میکروبهای موجود در ناف
ناف یک سوراخ بسته شده روی شکم است که وقتی بند ناف از نوزاد جدا می شود، ایجاد می گردد. ناف می تواند محیطی برای زندگی انواع میکروب ها و قارچ ها باشد.
در انسان ها ناف به دو صورت وجود دارد:
1- تو رفته
2- بیرون زده
با توجه به این که ناف در اثر بریدن بند ناف، به صورت زخم ایجاد می شود و شکل آن ربطی به ژنتیک انسان ندارد، می توان از ناف برای تمایز دوقلوهایی که وجه تمایز دیگری ندارند استفاده کرد.
به گزارش دیسکاوری، محققین دریافتهاند که نافهای تورفته میتوانند به طور متوسط خانه 60 تا 100 یا حتی بیشتر گونه باکتری، مخمر و قارچ باشند. این مطالعه نشان میدهد که ناف شما میتواند بهشتی برای موجودات متنوع باشد!
راب دان، از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، توضیح میدهد که در ناف افراد عادی، بین 60 تا 70 گونه موجود ریز پیدا شده و با توجه به این که موجودات ساکن ناف شما، لزوما همان موجوداتی نیستند که در ناف افراد دیگر زندگی میکنند، به طور کلی در این مطالعه 1400 گونه از این موجودات در ناف افراد مختلف یافت شد.
محققین در این مطالعه ناف 391 زن و مرد را از نقاط مختلف، با سن و زمینه اخلاقی و عادات متفاوت بررسی کردهاند. در این میان، آنها به مخمرها و قارچهای جالبی رسیدهاند.
بررسیهای اولیه نشان میدهد که ترکیب موجوداتی که در ناف هر شخص زندگی میکنند، برای آن فرد منحصر به فرد است
البته هنوز محققین نمیدانند که چه عامل یا عواملی باعث تفاوت ترکیب گونههای موجود در ناف افراد میشود. به نظر نمیرسد که جنسیت، قومیت، سن یا حتی میزان دوش گرفتن و شستشو در آن موثر باشد.
برخی از این باکتریها در افراد مشابه هستند، اما باکتریهای منحصر به فرد از کجا آمدهاند؟ شاید پاسخ این سوال به داستان زندگی هر فرد برگردد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید برخی از این باکتریها روی پوست سایر نقاط بدن شما هم زندگی میکنند. درست است که امروزه مردم به شستشو خیلی اهمیت میدهند و نمیخواهند هیچ نوع باکتری روی پوستشان باقی بماند، اما در واقع برخی از این باکتریها، خط مقدم دفاعی بدن ما محسوب میشوند. آنها اولین سپر پوست ما در برابر آلودگیهای بیرونی هستند و اگر آن را از روی پوست برداریم، خود را در معرض عفونتهای پوستی قرار دادهایم.
احتمالا پیش از این، در مورد میکروب هایی که در رودههای ما زندگی میکنند و خیلی هم برای ما مفید هستند شنیدهاید.
از سوی دیگر، در مطالعه دیگری، الیزابت آرکای و همکارش کوین تایس از دانشگاه نوتردام به این نتیجه رسیدند که باکتریهایی که روی بدن انسانها زندگی میکنند، میتوانند روی رفتار آن ها تاثیرگذار باشند.
استروئیدها و سایر موادشیمیایی طبیعی که باعث بوی زیر بغل انسانها میشوند را در نظر بگیرید. همه این مواد، محصول متابولیسم باکتریها هستند و میتوانند روی تعاملی که ما با دیگران داریم اثر بگذارند.
برای مثال متابولیسم تستوسترون توسط باکتریهای کورینه، بویی شبیه به بوی ادرار تولید میکند، در حالی که باکتریهای که عرق را متابولیزه میکنند، بویی شبیه به بوی پیاز تولید میکنند.
در مجموع، باکتریهای زیر بغل هر فرد، بویی را تولید میکنند که به آن فرد مربوط است و حتی دیگران از روی آن بو میتوانند وی را تشخیص دهند. مادران تنها از بوی عرق نوزادان، میتوانند بدون هیچ مشکلی فرزند خود را پیدا کنند.
با این همه، باکتریها هنوز برای ما شناختهشده نیستند. دان میگوید: "شما در لایهای از یک زندگی ناشناخته زندگی میکنید. این لایه به نفع شما و البته به ضرر شما کارهایی را انجام میدهد. فکر نمیکنید که باید در مورد لایه زندهای که روی شما زندگی میکند بیشتر بدانید؟"