کاهش تولید نفت ایران رسما تایید شد
+166
رأی دهید
-20
احمد قلعه بانی، مدیر عامل شرکت ملی نفت و معاون وزیر نفت، کاهش تولید نفت در ایران را تایید کرد.
خبرگزاری مهر روز پنج شنبه ۱ دی ماه در این زمینه اعلام کرد، «احمد قلعه بانی شامگاه چهارشنبه در مراسم سی و دومین سالروز تاسیس شرکت ملی حفاری ایران در اهواز اظهار کرد: در بخش تولید نفت در سال ۱۳۸۹ نسب به سال قبل ازآن ۲۷ هزار بشکه افزایش تولید داشتیم ولی امسال نسبت به سال قبل تا به امروز ۲۰ هزار بشکه نفت کاهش تولید داشته ایم.»
این مقام بلند پایه نفتی یاد آور شد، «طبق برنامه پنجم توسعه، باید تولید نفت در کشور به پنج میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسد که این امر نیازمند ۱۵۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری است؛ یعنی ما باید در برنامه پنجم در هر ماه ۱ میلیارد دلار و ۷۰۰ میلیون سرمایه جذب صنعت نفت کنیم.»
به گفته معاون وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران«صنعت نفت، گاو شیرده ای بود و هست ولی این گاو شیرده در مدت اخیر پوست و استخوان شده و رسیدگی و نگهداری می خواهد تا همچنان شیر بدهد این درحالی است که سال به سال بودجه نفت توسط مجلس کم می شود.»
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود، «با این شرایط در برخی پروژه های به خصوص تولید نفت از میادین مشترک عقب خواهیم افتاد و همانند پارس جنوبی که چندین سال اجازه دادیم کشور قطر از آن گاز استخراج کند و ما عقب باشیم تنها افسوس و حسرت برای ما باقی خواهند ماند به همین دلیل باید با جذب سرمایه مورد نیاز، طرحهای در دست اجرای صنعت نفت را تعیین تکلیف کنیم.»
معاون وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد، «متاسفانه تا به امروز در جذب سرمایه مورد نیاز طرحهای توسعه ای صنعت نفت عقب هستیم و باید در این راه تلاش بیشتری داشته باشیم هر چند برخی عقب ماندگی ها خارج از توان ما است و از بیرون به ما تحمیل می شود.»
سخنان احمد قلعه بانی و اشاره غیر مستقیم وی به اثرات تحریم ها، با اظهارت پیشین وی مبنی بر بی اثر بودن تحریم ها در تناقض است.
احمد قلعه بانی، در گفت و گوی با رادیو ایران به تاریخ ۱۰ شهریور ماه در زمینه اثرات تحریم ها بر صنعت نفت ایران گفته بود، «خوشبختانه ما از این نظر هیچ مشکلی نداریم. آن چیزی که مورد نیاز است توسط صنعت گران داخلی قابل تولید است.»
سیروس بینا، کارشناس حوزه نفت و انرژی و استاد دانشگاه و نویسنده کتاب ( oil: A TIME MACHINE نفت : ماشین زمان )، با تاکید بر این موضوع که «فن آوری و سرمایه گذاری، در کنار تحریم ها از جمله مواردی است که در تولید نفت نقش دارند،» به صدای آمریکا گفت، «حرف معاون وزیر نفت مبنی بر کاهش تولید حرف درستی است. کم شدن تولید ریشه در نبود فن آوری، عقب ماندگی چاه ها که ظرفیت تولیدی را کاهش داده است، و هم چنین عدم سرمایه گذاری لازم نیز از جمله مواردی است که در کنار تحریم ها بر کاهش تولید نفت ایران اثر داشته است.»
در حالی شاهد کاهش تولید نفت ایران هستیم، که روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه، از تلاش مقامات رسمی برخی از کشورهای غربی برای به دست آوردن تضمینی از تولید کنندگان بزرگ نفت از جمله عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی، در کنار مذاکراتی با دیگر صادرکنندگان نفت از جمله لیبی، غنا و آنگولا هستند، تا برای مقابله با کمبود نفت در صورت اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، کشورهای یاد شده ظرفیت تولید خود را بالا ببرند.
سیروس بینا، در گفت و گو با صدای آمریکا، موفقیت غرب در زمینه پیدا کردن جایگزین برای نفت ایران را لااقل در کوتاه مدت عملی دانست. وی گفت، «در کوتاه مدت شدنی است، کما این که تولید نفت اوپک که در ماه گذشته میلادی زیر ۲۸ هزار بشکه در روز بود، هر چند در ماه جاری میلادی صحبت از افزایش میزان تولید به زیر ۳۱ هزار میلیون بشکه در روز شنیده می شود و گزارش ها حاکی از آن است که عربستان سعودی سقف تولید خود را افزایش داده است. خارج از اوپک نیز، امکان دارد حتی برخی از کشورهایی که حتی عضو اوپک نیز نیستند در زمینه افزایش تولید نفت خود اقدام کنند. ولی در طولانی مدت می تواند به جهانی شدن نفت ضربه بزند. هر چند این تحریم ها به شکل فعلی بسیار خوب کار کرده است و جلوی سرمایه گذاری خارجی بر صنعت نفت ایران را گرفته و تولید را کاهش داده است.»
شاید با در نظر گرفتن موقعیت ایران است که به نوشته سایت مردمک ( چهارشنبه ۳۰ آذر ماه ) چین دومین وارد کننده نفت جهان، و بزرگترین مشتری نفتی ایران، ایران را تحت فشار قرار داده است تا نفتش را ارزان تر بفروشد.
وفا آذربهاری
KOROSH2500 - برمینگام - انگلستان
ای کاش این نفت را نداشتیم اگر نداشتیم این بلاها را نداشتیم و شاید این رژیم را نداشتیم اگر این رژیم را نداشتیم دیگه غم نداشتیم اگر داشتیم لااقل اینقدر نداشتیم...تمام این فتنه ها از زیر بالش طلای سیاه به سمت ما نشانه رفته و ما را بدین روزهای عقب افتادگی سقوط داده است...
پنجشنبه 1 دي 1390 - 23:42
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
این نظام میدونه که رفتنیه به خاطر همین به آینده ایران و باز سازی صنایع ما هیچ اهمیتی نمیدهد فقط به فکر اختلاس هستند.چون میدونند که روزهای آخر عمرش فرا رسیده.
جمعه 2 دي 1390 - 05:07
golly47 - فرانکفورت - المان
نفت و گاز تمام شد دیگه پولی نیست که بانکهای سوئیس را پر کنید یا بدین عربها یا ویلا در انگلیس یا آمریکا بخرید حالا یا باید کار کنید یا عبا و عمامه را بردارید ریش هارا بزنید فرار کنید
جمعه 2 دي 1390 - 05:55
Azadikhah - تكسل - هلند
koorosh55 - شیراز - ایران:دوست عزیز اگر یادتون باشه در مطلبی در مورد قرارداد ایران و روسیه در مورد کاهش نفت ایران گفتم شما قبول نکردید.خوب اینم خبرش که رسما اعلام شد.شاد و خرم باشید
جمعه 2 دي 1390 - 07:45
romano - تهران - ایران
خلاصه اینکه جام زهر نوشیده نشد و بزور داره تنقیه میشه (ببخشید من حرف بد سعی میکم نزنم ولی واقعا کلمهای بهتر نمیشه برای شرایط اینها متصور شد)
جمعه 2 دي 1390 - 09:15
mortimer - اصفهان - ایران
خدایا به صفرش برسان تا ما از دست ملا ها و عرب زادگان راحت شویم.
جمعه 2 دي 1390 - 10:34
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
نفتی که سودش به مردم ایران نمیرسه همون بهتر که فروخته نشه. ۳۳ سال نفت فروخته شد و پولش توی جیب آخوندها و کشورهای دیگه رفت. سهم مردم ایران هم از این پول نفت فقط شکنجه و اعدام بوده. امیدوارم همه چاههای نفت خشک بشه تا بیگانگان دست از سر ما بردارند.
جمعه 2 دي 1390 - 14:36
Sadat Sayed - هرات - افغانستان
بزرگترین منبع درآمد دولت دیکتاتوری ایران نفت است خوشحال شدم که می بینم این گاو شیر ده در حال خشک شدن است.
شنبه 3 دي 1390 - 05:20