آیا همسر بنلادن مخفیگاه او را لو داده است؟
اسامه بنلادن ده سال موفق شد ردپایی از خود بر جای نگذارد. تا اینکه مخفیگاه او لو رفت و کشته شد. یک افسر بازنشستهی پاکستانی پس از تحقیقات زیاد مدعی شده که وی قربانی حسودی یکی از همسران خود شده است.
اسامه بنلادن، رهبر پیشین شبکهی تروریستی القاعده، پس از حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا، بیش از همهی تروریستها در جهان تحت تعقیب سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی بود. وی ده سال هیچ ردپایی از خود برجای نگذاشت، تا اینکه مخفیگاهش در پاکستان در تاریخ ۲ ماه مه سال ۲۰۱۱ مورد حملهی یک واحد ویژهی کماندویی آمریکا قرار گرفت، حملهای که به مرگ وی انجامید.
یک افسر بازنشستهی ارتش پاکستان به نام شوکت قدیر طی ماههای گذشته تحقیقات زیادی روی حوادثی انجام داده که به مرگ اسامه بنلادن انجامیده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارشی از تحقیقات این افسر پاکستانی را منتشر کرده است.
حسادت و رقابت زنانه
طبق این گزارش، مخفیگاه بنلادن، ویلایی سه طبقه در منطقهی ابیتآباد پاکستان بوده است. وی در این خانه با سه همسر خود زندگی میکرد. نخستین همسر او آمالالصدا که یمنی بود، بیش از سایر همسران به بنلادن نزدیک بوده است.
همسر دوم او سعاد صابر دارای گذرنامهی عربستان سعودی بود. اوایل سال ۲۰۱۱ سومین همسر بنلادن به نام خیریه که وی نیز دارای گذرنامهی سعودی بوده به ساکنان این خانه پیوست. از قرار معلوم با ورود خیریه به این خانه حسادت زیادی میان این سه زن درگرفته و هر یک تلاش میکرده توجه بنلادن را به خود جلب کند.
شوکت قدیر که برای تحقیقات خود به اسناد و مدارک سازمان امنیت پاکستان دسترسی داشته است مدعی است که محافل امنیتی پاکستان، خیریه را زنی بسیار پرخاشجو معرفی کردهاند.
کارت شناسایی همسر اول بنلادن
هشدار پسر بنلادن به پدرش
خالد یکی از پسران بنلادن که از همسر دوم او بوده است از پیوستن خیریه به مخفیگاه بنلادن شگفتزده شده است. وی بارها از سومین همسر پدرش پرسیده است که چرا به این مخفیگاه آمده است و در پاسخ شنیده که او میخواهد به بنلادن خدمتی کند.
خالد حدس میزند که منظور خیریه از این سخن خیانت به همسرش بوده است. وی این موضوع را با پدرش بنلادن در میان گذاشته، ولی از سوی او واکنشی ندیده است.
این گزارش، بنلادن را مردی درهم شکسته توصیف کرده که در ۵۴ سالگی بسیار پیرتر از سن واقعی خود بهنظر میرسیده و احتمالا از بیماری رنج میبرده است.
روی هم ۲۸ تن در مخفیگاه بنلادن زندگی میکردهاند. افزون بر او و سه همسرش، ۸ فرزند و پنج نوهی او و نیز پیک او و خانوادهاش ساکن این مخفیگاه بودهاند.
اینکه خیریه، سومین همسر بنلادن، چه نقشی در لورفتن و حمله به مخفیگاه بنلادن داشته است هنوز روشن نیست. به گفتهی مقامات آمریکایی، سرویس اطلاعاتی آمریکا (سیا) از طریق تعقیب و مراقبت پیک بنلادن به محل اختفای او پی برده است.
در جریان حملهی کماندوهای آمریکایی به این مخفیگاه، بنلادن هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. کماندوها جسد او را همراه بردند و آن را به آبهای دریای عرب سپردند.
اکنون هر سه همسر بنلادن و فرزاندانشان در پاکستان به دلیل ورود غیرقانونی به این کشور در حصر خانگی بهسر میبرند. طالبان تهدید کردهاند که اگر دولت پاکستان این افراد را آزاد نکند، با حملات تروریستی روبرو خواهد شد. طالبان گفتهاند که به قاضیها و وکلا و نیروهای امنیتی که در محاکمهی خانوادهی بنلادن دست دارند حمله خواهند کرد.
همسران بنلادن متهماند که بدون اجازهی دولت پاکستان در این کشور زندگی کردهاند. هنوز معلوم نیست محاکمهی آنان چه زمانی آغاز خواهد شد.