وزیر ارشاد: با ناشران مروج فرهنگ غرب برخورد میشود
محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران
وزیر ارشاد میگوید این وزارتخانه در راستای پیاده کردن احکام اسلامی با ناشران و مطبوعاتی که به زعم او «فرهنگ غرب را رواج میدهند» برخورد میکند و در این راه انتظار دارد که نمایندگان مجلس هم از وزارت فرهنگ و ارشاد حمایت کنند.
محمد حسینی روز سهشنبه، ۱۳ تیرماه تصریح کرد وزارت فرهنگ و ارشاد کتابهایی را که برگرفته از فرهنگ غرب است، کنترل میکند و در همین راستا با ناشرانی که کتابهایی بر اساس فرهنگ غرب منتشر میکردند، برخورد شده است.
او که از سوی نمایندگان مجلس احضار شده بود، خطاب به آنها گفت این وزارتخانه انتظار ندارد که پس از برخورد با متخلفان از سوی نمایندگان در مورد این کار فضاسازی صورت بگیرد.
تجلیل از «نامآوران حوزه علمیه» شعر ادبی، عاشورایی و شعر در مورد دیگر ائمه و کسب رتبه اول انتشار کتاب در منطقه و جهان اسلام با ۶۹ هزار عنوان از دیگر فعالیتهایی بود که آقای حسینی به آنها اشاره کرد.
این مقام ۱۰ تیرماه هم جمعآوری کتابهایی را که از آنها با عنوان «غیرمجاز» یاد کرده، وظیفه قانونی نیروی انتظامی دانسته بود.
محمد حسینی با تاکید بر این موضوع گفت در برخی سفرههایی که در کنار خیابانها و میدان انقلاب و دیگر نقاط پهن میشود، آثاری وجود دارد که مجوز ندارند و آثاری هستند که غیرقانونی در داخل و خارج منتشر شده و وظیفه نیروی انتظامی است که با این موارد برخورد کند.
اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد بعد از آن رسانهای شد که فرمانده نیروی انتظامی خبر داد که پلیس با فروشندگان کتابهای به زعم او «غیرمجاز» برخورد میکند.
اسماعیل احمدیمقدم گفت: برخی از این کتابها اشاعه فساد هم میدهند و طبیعی است که نیروی انتظامی با این موارد با جدیت برخورد میکند.
وزیر ارشاد پیشتر نیز از «برخورد قانونی با ناشران مروج فرهنگ غربی و بیبندوباری» خبر داده بود.
«جلوگیری از انتشار کتابهایی در حوزه عرفان»
در این ارتباط بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد هم به خبرگزاری ایلنا گفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانسته است در دو سال گذشته با اقدامات جدی از انتشار کتابهایی در حوزه عرفان که از آن با عنوان «عرفانهای بدلی، کاذب و دروغین» یاد کرد، جلوگیری کند.
به گفته آقای دری براساس گزارش یکی از مراجع اطلاعاتی و امنیتی در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، عرضه این نوع آثار بهشدت کاهش یافته است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد یکی از استراتژیهای این نهاد در این راستا را خرید کتابهایی با موضوع «مهدویت و امام زمانشناسی و حمایت از انتشار کتابهایی با موضوع مهدویت» عنوان کرد.
آقای دری تصریح کرد که در حال حاضر بیشتر ناشران از انتشار کتابهایی با موضوع «عرفانهای کاذب» دوری میکنند و بعد از تذکراتی هم که به دو، سه ناشر داده شد رویه آنها تغییر کرده است.
به گفته او این ناشران بعد از دریافت تذکرات وزارت فرهنگ و ارشاد انتشار عرفانهای سرخپوستی و هندی و چینی را رها کرده و به تولید و انتشار نقد این نوع عرفانها روی آوردهاند.
وزارت ارشاد در زمستان سال ۹۰، امتیاز نشر «چشمه» و انتشارات «ثالث» را به طور موقت لغو کرد. این اتفاق پس از آن افتاد که وزارت ارشاد از مدیران این دو نشر به اتهام «نشر اکاذیب» شکایت کرد.
درپی شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نشر «چشمه» بهخاطر سخنان اعتراضی مدیر آن، امتیاز این انتشاراتی لغو شد.
بعد از آن معاون فرهنگی وزیر ارشاد نشر «چشمه» را متهم کرد در کتابهایی که به اداره کتاب ارائه داده، «به مقدسات توهین شده و همجنسبازی، زنای با محارم و ارتباط جنسی میان دختران و پسران را ترویج کرده است».
بهمن دری با اشاره به اینکه پروانه نشر «چشمه» به طور دائم لغو شده، گفت که باید با معدود ناشرانی که تعمدا برخلاف قانون از اصلاح مسیر خود سرباز میزنند، برخورد قانونی شود.
در دوره ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، به ویژه سه سال گذشته فشار بر ناشران و فروشندگان کتاب افزایش یافته و فعالان حوزه نشر میگویند صدور مجوز انتشار کتاب به امری سلیقهای تبدیل شده است.