بازدید از تاسیسات پارچین، اولویت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

رئیس تیم بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید اولویت آن‌ها در نشست وین، دسترسی بازرسان به تاسیسات پارچین است. تصاویر ماهواره‌ای حاکی از آن است که مقامات ایران برخی ساختمان‌های این تاسیسات را تخریب کرده‌اند.

                بازدید از تاسیسات پارچین، اولویت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی


آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که مهم‌ترین محور و خواست آژانس در نشست روز جمعه (۲۴ اوت ۲۰۱۲) با مقامات ایران، دسترسی و بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات پارچین است.

آژانس بین‌المللی اتمی به نوع فعالیت‌های تحقیقاتی ایران در این تاسیسات مشکوک است و می‌گوید برخی شواهد از امکان آزمایش‌ها برای تولید سلاح هسته‌ای در پارچین خبر می‌دهند.

هرمان ناکارتس، رئیس بازرسان آژانس در گفت‌وگو با خبرگزاری "رویترز" می‌گوید:«در نشست امروز به دنبال این هستیم تا پرونده‌ی مناقشه‌برانگیز هسته‌ای ایران را گام با گام با مذاکره پیش برده و به راه‌حل‌های حداقلی برسیم. اولین خواست ما در این نشست بازدید بازرسان از تاسیسات پارچین است.»
 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید آخرین تصاویر ماهواره‌ای دریافتی از تاسیسات پارچین در روزهای اخیر، نشان می‌دهد که برخی از ساختمان‌های این تاسیسات تخریب شده و برخی دستگاه‌ها در محل جابجا شده‌اند.

به گفته مقامات آژانس، این تصاویر شک درباره‌ی فعالیت‌های ایران در این تاسیسات را افزایش می‌دهد. ناکارتس می‌گوید:« این تخریب و جابجایی‌‌ها می‌تواند نشانه‌ای باشد که مقامات ایران به دنبال پنهان کردن فعالیت‌های این تاسیسات از چشم بازرسان‌اند.»

این اولین دیدار مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مقامات جمهوری اسلامی ایران بعد از شکست مذاکرات در ماه ژوئن سال جاری میلادی است. این دیدار تنها چند روز قبل از انتشار گزارش فصلی آژانس درباره‌ی فعالیت ‌تاسیسات اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام می‌شود.

دیپلمات‌ها روز پنج‌شنبه (۲۳ اوت/۲ شهریور) اعلام کردند که آژانس در حال تشکیل تیم ویژه‌ ایران است تا متخصصان در این تیم تحلیل‌های اطلاعاتی، تسلیحاتی و تشعشعات برنامه‌ی اتمی ایران را بررسی کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس٬ ایجاد یک تیم مخصوص صرفا برای یک کشور، امری غیرمعمول از سوی آژانس انرژی اتمی سازمان ملل محسوب می‌شود و نشان از میزان اهمیت و اولویت بررسی پرونده هسته‌ای ایران دارد.

این امر همچنین میزان سرخوردگی مقامات آژانس را از عدم همکاری ایران با این نهاد مشخص می‌کند. بازرسان آژانس در پی آن هستند که مشخص کنند آیا ایران از برنامه هسته‌ای خود اهداف دستیابی به جنگ‌افزار اتمی داشته یا دارد.

+58
رأی دهید
-24

brother - لندن - انگلیس
غربیها بازم با درخواست بیمورد و گستاخانه میخواهند مذاکره را به شکست برسانند،ولی کور خواندند این ایران اون ایران ۳۰ سال پیش نیست که هرجوری دلشان میخواست با ایران رفتار میکردند.درود بر ایران اتمی و قدرتمند
جمعه 3 شهريور 1391 - 15:35
shytoon - وادوز - لیچتن اشتین
. ..........اگه خدای نکرده بمب اتم پیدا کند چی‌؟. ,,,,,خوب میگیم به ما چه، یکی‌ اومده یواشکی این بمب‌ها را اون جا انبار کرده من هم از هیچ خبر نداریم. دروغ که خنّاق نیست، اصلا میگیم کار کارِ انگلیسی‌ها است.
جمعه 3 شهريور 1391 - 15:36
jahanara - لاهتی - فنلاند
رژیم آخوندی قابل اعتماد نیست باید کل مراکز اتمی‌ ایران نابود بشه بعد اگه ملت عرضه داشته باشن باید این رژیم کثیف را برکنار کنند اما آیا این ملت ..........
جمعه 3 شهريور 1391 - 15:40
Arash_Barcelona - بارسلونا - اسپانيا
فکر می‌کنم همه سر کاری هستیم.اینهمه نشست و صحبت ؟؟؟
جمعه 3 شهريور 1391 - 15:41
babak be - بروکسل - بلژیک
آقای خامنه ای یادتان هست که برای هر انتخاباتی در کشور در هر سطحی که باشد باید افراد منتخب از میان افرادی باشند که التزام عملی به ولایت فقیه داشته باشند . و صرف اینکه بگویند ما خادم به ملت هستیم برای شما کافی نیست . حالا قضیه اتم هم همین است .شما باید عملا والتظاما نشان دهید که بمب اتم نمیسازید . باید عملا نشان دهید . به گفتن کفایت نمیکند .
جمعه 3 شهريور 1391 - 16:03
perser68 - فلوریدا - امریکا
ننگ به جمهوری فاشیست اسلامی که تمام وجودش بوی کشتن و نفرت میده!ننگ به جونورانش که تو جای گرم نشستن و میگن لنگش کن!
جمعه 3 شهريور 1391 - 18:28
kamal1717 - تهران - ایران
babak be - بروکسل - بلژیک----------------ایران میخواهد بمب اتم بسازد و میتواند وبه هیچ کس مربوط نیست چطور امریکا واسرائیل داشته باشند ولی ایران نداشته باشه..داشتن بمب اتم امنیت کشورمان ومردم را تامین میکند--اخه ....مگه تو ایرانی نیستی --
جمعه 3 شهريور 1391 - 23:11
ehsan.b1362 - تهران - ایران
بهتره بره از تاسیسات نظامی اسرائیل بازدید بشه
شنبه 4 شهريور 1391 - 05:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.