نامه ۹ برنده جایزه صلح نوبل برای پایان یک برنامه در شبکه ان بی سی

صفحه برنامه تلویزیونی «ستارگان نوارها را می گیرند» در سایت ان بی سی

۹ برنده جایزه صلح نوبل از جمله اسقف بازنشسته «دزموند توتو» از آفریقای جنوبی و شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی از شبکۀ تلویزیونی «ان بی سی»NBC آمریکا خواسته اند تا پخش برنامه جدید خود به نام «Stars Earn Stripes» را لغو کند.
 
آنها این برنامه را تلاشی برای «منزه جلوه دادن جنگ از طریق تشبیه آن به یک رقابت ورزشی» دانسته اند.
 
در این مسابقه تلویزیونی، هشت چهره معروف آمریکایی با تمرین هایی به سبک نظامی چون پرش از هلیکوپتر و شلیک با اسلحه دوربرد با یکدیگر به رقابت می پردازند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، هر یک از چهره ها با یکی از اعضای سابق نیروهای نظامی آمریکا مانند نیروهای تفنگدار، کلاه سبزها یا غیره همراه می شوند تا برای کسب جایزه ای نقدی که به موسسه خیریه دلخواه شان تعلق خواهد گرفت با هم رقابت کنند.
 
این برنامه تلویزیونی نامش را از پرچم آمریکا «Stars & Stripes» یا «ستاره ها و نوارها» گرفته با این تفاوت که «Stars Earn Stripes» نامیده می شود، به معنای «ستارگان نوارها را می گیرند.»
 
تهیه کنندگان این مسابقه تلویزیونی می گویند این شو که میزبان آن «وسلی کلارک»، ژنرال بازنشسته ایالات متحده آمریکاست «به مردان و زنانی که در نیروهای مسلح ایالات متحده خدمت می کنند ادای احترام خواهد کرد.»
 
رویترز افزوده است که برندگان جایزه صلح نوبل در نامه سرگشاده ای به باب گرین بلت، رییس بخش برنامه های سرگرم کننده شبکه «ان بی سی»، نوشته اند که «آماده شدن برای جنگ نه تفننی و نه سرگرم کننده است.»
 
آنها افزوده اند: «اعتقاد ماست که این برنامه به کسی در جایی ادای احترام نمی کند و سنتی شرم آور از باشکوه کردن جنگ و خشونت مسلحانه را تبلیغ می کند.»
 
در نامه این ۹ برنده جایزۀ صلح نوبل همچنین آمده است: «جنگ واقعی، آلوده و مرگبار است. مردم- نظامیان و غیرنظامیان به شکل هایی می میرند که نام هر چیزی می توان بر آن نهاد جز سرگرمی.»
 
امضاکنندگان برنده جایزه صلح نوبل از شبکه «ان بی سی» آمریکا خواسته اند تا پخش این برنامه را متوقف کند.
 
شبکه ان بی سی این ادعا را رد کرده است که مسابقه تلویزیونی اش به ستایش جنگ می پردازد و در اطلاعیه ای هدف از این برنامه را قدردانی از آمریکایی های جوانی خوانده که هر روز در مسیر آسیب قرار دارند. اطلاعیه ان بی سی ادامه داده است که «این شو تجلیل از جنگ نیست بلکه تجلیل از خدمت است.»
 
۹ برنده جایزه صلح نوبل که نامه یادشده به شبکۀ NBC را امضا کرده اند عبارتند از دزموند توتو که اینک ۸۰ سال دارد و در سال ۱۹۸۴ به خاطر تلاش هایش برای پایان نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی برنده جایزه نوبل شد، جودی ویلیامز، فعال آمریکایی ضد مین های زمینی، مئیرد ماگوآیر و بتی ویلیامز از ایرلند شمالی، خوزه مانوئل راموس هورتا، رییس جمهوری سابق تیمور شرقی، آدولفو پرز اسکوئیول، هنرمند آرژانتینی، ریگوبرتا منچو توم از گواتمالا و شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی.

+88
رأی دهید
-13

potatis - مالمو - سوئد
امریکا، کشوری که روی خون بنا شده و برای بقا خون میطلبد. از این کشور متنفرم.
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 18:01
فراوانی - قطر - قطر
اگر امریکا نبود جهالت تمام دنیا را گرفته بود
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 19:06
arsham 667 - کپنهاک - دانمارک
مام از آدمهای مس تو متنفریم... آنوقت حتما قربون جمهوری اسلامی میری !! نشستی وسط از اینو اون متنفری... مام از ایرانیا حزب باد مس شماها متنفریم
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 19:05
brother - لندن - انگلیس
امریکا کشور دوست داشتنی است ازادی کامل، می تونی اسلحه داشته باشی و به هر کسی حمله یا تجاوز کنی همیشه در انجا صحبت از جنگ و تجاوز به دیگر کشورهاست امیدوارم ایران نیز مثل امریکا بشه و مردم ایران همیشه به فکر تجاوز به دیگر کشورها باشند انوقت یه ایران پیشرفته خواهیم داشت و با این اخوندهای خداپرست هم نمیشود به کشورهای دیگر تجاوز کرد.
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 21:19
ashk.s - تهران - ایران
نه تنفر خوبه و نه شیفتگی اما دیروز صدای امریکا با مشاور سیاست خارجی رقیب اوباما در انتخابات ریاست جمهوری امریکا مصاحبه داشت دیدم که تمام نظراتش حول اغاز حمله نظامی به ایران و سیاست مشت اهنین هست و دولت فعلی امریکا را متهم میکرد که باید حمله نظامی به ایران را انجام میداد و خلاصه تک تک نظرات ان حرفهای سران اسراییل علیه ایران است کشوری که دولتمردان ان برای اینکه به اسراییل اثبات کنند نوکران وفاداری هستند اینطور بر طبل جنگ میکوبند و در نظر نمیگرند ممکن است چه تعداد از مردم بیگناه قربانی شوند باید گفت جز تنفر راهی دیگر برای ارتباط نیست حالا دوستانی که خارج از کشور هستند و دور از مشکلاتی که تحریم برای ایرانیان بوجود اورده مخالفت و مقاومت در برابر حمله نظامی را ساندیس خوری توصیف میکنند باید گفت خیلی بی شعورند
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 21:32
tiger.man - گیلفورد - بریطانیا
هنوز خیلی ها از درک این موضوع که جنگها بخصوص در حال حاضر بیشتر به نوعی بیزنس وتجارت شبیهند تا اختلافات اعتقادی و سیاسی، عاجزند.
‌پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 00:34
اریان - مونترئال - کانادا
بعضی کومنت ها واقعا تاسف باره و من متاسف نیستم چونکه قیدشو خیلی وقث که زدم پس هر چه بادا باد. بر ما که نیست. ولی از شماست بر شماست فقط بیچاره تعداد مردمی که خیلی ساده و صادقانه نون سخت در میارن تا روز و به شب ٫ و شبشون رو روز کنند. اونها دارند تلف و قربانی میشند.
‌پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 00:54
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.