بمب های جدید سنگرشکن آمریکا تا عمق ۶۲ متر نفوذ می کند
حسین آرین
نادر صدیقی
به گزارش نیویورک تایمز، ایالات متحده، هواپیماهای جنگنده بیشتری را برای مقابله احتمالی با تهدیدهای جمهوری اسلامی در خلیج فارس آماده کرده است.
از طرفی نشریه الکترونیکی « انتی وار دات کام» که یک نشریه ضد جنگ است، می نویسد که نیروی هوایی آمریکا، پس از سالها کار و صدها میلیون دلار هزینه، به بمب های سنگرشکن تازه ای مجهز شده که قادر است حتی به تاسیسات هسته ای زیرزمینی فردو در قم نیز نفوذ کند.
بر اساس این گزارش، آمریکا در همان حال، توانایی های دفاعی اسرائیل و کشورهای عرب منطقه را هم تقویت می کند.
رادیو فردا در گفتگو با حسین آرین کارشناس نظامی رادیو فردا، نخست در مورد این بمب های جدید سنگرشکن پرسیده است
آرین: آمریکا مدت هاست که دارد توانایی خودش را برای ساختن بمب های سنگر شکن پیشرفته بالا می برد.
این بمب ها ، بمب های ۳۰ هزار پوندی یا همان ۱۳ و نیم تنی است که می توانند تا عمق ۲۰۰ پا- یعنی حدود ۶۲ متر – به اهداف پنهان شده در زیر زمین نفوذ پیدا کند.
آمریکا اینها را برای روز مبادا ساخته است تا در صورتی که بخواهد تاسیسات هسته ای ایران به ویژه تاسیسات ناحیه فردو را بمباران کند.
باراک اوباما سال گذشته بمب های قدری سبک تر را به اسرائیل داد. اسرائیل سال ها بود که این بمب ها را می خواست از آمریکا بگیرد ولی جورج بوش با این امر مخالفت می کرد.
بمب جی بی یوی ۲۸ که تقریبا از نوع بمب های سنگرشکن پیشرفته است، به اسرائیل هم داده شده است.
با این اوصاف این بمب هایی که اسرائیل دارد تا ۳۰ متر می تواند به زیر زمین نفوذ کند. اگر زمین بتون آرمه باشد تا شش متر این بمب ها می توانند نفوذ کنند و اهداف زیر بتون آرمه را نابود کنند.
اینها ، همگی آمادگی اسرائیل و آمریکا برای روز مباداست.
در همین حال هم اعلام شده است که کویت تعداد بیشتری از سیستم دفاع موشکی پاتری یت ساخت آمریکا را دریافت خواهد کرد. روز جمعه هم پنتاگون تعداد موشک های فروخته شده به کویت را ۶۰ عدد ذکر کرد.
ارزیابی شما از این افزایش موشک های دفاعی در کویت چیست؟
با توجه به تهدیداتی که کشورهای جنوب خلیج فارس و آمریکا از ناحیه ایران و در رابطه با موشک های ایران به ویژه موشک های بالستیک حس می کنند، کشورهای عربی هم دارند در این رابطه توانایی خود را افزایش می دهند.
خرید موشک های پاتری یوت.پی.ای .سی ۳ که کویت از آمریکا خریداری کرده است هم در همین رابطه است.
این مجموعه خریداری شده از سوی کویت همان طور که شما هم گفتید، ۶۰ موشک پاتری یوت و ۲۰ سکوی پرتاب است. ضمن اینکه آمریکا متعهد شده است آموزش های لازمه را به پرسنل کویتی بدهد.
آیا این تکمیل کننده همان طرحی است که در امارات و یا در قطر هم پیاده شده است؟
در رابطه با همان است. اینها در واقع همدیگر را تقویت می کنند. آن سیستمی که آمریکا به امارات فروخته است، یک سامانه پدافند موشکی در ارتفاع بالا موسوم به تاد است که آنهم یک سیستم بسیار پیشرفته برای مقابله با تهدیدات موشکی بالستیک ایران است.
در همان رابطه هم قرار است آمریکا یک رادار بسیار پیشرفته را در قطر نصب کند که با سیستم تاد امارات در ارتباط باشد.
نکته دیگری که باید عرض کنم این است که عربستان سعودی به تازگی با چین گفت و گو کرده است تا موشک های بالستیک دان فنگ ۲۱ را از چین خریداری کند.
جالب توجه این است که این موشک ها، موشک های دو مرحله ای سوخت جامد است که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد.
اگر ما قابلیت کلاهک هسته ای را نادیده بگیریم درست مثل موشک های بالستیک سجیل یا شهاب سه ایران خواهند بود.
حسین اعلایی، فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفته است که جمهوری اسلامی با تحریم نفتی، انگیزه ای برای بازنگاه داشتن تنگه هرمز نخواهند داشت.نظر شما در این مورد چیست؟
این یک جنگ لفظی است که مدتهاست ادامه دارد. آمریکا با توجه به رشته اقداماتی که چه به تنهایی در خلیج فارس در رابطه با ناوگان پنجم و چه در رابطه با تجهیز کشورهای جنوب خلیج فارس انجام داده است، عملا دارد خودش را تقویت و آماده می کند.
در همین رابطه هم ایران در واقع دارد به اقدامات آمریکا جواب می دهد. همه اینها به مسئله هسته ای مربوط است که تا به حال مذاکرات حتی در سطح کارشناسان در استانبول هم به جایی نرسیده است.
مدت هاست که فرماندهان سپاه پاسداران این را تکرار می کنند اما کار ساده ای نخواهد بود. آمریکا در این مورد تمهیداتی قائل شده است. ایران می تواند اختلالاتی را در تنگه هرمز به وجود بیاورد ولی در مقابل آمریکا هم برای بازنگه داشتن تنگه هرمز اقداماتی را انجام داده است.
همه اینها را فعلا باید در سطح یک جنگ لفظی تلقی کنیم که بین دو طرف کماکان ادامه دارد.