وقتی مدیرکل سابق بنیاد شهید سراغ هیتلر میرود!
بزرگترین و پرتلفات ترین فاجعه جنگی جهان از زمان خلقت؛ این توصیف کافی نیست که کمی مکث کنیم؟ بیش از هفتاد میلیون کشته، ویرانی نیمی از جهان،جنگی که مبداء تاریخ و مناسبات مدرن جهان از سیاست تا اقتصاد یا حتی نظامی گری شده است، اما این جنگ عظیم، جنگ جهانی دوم در ایران چطور "دیده" شده است؟ ایرانی که خود قربانی جنگ جهانی دوم بود و "پل پیروزی" یک طرف از این جنگ خانمان سوز.
به گزارش پارسینه، اگر اهل کتاب های تاریخی باشید میدانید که کتابهای مرجع مربوط به جنگ جهانی دوم در ایران با نهایت تاسف و تعجب کمتر از تعداد انگشتان یک دست است: یکی دو تا کتاب قدیمی اما هر ساله تجدید چاپ شونده مثل "ظهور و سقوط رایش سوم ویلیام شایرر" و کتاب نبردمن هیتلر، تقریبا همین! متخصص و "جنگ جهانی دوم دان" هم در عالم رسانه و تحلیل نداریم، البته ما دست به فیلم دیدنمان درباره جنگ جهانی دوم خوب است اما دست به خواندن و نوشتن و تحلیل مان، نه!
با این اوصاف انتظار ترجمه کتاب های جدید از هیتلر و آلمان نازی از هر ناشر و مترجمی می رفت، جز یک مقام دولتی که ظاهرا سابقه ای هم در ترجمه آثار تاریخی ندارد، اما در این وادی قدم گذاشته است.
مدیرکل سابق آموزش عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سرپرست فعلی معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی و حتی نامزد ریاست سازمان ملی جوانان در سال 84" یک کتاب عجیب درباره "آدولف هیلتر" را در دست ترجمه دارد و این یک اتفاق جدید است.
رضامراد صحرایی، متخصص زبانشناسی و صاحب مناصب فوق الذکر کتاب "گرگ های خاکستری" را درباره زندگی و مرگ هیتلر ترجمه می کند که در آن ادعا شده هیتلر تا 20 سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم هم زنده بوده ، مترجم این کتاب به خبرگزاری فارس گفته است برای اولین بار "ده قطعه عکس منتشر نشده از هیتلر" را در کتابش منتشر خواهد کرد، هرچند تا کتاب منتشر و به بازار نشر نیاید، نمیتوان درباره آن قضاوت درست و کاملی داشت.