بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ چهارشنبه بیست اردیبهشت

روزنامه های امروز صبح تهران اخبار مربوط به گرانی بهای بنزین و گاز را با اهمیت دیده، از علت جنجال سازی های مداوم دولت نوشته اند. گمانه زنی پیرامون ریاست آینده مجلس و رییس جمهور آینده یکی دیگر از مطالب این روزنامه هاست که در زمینه خارجی از حماس انتقاد کرده و درباره مذاکرات آینده هسته ای نیز پیش بینی هائی کرده اند.

همزمان بحث گرانی ها همه گیر است."احتمال گرانی ۷۰ درصدی قیمت بنزین" تیتر اول تهران امروز است، "افزایش ۷۰ درصدی قیمت گاز و بنزین در فاز دوم" گزارش اصلی جهان صنعت است، ابتکار در عنوان اول خود پرسیده "بالاخره بنزین چقدر گران می شود" و دنیای اقتصاد از "پرواز زمستانی اوراق مشارکت" خبر داده است.

دورخیزها برای ریاست آینده دولت
 

تهران امروز در گزارشی با عنوان "سودای بازگشت به بهشت" نوشته دولت در یک اقدام غیر متعارف ورود زود هنگامی به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا که سال آینده برگزار می شود، خواهد داشت. نشانه های این ورود هم از آغازین روزهای امسال دیده می شود؛ جایی که رسانه دولت تخریب مدیریت شهری را به یک ماموریت ویژه و روزانه خود تبدیل کرده و استانداری تهران نیز اساسا وظیفه ای جز تخریب شهرداری برای خود نمی بیند.

به نوشته این گزارش آنگونه که بررسی تحرکات رسانه ای و خبرهای موثق حکایت می کنند، سیبل مدیریت شهری در حملات دولتی‌ها به اصولگرایان اهمیتی بیش از گذشته یافته است. اتاق فکر دولت،تعیین راهبردهای «دوران پس از خرداد سال ۹۱» را شدت بخشیده و در تازه ترین تحرکات، تدارک گسترده ای برای بازگشت احمدی نژاد به سنگر مدیریت شهری تهران در نظر گرفته است.

تهران امروز در نهایت گمانه زنی کرده: یکی از اولویت های راهبردی دولتی ها به پیروزی در انتخابات شورای شهر و به دست گیری مجموعه شهرداری تهران تغییر یافته است. در جلسه اخیر این طیف بر این نکته تاکید شده است که ادامه حیات جریان انحرافی با تکیه دوباره احمدی‌نژاد بر کرسی شهردار تهران و همچنین کسب جایگاه ریاست‌جمهوری توسط یکی از اطرافیان وی امکان‌پذیر می‌باشد!

ابتکار با اشاره به فعالیت هائی که برای انتخاب رییس مجلس آینده صورت می گیرد نوشته این انتخاب اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده ‌است چرا که در نگاه کارشناسان، به عنوان پیش ‌درآمد ریاست جمهوری یازدهم ارزیابی می‌شود.

این مقاله با اشاره به فعالیت ها برای نشاندن حداد عادل بر صندلی ریاست قوه مقننه و به دنبال آینده در ریاست جمهوری آینده نوشته در نقطه مقابل، طرفداران آقایان قالیباف، لاریجانی و محسن رضایی و شاید اقلیت اصلاح‌طلب با همین برداشت تلاش دارند که مانع شکل‌گیری چنین اتفاقی شوند و با تمام انرژی، حول علی لاریجانی گرد آمده‌اند و به ریاست ایشان می‌اندیشند.

به نوشته این روزنامه ولی نکته مغفول در تحلیل‌های کنونی، نادیده انگاشتن سهم و وزن دولتی ها و طرفداران آقای احمدیی نژاد در انتخابات آینده است. شاید در رویارویی کنونی، هواداران دولت پشت سر آقای حداد عادل قرار بگیرند اما بعید است این همراهی تا انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ادامه یابد.

فضای سبز اوین

پوریا عالمی در ستون کاناپه اعتماد با عنوان "برویم فضای سبز اوین هواخوری" نوشته محمدباقر قالیباف دورخیز کرده که بپرد روی صندلی ریاست جمهوری، منتها چون هنوز خیلی مانده، فعلا تا روی کاناپه بیشتر نمی‌تواند بلند پروازی کند. او گفت: «حالا یک چیزی بگویم که اصلا جنبه‌ی تبلیغاتی زودرس ندارد – اما این حرف را به این شرط می‌گویم که سال دیگر بهم رای بدهید. باشه؟ آن حرفم هم این است که: زندان اوین فضای سبز خواهد شد.»

با این مقدمه در ادامه ستون کاناپه آمده: یعنی از فردا پس‌فردا برای هواخوری همگی باید برویم فضای سبز اوین، بعد آقایان باید بروند آن‌ طرف هواخوری، خانم‌ها این‌طرف؟ یا با هم؟ آیا بخشی از آن را پارک بانوان می‌کنند؟ یا بانوان را می‌فرستند همان پارک‌های بانوان که قبلا به بهره‌برداری رسانده‌اند؟ اگر آقایان این‌طرف و خانم‌ها آن طرف هوا بخورند، روزهای دوشنبه و پنجشنبه می‌توانند دسته‌جمعی و همراه خانواده هوا بخورند؟

در ادامه طنز اعتماد آمده اگر کسی همین‌طوری سرش را بیندازد پایین و برود هواخوری، هواخوری‌اش که تمام شد، همین‌طوری می‌تواند سرش را بیندازد و بیاید بیرون و برود خانه، یا باید زنگ بزند یکی برایش سند بیاورد؟ همراه داشتن پتوی یک‌نفره و لوازم شخصی برای استفاده از فضای سبز الزامی خواهد بود؟ و این‌هایی که الان آنجا شاغل هستند، بعد از تبدیل به فضای سبز و پارک، چه کار می‌کنند؟ می‌مانند و پارکبان می‌شوند؟

 
کارتون شاهین هوشمند، جام جم


حماس، نمره قبولی نگرفت و بد عاقبت شد

در حالی که سه ماه بعد از آخرین سفر مقامات اصلی حماس به تهران، تمامی تصمیم گیری ها نشان از جدا شدن حماس از متحد قدیمی خود جمهوری اسلامی است اما روزنامه های نزدیک به حکومت سعی دارند این جدائی را پنهان نگاه دارند اما گاهی غیرممکن است چنان که روزنامه جمهوری اسلامی امروز در سرمقاله خود با اشاره به اهمیت سوریه برای مبارزه علیه اسرائیل نوشته حمایت از دولت سوریه معیار تنظیم روابط گروه‌های مبارز فلسطینی با دولت‌ها باشد، طبیعی است که عناصری همچون شیوخ قطر، شاه اردن و آل سعود جایگاهی در روابط جنبش‌های فلسطینی نخواهند داشت ولی بر عکس، با دولت سوریه، نزدیک‌ترین رابطه را داشته باشند.

روزنامه جمهوری اسلامی تاکید کرده ارزیابی کنونی از رهبران جنبش حماس اینست که آنها براساس توافقاتی که در قطر، قاهره و پایتخت اردن با دلالان اسرائیل و سران جنبش فتح کرده‌اند به نتیجه اسفبار کنارگذاشتن مقاومت و مبارزه مسلحانه و انتقال از میدان مبارزه و مقاومت به صحنه سیاست رسیده‌اند.

تبلیغات بر سر مذاکرات بغداد

کیهان در سرمقاله خود به تحلیل این موضع پرداخته که آمریکائی ها چرا حاضر شدند در استانبول شروع به امتیاز دادن به ایران کنند، چرا نماینده فرانسه با اخم و عصبانیت از کاترین اشتون خواست این همه امتیاز به ایران واگذار نکند و اشتون برگه تذکر او را زیر میز گذاشت و با عبارت «همه چیز مثبت بود» به مذاکرات خاتمه داد؟

به نظر روزنامه تندرو صبح تهران خلاصه ترین جواب این است که اوباما برای چند ماه آینده اولویتی مهم تر از پیروزی در انتخابات نوامبر ندارد و برای اینکه در انتخابات پیروز شود باید حتما دو اتفاق بیفتد: اول این که جلوی بسیج اسرائیلی ها علیه خود را بگیرد و شرایطی بوجود بیاورد که آنها متقاعد شوند او موضوع ایران را به حال خود رها نکرده دوم این که بازار جهانی نفت را باثبات نگه دارد .

کیهان تحلیل کرده: آن طرفی که در موضع ضعیف تر قرار دارد، نیازمند ادامه مذاکرات است، خطوط قرمز خود را تعدیل کرده و اهرم های فشار خود را هم از دست داده آمریکاست؛ بنابراین اگر خواهان آن است که مذاکرات ادامه پیدا کند باید گام هایی جدی برای جبران گذشته، تادیه خسارت ملت ایران، جلب اعتماد ایران، تعطیل کردن راهبرد فشار و گام نهادن در وادی امتیاز دهی بر دارد.

روزنامه های مختلف تهران مستند به یک خبرگزاری داخلی نوشته اند که هند هم از تحریم نفت ایران سر باز زد. خبرگزاری داخلی این خبر را به نقل از شینهوا خبرگزاری چین آورده که به نقل از رسانه های هندی نوشته مانموهان سینگ، نخست‌ وزیر هند در دیدار با کلینتون اظهار داشته هند نسبت به تکثیر سلاح‌های هسته‌ای در جهان متعهد است اما می‌خواهد تامین انرژی و نفت این کشور نیز تضمین شده باشد.

به نوشته این روزنامه ها شینهوا در زیر این خبر نوشته این آشکارا به معنی آن است که هند به واردات نفت از ایران ادامه می دهد و جواب رد به آمریکا داده است. در حالی که روزنامه های دیگر خبر داده اند که هند هم واردات نفت از ایران را کاهش داد.

حمیدرضا عسگری در سرمقاله آفرینش نوشته همزمان با سفر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا هیئتی هم از ایران برای انجام مراودات اقتصادی نیز عازم هند شده اند که هنوز خبری از نتایج آن مخابره نشده است. ایران بعد از عربستان با تامین ۱۲ درصد از نیاز پالایشگاه های هندی دومین صادرکننده نفت به این کشور است. اول سعودی اعلام کردند تامین کننده کمبود ناشی از تحریم نفت ایران خواهند بود که با تردید روبرو شد اما اتفاق بسیار جالب این بود که درحال حاضر تامین کننده و جایگزین نفت ایران نه عربستان بلکه کشور دوست و همسایه ما عراق است.

آفرینش با اشاره به این که این اقدام عراق موجب از دست رفتن بازار نفتی ما می‌شود و در عین حال تحریم ها همچنان دردسر های زیادی را برای پرداخت پول منابع انرژی وارداتی از ایران ایجاد می کنند نوشته ادامه این روند و حضور روز افزون عراق در عرصه انرژی ما را از وضعیت فعلی پایین‌تر خواهد برد مگر اینکه یک ابتکار دیپلماتیک در مورد مساله ایران اتفاق بیافتد. نقطه عطف این ابتکار ضرورتاً باید در مذاکرات بغداد نمایان شود.

جنجال برای پوشاندن فقر و بدن فروشی

مهدی عباسی در سرمقاله مردم سالاری با اشاره به این که دولت احمدی نژاد همچنان خبرساز است و جنجالی نوشته این حاشیه‌ها در حالی صورت می گیرد که اوضاع اقتصادی کشور در شرایط مطلوب قرار ندارد و جراحی اقتصادی نتوانسته اوضاع را مساعد کند. بلکه تورم و گرانی آن میزان رشد تصاعدی داشته که صدای همگان را درآورده است. تولید حاشیه به دنبال انحراف افکار عمومی از اقتصاد به نامه ها و اظهارات سیاسی است.

 
تیتر و صفحه اول جهان صنعت


با این تحلیل مردم سالاری نوشته انتصاب‌های جنجالی، اظهارات حاشیه‌ساز، نامه‌های واکنش‌دار و خلاصه تمام حاشیه‌ها فقط انرژی مدیریتی کشور را تلف می کند. گذر از روزهای سخت اقتصادی که با تورم و گرانی نمود پیدا کرده، نیاز به یک عزم جدی دارد. عزمی که هنوز نشانه‌های آن در دولت دیده نمی‌شود و تنها حاشیه‌های جدید سیاسی، اتفاقاتی است که به گوش می ‌رسد.

مریم نظری در گزارشی در تهران امروز نوشته : شما حاضرید برای آنکه بخشی از کمبودهای مالی‌تان را جبران کنید، بخشی از وجودتان را بفروشید؟ این اتفاق هر روز در گوشه و کنار شهر ما رخ می ‌دهد و هزاران نفر حاضرند برای به دست آوردن مقداری پول، چوب حراج به کلیه خود بزند. اگر این موضوع را قبول ندارید، کافی است سری به خیابان فرهنگ حسینی تهران بزنید تا با چشم خودتان ببینید که اوضاع از چه قرار است.

به نوشته این گزارش آمار رسمی در دست نیست؛ اما تامین کلیه از بدن یک انسان زنده، مدلی است که طی دهه‌های اخیر در ایران حرف اول را می ‌زند چرا که حتی اگر خانواده بیماران مرگ مغزی راضی به اهدای کلیه آن‌ها شوند، تعداد این بیماران کفاف این همه بیمار کلیوی را نمی ‌دهد. رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی به تهران امروز می گوید: در تمام جهان تامین کلیه از بدن یک انسان زنده برای پیوند، به مدل ایرانی معروف شده است.

اقتصاد موفق یعنی چی؟

محمدحسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری پرسیده " اقتصاد موفق یعنی چی" و خود جواب داده: وقتی دولت مردم دوست، سکه بهار آزادی را پیش فروش می‌کند، قیمت سکه مثل موشک زمین به هوا، برود بالا، اما زمانی که موعد تحویل سکه‌ها به مردم فرا می ‌رسد، قیمت آن مثل موشک هوا به زمین سقوط آزاد کند!

اقتصاد موفق یعنی... ببخشید، ببخشید، گلاب به رویتان ،حساب ذخیره ارزی خالی است، یعنی یک سال گوجه فرنگی روی دست کشاورزان باد کند و قیمت سیب‌زمینی و پیاز سر به فلک بزند، آن وقت سال بعد که کشاورزان سیب‌زمینی و پیاز کاشتند، قیمت گوجه فرنگی سر به فلک بزند و سیب‌زمینی و پیاز روی دست کشاورزان باد کند!

اقتصاد موفق یعنی... در کشور گرسنه وجود نداشته باشد، اما روز به روز خانواده های بیشتری زیر خط فقر بروند! اقتصاد موفق یعنی... اگر همه اجناس گران شدند، عامل آن افزایش قیمت جهانی همه کالاها در بازار جهانی توسط استکبار جهانی و در راستای دشمنان جهانی دولت (اعم از انس و جن) اعلام شود ، اما اگر روزی روزگاری، قیمت کالایی کمی کاهش یافت، عامل آن فقط و فقط نتیجه تلاش و سرافرازی و مدیریت مثال زدنی دولتمردان اعلام گردد!

اقتصاد موفق یعنی... اعلام شود پول نفت را سر سفره مردم می‌آوریم، امابه مرور نان را هم از سفره‌های مردم جمع کنیم! و خلاصه: اقتصاد موفق یعنی... اقتصاد امروز ما!

کارتون روز

 
کار علی کاشی، مردم سالاری

+42
رأی دهید
-47

pasargad2 - شیراز - ایران
فاجعه در بیمارستان شرکت نفت تهران !. **************. هفته گذشته اتفاقاتی در بیمارستان شرکت نفت تهران افتاد که متاسفانه با بایکوت خبری محض نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی همراه شد. ماجرا از این قرار بود که در یک روز کلیه افرادی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار می گیرند بعد از عمل هرگز به هوش نیامده و ساعاتی بعد فوت کردند. سپهر ملک احمدی نوجوان 13 ساله از جمله همین بیماران بود. وی از ناحیه قفسه سینه تحت عمل جراحی قرار گرفته بود و به گفته پزشک معالج عمل کاملا موفقیت آمیز و بدون هیچ مشکلی به پایان رسید اما سپهر هرگز به هوش نیامد. در همین روز حتی بیمارانی که تحت عمل زیبایی بینی نیز قرار گرفته بودند نیز به هوش نیامده و متاسفانه همگی از دنیا رفتند. داروی تقلبی بیهوشی چینی علت اصلی مرگ این افراد اعلام شده است. به گواه همسایگان خانواده مرحوم سپهر ملک احمدی تنها 6 روز پس از این حادثه با فشارهای اطلاعات در شهر اراک خانواده ملک احمدی مجبور به جمع آوری بنرها، اعلامیه های و پیام های تسلیت اقوام و دوستان خود از روی دیوار شدند که تحمل این درد را برایشان بیشتر نیز کرده است.
‌چهارشنبه 20 ارديبهشت 1391 - 10:31
pasargad2 - شیراز - ایران
مسئولین بیمارستان بدون هیچ پاسخی تنها در برابر این فاجعه سکوت کرده اند و به خانواده های داغدیده هیچ توضیحی داده نمی شود این در حالی است که بیمارستان با تایید چینی بودن آمپول های بیهوشی به تقلبی بودن آنها اعتراف کرده اند. جای تاسف باقیست که مسئولین وزارت بهداشت ایران و قوه قضاییه به جای بررسی این موضوع و رسیدگی به شکایات خانواده های داغدیده به بایکوت خبری آن پرداخته اند و مانع از انتشار آن شده اند. گویا روابط با چین و ورود داروهای تقلبی برای آقایان از طریق آقازاده ها ارزش بیشتری از جان مردم دارد. از هموطنان عزیز تقاضا می شود نسبت به ارسال اخبار تکمیلی اقدام نمایند.
‌چهارشنبه 20 ارديبهشت 1391 - 10:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.