انتقاد از عملکرد سازمان سنجش در برخورد با داوطلبان کارشناسی ارشد
گروهی از دانشجویان محروم از تحصیل و ستارهدار ایران در سال ۸۶ شورای دفاع از حق تحصیل را تشکیل دادند
دفتر تحکیم وحدت، تشکل دانشجویی منتقد، بیانیه جدید «شورای دفاع از حق تحصیل» را منتشر کرده که در آن سازمان سنجش کشور «ستاد گزینش دانشجو و شعبه وزارت اطلاعات» نامیده شده است.
براساس این بیانیه در کنکور کارشناسی ارشد سال 91 نیز مانند روال سالهای گذشته دهها تن از فعالان دانشجویی از دریافت کارنامه علمی محروم شدهاند.
دانشجویان کنکور کارشناسی ارشد زمان مراجعه به فایل اینترنتی خود به جای دریافت نمره و رتبه علمی با این پیام روبهرو شدهاند که «به علت نقص در پرونده درصورت تمایل از روز شنبه نهم خرداد به طبقه دوم سازمان سنجش مراجعه کنند».
براساس این بیانیه در طبقه دوم سازمان سنجش به دانشجویان ستارهدار «به صورت شفاهی» گفته شده که به دلیل نداشتن شرایط عمومی از تحصیل محروم هستند و به همین خاطر کارنامه علمی آنها اعلام نمیشود.
در سیستم دانشگاهی ایران دانشجوی ستارهدار به کسی گفته میشود که فعالیتهای او از دیدگاه مسئولان نامطلوب است و براساس میزان فعالیتها از یک تا سه ستاره میگیرد و هر یک از این ستارهها به معنای امتیاز منفی در کارنامه تحصیلی و برخورداری از مزایای آموزشی است.
مسئولان سازمان سنجش به دانشجویان ستارهدار گفتهاند که «بهخاطر دستور وزارت اطلاعات اجازه اعلام نتایج علمی داوطلبان را ندارند و دانشجویان ستارهدار برای پیگیری مشکلشان باید به نهادهای امنیتی مراجعه کنند».
همچنین مسئولان سازمان سنجش، دانشجویان ستارهدار را از اعلام علنی موضوع منع کرده و نسبت به عواقب احتمالی این کار هشدار دادهاند.
شورای دفاع از حق تحصیل گفته است که تا یک هفته پس از اعلام نتایج کنکور سراسرس کارشناسی ارشد، مستندات قطعی عدم ارائه کارنامه به ۲۲ داوطلب این آزمون را دریافت کرده و پیشبینی کرده که تعداد دانشجویان ستارهدار در این مقطع تحصیلی بیش از این رقم خواهد بود.
گروهی از دانشجویان محروم از تحصیل و ستارهدار ایران در سال ۸۶ شورای دفاع از حق تحصیل را تشکیل دادند که ضیا نبوی، دانشجوی زندانی، سخنگوی این تشکل دانشجویی است.
به گفته این تشکل دانشجویی چند هفته پیش از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد، دهها فعال دانشجویی به سازمان سنجش احضارشده و در اتاقهای این سازمان توسط ماموران امنیتی بازجویی شدهاند.
براساس این بیانیه در برخی از شهرستانها نیز داوطلبان ستارهدار به دفاتر ستاد خبری اداره اطلاعات در شهر خود احضار شدهاند.
به این دانشجویان فعال گفته شده که در کنکور کارشناسی ارشد رتبه علمی مناسب بهدست آوردهاند اما «دادن تعهد کتبی برای عدم فعالیتهای سیاسی، صنفی و دانشجویی، شرط پذیرفته شدن» آنها اعلام شده است.
شورای دفاع از حق تحصیل ماه گذشته نیز با انتشار گزارشی حکومت ایران را «به اعمال آپارتاید آموزشی و شدت بخشیدن به این روند در سه سال گذشته» یعنی پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم متهم کرد.
این نهاد مدافع دانشجویان در آن گزارش نوشت که ستارهدار کردن برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد از سال ۸۵ تا سال ۹۰ ادامه داشته است.
به گفته شورای دفاع از حق تحصیل ضیا نبوی، سعید جلالیفر، مجید دری، مجید توکلی، عماد بهاور، مهدیه گلرو، افتخار برزگریان، کاوه رضایی، آرش صادقی، علیاکبر محمدزاده، معین غمین و علی عجمی دانشجویان محروم از تحصیل و زندانی هستند.