بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ سه شنبه دهم اسفند

بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ سه شنبه دهم اسفند

محسن نریمان نماینده اصلاح طلب مجلس ششم به روزنامه اعتماد گفته است که « تغییر نام » ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان « سرپوشی بر شکست » جناح حاکم در اداره کشور است.
 
روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه ای منتشر می شود در شماره چهارشنبه، اصغر فرهادی فیلمساز ایرانی را به خاطر دریافت جایزه اسکار آماج توهین و حمله قرار داده است.
 
روزنامه ابتکار تیتر یک شماره چهارشنبه را به اعلام موجودیت « حامیان محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی » اختصاص داده است.
 
روزنامه های تهران امروز و جام جم نتایج دو « نظرسنجی » و « برآورد » نهادهای حکومتی در باره انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را منتشر کرده اند، و روزنامه کیهان از « تشکیل واحدهای احتیاط » نیروی انتظامی برای جلوگیری از « تنش » در انتخابات مجلس خبر داده است.
 
روزنامه رسالت اظهارات وزیر ارتباطات درباره اینترنت را منتشر کرده و از قول وی نوشته که « بی اعتمادی به اینترنت» ، دلیل راه‌اندازی شبکه‌ای موازی در ایران است.
 
روزنامه خراسان  از آغاز کوچ تجار ایرانی مستقر در دبی به مسکو پس از اعلام تحریم های جدید، خبر داده است.
 
روزنامه ابتکار  هم گزارش داده که « بیمه شدگان بیش از ۷۰ درصد از هزینه دارو را آزاد پرداخت می‌کنند. »
 
تغییر نام انتخاباتی اصولگرایان برای « سرپوش گذاشتن بر شکست »
 
محسن نریمان نماینده اصلاح طلب مجلس ششم به روزنامه اعتماد گفته که « تغییر نام » ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان «سرپوشی بر شکست» جناح حاکم در اداره کشور است.
 
محسن نریمان نماینده اصلاح طلب چهار دوره مردم بابل در مجلس شورای اسلامی که پس از تصمیم اصلاح طلبان مبنی بر « شرکت نکردن در انتخابات مجلس » از ثبت نام و ورود به انتخابات خودداری کرد در گفت و گو با روزنامه اعتماد گفته است: « اصولگرایان خودشان هم قبول دارند که نتوانستند کارنامه خوبی را ارائه کنند » و « این حرف را هم ما به عنوان یک اصلاح‌طلب رقیب نمی‌زنیم، خودشان می‌گویند. خودشان این روزها مدام اذعان می‌کنند که مردم زیاد هم از کار ما راضی نیستند. »
 
این نماینده عضو فراکسیون اصلاح طلب مجلس هشتم با اشاره به اینکه « اصولگرایان حداقل از سال ۸۳ تاکنون وقت داشتند تا خودشان را به مردم اثبات کنند، بگویند چه در چنته دارند برای بهبود وضع مردم » گفته است: اصولگرایان حالا و با گذشت هفت سال «  وقتی دیدند کارنامه اصولگرایی‌شان پربار نیست، تغییر چهره دادند، سعی کردند با اسم‌های جدید بیایند که باز بتوانند مردم را جذب کنند » و «  تغییر نام دادند تا بار دیگر بتوانند با اسم‌های جدید رای جذب کنند و در قدرت بمانند. »
 
به نوشته روزنامه اعتماد، محسن نریمان با طرح این پرسش که « وقتی می‌آیند می‌گویند ما اصولگرای منتقد احمدی‌نژاد هستیم. ما اصولگرای منهای احمدی‌نژاد هستیم، یعنی چه؟ » گفته است: همه اصولگرایان « پایه‌گذار سه مرحله تاریخی مهم در تاریخ ایران هستند؛ مجلس هفتم، مجلس هشتم و دولت احمدی‌نژاد » و « هیچ‌کدام‌شان نمی‌توانند بگویند که در این سه رویداد سیاسی، نقشی نداشتند. همه دست به دست هم دادند و این سه دوره سیاسی را رقم زدند » اما وقتی «  خودشان به عملکرد سیاسی‌شان نگاه می کنند » به « اصولگرای تند و کند و منتقد » تقسیم شدند که «  معنی‌اش این است که می‌خواهند به شکست‌هایی که در قبل داشتند سرپوش بگذارند و به مدیریت سیاسی خود ادامه دهند. »
 
محسن نریمان به روزنامه اعتماد گفته است: اکنون « مردم می‌فهمند این کارها نمایشی است و برای اینکه گروهی در قدرت بماند مجبور شده این طور پوست اندازی کند. »
 
حمله کیهان به اصغر فرهادی و فیلم اسکاری «جدایی نادر از سیمین»
 
روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه ای منتشر می شود در شماره روز چهارشنبه خود، طی یادداشت اهانت آمیزی اصغر فرهادی فیلمساز ایرانی را به خاطر دریافت جایزه اسکار آماج توهین و حمله قرار داده است.
 
این روزنامه وابسته به جناح حاکم با تاکید بر اینکه « نمی دانم باید تبریک گفت یا تسلیت، وقتی ذائقه مسئولین سینمایی جمهوری اسلامی ایران با ذائقه سینمایی نظام سرمایه داری هماهنگ شده است » نوشته است: «جدایی نادر از سیمین فیلمی که جوایز متعددی از جشنواره بیست و نهمین فیلم فجر را به خود اختصاص داد، امروز از جانب سینماگران نظام سلطه بر صدر می نشیند و تقدیر می شود » و « این یعنی ماحصل تلاش مسئولین فرهنگی و سینمایی ما در سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همان می شود که آمریکا و متحدانش می پسندند. »
 
کیهان در شماره روز سه شنبه خود که بسیاری از روزنامه های ایران عکس و تیتر یک خود را به تقدیر از اصغر فرهادی به خاطر دریافت « نخستین اسکار سینمای ایران  » اختصاص داده بودند، در صفحه نخست هیچ اشاره ای به این خبر نکرده بود اما با یک روز تاخیر از فیلم جدایی نادر از سیمین در ردیف «سیاه ترین فیلم ها» نام برده و به صراحت اصغر فرهادی را مورد توهین قرار داده و نوشته است: « تکنیک خوب در خدمت ذهن بیمار، همچون شمشیری است در کف زنگی مست؛ اتفاقی که برای اصغر فرهادی افتاد تا قوت و قدرت فیلمنامه نویسی و کارگردانی او در اختیار ذهن بیمارش قرار گیرد. »
 
این روزنامه که تحت نظر نماینده آیت الله خامنه ای منتشر می شود در سه سطر پیاپی سه بار دیگر اصغر فرهادی را مورد اهانت قرار داده و نوشته که «اینها نتیجه ذهن بیماری است که در تحجر غرب زدگی پوسیده است و البته ذهن بیمار اصغر فرهادی تا زمانی مورد حمایت غرب است و جوایز آنان را دریافت می کند که زبان نظام سرمایه داری در ایران باشد، یعنی داخل ایران و برای ایرانیان فیلم بسازد در غیر این صورت مانند دستمال کهنه ای به سطل زباله فرستاده خواهد شد. »
 
یادداشت روزنامه کیهان اهدای اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان به فیلم « جدایی نادر از سیمین » اثر اصغر فرهادی را « تقدیر آمریکا از تحقیرکننده مردم ایران » توصیف کرده و نوشته است: « چیزی که دل مردم مؤمن و انقلابی را می سوزاند لبخندهای کش دار و نامه های تبریک برخی از مسئولین به مناسبت این جوایز است درست همان اتفاقی که پس از دریافت جایزه صلح نوبل توسط شیرین عبادی افتاد. »
 
روزنامه شرق اما همزمان واکنش وزیر ارشاد اسلامی به دریافت جایزه اسکار از سوی اصغر فرهادی را مورد توجه قرار داده و نوشته « اسکار فرهادی ارزشمند است. »
 
به نوشته این روزنامه، محمد حسینی روز سه شنبه در حاشیه امضای تفاهم‌نامه بیمه‌ای بین وزارت ارشاد و بیمه ایران، درباره اسکار اصغر فرهادی گفت: « این حرکتی بود که ابتدا با صدور مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد» و « ‌جدایی نادر از سیمین در جشنواره فیلم فجر به عنوان یکی از فیلم‌های برتر پنج سیمرغ را به خود اختصاص داد و خود این جوایز در معرفی این فیلم به مردم و جامعه موثر بود؛ پس از آن نیز این فیلم در مجامع جهانی مورد توجه قرار گرفت و در نهایت هم دیدیم که در طول تاریخ سینمای ایران برای اولین بار شاهد این هستیم که فیلمی از کشورمان جایزه اسکار را به خود اختصاص داده است. »
 
روزنامه اعتماد اما در یادداشتی با تیتر « اصغر فرهادی رییس دیپلماسی خط دو ایران » به تقدیر از اصغر فرهادی پرداخته و نوشته است: « چقدر باید هزینه می‌شد تا جهانیان در پیامی چندثانیه‌یی بشنوند که مردم ایران از اعطای جایزه اسکار به فیلم جدایی نادر از سیمین، خوشحالند چون در روزهایی که میان سیاستمداران حرف از جنگ، تهدید و خشونت تبادل می‌شود، نام کشورشان، ایران از دریچه باشکوه فرهنگ به زبان می‌آید. فرهنگی غنی و کهن که زیر غبار سیاست پنهان مانده است.»
 
این روزنامه می نویسد: « امروز سیاستمداران و گروه‌های سیاسی در جهان پی هنرمندان افتاده‌اند تا با تکیه بر شهرت آنها و محبوبیت‌شان، مشروعیتی برای خود دست و پا کنند، لااقل مخالفتی نبینند و حداقل از قدرت آنها برای اجرای برخی برنامه‌ها استفاده کنند » و پرسیده که « چرا مسوولان ایرانی این‌گونه نگاه نمی‌کنند؟چرا از ظرفیت بزرگ "جدایی" برای وصل افکار عمومی کشور‌ها با مردم ایران خرسند نشدند؟ »
 
روزنامه اعتماد با تاکید بر اینکه « فرهادی به حق رییس دیپلماسی خط دو ایران است » افزوده است: « مگر نه اینکه در هیاهوی ایران‌هراسی در امریکا که آمار اخیر اعلام شده از سوی مرکز نظرسنجی گالوپ در ایالات متحده هم مهر تاییدی بر آن زده، به‌جای انگشت تهدید تکاندن، دست‌های تشویق برای فرهنگ ایرانی تکانده می‌شوند » و « گو تا ببینند این پیروزی بزرگی بود که با "جدایی" حاصل شد. »
 
این روزنامه همچنین ضمن اشاره به اینکه در دیپلماسی عمومی جدید یا همان دیپلماسی خط دو  « این شهروندان کشور‌ها و درست‌تر بگوییم، نخبگان جوامع هستند که با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند » به مقام های جناح حاکم توصیه کرده تا « به‌جای تفحص در هزارتوی لابی‌های سیاسی- صهیونیستی اسکار » بهتر است « می‌توان دیپلماسی خط دو، گفت‌وگوی افراد غیررسمی برای دست یافتن به نوعی ادبیات تنش‌زدا میان دو طرف،را نظاره‌گر بود و از ثمراتش بهره گرفت. »
 
وزیر ارتباطات: به اینترنت اعتمادی نیست
 
روزنامه رسالت اظهارات وزیر ارتباطات درباره اینترنت را منتشر کرده و از قول وی نوشته که « بی اعتمادی به اینترنت» ، دلیل راه‌اندازی شبکه‌ای موازی در ایران است.
 
به نوشته این روزنامه، رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه « اعتمادی به شبکه اینترنت نیست » گفته است: « بسیاری از کشورها شبکه ای موازی اینترنت را در کشور خود راه اندازی کرده اند، از این رو ما نیز اینترنت پاک را به تعبیری شبکه ای موازی با شبکه اینترنت در کشور راه اندازی می کنیم. »
 
وزیر ارتباطات همنچنین « وجود آسیب های امنیتی در کنار آسیب های فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی در شبکه اینترنت » را دلیل دیگر تصمیم مقام های جمهوری اسلامی برای راه اندازی « شبکه ای موازی در کنار اینترنت‌« ذکر کرده و گفته است « مشابه ایده شبکه ملی اطلاعات که ما امروز آن را به عنوان برنامه درحال پیاده سازی داریم امروز در بسیاری از کشورها شکل گرفته است. »
 
روزنامه رسالت از قول رضا تقی پور نوشته است که « یکی از راههای شکل گرفتن اینترنت پاک به صورت منطقه ای و بین المللی، ارتباط همین شبکه های امن و پاک است که می تواند شبکه ای را فراتر و با محتوای سودمندتر برای انسان ها شکل دهد. »
 
کوچ تجار ایرانی از دبی به مسکو
 
روزنامه خراسان از آغاز کوچ تجار ایرانی از دبی به مسکو پس از اعلام تحریم های جدید خبر داده است.
 
این روزنامه نوشته که « طی هفته های اخیر تقاضای فعالان اقتصادی ایرانیان مقیم امارات عربی متحده برای انتقال فعالیت خود به روسیه افزایش یافته است » و  یادآوری کرده کرده که این روند پس از  «اعمال برخی محدودیت های در گشایش اعتبار بانکی » و « چند برخورد نادرست با تجار بزرگ در این منطقه » شتاب گرفته است.
 
روزنامه خراسان همچنین نوشته که طی روزهای اخیر « درخواست برای دریافت بروشورهای آشنایی با مسایل بانکی و تجاری روسیه » هم « از نمایندگان تجاری ایران در روسیه رشد چشمگیری داشته است.»
 
«بیمه شدگان بیش از ۷۰ درصد از هزینه دارو را آزاد پرداخت می‌کنند»
 
روزنامه ابتکار از قول رهبر مژده ای آذر، رییس انجمن داروسازان ایران، نوشته است: با وجود پرداخت هزینه های بیمه از سوی بیمه شدگان  « دارندگان بیمه بیش از ۷۰ درصد از هزینه های دارویی را به صورت آزاد پرداخت می‌کنند.»
 
این روزنامه از قول رییس انجمن داروسازان نوشته که « متاسفانه تعدادی از داورها مشمول بیمه نیست » و «  به عبارتی در سیاست خاصی از پوشش بیمه خارج می‌شود و اگر توسط دکتر تجویز شود، با نرخ آزاد برای بیمار محاسبه می‌شود » و این در حالی است که « بارها از سازمان تامین اجتماعی خواسته شده است تا در زمان از رده خارج کردن دارویی از فهرست بیمه نظر انجمن داروسازان را جویا شود و براساس تفاهم نامه ای مشترک در این زمینه اقدام شود، اما تاکنون سازمان تامین اجتماعی نظرات خود را بر ما تحمیل کرده است. »
 
مژده ای آذر همچنین گفته که «از رده خارج کردن داروهای عادی توسط سازمان های ذی ربط نوعی بی عدالتی اجتماعی است » و تاکید کرده که در حال حاضر شرکت های بیمه‌ ضعیف و ناتوانی داریم که « یا به علت ضعف مدیریت یا نداشتن اعتبار، توان پوشش مناسب داروها را ندارند و به این واسطه موجبات نارضایتی مردم، داروخانه ها و تامین کنندگان داروفراهم می‌شود. »
 
«نرخ مشارکت احتمالی مردم تهران در انتخابات مجلس ۳۷ درصد»
 
روزنامه های تهران امروز و جام جم نتایج دو « نظرسنجی » و « برآورد » نهادهای حکومتی در باره انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را منتشر کرده اند.
 
روزنامه تهران امروز نوشته « نتایج یک نظرسنجی که تا ابتدای هفته جاری در تهران انجام شده، میزان مشارکت شهروندان تهرانی در نهمین دوره انتخابات مجلس به بیش از ۳۷ درصد رسیده است. »
 
روزنامه جام جم وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم نوشته است: « برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد میزان مشارکت در کل کشور نسبت به دوره گذشته انتخابات مجلس افزایش خواهد داشت. »
 
این روزنامه البته این تاکید کرده که « میزان مشارکت در کل کشور بیش از ۵۷ درصد برآورد شده است » اما « با توجه به آمار حدود ۱۵ درصد از افراد که گفته‌اند هنوز تصمیمی برای حضور یا عدم حضور در انتخابات نگرفته‌اند و پیش‌بینی می‌شود بخشی از آنها در انتخابات شرکت کنند، میزان مشارکت در کل کشور به نسبت دوره گذشته انتخابات مجلس افزایش خواهد داشت. »
 
« تشکیل واحدهای احتیاط » برای مقابله با « تنش » در انتخابات
 
روزنامه کیهان اظهارات فرمانده نیروی انتظامی درباره « تشکیل واحدهای احتیاط » برای جلوگیری از «  تنش » در جریان انتخابات مجلس را منتشر کرده است.
 
به نوشته این روزنامه، اسماعیل احمدی مقدم با تاکید بر اینکه « نیروی انتظامی آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات امن را دارد » اعلام کرده که « واحدهای احتیاط نیز برای تامین امنیت تشکیل شده است. »
 
احمدی مقدم گفته است: « در گذشته در برخی از شهرهای کوچک تنش هایی به وجود می آمد که تا زمان رسیدن نیروهای پلیس خسارت هایی بر جای می گذاشت » اما امسال و در روز انتخابات « علاوه بر حفاظت از صندوق ها و تجمیع آرا » قرار است « واحدهای احتیاط در مناطقی که سابقه تنش وجود دارد اعزام شده و مستقر شوند. »
 
به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی همچنین گفته است: « در این دوره روند تبلیغات به خوبی و آرامی پیش می رود و تنها در برخی از شهرهای کوچک تنش هایی از جمله حمله به خودروی نامزدها و مواردی نزاع وجود داشت که با مذاکره و حضور به موقع ماموران و کنترل اوضاع آسیب جدی به وجود نیامد. »
 

اعلام موجودیت «حامیان انتخاباتی احمدی نژاد و رحیم مشایی»
 
روزنامه ابتکار تیتر یک شماره روز چهارشنبه خود را به اعلام موجودیت « حامیان محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی » اختصاص داده و نوشته است: « حامیان احمدی نژاد و مشایی با عنوان "جبهه توحید و عدالت" به انتخابات وارد شدند. »
 
این روزنامه با اشاره به اینکه « انتشار یک لیست انتخاباتی جدید در روز سه شنبه جنجال‌ساز شد، به‌ گونه‌ای که بسیاری از افراد حاضر در این لیست، انتساب خود به این فهرست را تکذیب کردند »، گزارش داده که «حجت‌الاسلام شریف‌زاده سخنگوی جبهه نوظهور" توحید و عدالت" با اعلام اینکه حامی عملکرد محمود احمدی نژاد در دو دوره‌ نهم و دهم هستیم، لیست ۳۰ نفره این تشکل برای انتخابات مجلس نهم را اعلام کرد » و « البته بر نزدیکی خود و جبهه متبوع اش با مواضع اسفندیاررحیم مشایی نیز تاکید کرد. »
 
روزنامه ابتکار در عین حال از « تکذیب گسترده نامزدهای این فهرست » خبر داده و نوشته است: « ساعتی پس از اعلام این فهرست، بسیاری از افرادی که نام آنها در فهرست جبهه توحید و عدالت منتشر شده بود و برخی از تشکل‌های معروف که اسم نامزدهای خود را در لیست مشاهده کردند » هر گونه « انتساب خود به این فهرست تازه منتشرشده » را تکذیب کردند.
 
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با تیتر « جبهه توحید و عدالت به بازار انتخابات آمد » نوشته که « چراغ خاموش مشایی روشن شد. »
 
روزنامه همشهری ضمن انتشار خبر اعلام موجودیت ائتلاف انتخاباتی «حامیان احمدی نژاد و مشایی » نوشته که از فهرست ۳۰ نفره کاندیداهایی که این ائتلاف برای تهران منتشر کرده، شش نفر با فهرست جبهه پایداری و چهار نفر با جبهه متحد اصولگرایان مشترک است و اسامی ۲۰ کاندیدای دیگر تنها در فهرست « حامیان احمدی نژاد و مشایی » دیده می شود.

+111
رأی دهید
-30

kamran631 - لیون - فرانسه
دوستان عزیز توجه بفرمائید که تحریم انتخابات یعنی‌ از خانه بیرون نرفتن ! چون که حتّی راه رفتن شما در خیابان با عنوان شرکت با شکوه در انتخابات به این طرفی‌‌ها قالب خواهد شد ! در روز انتخابات، ما حتّی از خیابان سفارت جمهوری آخوندی رد هم نخواهیم شد.!
‌چهارشنبه 10 اسفند 1390 - 10:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.