نتانیاهو در پی کسب حمایت داخلی برای حمله به ایران

نخست وزیر اسرائیل در تلاش است تا موافقت احزاب مختلف را برای حمله نظامی به ایران کسب کند. به نظر می‌رسد حزب تندرو مذهبی شاس در اسرائیل، یکی از احزاب مخالف حمله یک‌جانبه به ایران، تغییر نظر داده است.


خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد (۲۱ اوت) به نقل از رسانه‌های اسرائیلی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای افزایش حمایت اعضای دولت ائتلافی‌ خود با طرح حمله ی نظامی به ایران‌، یکی از معاونانش را به دیدار رابی عوفادیا یوسف، رهبر روحانی حزب «شاس» فرستاده است.

شاس یک حزب مذهبی تندرو است که در کابینه‌ی ائتلافی بنیامین ناتانیاهو مشارکت دارد. پیش‌تر رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده بودند که آقای یوسف به اعضای حزب‌اش در دولت دستور داده با طرح هرگونه حمله ی نظامی به ایران که بدون مشارکت ایالات متحده آمریکا برنامه ریزی شود، مخالفت کنند.

یعکوف آمیدرور، رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل روز جمعه با خاخام عوفادیا یوسف دیدار کرده است. یک مقام رسمی دولت نتانیاهو که نخواسته نامش فاش شود در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه بدون اشاره به جزئیات این گفت‌وگو، اخبار مربوط به این ملاقات را تایید کرد.

ناظران مسائل سیاسی در اسرائیل می‌گوید نتانیاهو نخست وزیر و ایهودباراک وزیر دفاع ناکنون نتوانسته اند اکثریت اعضای دولت ائتلافی را با طرح حمله ی نظامی به ایران همراه کنند به همین دلیل تغییر نظر حزب شاس در این باره اهمیت زیادی دارد.

 


شیمون پرز، رییس جمهوراسرائیل از حمله‌ی نظامی یک جانبه به ایران نگران است


 
ادر واکنشی دیگر رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد که از زمان انجام این دیدار مخالفت خاخام یوسف با حمله‌ی اسرائیل به یران کاهش یافته است. این رادیو روز شنبه بخش‌هایی از نظرات مذهبی عوفادیا یوسف را پخش کرد که وی با اشاره به روایت‌های عهد عتیق، رهبران کنونی ایران را با هامان، وزیر اخشورش از پادشاهان ایران که با یهودیان دشمنی می‌ورزید، مقایسه کرد.

آقای یوسف در بخش دیگری از سخنانش تصریح می‌کند: «همه ما در خطر هستیم. ما نمی‌توانیم بر هیچکس جز پدرمان که در آسمان ‌است، اتکا کنیم.»

نگرانی از وقوع جنگی ناخواسته

 حمله‌ی احتمالی اسرائیل به ایران در داخل این کشور با مخالفت‌های جدی روبروست. پیش‌تر شیمون پرز از ایده‌ی حمله‌ی نظامی به ایران بدون پشتیبانی ایالات متحده ابراز نگرانی کرده بود.
شائول موفاز، رهبر حزب کادیما در اسرائیل نیز، حمله‌ی تکروانه‌ی کشورش به ایران را فاجعه‌بار خوانده بود.
 

 در این میان افزایش تهدیدات و حملات لفظی میان ایران و اسرائیل در ماه‌های اخیر سبب نگرانی محافل سیاسی جهان شده و امکان بروز یک جنگ غیرقابل پیش‌بینی را شدت بخشیده است. این احتمال زمانی افزایش یافت که مذاکره میان ایران و غرب بر سر پرونده اتمی این کشور موفقیتی را در پی نداشته است.

اسرائیل ایران را به متهم می‌کند که پوشش برنامه هسته‌ای خود در پی دستیابی به جنگ‌افزار نظامی است. جنگ‌افزارهایی که به باوران رهبران اسرائیل موجودیت این کشور را نشانه رفته‌اند. تهران همواره این اتهام‌ها را رد می‌کند.

+76
رأی دهید
-88

jahanara - لاهتی - فنلاند
امیدوارم هرچه زودتر مراکز اتمی‌ ایران را نبود کنند تمام دنیا آرام خواهد شد ننگ بر رژیم آخوندی
‌سه شنبه 31 مرداد 1391 - 19:15
ehsan.b1362 - تهران - ایران
توی این 30 سال هر غلطی کردی حالا هم میتوانی بکنی پدرسوخته
‌سه شنبه 31 مرداد 1391 - 19:58
دارچین - همدان - ایران
لعنت به آخوندها که به جای پارتی و دنس و دیسکو و لب گرفتن از دوست دخترمون ...،فکر و ذکرمون شده اسرائیل و نتانیاهو و اتم و حمله و...
‌سه شنبه 31 مرداد 1391 - 20:06
کشور فقط ایران - تهرات - ایران
نتنیا هو غلط کرد پدر هر متجاوزی به خاک ایران را در خواهیم اورد!
‌سه شنبه 31 مرداد 1391 - 20:28
kurosh_alman - فرانکفورت - آلمان
مسئولین سایت تنظیم کردن هر کس ری مثبت میده یک منفی هم اضافه می‌شه... بنابر این اسمش نظر سنجی نمی‌شه گذاشت...
‌سه شنبه 31 مرداد 1391 - 21:40
abhrcomepro - تهران - ایران
خوشم میاد که تنهایی جیگر حمله به ایران رو ندارن هی از امریکا مایه میزارن آخه یکی نیست بهشون بگه اگه امریکا حمله بکن بود که باید قبل از عراق و افغانستان حمله میکرد نه حالا.من کار حکومت ایران رو تایید نمیکنم ولی کار اونهارو اصلا قبول ندارم.
‌چهارشنبه 1 شهريور 1391 - 06:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.