بررسی روزنامه های صبح تهران - پنجشنبه ۲۴ فروردین

عکس و تیتر صفحه اول ابتکار

روزنامه های صبح پنجشنبه بیشتر صفحه اول خود را به سه موضوع مذاکرات هسته ای در استانبول، سفر کوفی عنان به تهران و مذاکره در باره اوضاع سوریه و ادامه تنش میان مجلس و دولت اختصاص داده اند.

روزنامه کیهان در عنوان اول خود نوشته « پایه های اقتدار ایران در مذاکره 1+5» و روزنامه اعتماد تیتر زده است:ابتکارات ایران در نشست استانبول.

اغلب روزنامه های امروز عکس دیدار کوفی عنان فرستاده سازمان ملل با محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران را در صفحه اول جا داده اند و این سخن وزیر امور خارجه را مورد توجه قرارداده اند که گفته است ایران از این که در پیشنهادهای آقای عنان اشاره ای به تغییر حکومت در سوریه نیست خوشحال است.

روزنامه شرق در تیتر اول نوشته «رای ژله ای نمایندگان» و روزنامه ابتکار با مطرح کردن این سوال که « سرانجام موضوع تغییر نحوه ‌سوال از رئیس‌جمهور به کجا می‌کشد؟» تیتر زده است« بازی رفت و برگشت مجلس با یک طرح ».

روزنامه جهان صنعت با اشاره به « جزییات مصوبه غیرقانونی دولت در آخرین روزهای 1390» در عنوان اول خود نوشته « 53 میلیارد دلار با نرخ آزاد به ریال تبدیل شد». روزنامه مردمسالاری هم به اوضاع اقتصادی توجه کرده است و تیتر زده « تورم واقعی بالاتر از 21درصد است».

روزنامه تهران امروز در زیر این خبر که « ایران به اقدامات اقتصادی علیه اروپا شدت بخشید» تیتر زده است «توقف فروش نفت به آلمان و اسپانیا».

اورانیوم و بنزین: کادوی ایران در مذاکرات استانبول

روزنامه کیهان، در یادداشت روز خود با عنوان« اسلامبول اول و دوم» به نوعی دستور العملی برای گروه مذاکره کننده ایران در مذاکرات اتمی با غرب در استانبول نوشته است

محمد ایمانی در سرمقاله کیهان می نویسد: « باید گفت ایران اگر قصد داشت بمب اتمی تولید کند، به اعتبار سابقه «تولید» آن از سوی 5 دولت و استفاده و انفجار آن در جنگ از سوی یکی از دولت ها، تازه شبیه همین دولت ها می شد اما اگر چنین کاری را انجام نمی دهد نه به خاطر رودربایستی با غرب بلکه به این اعتبار است که منطق اسلامی- انسانی او ذاتاً در تعارض با منطق ضد انسانی، جنایت آلود و سبعانه غرب است. به واقع، سلاح اتمی در سطح شعور سیاستمداران غرب است و نه در کلاس کاری سیاستمداران ایران.»

سرمقاله نویس کیهان همچنین نوشته است: « می توان یک حلقه فیلم هم از دو رویداد بزرگ «انتخابات پارلمانی ایران» و «راهپیمایی 22 بهمن 1390» به نشانه تأثیر حقیقی تحریم های خصمانه علیه ملت ایران را به طرف غربی کادو کرد. البته جا دارد هیئت ایرانی دو چیز را به شکل سمبلیک روی میز مذاکره بگذارد. اول، نمونه ای از اورانیوم 20 درصد و صفحه سوخت تولید شده که ضرب شست حقیقی است. و دوم، یک گالن بنزین! آقای گری سیک مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا به درستی و به تازگی تصریح کرد سلاح مهلک ایران نه بمب اتمی بلکه قیمت نفت و بنزین است.»

سرمقاله نویس کیهان در پایان نوشته است « نهایتاً اینکه مذاکرات 9ساله، ماهیت غدّار آمریکا و دوستانش را در یک روند طولانی به رخ کشید و ثابت کرد صرف امید بستن به مذاکره، کمترین خیر و خاصیتی برای کشور ندارد بلکه باید استراتژی مقاومت شجاعانه و پیشرفت طلبکارانه را در کنار سیاست گفت وگو- به قصد روشنگری و اثبات حقانیت و اقتدار- تداوم بخشید.»

 

تایید مصلحتی بودجه۹۱

ضعف عملکرد مجلس، عنوان یادداشت روزنامه شرق است که حشمت‌الله فلاحت‌پیشه آن را نوشته است.

 

تیتر و عکس صفحه اول تهران امروز

این نماینده مجلس در دفاع از اقدام مجلس در پس گرفتن رای خود در رد لایحه بودجه می نویسد: « تجدید رای‌گیری درباره لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق و رای‌گیری دوباره برای بررسی دوفوریت طرح سوال از رییس‌جمهور در صحن و در کمیسیون‌های مجلس اگرچه غیرمعمول است، اما خلاف قانون نیست و مجلس را زیر سوال نخواهد برد.» به نوشته روزنامه شرق « در جریان رای‌گیری در مورد لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، اعضای این کمیسیون مصلحت‌گرایانه کلیات را تصویب کردند چرا که لایحه بودجه در حالت عادی هم دیر رسیده بود و اگر کلیات آن رد می‌شد، بررسی آن در صحن علنی دچار مشکل می‌شد. بر همین اساس هم بود که دوباره کمیسیون وارد شور شد و به کلیات لایحه رای مجدد داد. »

آقای فلا حت پیشه، همچنین نوشته است « در دولتی که شعار ساده‌زیستی و صرفه‌جویی و عدالت می‌دهد همیشه ارایه بودجه با تاخیر انجام شده است و ضررهای مادی هنگفتی از این بابت به کشور وارد کرده و بلاتکلیفی و تورم سال‌های عادی را بر بودجه سنواتی بار کرده است.»

حرف های سیاسی وزیر علوم

سخنان اخیر وزیر علوم مشکلی را رفع نمی‌کند، عنوان یادداشتی است که صادق زیباکلام برای روزنامه اعتماد نوشته است.

یادداشت آقای زیباکلام در باره این سخن وزیر علوم است که گفته فعالان در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری نباید وارد دانشگاه شوند.

آقای زیبا کلام نوشته است « واقعیت این است که تمام کسانی که در جریان انتخابات 22 خرداد 88 و حوادث و رویدادهای بعد از آن نقش مستقیمی داشتند، اعم از اینکه هیات علمی، استاد دانشگاه یا دانشجو بوده‌اند، ظرف قریب به سه سال گذشته، به پرونده و اتهامات آنها رسیدگی شده، بسیاری از آنها اخراج و بازنشسته شده و به مجازات‌های قانونی خود رسیده‌اند. برخی نیز پس از رسیدگی تبرئه شده یا مجازات‌شان تعلیق شده است. وزیر علوم باید تعیین می‌کرد از کدام عوامل و جریانات سال 88 یاد می‌کند و اجازه نخواهد داد آنها وارد دانشگاه شوند»

آقای زیبا کلام همچنین می نویسد « این روزها صحبت‌های سیاسی زیادی در فضای دانشگاهی به گوش می‌رسد، از جمله تاسیس رشته مداحی نیز در راستای این صحبت‌های سیاسی ارزیابی می‌شود. علیرضا پناهیان نیز یکی دو روز پیش به وزارت علوم گفته باید رشته مادری تاسیس کند. » به نوشته روزنامه اعتماد « این سخنان بیشتر سیاسی است و حرف‌های علمی و برگرفته از فکر پخته و سنجیده نیست که مشکلی را از جامعه علمی حل کند.

همکاری دولت و قاچاقچیان

روزنامه جهان صنعت یادداشتی دارد از نادر کریمی جونی با عنوان «دولت و همکاری با قاچاقچیان؟!»

ضمیمه روزنامه شرق

آقای کریمی جونی می نویسد « آیا دولت به صف دلالان ارز پیوسته است؟ در روزهای پایانی سال گذشته شایعاتی مبنی بر دخالت داشتن دولت در افزایش قیمت دلار مطرح شد. در آن هنگام گفته شد که دولت خود قیمت دلار را افزایش داده تا از این بابت نه فقط پول‌های سرگردان را از اقتصاد جمع‌آوری کند بلکه بخشی از کسری بودجه ریالی خود را نیز جبران کند.»

آقای کریمی جونی همچنین می نویسد « در روزهای آغازین سال جدید هم روشن شد که دولت با تبدیل دلار به ریال و برداشت از حساب سپرده بانک‌ها بخشی یا تمام مبلغ مورد نیاز برای پرداخت یارانه‌ها را تامین کرده است.»
به نوشته روزنامه جهان صنعت « اکنون ابعاد تازه‌ای از رفتار غیرمتعارف دولت روشن و معلوم شده که دولت به‌جای تبدیل دلار به ریال با قیمت رسمی به نرخ دلالی متوسل شده و از مابه‌التفاوت آن سود جسته است. این اقدام در حالی رخ داده که حاکمیت در همان روزها معامله دلار با هر نرخی بجز نرخ رسمی را ممنوع و آن را قاچاق تلقی کرد.»
یادداشت نویس روزنامه جهان صنعت در پایان می گوید « اگر خبر فروش دلار به نرخ آزاد از سوی دولت صحت داشته باشد ممکن است بتوان دولت را قاچاقچی یا همکار قاچاقچیان دانست، در این صورت آیا به همراه دانه‌درشت‌ها و مفسدان اقتصادی عناصر موثر در این اقدام غیرقانونی نیز محاکمه خواهند شد؟»

نگرانی های مردم

نگرانی های مردم ایران ، عنوان یادداشت محمدحسین روانبخش برای روزنامه مردمسالاری است.

آقای روانبخش می نویسد « این روزها ، به راحتی می توان فهمید که دغدغه ها و نگرانی های این روزهای مردم ایران چیست؟ مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت دولت و ترس از آینده ، ماهها است که فکر و ذهن مردم را پر کرده و کمتر محفل و جمعی است که در آن ، این گونه نگرانی ها بازتاب نداشته باشد و درباره آن سخن گفته نشود . گرانی روز به روز کالاها ، نرخ ارز و طلا و اثر آن روی قیمت همه چیز ، نرخ آینده بنزین ، آغاز مرحله جدید طرح هدفمندی یارانه ها ، حذف بدون ضابطه یارانه نقدی بعضی از هموطنان ، تشدید بحران مسکن و اجاره بها و ... بخشی از وضعیت نامساعد اقتصادی کشور است که مردم را هر روز بیش از قبل درگیر خود می کند و زندگی را سخت و سخت تر می‌کند.»

آقای روانبخش با اشاره به سخنان محمود احمدی نژاد که گفته است مردم نگران تغییر نام خلیج فارس نیستند می نویسد « چرا باید رئیس دولت به جای پاسخگویی به سوالات و نگرانی های روزافزون مردم ، از این حرفها بزند ؟! مردم منتظر هستند که درباره گرانی و ناتوانی دولت در بهبود شرایط اقتصادی توضیح بشنوند اما به آنها اعلام می شود که شما هیچ نگرانی از ناحیه تحریف نام خلیج فارس ندارید! شاید هم در این روزها احمدی نژاد یاد زمانی افتاده که زیر تابلویی با نام جعلی خلیج ،با سران کشورهای عربی عکس انداخته بود و هیچوقت نتوانست درباره آن توضیح قانع کننده ای به مردم بدهد و سعی دارد آن نقیصه را با این حرفها جبران کند ، اما آیا این روزها وقت جبران آن کارها است ؟!»

آقای روانبخش این انتقاد را مطرح کرده است که « وقتی دستگاه اجرایی کشور نمی تواند تشخیص دهد که نگرانی های مردم چیست و اصلا نگرانی های مردم را درک نمی کند ، نمی توان توقع داشت که مشکلات حل شود و نمی توان به مردم امیدواری داد که روزهای آینده ، شاید فرجی حاصل شود! تنها امیدواری این است که مجلس ، مانع از آسیب رساندن بیشتر به مردم شود و به هرطریق ممکن از مردم حمایت کندو نگرانی های آنها را کاهش دهد ؛ این مسئولیت تاریخی بر دوش مجلس است و اگر نتواند یا نخواهد که چنین کند ، در تمام تقصیرهای دولت شریک است.»

داروی گران و ویزیت گران تر

درمان، نیازمند مدیریت جامع، عنوان یادداشت رضا صیادی است در روزنامه تهران امروز.

آقای صیادی می نویسد « هنوز یادمان نرفته که دولتمردان به مردم اطمینان خاطر دادند و با صراحت اعلام کردند که در بازار حساس دارو ، افزایش قیمت نخواهیم داشت. روز گذشته اما وزیر محترم بهداشت اعلام کرد که قیمت دارو سال گذشته 9 درصد افزایش داشت و این وعده را هم داد که در سال جاری 9 درصد دیگر بر این آمار افزوده خواهد شد.»

بنا بر نوشته آقای صیادی « مشاهدات عینی بیشتر شهروندان نشان می‌دهد که هزینه‌ ویزیت پزشکان، هزینه‌های جاری بیمارستان‌ها، هزینه عمل‌های جراحی و... در مراکز درمانی دولتی رشد چشمگیر و در مراکز درمانی خصوص رشد نجومی داشته است. حالا شما بگویید هزینه دارو فقط 9 درصد گران شده، اما مگر این آمار توانسته گرهی از کار مردم در بخش بهداشت و سلامت باز کند؟ »

آقای صیادی در پایان یادداشتش برای روزنامه تهران امروز می نویسد « مردمی که توانایی پرداخت هزینه پزشک و درمانگاه را ندارند، تنها چاره‌شان مراجعه به داروخانه محل و خرید داروهای ارزانی است که خودشان تجویز کرده‌اند.»

کارتون روز

فیروزه مظفری - روزنامه شرق

+77
رأی دهید
-28

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.