بررسی روزنامه های تهران؛ پنجشنبه ۴ خرداد

روزنامه کیهان در عنوان اول خود از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته "افق آینده به ملت ایران لبخند می زند".

روزنامه شرق با اشاره به انتقاد «احمدی‌نژاد» از «استحاله» لایحه بودجه ۹۱ توسط نمایندگان تیتر زده «این بودجه «تورم‌زا» است».

روزنامه مردمسالاری شاید تنها روزنامه ای باشد تیتر اول خود را به مذاکرات هسته ای در بغداد اختصاص داده در عنوان اول خود نوشته «در نخستین روز مذاکرات بغداد ارائه شد: "بسته جامع ایران، پیشنهادات جدید۱+۵ "

روزنامه ابتکار هم از قول احمدی نژاد نقل کرده که « لایحه بودجه به طرح نمایندگان تبدیل شده‌است» و تیتر زده« ابلاغ بودجه ۹۱ با طعم تند انتقاد »

روزنامه اعتماد هم بیش از روزنامه های دیگر به پایان دوره مجلس هشتم نوجه نشان داده و تیتر زده است « کارنامه مجلس هشتم».

پیش گویی برای انتخابات مصر

روزنامه کیهان، یادداشتی دارد با عنوان «مصر، غلبه بر اراده و ارابه غرب ».
سعد الله زارعی در این یادداشت می نویسد‍‍‍ « دیروز ۱۸ماه انتظار در مصر به سرآمد و این کشور شاهد با شکوهترین انتخابات دهها سال اخیر خود بود. در طول این ۱۸ماه رقابت بسیار سرسختانه ای میان دو جریان اسلام گرا و غیراسلام گرا به وجود آمد. اسلام گراها بطور کلی شامل دو طیف اخوان المسلمین و احزابی که درست و غلط سلفی خوانده شده اند و غیراسلام گراها شامل عوامل رژیم سابق، غرب گراها، چپ گراها و ناصریست ها (ناسیونالیست ها) می شوند و از این رو رقابت در این انتخابات حول محور آری یا نه به اسلام شکل گرفت


صفحه اول روزنامه ابتکار

در حالی که هیچ اطلاعات در باره انتخابات تا این لحظه منتشر نشده، روزنامه کیهان از نتیحه انتخابات خبر داده و می نویسد« انتخابات در مصر احتمالاً دو مرحله ای شده و به نظر می آید که دو کاندیدای اسلام گرا- محمدالمرسی و عبدالمنعم ابوالفتوح- به دور دوم راه پیدا کرده اند و در نهایت یکی از این دو که قاعدتاً شانس کاندیدای رسمی اخوان بیشتر است، به ریاست جمهوری می رسد.»

دعوای ریاستروزنامه مردمسالاری یادداشتی دارد از محمد حسین روانبخش با عنوان سرنوشت اصولگرایی بعد از انتخاب رئیس مجلس.

روزنامه مردمسالاری می نویسد « بحث بر سر ریاست مجلس نهم، موضوعی است که این روزها به رویارویی دوباره اصولگرایان دوستدار وحدت تبدیل شده است. ، این سوال مطرح است که چرا این موضوع این قدر برای اصولگرایان مهم شده که حاضر نیستند آن را دور از چشم رسانه‌ها و با کمی تظاهر به وحدت، پیش ببرند؟ اینکه چه کسی رئیس مجلس باشد چگونه یکباره به مساله ای شبیه مرگ و زندگی برای اصولگرایان دلسوز مردم تبدیل شد و آیا پس از انتخابات هیات رئیسه مجلس، اصولگرایی، شاهد وحدت را در آغوش خواهد گرفت؟!»

به نوشته سرمقاله نویس مردمسالاری « همه اصولگرایان در این باور مشترک هستند که امیدی به تغییر رویه دولت نیست و آنچه فضا را می‌تواند تغییر دهد، نحوه عملکرد مجلس است. همچنین این موضوع، نگرانی عمیق اصولگرایان را از اتفاقات احتمالی سال آخر دولت نشان می‌دهد. با این تفاصیل ، پیروزی رئیس مجلس مورد نظر هر طیف، الزاما برای آن طیف مفید نیست و می‌تواند در تحلیل نهایی به ضرر آن طیف هم باشد

زیرآب بودجه

« ضرورت تصحیح نگاه به قانون عنوان » یادداشت جواد سیدپور برای روزنامه تهران امروز است.
آقای سید پور می نویسد « اتفاقاتی که طی چند روز گذشته درباره چگونگی ابلاغ بودجه ۹۱ افتاده است ضرورت بازبینی نوع نگاه همگان به ویژه مقامات دولتی را به جایگاه والای قانون ضروری می سازد.چرا که روز گذشته وقتی خبر عدم ابلاغ بودجه از سوی رئیس‌جمهور به دستگاههای اجرایی منتشر شد،آقای محمد رضا میر تاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور ی گفت: موضوع ابلاغ بودجه در دست بررسی است و بررسی لایحه‌های مهم از جمله بودجه بعد از برگشتن آن از مجلس روش کار رئیس‌جمهوری است. »به نوشته تهران امروز «

سرمقاله نویس تهران امروز همچنین می نویسد « رئیس‌جمهوری بعد از بررسی کامل قانون بودجه که از مجلس برگشته است، نظر خودشان را اعلام خواهند کرد. ساعتی بعد هم رئیس‌جمهور در نامه ابلاغ بودجه نوشت که مصوبه مجلس مخالف قانون اساسی و باعث تورم و مشکلات برای اقتصاد کشور است. »
به نوشته تهران امروز « تحلیل محتوایی این سخن و نامه ،یک معنا بیشتر ندارد و آن این که قوانین مصوب مجلس را اگر آنگونه که ما می‌خواهیم،نباشد به این راحتی نمی پذیریم. »

 
ضمیمه روزنامه شرق در مورد انتخابات مصر

تهران امروز در پایان نوشته است که « ناگفته پیداست که در هیچ کجای قانون برای رئیس‌جمهور تکلیف یا اختیاری برای بررسی قوانین مصوب مجلس در نظر گرفته نشده است».

بدرود کارگر افغان

میثم هاشم‌خانی یادداشتی دارد درباره برنامه دولت برای اخراج کارگران افعانی. آقای هاشم خانی می نویسد این ادعا که اگر اتباع افغان ایران را ترک کنند، نرخ بیکاری در ایران به دو درصد می‌رسد، چند روز پیش به طور رسمی از طرف یکی از مقامات ارشد دولتی بیان شد که کوشید تا به صریح‌ترین شکل ممکن، تنها ریشه نرخ بیکاری بالا در ایران را به حضور اتباع افغان مرتبط سازد، بدون توجه به اینکه مثلا چند درصد از انبوه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار در ایران، حاضرند موقعیت‌های شغلی رایج برای اتباع افغان را بر عهده بگیرند؟

این کارشناس اقتصاد می نویسد « اگر واحدهای تولیدی می‌توانستند با به‌کارگیری نیروی کار ایرانی _ و طبیعتا پذیرش چارچوب‌های انعطاف‌ناپذیر «قانون کار»_ در فضای کسب و کار کنونی حاکم بر کشور به حیات خود ادامه دهند، آیا مجبور بودند ریسک جریمه‌های سنگین مربوط به استخدام نیروی کار افغان را به جان بخرند؟»

نویسنده همچنین این پرسش را مطرح می کند که « با این حساب آیا خروج کارگران افغان از ایران، متناظر با ورشکستگی کامل واحدهای تولیدی مذکور و در نتیجه بیکار شدن تعدادی از نیروی کار ایران نخواهد بود؟ »

روزنامه دنیای اقتصاد در جمع بندی می نویسد « متاسفانه ارائه این تحلیل که با خروج مهاجران افغان از ایران نرخ بیکاری کشور به دو درصد می‌رسد؛ از یک طرف بسیار ساده‌انگارانه بود و با مبانی اولیه علم اقتصاد سازگاری نداشت و از طرف دیگر مبنای رفتارهایی نه چندان اخلاق‌مدارانه در قبال مهاجران افغان شد.رفتارهایی که به ویژه در یک سال اخیر تشدید شده و بیم آن می‌رود که با ایجاد مانع جدی در برابر ارتقای همکاری‌های اقتصادی و سیاسی ایران و افغانستان، لطمات سنگینی به منافع ملی وارد سازد. »

واردات کارگر چینی

روزنامه جهان صنعت یادداشتی دارد با عنوان فرصتی که به چینی‌ها اهدا می‌شود. ‍‍‍‍‍‍حمید تهرانی در این یادداشت می نویسد « بازار کار ایران برای افاغنه ممنوعیت‌های شدیدی در نظر گرفته و جریمه‌هایی برای به‌کار‌گیری این نیروهای کار منظور شده است اما همین محدودیت‌ها وقتی به چینی‌ها می‌رسد رنگ می‌بازد و بی‌اثر می‌شود.مانند همه عرصه‌های دیگر، عرصه بازار کار ایران روی چینی‌ها گشوده و بی‌مانع است. نکته جالب توجه آن است که این بار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خود برای ورود کارگران چینی آغوش گشوده و آنان را به کشور دعوت کرده است.»

یادداشت نویس جهان صنعت می نویسد «‌شاید همچنان که در مورد تولید محصولات اپل در چین دیده شد، می‌توان کارگر چینی را تا سرحد مرگ استثمار کرد ولی نمی‌توان همین بلا را بر سر کارگر ایرانی آورد.»‌
به هر حال آقای وزیر و همکارانش باید توضیح بدهند که چرا چنین تصمیمی گرفته شده و برای آسیب ندیدن کارگر و فضای کار ایرانیان، دستور دهنده چه تمهیدی اندیشیده است.

معرفی امام دهم شیعیان

روزنامه اعتماد دیادداشتی دارد به قلم محمد علی ابطحی در باره امام تقی، امام دهم شیعیان. آقای ابطحی می نویسد به دلیل بعضی عملکرد ها به نام دین، دلزدگیهایی وجود داشته است اما هر وقت اصل نهاد دین و مذهب و امامان و سایر مقدسات از سوی مخالفان اعتقادی مردم مورد هجوم قرار گرفته است، توجه پنهان جامعه به این مقدسات ٓاشکارتر و راسخ تر شده است.

روزنامه اعتماد این یادداشت را به مناسبت سال روز درگذشت امام دهم شیعیان منتشر کرده است.

+48
رأی دهید
-42

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.