آن را از طریق اینترنت پرکنند.
ولی در همان وب سایتی که مال وزارت امور خارجه است متقاضیان می توانند شماره خود را چک کنند و همان جا به تفصیل در مورد همه مدارک و همه فرم های مورد نیاز توضیح داده شده است.
در مورد موضوع اسپانسر باید بگویم این موضوع خیلی پیچیده است و خیلی در این مورد در وب سایت ما و وب سایت همه کنسول گیری های دیگری که ایرانی ها را قبول می کنند اطلاعات وجود دارد.
ایرانی هایی که قبول شده اند در کدام شهرها می توانند برای انجام مصاحبه به کنسولگیری های آمریکا مراجعه کنند؟
الان بیشتر ایرانی ها یا به آنکارا یا به ابوظبی و یا به ایروان می روند ولی کسانی که در کشورهای دیگری زندگی می کنند و اقامت دارند، می توانند از طریق کنسولگری آمریکا در کشور خودشان اقدام نمایند. مثلا ایرانی هایی که در مالزی با ویزای کار و یا تحصیل زندگی می کنند و از همان جا اقدام به شرکت در قرعه کشی کرده اند می توانند از همان جا اقدام کنند.
آیا برای ایرانی ها تعداد مشخصی گرین کارت تعیین شده است یا بر اساس تعداد متقاضیان در منطقه تصمیم گرفته می شود؟
تعداد مشخصی برای هیچ کشوری در نظر گرفته نشده است. بلکه تعداد مشخص برای منطقه هست. منطقه آسیا شامل ایران است و آسیا می تواند به طور کلی حد اکثر هفت هزار و ۹۰۰ شخص برنده داشته باشد.
کسانی که انتخاب می شوند برای مصاحبه مراجعه می کنند ولی هیچ تضمینی نیست که حتما ویزا را دریافت خواهند کرد. آنها باید واجد شرایط دریافت ویزای لاتاری باشند.
کسانی که ویزا را دریافت می کنند بعد از اینکه وارد آمریکا می شوند، گرین کارتشان را دریافت می کنند.
یعنی برنده شدن در قرعه کشی به این معنا نیست که الزاما تمام اسامی اعلام شده گرین کارت آمریکا را دریافت می کنند؟
دقیقا این طور است. کسانی که اسم شان به عنوان برنده اعلام می شود فقط این حق را دارند که برای مصاحبه و درخواست ویزا اقدام کنند. وقتی برای مصاحبه مراجعه کردند در آن زمان است که کنسول تصمیم می گیرد که آیا به متقاضی ویزا تعلق خواهد گرفت یا نه؟