بهزیستی خبرداد: کاهش سن روسپیگری در کشور, 12 درصد زنان خیابانی متاهلند

مدیر کل امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کاهش متوسط سن زنان تن فروش در کشور، گفت: در چند سال اخیر سن این زنان همواره با کاهش مواجه بوده است و در سال 89 تا 90 نیز میانگین سنی این زنان یک سال کاهش یافته است.

دکتر حبیب الله مسعودی فرید در میزگرد "برسی آسیبهای اجتماعی پدیده زنان خیابانی" که با حضور حسن موسوی چلک ـ رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ـ و لیلا ارشد ـ مددکار اجتماعی ـ به مناسبت هفته بهزیستی در محل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمارهای مراکز بازپروری سازمان بهزیستی 10 تا 12 درصد زنان خیابانی متاهل هستند و اغلب آنان در سنین ابتدای جوانی 20 تا 29 سال قرار دارند، البته آمار مراکز بازپروری سازمان بهزیستی با آمارهای جامعه متفاوت است.

به گفته وی نگرش‌ها نسبت به پدیده روسپی‌گری عوض شده است و عده‌ای نه به دلیل فقر مطلق، بلکه برای کسب درآمد بیشتر به سمت این موضوع سوق می‌یابند که این امر حاکی از پیچیده‌تر شدن مقوله روسپی‌گری در ایران است و ضروریست در زمینه عوامل ریشه‌ای و تاثیرگذار در ظهور و رواج این پدیده مورد پژوهش قرار گیرد.

«فقر» و «تعارضات خانوادگی» مهمترین عوامل در بروز پدیده زنان خیابانی

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور همچنین عنوان کرد: طبق آمارهای سال 90، «فقر» مهم‌ترین عامل و «تعارضات خانوادگی» دومین عامل موثر در بروز پدیده زنان خیابانی است، اما آنچه در این میان اهمیت دارد این است که این زنان حاضر در مراکز سازمان بهزیستی، معرف تمام زنان خیابانی نیستند، چرا که اغلب از طریق مراجع قضایی و انتظامی و به اجبار به سازمان بهزیستی معرفی می‌شوند.

مسعودی فرید در ادامه با بیان اینکه پیش از این عامل فقر همچنان موثرترین عامل در ظهور زنان خیابانی بوده است، تاکید کرد: در زنان خیابانی که از طریق مراجع قضایی و انتظامی به مراکز سازمان بهزیستی معرفی می‌شوند، «اعتیاد» در خانواده، «طلاق» و نابسامانی خانواده و «زندگی در محله‌های آسیب‌خیز» از جمله عوامل موثر در بروز روسپی‌گری بوده است.

تهران و خراسان رضوی دارای بیشترین آمار زنان خیابانی

بنابر اظهارات این مقام مسئول در بهزیستی، شهرهای بزرگ و مهاجرپذیر، شهرهایی هستند که آمار زنان خیابانی در آنها بیشتر است و در سطح کشور مراکز استان‌های تهران و خراسان رضوی بیشترین آمار حضور زنان خیابانی را دارد و البته این بدان معنی نیست که این زنان بومی این استان‌ها هستند.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه سنجشی در زمینه بیماری‌های مقاربتی این زنان انجام نشده است، گفت: بر اساس خوداظهاری آنها 5/4 درصد به بیماری‌های مقاربتی و کمتر از یک درصد نیز به HIV مبتلا هستند.

به اعتقاد مسعودی فرید، در صورتی که نرخ ابتلا در HIV در میان زنان آسیب‌دیده مراکز بازپروری سازمان بهزیستی به پنج درصد برسد، در این صورت زنگ خطر به صدا درمی‌آید و باید رویکردهای ویژه‌ای در این زمینه اتخاذ کرد.

وی همچنین با اشاره به نقش موادمخدر صنعتی در افزایش ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، گفت: این مواد میل جنسی را در افراد تقویت کرده و از آنجایی که معمولا در مهمانی‌های مختلط استفاده شده، سبب رواج روابط جنسی نامشروع و افزایش امکان ابتلا به HIV می‌شود.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه اطلاعات دقیق در زمینه سرنوشت زنان آسیب‌دیده بعد از خروج از مراکز بازپروری سازمان بهزیستی وجود ندارد، گفت: 70 تا 80 درصد از این زنان موفق به ترخیص از مراکز سازمان بهزیستی می‌شوند و تا شش ماه پیگیری‌هایی در زمینه سرنوشت آنها انجام می‌شود، اما به دلیل فقدان منابع این پیگیری‌ها ادامه نمی‌یابد.

مسعودی فرید همچنین خاطر نشان کرد: لازم است کلینیک‌های مددکاری پس از ترخیص، این زنان را رصد کرده تا در جامعه گم نشوند و به آنها خدمات مددکاری و روانشناسی بلندمدت ارائه داد.

با مجرم‌ انگاشتن آسیب‌دیدگان آنها از مسیر بهبودی دور می‌شوند

وی بر لزوم تفکیک و انجام تحقیق میان گروه‌های مختلف این زنان از جمله زنان خیابانی و روسپی تاکید کرد و گفت: این افراد انگیزه‌های اجتماعی، اقتصادی متفاوتی دارند. برخی برای لذت جنسی و برخی برای پول این کار را انجام می‌دهند و ریشه‌های اقدامات آنها متفاوت است. نباید تمام این افراد را به عنوان مجرم شناسایی و ساماندهی کرد، بلکه باید میان گروه‌های مختلف آنها تمیز قائل شد.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه اطلاعات دقیق در زمینه سرنوشت زنان آسیب‌دیده بعد از خروج از مراکز بازپروری سازمان بهزیستی وجود ندارد، گفت: 70 تا 80 درصد از این زنان موفق به ترخیص از مراکز سازمان بهزیستی می‌شوند و تا شش ماه پیگیری‌هایی در زمینه سرنوشت آنها انجام می‌شود، اما به دلیل فقدان منابع این پیگیری‌ها ادامه نمی‌یابد.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با تاکید بر ضروت اتخاذ رویکرد پیشگیرانه، عنوان کرد: باید در کنار این امر افراد آسیب‌دیده را شناسایی و فرصت بازگشت آنها را به جامعه فراهم کرد، چرا که با مجرم‌انگاشتن آسیب‌دیدگان آنها از مسیر بهبودی دور می‌شوند.

مسعودی فرید همچنین تاکید کرد: مهم‌ترین عامل، فقدان رویکرد توانمندسازی ملی است، چرا که اگر این افراد دسترسی به منابع و فرصت‌ها داشته و بتوانند انتخاب کنند، در آن صورت در مسیر توانمندسازی قرار می‌گیرند.

بسته‌های خدماتی ویژه زنان خیابانی با توجه به میزان آسیبی که در معرض آن قرار گرفته‌اند، تدوین و ابلاغ شود

وی در ادامه تاکید کرد: لازم است در ابتدا تعداد شرکای جنسی زنان خیابانی را کاهش داد و سپس آنها را قانع به استفاده از روش‌های محافظتی کرد و کم‌کم با حرفه‌آموزی این زنان را در مسیر توانمند شدن و خروج از چرخه روسپی‌گری قرار داد.

مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور همچنین تاکید کرد: لازم است بسته‌های خدماتی برای این زنان با توجه به میزان آسیبی که در معرض آن قرار گرفته‌اند، تدوین و ابلاغ شود به عنوان مثال باید برای دختری که مورد تجاوز قرار گرفته یا زن روسپی که سال‌هاست در چرخه روسپی‌گری قرار دارد، بسته‌های خدمات مجزایی داشت، حال آنکه در حال حاضر بسیاری از افراد مورد آسیب قرار گرفته از چرخه حمایتی بهزیستی جا می‌مانند.

فرید با تاکید بر اینکه تعداد و قابل شناسایی بودن این زنان همواره برای ما سئوال است، اظهار کرد: این در حالیست که رویکرد سازمان بهزیستی، رویکرد حمایت از این زنان است و در این راستا طرح توانمندسازی جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی این زنان تدوین شده است.

8 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز برای توانمندسازی هر زن آسیب‌دیده

وی افزود: برآوردی که در این زمینه برای توانمندشدن این زنان انجام شده است، اختصاص هشت میلیون تومان به هر زن آسیب‌دیده است. حال آنکه برای ایجاد شغل با دوام تعاونی 10 میلیون و برای دوام شغل غیرتعاونی به 40 میلیون تومان سرمایه نیاز بوده و مشخص است که هشت میلیون تومان برای اتخاذ رویکرد توانمندسازی همه‌جانبه، رقمی حداقلی است.

مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه عنوان کرد: همه خروجی‌ها در زمینه زنان آسیب دیده به سازمان بهزیستی ختم می‌شود، حال آنکه عوامل متعددی این زنان را به این سمت سوق داده و هنگامی به سازمان بهزیستی می‌رسند که توانمند شدن آنها بسیار مشکل است.

زنان آسیب دیده همواره در پایان ترین ردیف لیست اعتبارات بودجه‌ریزان قرار می گیرند

مسعودی فرید همچنین عنوان کرد: اختصاص هشت میلیون تومان به هر زن آسیب‌دیده در اعتبارات پیشنهاد شده است، اما در این زمینه محدودیت اعتبار وجود دارد و همواره اعتبار پیشنهاد داده شده تخصیص نمی‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: در نگاه بودجه‌ریزان و سیاست‌گذاران در توزیع اعتبار، این زنان همواره در پایین‌ترین ردیف لیست اعتبارات قرار می‌گیرند و این امر حاکی از نگاه غلط سیاست‌گذاران است، چرا که فکر می‌کنند این زنان خود مسبب مشکلاتشان بوده‌اند.

مدیر کل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی با تاکید بر لزوم انجام مطالعاتی در زمینه بروز و شیوع زنان خیابانی در سطح کشور، گفت: در سال گذشته 940 زن در 24 مرکز بازپروری سازمان بهزیستی پذیرفته شده‌اند که در این میان پذیرش 100 زن در استان تهران رخ داده است.

زنگ خطر برای جامعه به صدا درآمده است

مسعودی فرید خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه زنان خیابانی تحت پوشش سازمان بهزیستی جزء دهک‌های پایین جامعه هستند، اما مطالعات اجتماعی نشان می‌دهد روسپیانی در جامعه ظهور کردند که وضعیت اجتماعی بهتری دارند و وزن عامل اقتصادی کاهش یافته و این حاکی از به صدا درآمدن زنگ خطر برای جامعه است، در این میان آنچه در گسترش آمار زنان خیابانی اهمیت دارد مسئولیت نهادهای اجتماعی و سیاست‌گذاران است.

میزگرد آسیب های اجتماعی

فرید در ادامه با بیان اینکه درزمینه همه آسیب‌های اجتماعی به طور معمول راه رفته را دوباره طی می‌کنیم، عنوان کرد: ضروری است در مورد زنان خیابانی، رویکرد کاهش آسیب داشته باشیم، چرا که این مقوله بی‌شباهت به مساله اعتیاد نیست و نباید تصور کرد افراد یا سالم بوده و یا در آخر خط آسیب قرار دارند، چرا که آسیب‌های اجتماعی طیف دارند و افراد در طول این طیف حرکت می‌کنند و با رویکرد کاهش آسیب می‌توان از بسیاری مسائل پیشگیری کرد.

داشتن خانواده‌های پرتنش، آزار جسمی و جنسی و‌ اعتیاد در خانواده، دلایل فرار دختران

مسعودی فرید در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فصل‌نامه نیروی انتظامی در زمینه فرار دختران، گفت: بنابر اطلاعات این فصل‌نامه، فرار دختران از خانه با دو عنوان "فرار به" و "فرار از" تقسیم‌بندی می‌شود و در 90 درصد مواقع "فرار از" مشکلات خانوادگی و شرایط نامناسب اتفاق می‌افتد.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به دلایل متعدد فرار دختران از خانه عنوان کرد: از جمله علل خانوادگی این امر می‌توان به داشتن خانواده‌های پرتنش، آزار جسمی و جنسی و‌ اعتیاد در خانواده اشاره کرد.

به گفته مسعودی فرید، از جمله عوامل اجتماعی می‌توان به افزایش سطح انتظارات افراد نام برد، به عنوان مثال نوع امکانات و زندگی که صدا و سیما در سریال‌هایش نشان می‌دهد سبب نوعی نارضایتی در بین افراد می‌شود، توقع‌ها را بالا برده و منجر به فرار از خانه می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه "زمان طلایی" برای شناسایی و ساماندهی دختران پس از فرار از خانه شش ساعت است، گفت: در صورتی که این امر بیش از این به طول بینجامد، فرد در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار گرفته و امکان دسترسی به وی کاهش می‌یابد.

بیش از 70 درصد از دختران فراری به خانواده بازمی‌گردند

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور همچنین با بیان اینکه بیش از 70 درصد از این دختران به خانواده بازمی‌گردند، عنوان کرد: مشکل عمده، مشکل پذیرش خانواده است، چرا که اغلب خانواده‌های این افراد بدسرپرست و ناسازگار هستند و باید خدمات تخصصی برای ساماندهی آنها ارائه کرد.

فرید در ادامه با اعلام فعالیت 31 خانه سلامت در سراسر کشور، گفت: در سال گذشته 500 دختر در معرض آسیب در این خانه‌ها ساماندهی شدند.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هر مساله‌ای همان‌گونه که تبیین می‌شود، راهکارهایی برایش ایجاد می‌شود، اظهار کرد: نحوه نگاه کردن به آسیب‌های اجتماعی می‌تواند نوع راهکارها را تبیین کند، به عنوان مثال در سطح جهان و تا سال 1960، اعتیاد به عنوان یک نوع بیماری مطرح نبود و همواره معضلاتی در برخورد با معتادان و درمان اعتیاد وجود داشت، اما از زمانی که در این دهه اعتیاد به عنوان یک بیماری تعریف و نوع نگاه‌ها تغییر کرد، روند درمان اعتیاد تسریع یافت.

وی در ادامه با برشمردن دلایل رشد آسیب‌های اجتماعی در کشور، عنوان کرد: افزایش جمعیت کشور، تغییر ساختار جمعیتی و افزایش تعداد جوانان و نوجوانان از جمله دلایل این امر بوده است.

مسعودی فرید افزود: تغییر ساختار جمعیتی هم فرصت و هم تهدید است. فرصت است اگر برایش برنامه تدوین شده باشد و تهدید است اگر برایش برنامه‌ریزی انجام نشده باشد.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی همچنین تاکید کرد: رشد جمعیت شهرنشینی از دیگر علل افزایش آسیب‌های اجتماعی است، چرا که در حال حاضر شاهد افزایش نرخ شهرنشینی در کشور به 71 درصد هستیم. این در حالی است که افراد جدید ساکن در شهرها، شهروند نیستند، چرا که از امکانات شهری برخوردار نبوده و فرصت دسترسی به امکانات برابر را ندارند و این موضوع سبب ایجاد فقر قابلیتی شده است.

مسعودی فرید تصریح کرد: در کنار تمام اینها فقراقتصادی، عدم ثبات اقتصادی و توزیع ناعادلانه فرصت‌ها و دسترسی‌ها نیز از جمله مهم‌ترین علت‌های گسترش آسیب‌های اجتماعی است.

وی در ادامه با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها عنوان کرد: یکی از اهداف این قانون، ارتقای کیفیت زیرساخت‌ها برای ارتقای سطح زندگی سه دهک پایین جامعه بوده است تا از زیر خط فقر خارج شده و به سمت توانمند شدن میل کنند و لازم است دسترسی این افراد را به منابع با کیفیت ایجاد کرد و در این میان پایه‌ای‌ترین نیازها، سلامت و آموزش مهارت محور است.

به گفته مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور، شاهد تغییر ساختار خانواده از گسترده به هسته‌ای هستیم و "خانواده" بسیاری از کارکردهای خود را واگذار کرده است و این درحالیست که جامعه و نهادهای عمومی و مدنی نیز نتوانسته‌اند این کارکردها را به عهده بگیرند.

مسعودی فرید افزود: کیفیت پایین نظام آموزشی، بکارگیری روش‌های سنتی، عدم کاربردی شدن فناوری‌های جدید آموزشی و یادگیری کاربردی از جمله عواملی است که سبب شده افراد ارزش افزوده زیادی پس از خروج از چرخه تحصیل نداشته باشند و این امر به رشد آسیب‌های اجتماعی دامن زده است.

مدیر کل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به اظهارات مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی پیشین، عنوان کرد: 85 درصد افرادی که درخواست شغل کرده بودند، هیچ گونه مهارتی نداشتند و این امر نشان‌دهنده ناکارآمدی نظام آموزشی در کشور است.

مسعودی فرید همچنین با اشاره به افزایش نرخ طلاق، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست، اظهار کرد: بیش از 80 درصد کودکان حاضر در مراکز سازمان بهزیستی، کودکان بدسرپرست هستند و این امر خود نشان‌دهنده رشد آسیب‌های اجتماعی است چرا که سیستم فعالی در برخورد با آسیب‌ها نداشته‌ایم، رویکردهایمان نیزغیرفعال بوده است.

از هر چهار ازدواج در کشور یکی به طلاق می‌انجامد

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: در حال حاضر از هر چهار ازدواج یک ازدواج در کشور به طلاق می‌انجامد و مشکلات خانوادگی، خشونت‌های خانگی، پرخاشگری و کودک‌آزاری در جامعه افزایش یافته است.

مسعودی فرید همچنین اظهار کرد: در بحث توسعه، تنها توسعه یک بخشی را مد نظر قرار داده و در حالی که انقلاب ما، انقلاب فرهنگی بود، سمت و سوی اقتصادی یافت.

وی در ادامه عنوان کرد: لازم است شاخص‌های توسعه انسانی به صورت استان به استان استخراج و عدم توازن‌ها به دست آمده و برایش برنامه‌ریزی شود.

لزوم توجه به پیوست اجتماعی در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های سیاسی و اقتصادی‌

فرید در ادامه با انتقاد از عدم توجه به پیوست اجتماعی در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های سیاسی و اقتصادی‌، بر لزوم تدوین پیوست اجتماعی در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و فرهنگی و پیش‌بینی تاثیر این برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اجتماعی تاکید کرد، چرا که در غیر این صورت سبب بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی افزود: به عنوان مثال اداره گذرنامه تصویب می‌کند که افراد خانواده از جمله فرزندان خردسال باید پاسپورت جداگانه داشته باشند و این موضوع خود سبب آسیب‌هایی در آینده می‌شود و حتی می‌تواند به قاچاق انسان دامن بزند.

مسعودی فرید افزود: باید نگاه سیستماتیکی به موضوع آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم و هر میزان که رویکرد پیشگیرانه را در این امر تقویت کنیم، برای کشوری با درآمد متوسط مانند کشور ما موثرتر خواهد بود.

وی گفت: در حال حاضر در حوزه سلامت در کشور ما سیستم رصد وجود ندارد، چه به برسد به حوزه آسیب‌های اجتماعی و باید سیستم رصد و مراقبت در حوزه اجتماعی ایجاد شود.

وی درادامه با بیان اینکه مغز انسان‌ها در سن 22 سالگی به تکامل می‌رسد، اظهار کرد: به این خاطر است که نوجوانان های‌ریسک‌ترین افراد جامعه هستند، چرا که هنوز تفکر منطقی در آنان رشد نیافته و ریسک‌پذیریشان بالا رفته است که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید نگاه خانواده محور را با توجه به کودکان و نوجوانان به کار گرفت.

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور در ادامه تاکید کرد: در صورت عدم برنامه‌ریزی برای پیشگیری از آسیب‌ها در کودکان و نوجوانان هیچ‌گاه به ایران 1404 نخواهیم رسید.

مسعودی فرید در ادامه با تاکید بر ضروت اتخاذ رویکرد پیشگیرانه، عنوان کرد: باید در کنار این امر افراد آسیب‌دیده را شناسایی و فرصت بازگشت آنها را به جامعه فراهم کرد، چرا که با مجرم‌انگاشتن آسیب‌دیدگان آنها از مسیر بهبودی دور می‌شوند.

وی گفت: در حال حاضر در حوزه سلامت در کشور ما سیستم رصد وجود ندارد، چه به برسد به حوزه آسیب‌های اجتماعی و باید سیستم رصد و مراقبت در حوزه اجتماعی ایجاد شود.

از اینکه در حوزه زنان تن‌فروش در سطح اجتماع چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، هیچ اطلاعی در دست نیست

مدیرکل امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور افزود: ضمن اینکه برآوردی در زمینه رفتارهای پرخطر در جامعه وجود ندارد و در زمینه زنان خیابانی آمارهایی که وجود دارد، آمارهای سازمان بهزیستی و سازمان زندان‌هاست. از اینکه در حوزه زنان تن‌فروش در سطح اجتماع چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، هیچ اطلاعی در دست نیست.

مسعودی فرید ادامه داد: پژوهش‌ها در حوزه زنان خیابانی، پژوهش‌هایی جست و گریخته است که اکران خصوصی می‌شود و جامعه از نتایج آن محروم می‌ماند و باید توجه کرد که تولید ملی تنها تولید خودرو نیست و لازم است در حوزه‌های اجتماعی تولید دانش کرد که این امر مستلزم اعطای اجازه به انجام پژوهش در زمینه‌های مختلف مسائل اجتماعی است.

وی افزود: در حال حاضر دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اجازه انجام پژوهش در زمینه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را ندارند و این موضوع سبب هدر رفتن ظرفیت فراوان علمی کشور می‌شود.

مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پایان به فعالیت‌های انجام شده در حوزه آسیب‌های اجتماعی از 100، نمره 10 تا 15 را داده و گفت: سیاست‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی نامشخص است و همگرایی میان ارگان‌های مختلف وجود ندارد.

مسعودی فرید در ادامه با تاکید بر لزوم بکارگیری نگاه سیستماتیک در رابطه با آسیب‌ها، عنوان کرد: 70 درصد علت بروز بیماری در افراد، عوامل محیطی و رفتاری هستند و این در حالی است که به این مسائل هیچ‌گونه توجهی نمی‌شود و 96 درصد بودجه کشور در سایر حوزه‌ها هزینه می‌شود.

وی گفت: باید در زمینه تحکیم ازدواج فعالتر وارد شد و هر ساله تحولات ساختاری جامعه را مورد بررسی قرار داده و رفتارهایی را که منجر به بروز آسیب می‌شود، استخراج و بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد.

مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پایان به فعالیت‌های انجام شده در حوزه آسیب‌های اجتماعی از 100، نمره 10 تا 15 را داده و گفت: سیاست‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی نامشخص است و همگرایی میان ارگان‌های مختلف وجود ندارد.

+78
رأی دهید
-100

hossein87 - ایران - ایران
من با یه خانمی به واسطه کار آشنا شده بودم. حدود 40ساله با تحصیلات از انگلیس و به ظاهر بسیار مومن !به قول خودش"همسر سابقش" هم دکتری داشت و من میشناختمش دورادور به واسطه پژوهش های ارزنده علمیش. یه مدت که گذشت این خانم رسما به من پیشنهاد سکس داد! و باور کردنی نبود که حتی تست HIV هم داد و برای من آورد!!! متاسفانه یا خوشبختانه من کششی به این خانم نداشتم و کلا رابطمون قطع شد. بعدها فهمیدم که حتی همون موقع هم که ایشون به من پیشنهاد داده بود، متاهل بود و جدا نشده بود! هم بچه داشت. هم شوهر داشت. هم پول داشت.هم مومن بود (ظاهرا!).هم تحصیل کرده و خانواده دار و هم اینکه سن جوانیش رو پشت سر گذاشته بود.و همه ی اینا یه طرف و این رفتارش یه طرف.من هنوزم که هنوزه بعد از 5 سال نتونستم این مساله رو برای خودم هضم کنم.
شنبه 24 تير 1391 - 10:49
*Fanoos* - ايران - ايران
بابا 12 درصد چیه ؟خیلی بیشتر از این حرفاست که میشنوید.روشون نمیشه اعلام کنن آخه اروپا ئیها به این کارا معروفن ما که مسلمان هستیم که نمیتونیم تو این قضیه از اونا سبقت بگیرییم میتونیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!.
شنبه 24 تير 1391 - 10:50
baran828 - تهران - ایران
انرژی هسته ای حق مسلم ماست!
شنبه 24 تير 1391 - 10:56
padeshahe khooban - هیستینگز - انگلستان
این نشانه‌های اسلام راستین که داره پیاده میشه.
شنبه 24 تير 1391 - 12:02
شوشتری - کلن - آلمان
تهران که همیشه بوده .ولی آستان قدس رضویها حتما رفتند توبه کنند دیدند چقدر مشتری زیاده پشیمون شدند همونجا موندند.
شنبه 24 تير 1391 - 12:06
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
ملایان دلال محبت اسلامی؟؟؟ شهر نوی قبل از عنقلاب!!!!!!ننگ بود?????-چند تن‌ فروش بدبخت را با هلهله ی انقلابیون به همراه بانوی فرهیخته..فرخرو پارسای وزیر آموزش و پرورش!!!!!!---اعدام کردید..حال چه جوابی‌ دارید برای این ننگ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شنبه 24 تير 1391 - 12:09
Arash_Barcelona - بارسلونا - اسپانيا
به جمهوری زوری اسلامی تبریک عرض می‌کنم.
شنبه 24 تير 1391 - 12:24
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
فانوس گرامی‌ -----گفته بودم عمیقتر بیندیش!! در غرب تن فروشی از روی زیاده خواهی‌ و زندگی لوکس است نه فقر!!!!!-و به خودشان مربوط!! ولی‌ در ایران من و تو--۹۹ درصد از روی فقر-یا- اعتیاد ناشی‌ از حکومت ملایان و عدم پیدا کردن شغل است!
شنبه 24 تير 1391 - 12:14
taru23 - تورکو - فنلاند
اینم یکی‌ از دستاوردهای درخشان نظام کثیف اسلامی!!
شنبه 24 تير 1391 - 13:04
baran828 - تهران - ایران
hossein87 - ایران - ایران. :من از این تیپ زنها دیدم ..تازه کسانی هم جدیدا روشنفکر شدن و ادعا میکنن برای اینکه بتونن تو زندگی خانوادگی متاهلیشون سختیهارو تحمل کنن با کسی دوست میشن وحتی سکس هم دارن .خداییش منهم نمیتونم هضم کنم.
شنبه 24 تير 1391 - 12:33
anti-US - مونترئال - کانادا
الان که دیگه مد شده که زن شوهردار دوست پسر داشته باشه: خواهشا بیایید منطقی فکر کنیم و همه تقصیرات رو به گردن آخوندکهای زالو نیندازیم. روشن است که آخوندکها باعث افزایش فاحشه ها شدند (بدلایل اقتصادی و فرهنگی)؛ اما برخی از، نمیگویم فاحشه-ها بلکه میگویم، فاحشه-صفتان (چه مرد چه زن) خودشون مریضند و بیشتر بدلیل دورنمایی نادرست از جامعه غرب به روابط بی-بندوباری میپردازند که چیزی غیر از فاحشگی نیست. کسی که برای نان تنفروشی میکند، ننگی بر او نیست ننگ بر جامعه است؛ اما کسی که دل میفروشد و لای پا میخرد فاحشه-ترین فاحشه است که ننگ بر این افراد خائن به روابط انسانی
شنبه 24 تير 1391 - 13:45
baharrr - وین - اتریش
زنها تازه مثل مردها شدند. آقایون حالا بچشید و بفهمید چقدر اینکارا بده.
شنبه 24 تير 1391 - 14:47
mehrgan_irani - بیرمینگهام - انگلستان
خیلی وقتها جای خالی گزینه لایک برای بعضی از کامنتها خودشو به رخ می کشه
شنبه 24 تير 1391 - 16:19
baas - روتردام - هلند
و باز مثل همیشه ساندیس خورهاِی تازی پرست و خأئن خفه خون گرفتند .
شنبه 24 تير 1391 - 16:55
rezanl - امستردام - هلند
اگه کسی‌ طرف رو اجبار نکنه هیچ بدی هم نداره بلکه ثواب هم داره.
شنبه 24 تير 1391 - 17:49
sharafYabi - بیمبه - انگولا
مساله بسیار پیچیده ائی است. زنی که متاهل هست و شوهرش به جای داشتن روابط جنسی‌ با او و رفع نیاز، با داشتن روابط با دوست دخترش به او محل نمیگذارد، چه کار باید بکند؟ آیا او هم نباید از لذایذ دنیوی بهره ور گردد. و یا بر عکس. لطفا قضاوت نکنید. خدا خود بهترین قاضی است. انسانها را محترم بشمارید حتی یک فاحشه، مرد یا زن. انسانها قادر به تکامل و تغییر میباشند.
شنبه 24 تير 1391 - 15:49
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه. ‫. ‫. ‫مزخرف نگو بابا بیسواد آلمان پر از فاحشه هستش که از روی بدبختی تن فروشی میکنند حتی زنی که شوهرش میدونه بچه نگه میداره که زنش کمک خرج بشه . و جدا از زنهای آلمانی هر چی بدبخته از اوکراین لهستان رومانی مجارستان ..... ‫دارن اینجا از بی پولی فاحشگی می کنن. ‫این آدم چقدر بیسواد و عقده ایی هستش و همش دروغ و دروغ
شنبه 24 تير 1391 - 17:37
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
شوشتری - کلن - آلمان/ من نمیدونم چرا بعضی ها از روی کینه و حقد و حسد به هم وطن خودشون توهین میکنند بدون اینکه هیچ برخوردی با افراد داشته باشند , جواب شما اینه, میدونی چرا تهران همیشه بوده برای اینکه دخترائی که از شوشتر ( شهرستان ) فرار میکردنند راهی پایتخت میشدند که توی شلوغی شهر گم بشوند و میدانی چرا آستان رضوی هم رتبه داره برای اینکه زائران تهرانی مشتری خوبی برای خانمهای اینکاره در مشهد هستند. با اینکه سر از آلمان در آوردی ولی هنوز هم عقده زندگی نکردن توی تهران برات مونده
شنبه 24 تير 1391 - 17:58
shahab46 - هانوفر - المان
وقتی‌ به ۹ سالگی برسد عین خود اسلام پیاده شده، که همه می‌خواستند
شنبه 24 تير 1391 - 19:45
andisheh mehr - لندن - انگلیس
از نظر اسلام پول دادن برای مسائل جنسی‌ حرام است.به هر حال اگر چه ۱۲ درصد یا شاید تا ۴۰ درصد در ایران برای مسائل جنسی‌ پول خرج میکنند ولی‌ آرمانهای امام خمینی چیز دیگری غیر از این بود تا جایی که ایشان فرمودند :آب را مجانی‌ می‌کنیم ، برق را مجانی‌ می‌کنیم،تنها به این دلخوش نباشید در شهر نو را میبندیم و .. را مجانی‌ می‌کنیم. بعد از گذشت ۳۳ سال هنوز خیلی‌‌ها کنتور آب و برق را انگولک کرده و آبو برق را مجانی‌ میکنند وصد البته که خیلی‌‌ها .. را هم مجانی‌ کرده و به روح امام راحل سلام و صلوات می‌فرستند.
شنبه 24 تير 1391 - 15:11
romano - تهران - ایران
hossein87 - ایران - ایران اون خانم دوست عزیز احتمالا در روابط زناشوییش مشکل سردی داشته چیزی که الان در زوجهای ایرانی نزدیک 70 درصد عامل طلاقه این خانم اگر اهل تنوع طلبی بود سراغ شما نمی‌یومد. این افراد بهتره از جوانی به روانشناس یا سکسولوژیست مراجعه کنند و مشکل خودشون رو حل کنند برخی از زوجها سالیان سال باهم زندگی می‌کنند بچه دار می‌شوند و پیر می‌شود ولی در رابطه با هم هیچ چیز خاصی رو تجربه نمی‌کنند یا تنها یک طرف لذت می‌بره و دلایل متعددی برای این سر مزاجی می‌تونه وجود داشته باشه از جسمی تا روحی حتی می‌تونه به کودکی یا فرهنگ برگرده و مختص یک کشور هم نیست حتی در قلب اروپا هم می‌تونه وجود داشته باشه منتها کشورهای فقیر به علت آگاهی کمتر حاد میشه. نگاه کردن به مشکل جنسی بنوع معصیت یا فاحشه بینی غلط ترین نوع دید برای این مشکل روحی و روانیه (و احتمالا جسمی) و یک خانواده رو با قدرت سهمگین خودش از همدیگر به راحتی می‌پاشونه.
شنبه 24 تير 1391 - 19:06
طاطا - تهران - ایران
بیشتر هم بین زنانی دیده میشه که همسرشون قادر به تامین نیاز های اونا نیستن. زیادن زنانی که هیچ احساس عشق و علاقه ای به همسرشون ندارن و بنابه یه سری قوانین دست و پا گیر مجبور به ادامه زندگی هستند ولی برای تامین نیازهای عاطفی ومادی به مرد دیگه رو میارن. فقط کافیه 5 دقیقه کنار خیابون بایستی و ببینی چه ماشینهای مدل بالایی ازت دعوت میکنن . خیلی از خانومها هم که هیچ عشقی توی زندگیشون نیست به این مردها نه نمیگن
شنبه 24 تير 1391 - 20:03
dara20 - تهران - ايران
این هم یکی‌ دیگر از مزایای ویژه حکومت فاس اسلامی و .... است. فساد، فحشا، فقر، اعتیاد، جنایت، ریاکاری، دروغگوئی، دزدی اموال ملی، رانت خواری، شکنجه، اعدام ،.... از اصول اولیه دین فاشیستی... است. ... آفتی بود که ....به جان جهانیان انداخت.
شنبه 24 تير 1391 - 21:39
bita tehrani - ونکوور - کانادا
کاش یک آماری هم از وضعیت تأهل مردان خیابانی میدادند!
یکشنبه 25 تير 1391 - 07:43
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
مستر سبحان الله شاید تو به دلیل شغلت!!!!! بیشتر از آلمان خبر داری!!! مزخرف هم خدای قاتل و روانی توست!!
یکشنبه 25 تير 1391 - 08:46
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.