بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین

بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین

 کارتون جمال رحمتی، جام جم

روزنامه های اول هفته تهران در تیتر ها و سرمقالات خود به شدت به امارات حمله برده و واکنش آن ها نسبت به سفر رییس دولت به جزیره ابوموسی را بی معنا دانسته و خواستار شدت عمل بیشتر دولت شده اند. مذاکرات هسته ای استانبول عنوان اصلی تعدادی از روزنامه ها را به خود اختصاص داده که بیشترشان گمانه زنی کرده اند که غرب عقب نشینی خواهد کرد و ایران هسته ای را خواهد پذیرفت. انتقاد از گرانی و تورم از زبان امامان جمعه و کارشناسان بخش عمده صفحات اقتصادی روزنامه ها را به خود اختصاص داده است.

سفری با نتایج جنجالی

"جنجال عربی یک سفر استانی" عنوان اصلی شرق است، "پاسخ به گستاخی جدید امارات" تیتر اول تهران امروز است، سیاست روز نوشته "آب به لانه شیخک های عربی افتاد"و اعتماد از "هیاهوی بسیار برای هیچ" نوشته است.

بهروز بهزادی در کلیک سرمقاله اعتماد نوشته شیخ یا شیوخ امارات، درباره جزایر ایرانی آب در هاون می‌کوبند و به اختلاف ایران با آمریکا از یک سو و ایجاد شدن سوءتفاهم‌هایی بین ایران و عربستان دل بسته‌اند. در واقع شیوخ امارات زمانی در کار خود جدی شدند که تصور کردند می‌توانند از اختلاف‌های ایران با کشورهای بزرگ دنیا سوءاستفاده کنند.

صباح زنگنه دراعتماد نوشته بحث جزیره ابوموسی از یک طرف به لحاظ تفاهم‌های موجود بین ایران و امارات که آن زمان امارات شارجه و راس‌الخیمه بودند و از آن طرف اشغال بودن این جزایر سه‌گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) توسط انگلستان یک بحث استثنایی است.

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به توافقنامه های میان ایران و امارات نوشته در فضای کنونی که کل مسائل پیش آمده در خلیج فارس از حساسیت بالایی برخوردار است، همه کشورها و افراد و مقامات مشرف بر این آبراه حیاتی نیازمند دقت و رعایت همه جوانب امر هستند.

"دشمنی با تاریخ" عنوان کلیک مقاله مجید تفرشی در روزنامه شرق است که در آن آمده: جنجال رسانه‌ای و دیپلماتیک حکومت امارات عربی متحده را می‌توان دور جدیدی از سوء محاسبه و اصرار بر دشمنی با بیش از سه سده اسناد، مدارک و تاریخ مکتوب و مدون خلیج‌فارس و جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی دانست.

نویسنده مقاله شرق با اشاره به سابقه یک دهه پژوهش خود در اسناد رسمی تاریخی آرشیوهای بین‌المللی و به‌خصوص آرشیو ملی و همچنین کتابخانه ملی بریتانیا نوشته: هر چه بیشتر این اسناد مورد بررسی و توجه قرار می‌گیرد، بیشتر دریافته می‌شود که دامنه و عمق اصرار حاکمان امارات و لشکر رسانه‌ای و تبلیغاتی آنان بر عربی بودن این سه جزیره ایرانی تا چه حد پوچ و بی‌پایه و به دور از واقعیت‌های تاریخی است.

داود هرمیداس باوند در مقاله ای در شرق با اشاره به اسناد غیرقابل تردید تاریخی درباره تعلق جزایر سه گانه به ایران نوشته در مورد جزیره ابوموسی ایران به شیخ شارجه این امتیاز مشارکت را قایل شد و در مورد تنب‌ها حاکمیت ایران کاملا مسلم و مسجل شناخته شد. بنابر این موضع‌گیری‌ها در مقابل ادعای امارات و اتحادیه عرب که حتی کشوری مانند موریتانی در این خصوص هیچ نقشی نداشته موضع می‌گیرد و حتی واقعیت تاریخی و حقوقی ایران را مطالعه نمی‌کند.

این استاد دانشگاه با عنوان "باید محکم بایستیم" تاکید کرده این اتفاق نظر در بین اعراب هم فقط در این‌باره وجود دارد و حتی در قبال اسراییل نیز این اتفاق آرا وجود نداشته است. به هرحال موضع ما درخصوص تمامیت ارضی باید محکم و قاطع باشد و نباید با خویشتن‌داری بیش از حد آنان را جسورتر کرد.

پرویز سروری در کلیک مقاله اصلی تهران امروز نوشته اماراتی‌ها می‌دانند اتخاذ چنین موضعی به نفع آنها نیست و مشکلی از آنان حل نمی‌کند اما به عنوان عاملی برای تضعیف سیاست‌های ایران در منطقه چنین سیاستی اتخاذ کرده اند . اماراتی‌ها که در راستای سیاست‌های آمریکا به سفر رئیس‌جمهور به ابوموسی معترض شده‌اند که باید بدانند آمریکایی‌ها مفلوک‌تر از آن هستند که بخواهند در مقابل ایران از امارات حمایت کنند.

رسالت در کلیک سرمقاله خود شیوخ عرب جنوب خلیج فارس را نشسته در کاخ های شیشه ای خوانده و نوشته مساحت ایران کنونی ۲۰ برابر مساحت امارات است. ایران دویست سال پیش از این ، تقریبا ۲ برابر مساحت کنونی وسعت داشته است. کشور تازه تاسیس امارات چه ادعای ارضی می‌تواند علیه ایران داشته باشد؟ حکام امارات و برخی از شیوخ منطقه امروز باید مواظب کلاه خود باشند تا توفان بیداری اسلامی آن را از سرشان برندارد. این نوع اظهارات حکایت از یک نوع خواب آلودگی سیاسی است.

به نظر رسالت درشت گویی شیخ امارات را وزارت خارجه باید محکم جواب دهد .و واکنش حسین امیر عبداللهیان معاون عربی آفریقایی وزیر خارجه در این مورد کافی نیست و هیچ کس را راضی نمی‌کند.

زیر فشاریم یا غرب عقب نشینی می کند

بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین 

تیتر و عکس های صفحه اول تهران امروز


"گمانه ها از محورهای مذاکرات نشست هسته ای استانبول" گزارش اصلی خراسان است، فرهیختگان از "مذاکرات ایران و غرب"، جوان نوشته "غرب ناچار از پذیرش ایران هسته ای" است، "ابراز امیدواری برای حصول نتیجه" تیتر یک جهان صنعت است، وطن امروز از " دست برتر ایران در استانبول" خبر داده ، مردم سالاری گمانه زنی کرده "غرب غنی سازی اورانیوم در ایران را می پذیرد" و کیهان نوشته "جلب اعتماد ایران کف انتظار پنج به اضافه یک".

حسین شریعتمداری در کلیک یادداشت روز کیهان گمانه زنی کرده که در مذاکرات هسته ای ایران در استانبول مقامات آمریکایی و اروپایی از عقب نشینی آنها در مقابل ایران حکایت می کند چرا که خانم کلینتون بر پذیرش چرخه غنی سازی ۵/۳ درصدی اورانیوم از سوی ایران تاکید می کند. آسوشیتدپرس؛ به موافقت ۱+۵ با غنی سازی زیر ۵ درصد اورانیوم در ایران اشاره کرده و آن را یک موفقیت برای کشورمان ارزیابی کرده است،

نماینده ولی فقیه در کیهان از این مقدمه نتیجه گرفته که اعتراف صریح و همراه با اضطراب و دلهره آمریکا و متحدانش از اقتدار مثال زدنی و بی سابقه ایران اسلامی و نقش برجسته و تعیین کننده آن در معادلات منطقه ای و جهانی حکایت می کند، و در همان حال نشانه های فراوانی را می توان آدرس داد که آمریکا و متحدان اروپایی و پایگاه منطقه ای آن یعنی اسرائیل در ضعیف ترین دوران حیات خود قرار دارند.

به نوشته سرمقاله کیهان در مذاکرات امروز، «سقف» انتظاری که آمریکا و متحدانش می توانند از ایران اسلامی داشته باشند، صرفنظر کردن ایران از غرامت خواهی است و «کف انتظار» جمهوری اسلامی ایران از ۱+۵، جلب اعتماد ایران است که لغو تمامی قطعنامه های غیرقانونی و تحریم ها گام اول آن است.

حمید تهرانی درکلیک سرمقاله جهان صنعت نوشته بر خلاف اظهارات هیجانی و شتاب‌زده برخی دولتمردان غربی و اشتیاقی که برای توسل به اقدام نظامی علیه ایران‌ نزد برخی سیاستمداران کشورهای ضد ایرانی وجود دارد، تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان غربی با خردمندی از توسل به اقدام نظامی خودداری می‌کنند.

دلیل این پرهیز ممکن است به هراس غرب از بی‌حاصل بودن اقدام نظامی و احتمال ناکامی در رسیدن به اهداف‌، هزینه‌های گزاف اقدام نظامی‌، عدم آمادگی جامعه جهانی برای حمایت از اقدام نظامی علیه ایران و‌... نسبت داده شود.اما این دلیل یا دلایل هرچه باشد صرفنظر از منطقی بودن یا نبودن‌، در شرایط فعلی غرب را به پیشگیری از توسل به اقدام نظامی ترغیب کرده است‌.

آفرینش در کلیک سرمقاله خود یادآوری کرده اعمال تحریم های کنونی که در زمینه نفت و فعالیت های بانکی بر ما تحمیل شده ، سرعت توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور را با مشکل روبه رو کرده است. نمی توان از تاثیر این تحریم ها بر افزایش قیمت ارز و گرانی کالاهای وارداتی چشم پوشی کرد. از طرف دیگر به سبب حل نشدن موضوع فعالیت های صلح آمیز کشورمان برای کشورهای غربی و کارشکنی هایی که در این بین صورت می گیرد، بسیاری از روابط دیپلماتیک که برای ما زمینه ساز افزایش مراودات تجاری است و مشخص نبودن وضعیت پرونده هسته ای کشورمان، در سطح بین الملل و افکار عمومی باعث بی اعتمادی به عملکرد ما در عرصه سیاست خارجی شده است.

به نوشته حمید رضا عسگری در این روزنامه به رغم دستاوردهایی که به همت دانشمندان هسته ای کشورمان به دست آمده است، ما از بسیاری از فناوری های علمی و تکنولوژی های روز دنیا در زمینه انرژی اتمی محروم شده ایم. و بالاخره این که پیمانه مذاکرات ما با غرب در مسئله هسته ای پر شده است و مشخص نیست بعد از این مذاکرات چه وضعیت برای ما پیش آید. اینکه ما به لحاظ انسانی و اسلامی انگیزه ای برای دست یابی به سلاح هسته ای نداریم کاملاً واضح است. لذا ضروری است تا این نیت خود را با انجام مذاکرات گسترده برای کشورهایی که ابهامی در فعالیت های ما دارند مشخص کنیم.

مریم سالاری درمقاله ای در تهران امروز نوشته نمایندگان ایران و ۱ + ۵ در حالی امروز در استانبول میز مذاکرات خود را پس از یک وقفه ۱۵ ماهه بر پا می‌کنند که چالشهای تعیین مکان نشست، می‌رفت تا اصل مذاکرات را زیر سایه خود قرار دهد. پافشاری تهران درباره اینکه در خاک کدام کشور به دفاع دیپلماتیک از حق مسلم هسته ای خود بپردازد، ضمن آنکه خط و نشانی برای سیاست‌های ناموزون منطقه ای ترکیه درباره سوریه بود، هشداری برای غرب هم بود تا این پیام را به آنها بدهد که مذاکره را صرفا برای مذاکره نمی‌پذیرد .

باغ گیلاس و نشاط برای حمایت از حدادعادل

بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین 

تیتر و عکس صفحه اول فرهیختگان


"مذاکره در باغ‌گیلاس" عنوان گزارش اصلیکلیک شرق است که سروش فرهادیان در آن نوشته: شهریار یا شلمچه، باغ یا اتوبوس، گیلاس یا خرما؛ دوگانه‌هایی است برای تصاحب یک صندلی. صندلی‌ای بزرگ‌تر، مهم‌تر و بالا‌تر از محل نشستن ۲۹۰ راه‌یافته دیگر. جایگاهی که فعلا دو گزینه برای آن مطرح شده: غلامعلی حدادعادل و علی اردشیرلاریجانی. هنوز مجلس نهم اصولگرایان آغاز نشده، دو فراکسیون تشکیل شده است. درون‌باغی‌ها و بیرون‌باغی‌ها؛ درون اتوبوسی‌ها و بیرون اتوبوسی‌ها. مسافران سرزمین خرما و گردآمدگان باغ گیلاس شهریار. آنان که زیر نخل می‌نشینند یا اینان که سایه درخت گیلاس را ترجیح می‌دهند.

گزارشگر این روزنامه با عنوان نشست باغ گیلاس اضافه کرده: دومین نشست غیررسمی تعدادی از منتخبان به مجلس نهم کیلومترها دورتر از نشست نخست، چهارشنبه شب گذشته در «باغ گیلاس» شهریار برگزارشد؛ با عنوان کلی «نخستین نشست منتخبین مجلس نهم.» حالا مراسم هفته پیش «شلمچه» یک خواهرخوانده هم دارد؛ نشست «باغ گیلاس شهریار»؛ با هدف حضور ۱۵۰ نفر از منتخبان مجلس نهم تشکیل شده؛ درست مانند نشست «شلمچه».

پوریا عالمی درستون کاناپه کلیک اعتماد دو جمله از حداد عادل نامزد ریاست مجلس را برگزیده یکی آن جا که گفته «مجلس نهم از نشاط بالایی برخوردار است.» و نوشته به نظر شما واکنش دولت به این موضوع چه خواهد بود؟ و خود پاسخ داده:

الف- دولت در مجلس نهم صفای بیشتری خواهد کرد.

ب- دولت در مجلس نهم علاوه بر صفا کردن، نشاط هم می‌کند.

پ- دولت در مجلس هشتم هرچقدر صفا و نشاط کرد در مجلس نهم بالاترش را می‌کند.

ت- دولت کاری به این کارها ندارد، در هر صورت می‌رود مجلس صفا کند.

جمله دومی که طنز نویس اعتماد برگزیده این است که «سوال از آقای احمدی‌نژاد جراحت شد. از آن جراحت‌هایی که بعد عفونت می‌کند.» و سئوال این که: حالا چه می‌شود؟

الف- جاش خوب می‌شود اما دردش می‌ماند.

ب- جاش می‌ماند اما دردش خوب می‌شود.

پ- جاش زخم می‌ماند.

ت- مجلس ناراحت جراحتش نیست، قلبش جریحه‌دار شده . آخی. نازی.

گرانی، صدای فریاد امامان جمعه

بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین 

کارتون هادی حیدری، شرق


"دولت در مورد گرانی ها توضیح بدهد" به نقل از غلامعلی حدادعادل نامزد ریاست مجلس تیتر اصلی رسالت است، روزنامه جمهوری اسلامی از "گسترش نگرانی ها از تورم و گرانی افسارگیخته و بی توحهی مسئولان" گزارش داده، هدف و اقتصاد در تیتر اصلی خود از قول امام جمعه مشهد نوشته "گرانی هیچ توجیهی ندارد" در همین حال دنیای اقتصاد از "پایان سکوت در ارائه آمار" خبر داده است.

احمد میرمطهری درسرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به شرایط بد اقتصادی کشور نوشته بخش خصوصی تا کی می‌خواهد به گفتار درمانی و توصیه‌های پند آموز ادامه دهد و چرا به دنبال تحقق خواسته‌های خود از یک نقطه آغازین شروع نمی‌کند و منتظر است که دیگران از جمله دولت ابتدا قدمی بردارد؟ در شرایط فعلی چندان غیرطبیعی نیست که دولت اول بدهی‌های خود را به سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که به نوعی به خودش متصل است، بپردازد. کما اینکه در بودجه سال ۹۱ بخش بزرگی از دارایی‌های خود را برای ایفای دیون به مجموعه‌های ذی‌ربط با خود اختصاص داده است.

نویسنده کارشناس این مقاله با این سئوال که تا کی باید بخش خصوصی در انتظار بماند که فلان بانک خصوصی یا دولتی تسهیلاتی با هزار منت و صد هزار شرط و شروط اعطا کند آن هم با تاخیر و آخر هم ناکافی تاکید کرده بخش خصوصی باید امروز در جهت حل مشکلات خود صندوقی برای توسعه خود ایجاد کند.

سرمایه این صندوق توسط فعالان بخش خصوصی باید تامین شود و ضمن درآمدزا بودن از کلیه امکانات موجود در کشور از قبیل خطوط اعتباری و تسهیلات سیستم بانکی و امکانات بازار سرمایه و صندوق توسعه ملی برخوردار شود و از آنجا که شرایط تحریم فعلی به تعبیری شامل بخش خصوصی نیست، حتی این صندوق می‌تواند در بلندمدت از امکانات نهادهای مالی و پولی بین‌المللی هم برخوردار شود.

محمدحسین روانبخش درمردم سالاری نوشته سال گذشته، مسئولان پرتوان دولتی با قدرت و شوکت و عزت و سایر دوستان ، یکباره به مردم عزیز وعده دادند که میتوانند ظرف یکسال، دو و نیم میلیون شغل ایجاد کنند و ظرف دو سال بیکاری را از ریشه در بیاورند و به زباله دان تاریخ پرتابش کنند ! مردم عزیز هم که مسلما کمی تا قسمتی منطق دارند ، با کمال احترام و جوری که خدای ناکرده ، خدای ناکرده مسئولان دچار بی انگیزگی یا خانه نشینی نشوند ، پرسیدند: آخه چه جوری؟ مسئولان پرتوان ، نگاه عاقل اندر سفیهی کردند و با اعتماد به نفس گفتند : می شود و می توانیم!

به نوشته ستون طنز: روزها می آمد و می رفت، بعضی ها هنوز دنبال کار بودند ، بعضی ها از کار بیکار می شدند ، بعضی ها هم احساس میکردند کلا سرکار هستند ! دی و بهمن و اسفند آمد ولی خبری از دو و نیم میلیون شغل نبود. اما حتی در روز ۲۹ اسفند هم بعضی از مردم عزیز با امیدواری فراوان و با پرهیز جدی از سیاه نمایی ، بدون آنکه به چشمهای مسئولان پر توان نگاه کنند ، با شرم و حیا پرسیدند : پس کی این شغلها ایجاد می شود؟ نکند با ما هم مثل نماینده ها شوخی دارید؟! مسئولان پرتوان گفتند : نه ! خیلی هم جدی می شود و می توانیم!

کارتون روز

 بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۲۶ فروردین 

کارتون هادی رحمتی، شرق

+71
رأی دهید
-21

دنیای وحشی - تهران - ایران
اگر خدا حقیقت داشته باشه هرگزززززززززززززززززززززززززز اجازه نخواهد داد که بیش از این ملایان نکبت سوار ملت بدبخت ایران بشوند و همگی آنهارا به درک واصل خواهد نمود درغیر اینصورت خدایی وجود ندارد و یک دروغ محضی بیش نیست .مرگ برملا
شنبه 26 فروردين 1391 - 09:22
ehsaneh - تهران - ایران
حالا این آخوندا باشن یا نه چرا وجود خدا رو میخوای منکر بشی تا امثال شما کفار وجود دارد وای به حال ماواقعا برات متاسفم در اعتقادات تجدید نظر کن
شنبه 26 فروردين 1391 - 12:08
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.