فرصتی تاریخی برای طراحی آینده ایران - دکتر بهروز بهبودی

 

سی و دو سال پس از انقلاب اسلامی و برآمدن نظام ولایت فقیه که طی این مدت ایران غنی و ثروتمند را به فلاکت کشیده و با برپایی سیستمی پلیسی و امنیتی، خفقان و سرکوب را بر مردم تحمیل کرده و امروز نیز سرزمین ما را در معرض تهدیدات جدی قرار داده، بار دیگر به یک مقطع سرنوشت ساز تاریخی نزدیک می‌شویم که این بار باید از این فرصت با درایت و هوشمندی برای ساختن سرزمینی آباد و جامعه‌ای آزاد و آینده‌ای روشن بهره‌برداری کنیم. با توجه به شرایط موجود و تحولاتی که در صحنه داخلی و عرصه بین‌المللی جریان دارد بدون تردید زمینه‌های فروپاشی و سقوط نظام اسلامی فراهم شده و رژیمی که نه سر سازگاری با مردم خویش و نه با جامعه بین‌المللی دارد سرنگون خواهد شد. با این حال اگر از تجربه تلخ انقلاب بهره نگیریم و از هم اکنون خطوط و رئوس مسایل آینده را روشن نسازیم و بر محور آن توافق نکنیم، به یک آینده روشن و باثبات دسترسی پیدا نخواهیم کرد.
انقلاب سال 57 در شرایطی به وقوع پیوست که تا یک سال پیش از آن جامعه در آرامش و امنیت به سر می‌برد و با تمام نقائصی که وجود داشت، هیچکس ـ حتی هیچیک از رهبران انقلاب ـ احتمال نمی‌داد که اوضاع ظرف یک سال دگرگون شود. مردم در یک حالت تب آلوده و هیجانی در متن انقلاب قرار گرفتند و هر چند که می‌دانستند چه چیزهائی را نمی‌خواهند، امّا نمی‌دانستند به دنبال چه چیز می‌گردند و لذا طرح روشن و قابل درکی از آینده نداشتند. آنچه در انقلاب مطرح می‌شد ایرادات و اشکالاتی بود که به سیاست‌ها و عمکلردهای نظام گذشته وارد می‌کردند. این البته بدان معنا بود که می‌خواهند از این پس گرفتار این معضلات نباشند ولی هیجانات آنچنان شدید بود که گویی نیازی به طراحی وضعیت آینده نمی‌دیدند و به لحاظ اعتماد مطلقی که به رهبران انقلابی، بخصوص آیت‌الله خمینی، داشتند تمام مقدرات خود را به دست آنها سپردند و نتیجه آن شد که آیت‌الله خمینی نظام شناخته نشده‌ای به نام «ولایت فقیه» را به جامعه تحمیل کرد که هنوز بر سر چگونگی آن حتی میان روحانیون ارشد بحث و جدل وجود دارد و هر کسی تعبیر خاصی از آن را ارائه می‌دهد. حتی محور اصلی مطالباتی که مردم مطرح می‌کردند و عمدتاً بر گرد موضوع حقوق بشر دور می‌زد به سرعت به فراموشی سپرده شد و محاکمات چند دقیقه‌ای به راه افتاد و ماشین اعدام مخالفان آغاز به کار کرد که سی و دو سال است قربانی گرفته و هنوز هم می‌گیرد.
در مقطع انقلاب اگر به دلائلی که اشاره شد، انگیزه و فرصت کافی برای طرح ریزی آینده وجود نداشت و مردم نیز جزئیات مسائل سیاسی را تجربه نکرده بودند، امّا امروز مردم ایران پس از سه دهه مبارزه و تلاش برای دستیابی به آزادی و دمکراسی به دنبال تجربه‌هایی که در دوره به اصطلاح سازندگی و بعد از آن دوره اصلاحات و سپس حاکمیت اصولگرایان در هفت ساله اخیر کسب کرده‌اند، به آن درجه از رشد و کفایت سیاسی و اجتماعی دست یافته‌اند که بتوانند طرحی جامع و کامل از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی برای اداره امور کشور خود تنظیم و تدوین کنند. اساساً سطح رشد و آگاهی مردان و زنان و جوانان امروز جامعه ایران با دوره گذشته قابل مقایسه نیست. در آن دوران دانشجویان، جوانان و زنان و طبقات مختلف نظیر نویسندگان و روزنامه‌نگاران و هنرمندان و غیره صرفاً تحت تاثیر تبلیغات چپی و مذهبی و ملی گرایانه‌ای که هیچگاه ابعاد و جزئیات آن به طور روشن بررسی نشده بود جذب انقلاب شدند، امّا امروز جامعه ایران کلیه این آموزه‌ها را در عمل و به طور ملموس تجربه کرده و مزیت و نقصان هر یک از این آموزه‌ها را به روشنی دریافته است. خطایی بزرگ خواهد بود که با داشتن چنین آگاهی‌ها و تجربه‌هایی، باز هم ملت ایران به دامان یک دیکتاتوری دیگر درغلتد.
به رغم آنچه که کارگزاران و سخنگویان رژیم اسلامی علیه اپوزیسیون تبلیغ می‌کنند و قصد دارند اپوزیسیون جمهوری اسلامی را ضعیف و بی‌اثر جلوه دهند، باید گفت که اپوزیسیون رژیم اسلامی اتفاقاً بسیار قوی و کارساز بوده است. همین که نهادهای نظامی و انتظامی و قضایی شدیدترین سرکوب‌ها را انجام می‌دهند و تا کنون هزاران نفر را اعدام کرده و دهها هزار نفر را به بند و زنجیر کشیده و کلیه مطبوعات آزاد و رسانه‌ها را با اعمال زور خاموش کرده‌اند، نشانه ترس و وحشتی است که رژیم اسلامی از مخالفان خود دارد.
دانشجویان ایرانی در طول این سال‌ها مبارزه‌ای مستمر و پیگیر را علیه نظام ولایت فقیه ادامه داده‌اند و تاوان آن را با حبس و زندان و محرومیت از تحصیل پرداخته‌اند و هنوز هم می‌پردازند. دانشگاههای ایران همچنان پرجوش و خروش علیه نظام دیکتاتوری مبارزه می‌کند و هر روز صحنه درگیری و رویارویی نیروهای بسیجی حکومت با دانشجویان است ولی با این همه، دانشجویان ایرانی که مایه افتخار جامعه هستند لحظه‌ای میدان مبارزه و ستیز را ترک نکرده‌اند. زنان ایرانی مبارزه علیه حکومت اسلامی را از نخستین روزها با تظاهرات اعتراضی علیه حجاب و پوشش اجباری که با «یا روسری یا توسری» به آنان تحمیل می‌شد آغاز کردند و در تمام مدت سی و دو سال گذشته در صحنه بوده‌اند. زنان ایرانی طی سه دهه در میدان مبارزه مدنی و سیاسی با رشادت و شهامت فعالیت کرده‌اند و صدها تن از آنان به زندان و شکنجه دچار شده‌اند. از این نظر نه تنها زنان کشورهای مسلمان منطقه خاورمیانه، بلکه حتی زنان اروپایی و آمریکایی نیز قابل مقایسه با زنان و دختران ایرانی نیستند و در هیچ کشوری زنان و دختران، این همه تلاش و کوشش برای دستیابی به حقوق خود نکرده‌اند و مهم‌تر اینکه از نظر آگاهی و رشد سیاسی نیز به پای زنان و دختران هوشمند و فرهیخته ایرانی نمی‌رسند. از سوی دیگر روزنامه‌نگاران، نویسندگان، هنرمندان، اهل رسانه و مطلبوعات و عموم طبقات اجتماعی در تمام این سال‌ها از مبارزه با رژیم اسلامی و عوامل سرکوبگر آن باز نایستاده‌اند و بسته به توانایی و امکاناتی که داشته‌اند در راه دسترسی به آزادی و دمکراسی و حق حاکمیت خویش تلاش کرده‌اند. در کدام یک از کشورهای منطقه، نظیر تونس و مصر و لیبی و حتی سوریه، چنین اپوزیسیون قوی و پردوامی را می‌توان سراغ کرد؟ گروهها و سازمان‌های اپوزیسیون در این کشورها، تازه از یک سال قبل فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند که به پیروزی هم رسیده‌اند.
از طرف دیگر اپوزیسیون خارج کشوری جمهوری اسلامی نیز از کفایت و قابلیت بسیار زیادی برخوردار است. در طول این سال‌ها بیش از یکصد و چهل نفر از رهبران و چهره‌های شاخص اپوزیسیون در خارج از کشور توسط مأمورین رژیم اسلامی ترور شد‌اند و در این راه جان باخته‌اند. علاوه بر این دهها سازمان و حزب سیاسی در تمام این مدت پیکار پیگیری را علیه رژیم ولایت فقیه سازمان داده و پیش برده‌اند. حدود شش میلیون نفر از ایرانیان در مخالفت با جمهوری اسلامی ناگزیر از ترک وطن و تحمل شرایط سخت غربت شده‌اند و با تمام محدودیت‌هایی که از نظر مالی و غیره داشته‌اند توانسته‌اند صدای جوانان و زنان و مردان داخل ایران را که زیر سرکوب خشونت‌بار هستند به گوش مجامع بین‌المللی برسانند و افکار عمومی جهان را از آنچه بر مردم ایران می‌رود آگاه سازند. بیهوده نیست که جمهوری اسلامی با صرف میلیاردها دلار برای ایجاد احزاب و سازمان‌های مصنوعی و تشکیل شبکه‌های رسانه‌ای دروغین و اعزام جمعی از وابستگان خود برای رخنه و نفوذ در میان سازمان‌ها و گروهها، تلاش می‌کند فعالیت اپوزیسیون را منحرف و خنثی سازد. صدها هزار نفر از ایرانیان مقیم خارج کشور در رشته‌های مختلف دانشگاهی، پزشکی، حقوق، مدیریت و بازرگانی و سیاسی موقعیت‌های ویژه‌ای کسب کرده‌اند و توانسته‌اند در چگونگی روابط کشورهای غربی با جمهوری اسلامی اثرگذار باشند.
اگر امروز نظام اسلامی در داخل دچار اختلاف و تشتت شدید گشته و پایگاه مردمی و شرعی و سیاسی خود را از دست داده و کار به جایی رسیده که جناح‌ها و گروههای سیاسی از رژیم رویگردان شده‌اند و اختلافات سیاسی به جنگ تنازع تبدیل گشته است، این‌ها همه نشانه‌ای از عاملیت و تاثیرگذاری اپوزیسیون درون و بیرون کشور است. همین گسستگی و گسیختگی امور در سطوح بالای سیاسی و شکاف عمیقی که بین مردم و حکومت ایجاد شده برای از پا درآوردن رژیم ولایت فقیه کفایت می‌کند و حتی اگر فشارهای خارجی نیز در میان نباشد حکومت در زمانی نه چندان طولانی سقوط خواهد کرد. در این حال فشارهای افزایش یابنده بین‌المللی نیز موجب تسریع این روند خواهد شد. همانگونه که می‌دانیم به دنبال انتشار گزارش رئیس آژانس اتمی و نیز افشاء طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا کشورهای غربی بر آن شدند تا به منظور جلوگیری از دسترسی حکومت ایران به بمب هسته‌ای و وادار ساختن جمهوری اسلامی به قطع حمایت از گروههای تروریستی ـ نظیر حزب‌الله و حماس و جهاد اسلامی ـ در منطقه که هر روز توطئه آفرینی می‌کنند، تحریم‌های جهانی را علیه ایران افزایش دهند. علاوه بر آن که آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، سوئیس و حتی کره جنوبی تعداد زیادی از شرکت‌ها و اشخاص حقیقی را به فهرست تحریم‌های پیشین خود افزودند، برای نخستین بار بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سوی بریتانیا و آمریکا مورد تحریم واقع شد و در حال حاضر نیز اتحادیه اروپا درصدد تحریم خرید نفت از ایران برآمده و موضوع را مورد بررسی قرار داده است. در این میان حمله بسیجی‌های حکومتی به سفارت بریتانیا در تهران و خوابگاه دیپلمات‌های انگلیسی و تخریب تجهیزات سفارتخانه و وسایل شخصی کارکنان که نشانه‌ای از زیرپا گذاشتن موازین بین‌المللی و موازین اخلاقی بود، بحران تازه‌ای در روابط رژیم اسلامی با کشورهای غربی ایجاد کرد که بی‌تردید موجب ضعف و انزوای بیشتر آن در سطح جهانی خواهد شد.
عرصه آنچنان بر جمهوری اسلامی تنگ شده است که برخی رهبران سیاسی و نظامی، وقوع جنگ را تنها راه نجات خود می‌بینند و به همین سبب است که می‌بینیم علناً تهدید به بستن تنگه هرمز کرده و یک مانور نظامی در این رابطه برگذار کرده‌اند. مقامات رژیم می‌دانند که جامعه جهانی بستن این معبر حیاتی را تحمل نخواهد کرد و حتی به حمله نظامی روی خواهد آورد. با این حال این مقامات همچنان دست به تحریک و تهدید می‌زنند و عملاً بر طبل جنگ می‌کوبند تا شاید بدین طریق راه نجاتی برایشان باز شود.
امّا جنگ نیز راهگشای جمهوری اسلامی نخواهد بود و رژیم دیکتاتوری حاکم بی‌تردید سر نوشتی جز سقوط قریب الوقوع ندارد. این بر عهده ما مردم ایران است که آینده کشورمان را از هم اکنون طراحی کنیم.

دکتر بهروز بهبودی
contact@bbehbudi.com 

+486
رأی دهید
-39

دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
سلام به همه هم وطنان آزاد اندیش. من از چند سال پیش به این سایت می اومدم ولی بعد از کودتای 88 دیگه خیلی دل و دماغ نداشتم اگر هم می اومدم کامنت ها رو می خوندم ولی کامنت نمی ذاشتم تا امروز که یه بار دیگه تصمیم گرفتم کامنت بذارم!امیدوارم من رو تو جمع تون پذیرا باشید!به امید ایران آزاد
شنبه 22 بهمن 1390 - 19:38
saman-uk - لندن - انگلستان
در این گرگ و میش زمانه که جمعی از درد و پریشانی به خود می پیچند ، سردار و شاهزاده در تب قدرت می سوزند و انگار مخلوقات عالم گرد امده اند تا بر ایشان خدمتگزارند . باشند کسانی که اینگونه برای ارتقای اگاهی جامعه قلم زنند .
شنبه 22 بهمن 1390 - 21:29
said saidi - استهکلم - سوئد
سلام به دانشجوی ایرانی‌،،،،، هر ایرانی‌ در قلب ما جا دارد ما همه با هم هستیم، هر چند میخواهند ما را جدا کنن ولی‌ باید هوشیار باشیم و در هر مذهب یا عقیده‌ای که هستیم حتّی رضا پهلوی با هم یک پارچه باشیم تا روزی ایرانی‌ آزاد داشته باشیم.. ما را اینجوری جدا کردن که، اون بسیجی‌ اون حزب‌ا‌لله اون سپاهی اون کمیته‌ای اتحاد را از ما گرفتن و این بلاها را سر ما آوردن. به آن روز که همه ایرانی‌ باشیم. زنده باد ایران
شنبه 22 بهمن 1390 - 22:12
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
درود بر شما دکتر جان واقعا تحلیلت عین حقیقت بود!من دانشجویی که یه موقع بچه بودم فکر می کردم جمهوری اسلامی عین عدالت و ته دنیاست و همیشه با بابام بحث می کردم حالا خودم به این نتیجه رسیدم که این ها همش دروغ وتبلیغاته!این حرفت واقعا خیلی عالی بود که گفتی الان مردم ایران فهمشون رفته بالا مخصوصا زنا واقعا درسته چون مردم ایران تجربه می کنن به شناخت درستی می رسن مثل خارجی ها نیست که نمی دونن ما چی می کشیم!. به امید ایران آزاد هیپ هیپ هورا...
شنبه 22 بهمن 1390 - 22:38
arashia - شیراز - ایران
یکی از خوبی های گسترده شدن وسائل ارتباط جمعی شناخت حرافانی مثل این آقاست .همه کسانی که که در ایران زندگی می کنند می بینند ما یه مشکلاتی مثل مشکل مدیریت کلان استراتژیک خصوصا در بخش اقتصاد وتحزب دربخش سیاسی داریم که انشاالله اینها هم درست می شوند
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 04:30
hamood - دبی - امارات
آنکس که هر نیروی اپوزیسیون را تضعیف کند یا خائن است یا جاهل. بامید اتحاد کلیه اپوزیسیون داخلی و خارجی , از هر سلیقه و تفکری که هستند تا زمانی که ,با سرنگونی استبداد مذهبی ,در یک انتخابات صد در صد آزاد رای واقعی مردم نوع حکومت را تعیین کند.
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 05:39
ghafas - مشهد - ایران
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران. یه روشنفکر دیگه ...خدایا شکر ..خوش اومدی مجددا خوش اومدی
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 05:43
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
said saidi - استهکلم - سوئد. با سلام واحترام افتخار می کنم که این چنین هم میهنان آزاد اندیشی دارم اینکه شما می گی کاملا درسته حکومت هم همینو می خواد ولی کور خوندن ونشونش اینه که من به عنوان یک دانشجوی ایرانی که هرگز گول دروغ های رژیم رو نخواهم خورد حکومتی که قصد داره ملت رو خر کنه که تو دانشگاه یه بنر بزرگ زده با عکس خامنه ای زیرش هم نوشته مردی از خراسان ظهور خواهد کرد که در دست چپ او سستی وجود دارد امام باقر(ع) یعنی اینها اینقدر شعور دانشجوها رو پایین گرفتن در حالی که ما فریب نخواهیم خورد و اینبار کشورمون رو از دست این ضحاک ها نجات خواهیم دادبه امید ایرانی آزاد با سپاس
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 06:20
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان
ایران عزیز آریایی فقط به یک شرط می‌تونه آینده‌ای روشن داشته باشه که اولا نسل هرچی‌ آخوند بی‌ صفت تو ایران کنده بشه دوما بساط اسلام زمان جاهلیت محمداز ایران برچیده و به زباله دان تاریخ سپرده بشه و در آخر تمامی‌ مساجد و امام زاده‌ها تخریب .. بشه.
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 06:29
sepherdad - سیدنی - استرالیا
دکتر بهبودی با درود ، این که شاه سابق ایران دیکتاتور بوده، باید مایه افتخاره ما ایرانیان باشد، چرا که تنها یک دیکتاتور میتواند یه ملت را که نمی‌تواند با منطق و خرد تصمیم بگیرد هدایت کند، حتا بد از ۳۲ سال مردم ایران و دانشجویان پیروی کسی‌ را کردن که عضو شورای انقلاب و مجمع تشخیص مصلحت نظام هست. من به شخصه باور ندارم که ایران با دمکرسی به جایی‌ می‌رسد ، کسی‌ که برای یه کیلو سیب زمینی رای خود را میفروشد نمی‌تواند انتخابش دارای ارزش باشد.ملتی که تحصیل کردهگانش تاریخ ۱۴۰۰ سال پیش کشورهای همسایه را از ۳۰ سال پیش خودش بهتر میداند ، به دمکرسی نمیرسد!
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 13:02
golly47 - فرانکفورت - المان
akhond kosh 2012 -بیرمنگهام - انگلستان - من هم همین عقیده را دارم ولی‌ بزور بخواهی اسلام را ازبین ببری دوباره پس از مدتی‌ همین آش و همین کاسه است ما در حال حاضر مثل سیصد سال قبل اروپا هستیم ملت ایران بایست از نظر سواد سیاسی و اجتماعی و دین و مذهب و غیره به تکامل برسه و این زمان می‌خواهد ( گر‌ صبر کنی‌ ز غوره حلوا همی‌ سازمی ) و این دو سه نسل طول خواهد کشید
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 15:12
uk 1976 - لندن - بریتانیا
چیزی جز مرگ حکومت اسلامی برای همیشه در ایران نمیخواهیم و چاره ما فقط دمکراسی غربی است
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 00:14
sam_1355 - كويت - كويت
جناب اقای دکتر بهبودی بهائی زاده شما نشته سر کودی میکی لنکش کن شما برو با ثروت بدرت خوش باش شما رو به سیاست جکار
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 01:00
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
akhond kosh. شما هم دیگه خیلی داری تند میری و از اون ور بوم میوفتی پایین. من هم مثل شما با آخوند مخالفم البته با آخوندی که از لباسش به نفع خودش استفاده کنه ولی شما حرف دهنت رو بفهم بعد بزن اگه پیامبر اسلام (ص) نتونسته رو شما تاثیر بزاره و دین اسلام را برای خودت نمی پسندی به خودت مربوطه ولی اجازه نداری به عقاید مذهبی ملتی توهین کنی. هزاران سال دیگه هم که بگذره مردم هم به مسجد و هم به پیامبرشان بی هرمتی نمیکنند اگر ایرانی باشند. شما یا خیلی shallow هستی یا اصلا ایرانی نیستی والا از این نسخه ها نمیپیچیدی. اگر در مخالفت با حکومت در صف شماها هستیم دلیل نمییشه در مقابل هر یاوه گویی ساکت بمونیم
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 03:03
freepersia - کلگورلی - استرالیا
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان کاملا باهات موافقم.
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 11:05
golly47 - فرانکفورت - المان
بهروز رضازاده - سیدنی - استرالیا - ایرانی‌‌ها حق دارند راجب به اسلام هرچی که میخواهند به گویند زیرا این دین بزور شمشیر وارد ایران شد اگر ما بر اسلام در ۱۴۰۰ ساله پیش پیروز می‌شدیم حالا جهان اول بودیم نه سوم ( ادب را رعایت کن در حرف زدن )
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 15:43
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
golly-47. شما میتونی نپذیری کما این که خیلی از ایرونیها به همین بهانه اقامت گرفتند و دارند زندگیشونو میکنند ولی حق ندارند توهین کنند مگه شما جرات میکنی جلوی یک بودایی یا یهودی یا هر دین دیگه ای به بزرگانشون توهین کنی یا فقط چون اینجا کسی نمیتونه ببیندتون و خودتون را پنهان کردید شجاع شدین و یاوه گویی میکنید! ترسوها اگه جرات دارید یکی از این حرفها را رودر رو به مسلمانان بگید تا از بدنیا آمدنتون پشیمان شوید. من به آخودند و دولت کاری ندارم ولی یک مسلمانم و از دینم تا آخرین نفسم دفاع میکنم چه خوشت بیاد چه نیاد
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 19:38
uk 1976 - لندن - بریتانیا
اخوند کش سرباز بزرگ وطن به شجاعت تو ایمان داریم دوست داریم قهرمان فریاد تنها راه مبارزه
‌سه شنبه 25 بهمن 1390 - 10:06
golly47 - فرانکفورت - المان
من گفتم اسلام با زوره شمشیر وارد ایران شد هیچ دین دیگری به زوره شمشیر خودشو به مردم دنیا تحمیل نکرده من نه از تهدید تو میترسم نه از تمام ارتش‌های دنیا تو به خاطره اسلام بمیر من هم به خاطره وطنم طبیعت وطنم من را به وجود اورد نه اسلام ( ادب را فراموش نکن )
‌سه شنبه 25 بهمن 1390 - 11:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.