جدایی نادر از سیمین؛ منتخب منتقدان ونکوور و نیویورک

یکشنبه شب آینده(15 ژانویه) برندگان جوایز گلدن گلوب، که جدایی نادر از سیمین هم برای دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی آن نامزد شده، معرفی می شوند

فیلم سینمایی جدایی نادر از سیمین به نویسندگی و کارگردانی اصغر فرهادی جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان دوازدهمین دوره مراسم اهدای جوایز منتقدان فیلم ونکوور و هفتاد و هفتمین دوره جایزه حلقه منتقدان نیویورک را به خود اختصاص داد.

فیلم های سینمایی شعر (Poetry) به کارگردانی چانگ دونگ لی از کره جنوبی و پسر بچه ای با دوچرخه (The Kid with a Bike) به کارگردانی ژان پیر و لوک داردن از بلژیک، رقیبان جدایی نادر از سیمین برای کسب جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان این دور از مراسم اهدای جوایز منتقدان فیلم ونکوور بودند.


فیلم صامت و سیاه و سفید هنرمند (The Artist) به کارگردانی میشل آزاناویسیوس نیز جایزه بهترین فیلم دوازدهمین دوره مراسم اهدای جوایز منتقدان فیلم ونکوور را از آن خود کرد.

مایکل فاسبندر و الیزابت اولسن که به ترتیب در فیلم های سینمایی شرم (Shame) و مارتا مارسی می مارلین (Martha Marcy May Marlene) ایفای نقش کرده اند نیز جوایز بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کردند.

در این دوره جوایز حلقه منتقدان نیویورک فیلم هنرمند (The Artist)، عنوان بهترین فیلم را از آن خودکرد. براد پیت برای بازی در مانی بال( Moneyball) و درخت زندگی(The Tree of Life) بهترین هنرپیشه نقش اول مرد شد و مریل استریپ برای بازی در فیلم بانوی آهنین(Iron Lady) عنوان بهترین هنرپیشه نقش اول زن را به خود اختصاص داد.

 در سی و دومین دوره جوایز حلقه منتقدان لندن نیز فیلم آقای فرهادی در بخش های بهترین فیلم سال، بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، بهترین کارگردان (اصغر فرهادی)، بهترین فیلمنامه (اصغر فرهادی) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (ساره بیات) نامزد دریافت جایزه شده بود.

جدایی نادر از سیمین که به تازگی نامزد دریافت جایزه بفتا در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی شده است، به عنوان نماینده ایران به هشتاد و چهارمین دوره مراسم آکادمی اسکار را یافته است.

این فیلم همچنین برای گرفتن جایزه بهترین فیلم خارجی گلدن گلوب با فیلم های "در سرزمین خون و عسل" به کارگردانی آنجلینا جولی، "گل های جنگ" به کارگردانی ژانگ ییمو، "پسری با دوچرخه به کارگردانی"برادران داردن، و فیلم "پوستی که در آن زندگی می کنم"، به کارگردانی پدرو آلمودوار رقابت می کند.

جدایی نادر از سیمین جایزه خرس طلایی بهترین فیلم شصت و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم برلین را نیز دریافت کرده است. این فیلم سینمایی علاوه بر دریافت جایزه خرس طلایی، ۲ جایزه خرس نقره ای بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد این جشنواره آلمانی را نیز به خود اختصاص داده است.

لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی، ساره بیات، سارینا فرهادی، بابک کریمی و مریلا زارعی در فیلم جدایی نادر از سیمین ایفای نقش کرده اند. این فیلم در ایران نیز ۴ سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری (محمود سماک باشی)، بهترین فیلمبرداری (محمود کلاری)، بهترین فیلمنامه (اصغر فرهادی) و بهترین کارگردانی (اصغر فرهادی) را از بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.

+145
رأی دهید
-20

love-iran - چابهار - ایران
من نفهمیدم چرا هر کی از اخوند ها دوری میکنه جایزه اون بهش میدن هر کی از امریکا دوری میکنه این ور بهش جایزه میدن اصلا فیلم جالبی هم نبود
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 11:49
behnam2009 - لندن - انگلستان
معاون سینمایی وزارت بی فرهنگی. آقای شمقدری. یادت هست که می خواستی جلوی ساخت این فیلم را بگیری؟
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 12:45
KOROSH2500 - برمینگام - انگلستان
از نظر شما love-iran-چابهار-ایران آره فیلم جالبی نبود. ! اما عصاره ائی بود از چکیده های ریزه میزه جامعه که در هر سکانش نقش بر خلاقیت کارگردان را به نمایش میکشید و معرف هنرمندانی بود که سخن از هر منتقد سینمائی را به زیبائی بیان میکرد !!!
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 12:47
Sanamabs - ارومیه - ایران
ولی به نظر من که فیلم خیلی خوبی بود.شهاب حسینی عالی بازی کرده.همشون با نقششون عجین شدن. ربطی هم به دوری با اخوندا نداش جایزش
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 13:35
amin already from iran - نیوجزی - امریکا
فرهادی دمت گرم.
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 13:41
ای ایران - یوته بوری - سوئد
من هم این فیلم رو دیدم با شما موافقم . برمینگام-انگلستان
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 14:29
shahrooz93 - دبی - امارات
این فیلم متاسفانه آخرش بسیار مبهم تمام شد. اما با این وجود دارای داستانی بسیار جالب و بازیگرانی توانا بود. هر چند که از نحوهٔ فیلم‌برداری اصلا خوشم نیامد. در کل به نظرم اگر این فیلم برندهٔ جایزه هم می‌شود به خاطر بازیگران و فیلم نامه‌اش است وگرنه چیز دیگری نداشت.
‌چهارشنبه 21 دي 1390 - 20:25
پریستوک - تهران - ایران
shahrooz93 - دبی - امارات این شیوه خلاقانه آقای فرهادی هست که خیلی حرفه ای نتیجه گیری را به عهده بیننده می زاره و درباره ی الی هم با یک علامت سوال تمام شد و یکی از دلایل موفقیتش هم همینه.
‌پنجشنبه 22 دي 1390 - 06:00
shahrooz93 - دبی - امارات
پریستوک - تهران - ایران. دوست گرامی از نظر من این چیزی که شما می‌گویید حسن نیست. بلکه ناتوانی فیلم‌نامه نویس را می‌رساند. فیلم دربارهٔ الی هم بدتر فیلمی بود که تا به حال در عمرم دیده‌ام. من زیاد فیلم‌های ایرانی نگاه نمی‌کنم اما به خاطر تعریف دوستانم جدایی نادر از سیمین را نگاه کردم و زیبا هم بود اما لیاقت این همه تقدیر را نداره.
جمعه 23 دي 1390 - 01:43
shahrooz93 - دبی - امارات
به نظرم یکی از دلایلی که این فیلم ایقدر داره مورد توجه قرار میگیره، بخاطر موضوعی است که به آن پرداخته! فیلم می‌خواهد این را برساند که زندگی در ایران هیچ آینده‌ای ندارد و انسان بیهوده زندگی خواهد کرد. همچنین سیستم قضایی کشور ایران را زیر سوال می‌برد. کاملا هم درست می‌گوید. ایران که روزی مهد افتخارات و اسطوره‌ها بود امروز به جایی تاسف بار تبدیل شده. اما آیا واقعا این فیلم از لحاظ هنری زیبا بود؟ از نظر من بازیگران فیلم محشر و فوق‌العاده بودند اما خود فیلم در کل به خاطر مسائل سیاسی اینقدر مورد توجه قرار گرفته. و مورد توجه قرار گرفتن این نوع فیلم‌ها باعث تخریب هنر سینمای واقعی می‌شود.
جمعه 23 دي 1390 - 10:08
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.