۵ ضدآفتاب طبیعی
سلامت نیوز می نویسد:
شکلات تلخ؛ از آنجا که شکلات تلخ نوعی آنتی اکسیدان قوی و غنی از فلاوانوئید است، از پوست در برابر آفتاب سوختگی و سرطان محافظت میکند. فلاوانوئید، نور ماورای بنفش را به خود جذب میکند و التهاب را کاهش میدهد. در صورت مصرف روزی تنها ۵۶ گرم شکلات تلخ خطر بروز سرطان کاهش پیدا میکند.
سبزیهای برگ سبز؛ این نوع سبزیها حاوی کاروتنوئید و آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین است که از پوست در برابر آسیب نور خورشید و بیماریهای پوستی محافظت میکند. مصرف اسفناج، کلم پیچ و برگ چغندر خطر سرطان را ۵۰درصد کاهش میدهد. کلم بروکلی نیز مفید است و برای به دست آوردن اثر مثبت آن کافی است روزی نصف پیمانه مصرف کنید.
ماهی؛ ماهی ماکرو، سالمون، ساردین، قزل آلا و شاه ماهی غنی از اسید چرب امگا۳ است که خطر بروز ملانوما کشندهترین نوع سرطان پوست را کاهش میدهد. خوردن هفتهای ۲ وعده ماهی برای محافظت از پوست کافی است. مکملهای روغن ماهی نیز در کاهش آفتاب سوختگی موثر است.
سبزیجات نارنجی؛ هویج و کدو حلوایی حاوی بتاکاروتن است که به طور موثر کاهش دهنده آفتاب سوختگی است. هر چه گیاه رنگیتر باشد، قدرت محافظتی آن در برابر اشعه ماورای بنفش بیشتر است و آثار پیری و سرطان پوست را نیز کاهش میدهد. البته پس از مصرف ویتامین D، از ضدآفتاب استفاده کنید.
گوجه فرنگی؛ متخصصان انگلیسی در یک مطالعه جدید دریافتهاند که گوجه فرنگی میتواند پوست را جوان نگه دارد و از این بافت حیاتی در برابر آفتاب سوختگی محافظت کند.
متخصصان متوجه شدند که خوردن خوراکیهای تهیه شده از گوجه فرنگی برای حفاظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نیز پیشگیری از پیری پوست ناشی از تماس با نور خورشید، مفید است.
گوجه حاوی ترکیبی به نام لیکوپن است که با پیری مقابله میکند. لیکوپن از رنگدانههای طبیعی موجود در گوجه است که در فرآیندهای مختلف طبخ و تهیه سس کچاپ و رب و آب گوجه فرنگی، مقدار آن نه تنها از بین نمیرود بلکه افزایش پیدا میکند. این متخصصان پوست ۲۰زن داوطلب را که نیمی از آنها به مدت ۱۲هفته از سس گوجه فرنگی همراه با روغن زیتون مصرف کرده بودند، آزمایش کردند. این زنان با گروه دیگری مقایسه شدند که در طول مطالعات فقط روغن زیتون مصرف کرده بودند. متخصصان دریافتند میزان مقاومت پوست در برابر اشعه فرابنفش خورشیدی در زنانی که سس گوجه نیز خورده بودند به میزان چشمگیری بیشتر بود.
بنابراین گزارش، گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای آ و ث، اسید فولیک یا بتاکاروتن و مقدار کمی از ویتامینهای گروه ب شامل ب۱، ب۲، ب۳ و ب۵ است. گوجه همچنین دارای مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی است.
گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن این ویتامینها و املاح، از بدن در برابر امراض و بیماریهای عفونی محافظت میکند. مصرف آن به بدن نیرو و نشاط میبخشد و پوست و دانههای آن به هضم غذا کمک میکند و در پاکسازی رودهها موثر است. همچنین آب گوجه فرنگی ادرارآور مفیدی است.
گوجه فرنگی در عین حال هضم مواد نشاستهای را آسان میکند و به همین دلیل از آن سس درست و با حبوبات پخته مصرف میکنند.