درخواست ایران از سازمان ملل برای اقدام فوری در برمه

محمد خزاعی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد

نماینده دائم ایران در سازمان ملل از بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل درخواست کرد که با ورود صریح و قوی به ماجرای درگیری بین مسلمانان و بودائیان در میانمار (برمه) شرایطی را فراهم کند که «کشتار» و سرکوب مسلمانان در این کشور آسیای جنوب شرقی پایان یابد.

محمد خزاعی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران روز شنبه، ۳۱ تیرماه این درخواست را با ارسال نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل متحد مطرح کرده است.

 
آقای خزاعی در این نامه، وضعیت مسلمانان برمه را «نگران کننده» توصیف کرده و نوشته است که تاکنون عملیات سرکوب پیروان این دین در برمه باعث «مرگ صدها» نفر از آن‌ها شده است.
 
سازمان عفو بین‌الملل نیز روز جمعه با ابراز نگرانی از حمله به مسلمان‌ها و بازداشت‌های خودسرانه اعلام کرد که سرکوب مسلمانان در غرب برمه همچنان ادامه دارد. این سازمان با انتشار بیانیه‌ای گفته است که ماموران و همچنین افراد بودایی به مسلمانان حمله کرده، آنها را کشته و یا بازداشت کرده‌اند.
 
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در بخش دیگری از این نامه تصریح کرده که در طول یک هفته گذشته شمار زیادی از مردم ساکن در این سرزمین از محل زندگی خود اخراج شده و مساجد و منازل مسلمانان هم تخریب شده است.
 
آقای خزاعی گفته است که اظهارات دولت برمه مبنی بر این که مسلمانان از حقوق شهروندی در این کشور برخوردار نیستند هم جای نگرانی شدید دارد.
 
در این نامه تصریح شده است که مقامات این کشور در حالی مسلمانان را به عنوان خارجی در این کشور معرفی می‌کنند که مسلمان روهینگیا از چند قرن‌ پیش در این منطقه زندگی کرده‌اند.
 
در نامه نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین «پاکسازی قومی و مذهبی علیه مسلمانان» تحت هر چارچوبی و براساس حقوق بین‌المللی شناخته شده ناعادلانه و غیر قابل توجیه خوانده شده است.
 
آقای خزاعی تصریح کرده است اگر بی‌تفاوتی و نقض حقوق مسلمانان در برمه ادامه پیدا کند باعث ایجاد رویه خطرناکی در روابط بین‌الملل خواهد شد.
 
نماینده ایران در سازمان ملل با استناد به همین دلایل از سازمان ملل متحد خواسته است که اقدام فوری در جهت اجرای مفاد منشور ملل متحد و حمایت از حقوق اساسی مردم مسلمان برمه را در دستور قرار دهد.
 
در این نامه همچنین اظهار امیدواری شده است که حکومت برمه روشی را در پیش بگیرد که در نهایت منجر به بازگشت مسلمانان روهینگیا به محل زندگی خود شود.
 
رونوشت این نامه برای نمایندگی سازمان همکاری‌ اسلامی نزد سازمان ملل متحد، ناوی پیلای، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر و خانم آموس، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل هم ارسال شده است.
 
آتش اختلاف در برمه از هفته گذشته همزمان با درگیری بین یک مسلمان و یک بودایی دمیده شد. درگیری که با قتل فرد بودایی پایان یافت اما بعد از آن شماری از بودائیان افراطی با حمله به چند روستای مسلمان نشین خانه‌های آنها را آتش زدند که در این میان تعدادی نیز کشته شدند.
 
برمه در آسیای جنوب شرقی قرار دارد و با چین، لائوس، تایلند و بنگلادش و هند هم مرز است و اکثر جمعیت این کشور را پیروان بودا تشکیل می‌دهند. چهار درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان و ۸۹ درصد آن را بودائیان تشکیل می‌دهند. مسیحیان، هندوها، بی‌خدایان، روح‌باورها و آئین مردم چینی از دیگر مذهب‌های حاضر در برمه است.
 
وجود اختلاف بین مسلمانان و بودائیان در سال‌های گذشته موجب بروز درگیری‌هایی شده است. حدود ۸۰۰ هزار مسلمان که به روهینگیا معروف هستند در ایالت آراکان در غرب میانمار زندگی می‌کنند.
 
در روزهای گذشته انتشار اخبار درگیری و کشتار شماری از مسلمانان در برمه با واکنش دولت و مجلس ایران روبه‌رو شده است. ۲۶ تیرماه منصور حقیقت‌پور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که مجلس از وزارت خارجه درباره کشتار مسلمانان میانمار گزارش خواسته است.
 
او تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران خود را مدافع مسلمانان می‌داند و قطعا از حقوق مسلمانان چشم‌پوشی نخواهد کرد.
 
در این ارتباط علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران هم اعلام کرد که جمهوری اسلامی از دولت میانمار خواسته است تا در باره  حادثه ناگواری که در برمه اتفاق افتاده بررسی‌های لازم را انجام دهد.

+57
رأی دهید
-109

samuk66 - لندن - انگلستان
هه هه هه هه گور بابای برمه خودتون ایرادی ندارید!
شنبه 31 تير 1391 - 12:23
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
وقاحت از زمین تا کهکشان اندرمدا--!!!!!!قاتلان همان جنایتهای میانمار را نسبت به ملت داخل مرتکب میشوند آنوقت این تقاضا از سازمان ملل بی‌ خاصیّت!!!!!! خاک عربستان بر سرتان که چون مزدوران رنگارنگ سایت صد‌ها پوشش رنگین صد البته اسلامی!!! بر تن دارید برای کسانیکه عاری از تفکر و منش ایرانی‌ هستند!! مرگتان با د!!!!
شنبه 31 تير 1391 - 12:43
perser68 - فلوریدا - امریکا
وضعیت مسلمانان تو ایران؟جمهوری کثافت اسلامی!
شنبه 31 تير 1391 - 13:03
javad_england - انگلستان - انگلستان
برو باباجمعش کنید شما خودتون از همه بدترین
شنبه 31 تير 1391 - 13:23
tonny15152 - تیلبرگ - هلند
شما مشکل شیعه سنی ودیگر اقلیت ها را درکشورخودت حل کن تا بپردازیم به مشکلات میانمار و بوداییان
شنبه 31 تير 1391 - 13:27
Negah* - فرانکفورت - المان
گاهى با خودم فکر میکردم معنى حرف مفت را یه جورایى تعبیر کنم تا این مطلب من را به حرف مفت ومزخرف آشنا کرد مردیکه جاهل 16 ماهه بشار اسد قاتل ورفیق اربابت داره زن ومرد وبچه را فتل عام میکنه نزدیک به 20 یا 30 نفر مسلمان را کشته وسوزانده از زمین وهوا آتش خمپاره را بر سرشان میریزد . تمام دنیا اینکار اسد را مرگ بشریت بدست این ظالم میدانند اما حکومت کثافت شما على گدا وپوتین وهو جینتائو مخالف تصمیم سازمان ملل هستید..حالا جمهوری اسلامی ایران خود را مدافع مسلمانان می‌داند..لعنت خدا بر شما که معلوم نیست چگونه مسلمانى هستید
شنبه 31 تير 1391 - 13:33
فراوانی - قطر - قطر
باز اینا خودشون را انداختند جلو کسی نیست به اینها بگوید زمانی که آدمهای اسد در سوریه جسدهای مردم بی گناه را از بالای پل می انداختند توی رودخانه شما کجا بودید حالا مردم پرست شدید شما به مردم خودتان رحم نمیکنید دلتان برای مردم برمه سوخته ای دغلبازهای دروغگو بی همه چیز
شنبه 31 تير 1391 - 14:13
pezhman - وين - اتريش
یک رسیدگی هم به سرکوب بلوچ‌ها و کردها و آذریها و عربها و سنی ها و بهائیان و یهودیان و مسیحیان و کشتار زندانیان سیاسی مرقوم بفرمایید. دست خودتان تا مرفق در خون آزادیخواهان فرو رفته. ‌ای واعظان گندم نمای جوع فروش
شنبه 31 تير 1391 - 13:59
farahnazb2 - ابادان - ایران
به شما چه؟کم ملت ایران گرفتاری دارن.راست میگین ایران وایرانی رادریابید!
شنبه 31 تير 1391 - 16:20
mo.ho - تهران - ایران
فکر کنم اینجوری درست تر باشه: درخواست برمه از سازمان ملل برای اقدام فوری در ایران!
شنبه 31 تير 1391 - 16:30
ekman - شیراز - ‫ایران
این مدافعان به اصطلاح مسلمانان که به رگه غیرتشان بر خورده،خودشان با دراویش گنابادی چه که نکردند،آنها هم مثلمان بودند و از طرف بودای هم مورد حمله قرار نگرفتند.ببری مال مسلمان ،چوو مالت ببرند،بانگ بر آری که مردم مسلمانی نیست
شنبه 31 تير 1391 - 17:19
perspolis123456789 - پراگ - چک
خانم آرتمیس واقعا به عمق بیسوادی تو افسوس میخورم که اینقدر نادانی و در مورد هر ماجرای هم نظر میدی. عزیز من اگه حالیت نیست نظر نده. دم فرو بند تا مردم به عمق بیسوادیت پی‌ نبرند. اینکه در کشور ما نظام غیر دمکرات برقرار هست درش شکی نیست ولی‌ آیا این باید سبب شود که از نسل کسی‌ اقلیت برمه -به قول اکبر گنجی فقط به عنوان انسان- هیچ سخن نگوییم؟ آخر این چه منطق بی‌ منطقیست؟ امیدوارم که کم سنّ و سال باشی‌ وگرنه یا منتال رتارد هستی‌ یا الکهلیک یا معتاد
شنبه 31 تير 1391 - 18:05
Djavad - کرجاخرج - ایران
پراگ جک واقیعیت تلخه ناراحت نباش سوادهم فقد شماه دارین آخرشین !
شنبه 31 تير 1391 - 19:38
perspolis123456789 - پراگ - چک
د -واقعا هم خیلی‌ جواد تشریف داری. چقدر اسمت به نوشته‌هات میخوره -برو بابا جمعش کن ببینیم -ببینم می‌تونی از ۱ تا ۵۰ رو بشماری یا نه.
شنبه 31 تير 1391 - 23:00
Tehran2012 - استکهلم - سوئد
ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه. تو اگه ایرانی‌ نیستی‌ اینجا چه .... میکنی‌؟. بیخود میکنی‌ حتا نظر میدی، . حتما ... خاک ایران هم برای قبر تو زیاده. خیلی‌ ندان هستی‌ که نسل کسی‌ رو مثل عربستان و آمریکا جایز میدونی‌.
شنبه 31 تير 1391 - 22:19
PARVANE1 - برنموث - انگلستان
آرتمیس، حیف از دستان گرامی‌ چون خودت که اینجا نظر میدی. حیف.
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 00:01
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
اوه باز ارتش سایبری بسیج شدند!! بله جنایت در ایران مهم نیست بپردازید به برمه!! افلیج‌های اشغالگر اسلامی مگر کشتار در برمه را تایید کردم؟؟؟؟؟ زالوها می‌گویم رژیمی‌ که خود خنجر خونین اسلام در دستش هست و ملت داخل را سلّاخی می‌کند..!!!!!! میخورد به جنایت در نقطه ی دیگری اعتراض کند!! اگر عقلتان و سوادتان پاره سنگ میبرد گناه من نیست!!!!لطفا هر چه بیشتر پاچه بگیرید بیشتر خواهم نوشت!!!
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 00:15
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
Tehran2012 - استکهلم - سوئد. ایرانی‌ هستم ولی‌ مثل تو کور نیستم---اعتراض ملای کثافت دقیقا مثل اینکه---هیتلر!!!! به!!! استالین اعتراض میکرد که چرا جنایت می‌کند؟؟؟ ...شد؟؟؟؟؟؟؟
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 00:46
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
PARVANE1 - برنموث - انگلستان. سپاس دوست خوبم حق با تست//هگل هر ملتی‌ لایق حکومتیست که بر او حاکم است!!!!ولی‌ چه کنم ایران زادگاه من است-توهین‌ها را به جان می‌خرم-برای کسانیکه برای آزادی جان باختند!!شاد باشی‌
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 02:32
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
Tehran2012 - استکهلم هم شما و هم هر کسِ دیگر بیخود می‌کنید که به بقیه می‌گوئید اینجا نظر بدهند یا ندهند! دوما مگر در این متن از ایرانی‌‌ها دفاع شده که جنابعالی از ARTEMIS-SW ایراد میگیرید؟ البته که نسل کسی‌ در نظرِ همه محکوم است ولی‌ ما مانده ایم چگونه اسقلگرانِ اسلامی آزادانه به حقوقِ مردمِ ایران تجاوز میکنند ولی‌ مدعی دفاع از مسلمانانِ برمه هستند! در حالی‌ که مردمِ ایران به خاطره عقایدِ مذهبی‌ و سیاسی مورد محبتِ دولتِ مهرورزی و رحمتِ علی‌!! قرار دارند، شما نگرانِ جنگی هستید که آتش آن به دلیلِ تجاوزِ عده‌ای مسلمان به زنِ بودایی و کشتنِ او صورت گرفته! اگر در ایران ، مسیحی‌‌ها و بهایی‌ها و یهودی‌ها به دلیلِ دینشان باید مورد غضبِ دولتِ اسلامی قرار گیرند ، چه بیشتر این گروهِ تجاوز گر‌ و قاتل مستحبِ این آتش خود به پا کرده هستند! البته به نظرِ ما انسان
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 04:05
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
tonny15152 - تیلبرگ - هلند درود بر شما! و نیز توجه داشته باشید که ، مسیحی‌‌ها ، سنّی ها، بهایی‌ها و سایر مذاهب در ایران فقط به خاطرهِ تقدتِ متفاوت از گروهی خاص متحملِ جفا و بی‌ عدالتی میشوند اما در برمه، این جنگ به دلیلِ تجاوزِ مسلمینِ آنجا به زنِ بودایی و کشتنِ او آغاز شده است!
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 03:56
خاکستر - کوالالامپور - مالزی
اصلا میدونید برا چی‌ مسلمانان در بمرو میکشن؟سه مسلمان به یک زن بودا ایی تجاوز کرده و اونو میسوزونن؟ حالا این ساندیس خورا به رگه غیرتشون برخورده الم مظلومیت اینارو بلند کردن.فکر می‌کنن اینارو آدم حساب می‌کنن
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 09:34
perspolis123456789 - پراگ - چک
عجب گرفتاریه این خانم ارتمیز گفتم که اگه سواد نداری .... بابا تو اصراری داری که به همه بفهمونی اینهمه بی‌سوادی. حالا تو که توی فرانسه هستی‌ -می‌دونی که برج ایفل کجاست؟ از۱ تا ۵۰ رو چی‌؟ بلدی بشماری؟
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 09:35
Tehran2012 - استکهلم - سوئد
ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه. باور کن که کور دل‌ هستی‌، لطفا به گفته‌های خودت دقت کن، آمریکا که آخر کشتار رو میکنه ولی‌ زره حقوق بشر هم میزانه، مثال استالین و هیتلر جالب بود، پس بیشتر فکر کن لطفا.
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 12:01
Tehran2012 - استکهلم - سوئد
امید پر جلال - لس‌انجلس - آمریکا. اولا بیخود میکنی‌ که وکیل دیگران میشی‌ ، دیگران می‌تونن از خودشون صحبت کن، پس لطفا دستمال کشی‌ نکن، بعدش هم اگه بر فرض محل ۱ نفر تجاوز کرده باشه ، آیا باید نزدیک به یک ملیون نفر تارومار بشن؟. عقل ناقص تو هست که اینو میگه، . لطفا تو هم به حرفات نگاه کن ببین چی‌ میگی‌؟ اصلا خودت می‌فهمی؟
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 12:06
Tehran2012 - استکهلم - سوئد
خاکستر - کوالالامپور - مالزی. حتا اگه اون چیزی که گفتی‌ راست باشه، آیا باید ۱ ملیونو بسوزونند؟ ۱ ملیون خسارت بدن؟. حالا کی ساندیس خوره?اگه تو جنایت کنی ایا باید همه اعضای خانواده تو رو سوزوند?
یکشنبه 1 مرداد 1391 - 20:59
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.