دانشجویان پزشکی براساس پوشش نمره فرهنگی میگیرند
یک مقام وزارت بهداشت اعلام کرده که استادان وظیفه دارند نوع لباس دانشجویان پزشکی را در کلاس درس رصد و در پایان هر ترم تحصیلی، برای دانشجو کارنامه فرهنگی صادر کنند.
وحید صرامی، معاون فرهنگی و مشاوره معاونت دانشجویی وزارت بهداشت، به خبرگزاری مهر گفته است که استاد به عنوان «مرجع» باید نوع پوشش و رفتار دانشجوی پزشکی در کلاس درس را به معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه گزارش دهد.
آقای صرامی تاکید کرده است که رصد کردن پوشش دانشجویان پزشکی در کلاس درس در قالب آئیننامه پوشش دانشجویان پزشکی اعمال میشود.
به گفته این مقام وزارت بهداشت طبق این آئیننامه محیط بیمارستان نیز یک محیط آموزشی به حساب میآید و دانشجویان پزشکی زن و مرد ملزم هستند براساس آن لباس بپوشند.
این مقام وزارت بهداشت مشخصات لباس دانشجویان پزشکی ازجمله رنگ و فرم را اعلام نکرده است. اما بهمن ماه سال جاری رئیس کارگروه حجاب و عفاف وزارت کشور از ایجاد مزون لباس «ایرانی و اسلامی» در هفت دانشگاه ایران خبر داد.
پیش از این نیز اعلام شده بود که قرار است الگوی لباس فرم ویژه در دانشکدههای پزشکی کشور اجرا شود.
نظارت بر نوع پوشش و رفتار دانشجویان، ازجمله روشهایی است که مقامهای جمهوری اسلامی در دو سال اخیر اتخاذ کرده و هدف از این اقدام را «حفظ حجاب و عفاف» و «برخورد با الگوهای غربی» اعلام کردهاند.
کامران دانشجو، وزیر علوم دولت آقای احمدینژاد، گفته بود که وضع فعلی حجاب دانشجویان در دانشگاهها «نامطلوب» است و برای حل این مساله برنامههای جدی در دست دارد.
دولت جمهوری اسلامی برای تدوین مصادیقی که «بدحجابی» دانسته، «شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها» را تشکیل داد.
«تهیه شناسنامه فرهنگی» برای دانشجویان با هدف کنترل رفتارها و «حجاب و عفاف» آنها یکی از روشهایی است که به گفته این شورا برای مقابله با بدحجابی دانشجویان درنظر گرفته شده است.
اردیبهشت سال گذشته احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، از مقامهای دانشگاهها خواسته بود که برای وادار کردن دانشجویان به حجاب از «اهرم نمره» استفاده کنند.